پیشنهاد ۱+۵ به آژانس انرژی اتمی برای محکومیت ایران

پیشنهاد 1+5 به آژانس انرژی اتمی برای محکومیت ایران

تصویب پیشنهاد 1+5 مستلزم رای مثبت اکثر اعضای شورای حکام است

کشورهای عضو گروه 1+5 خواستار محکومیت ایران از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی می شوند.

روز چهارشنبه، 25 نوامبر (4 آذر)، گزارش شد که کشورهای گروه 1+5 - متشکل از آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه به علاوه آلمان - بر سر پیش نویس قطعنامه ای در انتقاد از برنامه های هسته ای ایران به توافق رسیده اند و قرار است آن را برای تصویب به جلسه شورای حکام آژانس بین المللی ارائه دهند.

در این گزارش، که خبرگزاری های غربی آن را به نقل از منابع دیپلماتیک در مقر آژانس بین المللی در وین مخابره کرده اند، آمده است که در قطعنامه پیشنهادی گروه 1+5، "اقدام مخفیانه" ایران در ساخت تاسیسات غنی سازی فردو، در نزدیکی قم، بدون مطلع ساختن آژانس بین المللی انرژی اتمی تقبیح شده است.

ظاهرا توافق بر سر این پیش نویس در جریان مذاکرات نمایندگان گروه 1+5 به دست آمد که جمعه گذشته برای بررسی بحران هسته ای ایران با حضور نماینده اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک، تشکیل شد.

این پیش نویس، که با حمایت تمامی اعضای گروه 1+5 از جمله چین و روسیه تدوین شده است، در جلسه دوره ای شورای حکام، که از روز پنجشنبه این هفته آغاز به کار می کند، مطرح می شود و ارائه دهندگان آن خواستار تصویب آن از سوی اعضای شورا خواهند شد.

برای تصویب این قطعنامه، رای مثبت اکثر سی و پنج عضو شورای حکام ضرورت دارد و مشخص نیست که آیا تهیه کنندگان این پیش نویس پیشاپیش موافقت سایر اعضا را، که تعدادی از آنها روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی دارند یا با سختگیری در مورد برنامه های اتمی کشورهای "غیر اتمی" مخالفت می ورزند، جلب کرده اند یا نه.

شورای حکام از پنج "قدرت هسته ای" و سی عضو دوره ای تشکیل یافته است.

کشورهای غربی از فعالیت ساختمانی ایران در فردو اطلاع داشتند

علاوه بر آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه و چین، یعنی پنج کشوری که پیمان منع گسترش جنگ افزارهای اتمی آنها را به عنوان قدرت های هسته ای جهان شناسایی می کند، سایر اعضای شورای حکام از میان امضاکنندگان این پیمان که عضو آژانس هستند انتخاب می شوند.

اعضای شورا در حال حاضر عبارتند از آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین و آذربایجان، آرژانتین، آفریقای جنوبی، آلمان، اسپانیا، استرالیا، افغانستان، اوروگوئه، اوکراین، برزیل، بورکینافاسو، پاکستان، پرو، ترکیه، دانمارک، رومانی، زلاندنو، ژاپن، سوئیس، فرانسه، کانادا، کره جنوبی، کنیا، کوبا، مالزی (رئیس دوره ای شورا)، مصر، مغولستان، هلند، هند و ونزوئلا.

اتهام مخفی کاری در فردو

در صورت رای موافق اکثریت اعضای شورا، این نخستین قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی علیه ایران در خلال حدود چهار سال گذشته محسوب می شود.

پیش از آن، شورای حکام با صدور قطعنامه هایی از ایران خواسته بود تا بخشی از برنامه های هسته ای خود، از جمله غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و با رد این قطعنامه ها از سوی جمهوری اسلامی، پرونده هسته ای این کشور در فوریه سال 2006 به شورای امنیت سازمان ملل ارسال شد.

ایران به بازرسان آژانس اجازه بازدید از تاسیسات فردو را داده است

گفته می شود که در پیش نویس پیشنهادی گروه 1+5 از ایران خواسته شده است تا یک جدول زمانی مشخص حاوی جزئیات طرح فردو، زمان آغاز و منظور از ایجاد این تاسیسات را فورا در اختیار آژانس قرار دهد.

به نقل از منابع دیپلماتیک در مقر آژانس بین المللی در وین گزارش شده است که پیش نویس قطعنامه مورد نظر اعضای گروه 1+5 نشانه آن است که این کشورها عملیات ساختمانی تاسیسات فردو را، که به شکل یک سنگر زیرزمینی طراحی شده، با وخامت تلقی کرده اند.

در ماه سپتامبر سال جاری، کوتاه مدتی پس از آنکه رهبران کشورهای غربی اعلام داشتند که ایران از حدود دو سال قبل به ساخت تاسیسات مخفی غنی سازی در منطقه فردو، نزدیک قم، مشغول بوده، مقامات جمهوری اسلامی گفتند که این طرح را چند روز پیش از آن به آگاهی آژانس رسانده بودند.

مقامات جمهوری اسلامی، که ماه گذشته اجازه بازدید بازرسان آژانس را از فردو دادند، این تاسیسات را امکاناتی برای جایگزینی تاسیسات غنی سازی نطنز در صورت حمله هوایی به آن تاسیسات اعلام داشته و نحوه گزارش دهی به آژانس را منطبق با مقررات این نهاد توصیف کرده اند.

به گفته آنان، اطلاع رسانی به آژانس تنها حدود شش ماه پیش از فعال شدن تاسیسات غنی سازی الزامی است اما در مقابل، آژانس بین المللی تاکید داشته است که براساس مقرراتی که از سال 1992 به اجرا گذاشته، ایران می بایست به محض آغاز عملیات ساختمانی در فردو، این طرح را به آژانس اعلام می کرد هر چند ایران عمل به این مقررات را که به پروتکل الحاقی موسوم است از دو سال پیش تا کنون کنار گذاشته است.

خبر توافق گروه 1+5 بر سر قطعنامه محکومیت ایران در شورای حکام آژانس در حالی انتشار می یابد که تعلل جمهوری اسلامی در دادن پاسخ قطعی به پیشنهاد این گروه برای معاوضه اورانیوم غنی شده با سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران با واکنش انتقاد آمیز اعضای این گروه، از جمله روسیه مواجه شده است.

روسیه و چین دارای روابط گسترده اقتصادی با ایران هستند و ظاهرا انتظار مقاومت این دو کشور در برابر خواست کشورهای غربی برای وارد کردن فشار بیشتر بر ایران از جمله عوامل مهم در تدوین سیاست هسته ای جمهوری اسلامی محسوب می شود.

pranses - ایران - تبریز
غلط کردن.به امید خدا بهش رسیده ایم.
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

gol222 - سوپد - هلسینگبوری
اینها همه اش بازیست وباجخواهی بیشترونمی تواند کمک زیادی به مردم ایران بکندوبشکلی سرگرمیست.این مامردم هستیم که باید باریختن به خیابانها وکمک ازمردم ازادیخواه جهان کارارتجاع رایکسره بکنیم.درودبه همه جانباختگان راه ازادی.
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

kaweh2009 - کانادا - تورنتو
کمک مالی بنیاد علوی به دانشگاه کلمبیا. سخنرانی ٤٠٠ هزار دلاری احمدی نژاد در نیویورک. بعد از گذشت بیش از دو سال از سخنرانی جنجالی محمود احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیاکه طی آن از سوی رئیس این دانشگاه "دیکتاتور کوچک" لقب گرفت، روز گذشته علت مماشات وی در آن جلسه و نیز دلیل انتخاب دانشگاه کلمبیا برای این سخنرانی معلوم شد: کمک مالی ٤٠٠ هزار دلاری بنیاد علوی به دانشگاه کلمبیا چند ماه قبل از سفر احمدی نژاد به نیویورک. بنیاد علوی که پیش از انقلاب به عنوان بنیاد پهلوی در آمریکا تاسیس شد، و سخنرانی ای که به دلیل توهین های مستقیم رئیس دانشگاه کلمبیا و اعتراضات دانشجویان این دانشگاه نتوانست دستاورد تبلیغاتی مناسبی برای احمدی نژاد محسوب شود. تلاش تبلیغاتی ای که معلوم شده هزینه ای معادل ٤٠٠هزار دلار برای ایران در بر داشته است.
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

i.am.the.world - لوگزامبورگ - اش
زنده باد دوستان بزرگوار: لطفا کمی تامل کنید؛ تا در مورد یک موضوع و چشم انداز واقعی؛ با هم به نگاه کردن بنشینیم. خواهش میکنم از شعار دادن و ایده نویسی پرهیز کنید. تا بلکه بتوانیم شفاف و مستقیم نگاه کنیم؛ و به توهم و چاه ویل تخیل پردازی دچار نشویم. در انچه که هست بمانیم و همه جوانبش را ببینیم. قبلا از شما سپاسگزارم. نگارنده سئوالی با شما عزیزان در میان میگذارد؛ انرا لطفا با حوصله نگاه کنید. محرز و مسلم است که حکومت جمهوی اسلامی؛ از درون و برون؛ فاسد و پوسیده و در سراشیبی انحطاط و سقوط قرار دارد. این امر اجتناب ناپذیر و قطعیست. سئوال اما اینجاست: چرا و به چه علت؛ شما به یک حکومت بهتر و ارامتر یا ازادتر و مردمیتر؛ در فردای سقوط این رژیم معتقدید؟ خواهش کردم شعار ندهید؛ و خروس جنگی براه نیاندازید تا بتوانیم با هم ببینیم. سئوال این است...
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

i.am.the.world - لوگزامبورگ - اش
...بنابر چه منطق؛ چه افق و چه شواهدی؛ من باید به یک حکومت ازاد یا دموکرات؛ پس از سقوط این رژیم دل ببندم؟ ایا به این علت که یکشبه ناسزاگویی و یقه گیری بر سر عقایدمان را در زباله میریزیم؛ و رفتار دموکرات منش و ازادیخواهیمان را از انبار بیرون میاوریم؟! ایا در وجود من سراپا دیکتاتور؛ معجزه دموکراسی روی میدهد؟! ایا از دهان من فحاش و پرخاشجو یکدفعه گل یاس و سنبل بیرون میزند؟! خوب مگر ازادی و دموکراسی را من و شما مجریگری نمیکنیم؟! یا نکند ازادی و انسانیت وارداتی است؟ یا شاید یک ادم که حرفهای قشنگ میزند؛ و ما برایش هورا میکشیم؛ میاید و میگوید شما ازادید؛ و ما یکدفعه همدیگر را میبوسیم و ازاد میشوم؟ این سئوال ارزش اندیشیدن دارد. اینطور نیست؟ شادباشید.
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

majid63 - فرانسه - پاریس
تا صد سال آینده وقت بسیار است.پیش خودمون باشه همه سر کاریم!
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
صدام حسین گفت غلط کردم و …..خوردم که وارد کویت شدم – چشم چشم خسارتش رو هم میدن دیگه به کسی کاری ندارم -غربی ها گفتند ما میدانیم که تو آدم بی آزاری شدی ولی موشک ها اس اس بیست روسی که داری باید بیائیم اوراق کنیم که حتما مطمئن باشیم که شیطون یه دفعه تو تنت نمی ره حالا میگوئی ما نکنیم خوب باشه پس سازمان ملل مامور میفرسته که همشون رو اوراق کنن و نابود کنن و تو با پسرات میتونی سالها در عراق حکومت کنی – مدت کوتاهی بعد از نابود کردن تمامی موشک های عراق امریکا به عراق به بهانه های تو خالی حمله کرد – احمدی کوتوله ویروس زده اسلامی حالا در نیروگاهت رو ببند و اورانیمت هم بده ببرن تمام دستگاه های گرون قیمت سانتریویوژ هم خاموش کن وقتی همه این کارها راکردی مثل موروملخ میرزند تو ایران -ای نفرت ایران وایرانی فهمیده برتو تازی پرست
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

kamia1 - المان - کلن
.am.the.world - لوگزامبورگ - اش ! واژه دموکرات و دموکراسئ قشنگه ولئ فرهنگ و سطح بینش و اگاهئ مردم ملزوم یک چنین جامع هایئ هستش. دوست عزیز شکئ که دارئ کاملا بجاست- اما تا تلاش نکنیم و امیدوار نباشیم به جایئ نمیرسیم! تضاد عامل تکامل است
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

kamia1 - المان - کلن
rezanl - هلند - امستردام ! پنگلیش به مزاح یعنئ ترکیبئ از پرزیش و انگلیسئ! کاپیش؟
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

kamia1 - المان - کلن
میخواستم فقط بگم انتر رو با الف مینویسن نه با ع.. برائ کسانئ که قراره بگن :)
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
.am.the.world - لوگزامبورگ - اش . قسمت اول. خیلی خوش باوران و یا قلدران سیاسی کله شق در ایران در این باورند که حکومت خمینی و یا آمدن حمینی خواسته ملت ایران بود و سر حکومت رفتن رضا شاه و محمد رضا شاه خواسته همان ملت بوده و رفتن شاه هم به همچنین و این همان اشتباهی است که هموطنان بنده مترکب شده اند از زمانی که نفت درایران و معادن پیدا شد دیگر تعیین کننده حکومت رانان ایران را غربی ها در دست و تحت کنترل دارند وتمامی تضاهرات و آشوب های رفتن شاه و آمدن خمینی هم تاتری بود که غربی ها در ایران برای صلب هر گونه رابطه شان در حکومت اسلامی براه انداخته بودند
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
قسمت دوم. am.the.world - لوگزامبورگ - اش . البته رگ های گردن خیلی از خروس های سیاسی ایران و کاسب کاران سیاسی بیرون میزند موقعیکه میشنوند که ایرانی ها با فحاشی و پرچم آتش زدن و مرگ مرگ گفتن و اتوبوس سوزاندن باعث بیرون رفتن شاه نبودند بلکه مدت سریداری شاه بسر آمده بود زیرا که خود سر و پیر و زبان دراز و ملی گرا شده بود و بدون اجازه با کشورهای کمونیستی روایط سیاسی راه می انداخت و خرج های بی مورد کلان ملی گرایانه از قبیل جشن دوهزارو پانصد ساله شاهنشاهی راه می انداخت و همینطور ریخت و پاش های داخلی کشور زیاد شده بود و به اندازه کافی پول ها روانه بانک های غربی نمیشد و آن موقع آقای هنری کسینجر از نقش کشهای سوپر امپریالیستی امریکا و اسرائیلی بود با پشتوانه انگلیس و کاسه لیسان فرانسه نقشه بیرون راندن و آوردن ضحاک ماردوش عراقی را به ایران طراحی کردند
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
قسمت سوم. am.the.world - لوگزامبورگ - اش . برای آزاد کردن و یا فروختن کشورهای بلوک شرق به غربی ها روس ها مقادیر کلانی از غربی ها درخواست کرده بودند که فقط در فروپاشی ایران و عراق این قیمت فروش تا مقدار زیادی تامین میشد و همینطور در باز سازی اسرائیل و خرج های نظامی گران قدر اسرائیل سرمایه ملی ملت بیچاره ایران در آن یافت میشود البته از هموطنان بنده که بعد از خوردن چلوکباب و نوشیدن دوغ با معده سنگین بدون خواندن یک کتاب درسال شروع پخش عقاید سیاسی جهانی می کنند قدری گفت های بنده غیر قابل هضم و فهم است وخیلی از گروه های مثلا سیاسی دو آتشه که فقط سپاه پاسداران نوع قرآنی اش نمی پسندند ولی اگر نوع مارکسیستی و در ایران کشتار هم میکرد قربانش هم میرفتند حالا نگران حال مردم ایران هستند بیائید بیائید تو خیابان ها بزنید وبکشید که ما این بار سر حکومت بیائیم
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
قسمت چهارم. am.the.world - لوگزامبورگ - اش . هر جوجه ای که از تخم بیرون می آید خیال می کند بخاطر لطف طبیعت آمده است و نه به خاطر لطف سلاخ و قابلمه و سرنوشتش در توالت به اتمام خواهد رسید و تا آن موقع هم که چه عاقبتی در انتظارش است بی خبر است بخور و بخواب و دانه جمع کن ….حکومت رانان کشور ایران دانسته و ندانسته سرنوشتشان حکایت جوجه رادارد و ایرانیان نیستند که در انتخاب سرنوشتشان تعیین کننده باشند همین فردا ممکن است سپاه پاسداران کودتا کند و شخص گمنام فلسطینی رئیس جمهور ایران شود
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
قسمت پنجم. am.the.world - لوگزامبورگ - اش . حامعه فعلی ایران با چسب دین و احتیاجات روزمره اجتماعی بهم چسبیده است که این چسب با فقر وبیکاری و گرانی و دزدی وجنایت و اعتیاد روز بروز استحکام خود را از دست میدهد و این مطلب را حکمرانان فعلی ایرانی میدانند که سعی در استحکام آن بوسیله قوه قضائیه میبشند ولی کمکم چسب دینی جای خود به چسب ملی گرائی میدهد – ایرانی ایرانی را نمی شناسد و فقط شکمش را می شناسد در اینجا دوست عزیز باید منتظر باشیم که از غرب برای ملت ایران چه حکمران آینده ای و یا سریدار جدیدی برای ایران در نظر گرفته اند
پنج‌شنبه 5 آذر 1388

i.am.the.world - لوگزامبورگ - اش
از دوستانی که بر مطلب نگاه کرده و وقت گذاشته اند سپاسگزارم. تعطیلات زمستانی شادی برایتان ارزو دارم. شاد باشید.
جمعه 6 آذر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.