دولت ایران جایزه نوبل صلح شیرین عبادی را مصادره کرد

دولت ایران جایزه نوبل صلح شیرین عبادی را مصادره کرد

دولت ایران جایزۀ نوبل صلح شیرین عبادی را که در سال ٢٠٠٣ به او اعطا شد ضبط کرده است. وزیر خارجۀ نروژ ضمن تأئید این خبر به نشانۀ اعتراض کاردار جمهوری اسلامی در اُسلو را احضار و مراتب اعتراض خود را به این اقدام و نیز نگرانی کشورش را نسبت به سرنوشت شیرین عبادی و نزدیکانش در ایران به اطلاع مقامات دولت تهران رسانده است.

وزیر خارجۀ نروژ از این اقدام دولت ایران ابراز حیرت کرده و افزوده است : این اولین بار است که مقامات یک کشور جایز نوبل کسی را ضبط می کنند.

در این حال، طی ماه های گذشته شماری از همکاران و نیز همسر خانم شیرین عبادی در ایران دستگیر و مورد بدرفتاری قرار گرفته اند.

 وزیر خارجۀ نروژ در ادامۀ افزوده است که این داده ها همه گویای نقض آزادی بیان در ایران است.

همزمان دبیر کمیتۀ نوبل نیز گفته است که به یاد ندارد که در گذشته کسی از برندگان جایزه نوبل صلح تا این حد مورد بدرفتاری قرار گرفته باشد.  

دویچه وله: فعالیت‌های حقوق بشری و قانونی شیرین عبادی‌، برنده‌ جایزه‌ نوبل صلح باعث شده است که حکومت جمهوری اسلامی اعضای خانواده‌ی وی را تحت فشار بگذارد. این خبر را شیرین عبادی به اطلاع رسانه‌‌های آلمانی‌زبان رساند. خانم عبادی در گفت‌وگو با دویچه وله در این زمینه توضیحات بیشتری داد.

دویچه وله: خانم عبادی، در گفت‌وگویی که شما با بخش فرهنگی "رادیو دویچلند" داشتید، اعلام کردید که تهدیدها علیه شما از سوی مسئولان حکومتی ایران کماکان ادامه دارد. ممکن است در این رابطه توضیح بیشتری به ما بدهید؟

شیرین عبادی: دولت ایران از یکسال و نیم قبل تهدیدات علیه من و علیه امنیت من و جان من را افزایش داد و همچنین سعی کرد که کار من را محدود کند. ازجمله برخلاف قانون، دفتر کانون مدافعان را بستند. عده‌ای بسیجی، یعنی در حقیقت تحت نام بسیجی، به دفتر من حمله کردند. پلیس را صدا کردم. فقط می‌خندید و نظاره‌گر حمله به دفتر من بود و بسیاری محدودیت‌های دیگر. اخیراً هم دولت ادعا کرده است که بابت جایزه‌ی صلح نوبل که پنج سال قبل دریافت کردم، امسال بایستی بیش از ۴۰۰ هزار دلار مالیات به دولت بدهم. در حالی که طبق قانون مالیات ایران جوایز از مالیات معاف هستند.

آنها همچنین خواهر، برادر و همسر من را به شدت تحت فشار و تهدید قرار داده‌اند که البته از این اعمال آن‌ها شکایت کرده‌‌اند و حق نداشتند که بستگان من را صرفاً به خاطر وابستگی به من مورد فشار و تهدید قرار دهند. و از همه جالب‌تر این که وزارت اطلاعات دو نفر کارمند فرستاده بود که با خواهر من صحبت کنند و او را قانع و در نهایت تهدید کنند که بایستی از ساختمانی که من هم در آن ساختمان سکونت دارم، منزلش را عوض کند. و حتی به او گفته بودند که اگر منزلش را عوض نکند، برای فرزندان او که دانشجو هستند، تولید اشکال خواهد کرد و حکم اخراج او را از وزیر بهداشت گرفته‌اند، به خاطر این که با من در یک ساختمان سکونت دارد.

خانم عبادی گفته می‌شود که حساب بانکی شما را در ایران مسدود کرده‌اند و حتی بر اساس خبری که از سوی خبرگزاری فرانسه منتشر شده، اسناد و جوایزی که از سوی نهادهای بین‌المللی به شما داده شده، توسط مأموران دولتی ضبط شده‌اند. حالا پرسش این است که آیا جایزه‌ی صلح نوبل شما هم در بین این اموالی بوده که از طرف دولت ضبط شده است؟

اخیراً مطلع شدم که دولت جمهوری اسلامی ایران کلیه‌ی حسابهای بانکی من را، که شخصی بوده، مسدود کرده است. حتی حقوق بازنشستگی که من از وزارت دادگستری بابت ۱۵ سال قضاوت دریافت می‌کردم، آن را هم مسدود کرده‌ است. از همه مهم‌تر حسابهای شخصی همسر من و حتی حقوق بازنشستگی همسر من را هم ضبط کرده‌اند. و این خیلی جالب است که همسر من هرگز در فعالیت‌های من دخالت نداشته و شغلش چیز دیگری است و حقوق بازنشستگی را هم طبق قانون، تحت هیچ شرایط نمی‌توان ضبط کرد.

همچنین همسر من را ممنو‌ع‌الخروج کرده‌اند و تمامی این‌ها به این دلیل است که من فعالیت‌های حقوق بشری خودم را متوقف کنم که البته خیالی است باطل. زیرا کلیه ‌کارهایی که من می‌کنم در محدوده‌ی قوانین ایران است و هرگز از آن دست برنخواهم داشت. در عین حال مایل هستم توضیح دهم که در صندوق امانات بانکی همسرم، من چند شیئی خصوصی مربوط به جوایز خودم را گذاشته بودم، از جمله جایزه‌ی صلح نوبل و مدال لژیون دونور، انگشتر آزادی بیان که از اتحادیه خبرنگاران آلمانی گرفته بودم و چند جایزه‌ی دیگر و با این ترتیب دفتر کانون مدافعان حقوق بشر که از پول نوبل خریداری شده بود، به وسیله‌ی دولت ایران توقیف شد و مدال نوبل هم به وسیله‌ی دولت ایران توقیف شد. و بایستی به این کارهای فراقانونی دولت ایران که جوایز بین‌المللی را مصادره می‌کند، آفرین گفت.

احضار سفیر ایران در نروژ به خاطر مصادره جایزه نوبل

وزارت خارجه نروژ با احضار سفیر جمهوری اسلامی نسبت به مصادره مدال و سند جایز نوبل صلح شیرین عبادی توسط دولت ایران اعتراض کرد. وزیرخارجه نروژ گفت که این عمل ما را در بهت و ناباوری فرو برده است.

وزارت خارجه نروژ روز پنجشنبه ۲۶ نوامبر در وبگاه اینترنتی خود خبر اعتراض شدید دولت نروژ در مورد مصادره جایزه نوبل خانم شیرین عبادی توسط دولت جمهوری اسلامی را انتشار داد.

 

یوناس گار استور، وزیرخارجه نروژ در این زمینه گفت: «این نخستین بار است که حکومتی جایزه نوبل را توقیف می‌کند». وی افزود: «مدال و سند جایزه و نیز دیگر اجزای شخصی دکتر عبادی از صندوق بانکی وی برداشته شده و این امر حسی از بهت و ناباوری در ما بر جای گذارده است».

 

نروژ نگران امنیت خانواده عبادی

 

شیرین عبادی روز دوشنبه ۱۶ نوامبر در گفت‌وگو با دویچه‌وله از تخلیه صندوق امانات بانکی خود به وسیله ماموران دولت خبر داده بود.

 

گری لارسن، دبیر وزارت خارجه‌ی نروژ روز چهارشنبه (۲۵ نوامبر) ضمن ملاقات با سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلو اعتراض دولت متبوع خود را نسبت به این توقیف و مصادره جایزه خانم عبادی اعلام داشت.

 

در اطلاعیه‌ی مطبوعاتی وزارت خارجه نروژ به نقل از خانم عبادی آمده است که او نسبت وضعیت همسرش نگران است، زیرا که همسر او مدام مورد تهدید قرار می‌گیرد.

 

این اطلاعیه می‌افزاید که که وزارت خارجه نروژ طی سال‌های گذشته بارها اعتراض و نگرانی خود را در مورد تهدیدهای مقامات ایران علیه خانم عبادی ابراز داشته است. آخرین مرتبه در مورد بستن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران بوده است.

 

تهدید به مرگ

 

خانم عبادی در مصاحبه شانزدهم نوامبر خود با دویچه‌وله اعلام کرده بود که مراکز امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی او را به صورت جدی تهدید به مرگ کرده‌اند. به گفته برنده نوبل صلح، ماموران به همسر وی که در ایران به سر می‌برد گفته‌اند که اگر او به فعالیت‌های حقوق‌بشری خود در خارج از کشور ادامه دهد، هرجا باشد او را خواهند یافت.

 

شیرین عبادی، در سال ۲۰۰۳ به خاطر تلاش‌هایش در دفاع از حقوق‌بشر و دموکراسی جایزه نوبل را دریافت کرد. وی در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری در ۲۲ خرداد امسال برای شرکت در چند کنفرانس بین‌المللی به اروپا سفر کرد و هنوز به ایران باز نگشته است.

 

فشار بر خانواده

 

در غیاب عبادی، مراکز امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی بارها اعضای خانواده و همکاران وی را در ایران زیر فشار قرار داده‌اند. خبرگزاری فرانسه با اشاره به بازداشت همکاران و همسر خانم عبادی، به نقل از وزارت خارجه نروژ نوشته است: «این اقدامات نشان‌دهنده برخورد خشن حکومت ایران با آزادی عقیده است».

 

وزارت خارجه نروژ در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه (۲۶ نوامبر، ۵ آذر) به همین مناسبت انتشار داد، تاکید کرد که دولت نروژ سال گذشته نیز به محدود ساختن فعالیت‌های خانم عبادی از سوی دولت ایران اعتراض کرده است. بر اساس این بیانیه، اسلو خواهان تامین امنیت خانم عبادی و اعضای خانواده وی است و از فعالیت‌های بین‌المللی وی برای دفاع از حقوق بشر پشتیبانی می‌کند.

kamia1 - المان - کلن
ائ بابا خانم عبادئ شما هم دلتون خوشه یعنئ غیر از این فکر میکردین؟ اگه اینکارو نمیکردن جائ تعجب بود!!
جمعه 6 آذر 1388

pouriya - ایران - رودسر
شاید حالا چشمان ایشان در مورد جمهوری ننگین تازی کمی بازتر شود...
جمعه 6 آذر 1388

invincible - آمریکا - مینستا
سلام به هموطنان:. این خبر امروز بود،بنابه گزارشهاى دریافتى ساعت 17 عصر روز شنبه افراد حاضر در میدان میوه و تره بار قزل قلعه در خیابان کردستان در تهران شعار خامنهاى قاتله حکومتش باطله سردادند. این حرکت زمانى آغاز شد که چند کودک که همراه والدین خود بودند شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند، پس از آن حاضرین در میدان تره بار نیز با آنان همراهى نموده و در ادامه تقریبا تمامى کسانى که در محل حاضر بودند شروع بهسر دادن شعار کردند. ”مرگ بر دیکتاتور“ ؛ و ”خامنهاى قاتله حکومتش باطله“ از جمله شعارهایى بود که بارها توسط مردم فریاد زده شد. نگهبانان و افراد حراستى میدان تره بار، سعى در متفرق کردن مردم داشتند ولى به دلیل ازدحام جمعیت موفق نشدند.
جمعه 6 آذر 1388

i.am.the.world - لوگزامبورگ - اش
ان جایزه صلح؛ فقط به همین درد میخورد! اینطور نیست؟ شاد باشید.
جمعه 6 آذر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
pouriya - ایران - رودسر . نه گرامی//تعدادی را کلنگ گور کن....نیز از خواب بیدار نخواهد کرد ///مطمئن باشید.
جمعه 6 آذر 1388

artimis - ایران - بوشهر
« و حکم اخراج او را از وزیر بهداشت گرفته‌اند، » خوب انتقالش بدن به بانک رفاه . بانک رفاه کارگران اونقدر کارمندها و مدیران بی شخصیتی داره که اذیتش بکنن و اون بیچاره رو اخراج بکنن . تازه توسعه این بانک در زمان اسهال طلب ها بوده . دکتر پرویز احمدی هم که در زمان او شهرام جزایری هر کاری دلش خواسته بود می کرد از دوستان نزدیک سید محمد خاتمی رپیس جمهور ایران بود که هر روز دست شون دور گردن هم بود و قربون صدقه هم می رفتن . فقط یکی از جریانات 200 میلیارد تومانی آنها رسانه ای شد .
جمعه 6 آذر 1388

mehditm - ایران - تهران
اون جوایز و مدالها رو میخوان بدن به خامنه ای ملعون و یا احمدی نژاد ملعون
یکشنبه 8 آذر 1388

hovakhshatare - ایران - تهران
خوب معلومه که جایزه صلح باید مصادره بشه. توی اسلام که به کسی جایزه صلح نمی‌دن. تو اسلام فقط جنگ و کشت و کشتار جایزه داره. اگه شیرین عبادی می‌رفت سر سلمان رشدی رو می‌برید الان تو ایران بهش جایزه آدمکشی می‌دادن یه خیابون هم به نامش می‌کردن یه خونه ویلایی هم تو بهشت بهش می‌دادن!
دوشنبه 9 آذر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.