سفیر بریتانیا در تهران: بریتانیا مایل به همکاری با ایران است

سفیر بریتانیا در تهران: بریتانیا مایل به همکاری با ایران است

گس: اقدامات گذشته بریتانیا در ایران اقداماتی نبوده است که ما را سرشار از غرور کند

سایمون گس، سفیر بریتانیا در ایران می گوید که کشورش مایل است برای حل برخی مشکلات مهم فراروی جهان، با ایران همکاری کند.

آقای گس در مصاحبه اختصاصی با بی بی سی فارسی گفت: "باید بتوانیم با ایران، نه تنها بر سر پرونده هسته ای، بلکه درباره افغانستان، عراق و امنیت انرژی صحبت کنیم. همچنین امیدوارم بتوانیم درباره موضوعات مهم روز جهان مانند تغییرات جوی و کاهش فقر هم گفت و گو کنیم".

سفیر بریتانیا با اشاره به تلاش های خود برای بهبود روابط بریتانیا و ایران گفت: "دو کشور ما تاریخ دیرینه ای دارند و بر اساس معیارهای امروزی، اقدامات گذشته بریتانیا در ایران اقداماتی نبوده است که ما را سرشار از غرور کند. اما حقیقت این است که ما یا می توانیم اسیر گذشته مان باشیم یا از آن درس بگیریم".

پرونده هسته ای

سفیر بریتانیا در تهران در پاسخ به برنامه "صفحه دو" تلویزیون فارسی بی بی سی، در مورد سیاست کشورش در قبال برنامه هسته ای ایران، گفت که کشورش به دنبال راه حلی دیپلماتیک برای این پرونده است.

وی در عین حال افزود: "حقیقت این است که اگر پیشرفتی صورت نگیرد، احتمال می دهم که کشورهای دخیل، دوباره بررسی وضع تحریم ها را در دستور کار قرار دهند و ببینند آیا از طریق تحریم های تازه پاسخی می گیرند و دولت ایران را تشویق به تصمیم گیری می کنند [یا نه]. اما بگذارید خیلی صریح بگویم این (وضع تحریم های بیشتر) چیزی نیست که ما آن را بخواهیم".

اظهار نظر بریتانیا در مورد حوادث بعد از انتخابات باعث خشم دولت ایران شد

سایمون گس از ایران خواست که نه تنها بریتانیا، بلکه آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان ملل را قانع کند که برنامه اتمی اش کاملا صلح آمیز است.

به اعتقاد آقای گس، "اگر ایران به قطعنامه های شورای امنیت عمل کند و بتواند آژانس بین المللی انرژی اتمی را راضی کند، مزایای زیادی برای ملت ایران خواهد داشت؛ نه تنها در سوخت اتمی، بلکه در زمینه فرصتهای سرمایه گذاری و تجاری که سه کشور اروپایی همراه با آمریکا، روسیه و چین در قالب بسته پیشنهادی به ایران ارائه داده اند".

بریتانیا و دولت احمدی نژاد

روابط ایران و بریتانیا که در سه دهه گذشته همواره شکننده بوده، بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، به سرعت به تیرگی گرایید.

پس از بروز نا آرامی های پس از انتخابات در شهرهای مختلف ایران، آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در انتقاد از دولت های خارجی که به برخورد با معترضان انتقاد کرده بودند، دولت بریتانیا را "خبیث" خواند.

سایمون گس در رد اتهام دخالت کشورش در امور داخلی ایران، می گوید: "بعد از انتخابات، بعضی افراد اتهاماتی مطرح کردند مبنی بر این که بریتانیا به نحوی مقصر ناآرامی و اغتشاشی است که در خیابان های شهرهای ایران دیدیم. این اتهام ها هرگز حقیقت ندارد".

سایمون گس در مورد دلیل اعتراض کشورش به نحوه برخورد دولت ایران با تظاهرات خیابانی پس از انتخابات گفت: "ایران باید به تعهدات خود مبنی بر رعایت معیارهای بین المللی حقوق بشر عمل کند و به همین دلیل عجیب نیست که بریتانیا در کنار سایر دولت های اروپایی، به سرکوب تظاهرات در ایران اعتراض کرد".

سفیر بریتانیا در تهران می گوید که کشورش در این که چه کسی بر ایران حکومت می کند، دخالت نمی کند و می افزاید: "آنچه بعد از انتخابات گفتیم، این بود که خود ملت ایران تردیدهایی درباره نتیجه رای گیری مطرح کرده بودند و بر اساس داوری ما در مقام ناظری بیرونی، درباره این پرسش ها باید تحقیق و به آنها پاسخ داده شود".

از سفیر بریتانیا سوال شد که اگر کشورش منتظر بررسی تردیدها در مورد نتیجه انتخابات بود، چرا به رغم انتقادهایی که در برخی روزنامه های بریتانیایی مطرح شد، او در مراسم تحلیف محمود احمدی نژاد در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد؟

آقای گس پاسخ داد: "ما باید با دولت ها همانگونه که هستند، تعامل داشته باشیم. محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران است. ما باید با دولت ایران بر سر مسائل مهم زیادی که با ایران داریم، تعامل داشته باشیم و در این شرایط، احمقانه است که تظاهر کنیم دولت ایران، به نحوی، دولت ایران نیست".

بازداشت کارکنان سفارت

حسین رسام در ارتباط با وقایع بعد از انتخابات بازداشت و محاکمه شد

در جریان وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، ۹ کارمند محلی سفارت بریتانیا در تهران بازداشت شدند.

در حالیکه هشت نفر از بازداشت شدگان آزاد شدند، حسین رسام، تحلیلگر سیاسی این سفارتخانه، محاکمه شد و هم اکنون منتظر نهایی شدن حکم دادگاه است.

آقای گس گفت که بازداشت کارکنان محلی سفارت، "مسلما اقدامی سیاسی بود، نه اقدامی قضایی" و در مورد کارمندان ایرانی سفارت بریتانیا تاکید کرد که "آنان ایرانیان وطن پرستی هستند که همانند خیلی های دیگر در جهان، برای یک سفارتخانه کار می کنند".

سایمون گس، نوع فعالیت های این کارمندان را بسیارعادی دانست و افزود: "ظاهرا گروهی از مقام های ایران می خواهند فعالیت قابل قبول دیپلماتیک را از نو تعریف کنند. برای سفارتخانه ها، خواه بریتانیایی و خواه ایرانی در سراسر جهان، بسیار عادی است که با مردم ملاقات کنند و بخواهند با افرادی از طیف های مختلف سیاسی گفت وگو کنند و برای دولت متبوع خود درباره اتفاقات کشور محل خدمتشان گزارش بنویسند. کارکنان محلی ما هم داشتند همین کار را می کردند. آنها هیچ عملی مرتکب نشده بودند که از نظر ضوابط بین المللی دیپلماسی، استثنایی باشد".

سایمون گس ابراز امیدواری کرد این پرونده به زودی فیصله پیدا کند.

توقف موقت صدور ویزا

در شهریور ماه سال جاری، بخش ویزای سفارت بریتانیا در تهران اعلام کرد که صدور ویزا را متوقف کرده و به این ترتیب شهروندان ایرانی مجبور بودند برای گرفتن ویزا و سفر به بریتانیا به سفارتخانه های این کشور در خارج از ایران مراجعه کنند.

سایمون گس در توضیح این اقدام گفت: "متاسفانه دولت جمهوری اسلامی، دو نفر از کارکنان بریتانیایی را اخراج کرد که یکی از آنها رییس بخش ویزا بود و همین کار، تاثیر بدی بر توانایی ما برای اداره کارهای صدور ویزا در ایران داشت".

آقای گس افزود: "بخش ویزای ما، تقاضای تازه نمی پذیرفت و من از این بابت متاسفم و احساس می کنم که ما در خلال آن ماه ها، به شهروندان ایرانی خدماتی را که استحقاق آن را داشتند ارایه نکردیم و متاسفم که برای ایرانیانی که مایل به بازدید از بریتانیا بودند، ایجاد مشکل شد".

سفیر بریتانیا با تاکید بر اعتقاد کشورش به گسترش تماس ها بین مردم ایران و مردم بریتانیا گفت: "حالا بخش ویزا باز شده و به مرور پذیرش تقاضاها را افزایش می دهیم. امیدوارم خیلی زود به آن سطح از خدمات صدور ویزا برسیم که معتقدم شهروندان ایرانی سزاوارش هستند".

kili_patilaki - قطر - دوحه
البته سفیر بریتانیا بعد از گفتن این جمله از شدت خنده دار فانی را وداع گفت.
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

kmimiagar - ایتالیا - میلان
طبق معمول انگلیس دنبال منافع خودشه و بس.
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

SAM66 - انگلستان - لندن
باید هم مایل به همکاری باشه. اگه این کارو نکنه پس نفت ایران رو چطوری ببره؟ اگه از این هم بدتر سرش بیاد باز هم مایل به همکاری با ایرانه. چه کسی از ایرانی بهتر؟ تا وقتی که به سن 19 20 سالگی برسیم اون خانواده بدبختمون باید خرجمونو بده وبعدش هم بخاطر داشتن حداقل یه زندگی بهتر بیایم اینجا و با هزاز منت و سرشکستگی یه حق اقامت بگیریم و مشغول کار شیم و از هر طرف هم مالیات بدیم. ما ایرانیها از همون بدو تولد تا دم مردن به نفع این دولت انگلستان بوده ایم و هستیم و شاید در آینده هم خواهیم بود.
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
الدنگ چشم آبی یا خودت خری یا فکر می کنی که مردم ایران همه شون خرن ؟. این زالوهای خون خوار عمامه پیچ تازی تو ایران از سی سال پیش نماینده شما هستند - هر چی دم دستشون پیدا شد فروختند و کیسه کردن و با ایران ایر فرستادن پیش ملکه انگلیس و بانک های انگلیس - حالا بادی آمد و قدری از لاحاف دمکراتی تون رو کنار زد و حقیقت زد بیرون که انگلیس ها با ارتجائیان دولت اسارتگر اسلامی می خواهند در مورد کشورهای عراق و پاکستان و افغانستان صحبت کنند یعنی ملت ایران رو رو پوست موز هل بدن جلوی گلوله های طالیبان های افراطی و خودشون هم از افغانستان بزنن بیرون چون خرج داره و هر گلوله که در کنند قیمتش بیشتر از صد . تا افغانیه و جون هر سرباز انگلیسی ارزشش بیشتر ده هزار افغانی الاغ سواره
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

Atheist-0 - کانادا - ونکوور
این نشان میده زیر پای اخوندا سست شده و انگلیسیها دوباره دستپاچه شدند که نکنه زحمات سی سال گذشته اشون بباد بره.
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
قسمت دوم. حالا رهبر کودتا و احمد کوتوله در پوستشون نمی گنجند که بیائید و ببینید که غربی ها از ما حساب میبرند و از ما کمک می خواهند واین مطلبی خواهد بود که روزها و ماه ها در روزنامه های دولتی و رادیو و تلویزیون ارتجاع خوانده و شنیده خواهد شد و دولت کودتا این را هم مانند چکش برسر ملت ستم دیده ایران خواهد کوبید - دیدید که ما حق داشیم ؟ ما فقط در دنیا بلدیم که چطوری آدم ها رو بکشیم -و حالا هم که برهبر سیجی گفته که قراره بیشتر در امور دنیا دخالت کنند یعنی با هواپیما بیان و ایرانی ها در غربت ترور کنند و بروند این هم به اجازه انگلیس ها و همانطور که فرانسه شاپور بختیار را به ملایان تعارف کرد
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
قسمت سوم. بله آقای سفیر خوب بلدید که تاتر بازی کنید و رنگ عوض کنید البته چیز تعجب آوری هم نیست که تجربه انگلیس ها با سرخ پوستان در قاره آمریکا و آفریقائیان و هندی ها و....و در دوجنگ جهانی به نسل شما آموخته است که بنابه مسلحت روزگار رنگ عوض کنید ولی خر آنکه که گول چرب زبانی های شما ها را بخورد - از یک طرف بورسیه ندا آقا سلطان را میدهید و از طرف دیگر برای ترورگران رژیم اسلامی ایران ویزا صادر می کنید – ببخشید که بی احترامی شد به ملکه انگلیس ایشان - صاحب دنیا هستند واقعا ناشایست و ضد انسانی است ملتی که برای نجاتش از شر این ضحاکان تازی برای کمک به هر چوب کبریتی تکیه داده است اینطور خیانت کنید
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

gol222 - سوپد - هلسینگبوری
مرگ برپیرکفتار بریتانیا عوضی شماها درطبقه چهارم وزارت اطلاعات سالهاست جاداریدوهرچه سرماملت میاید ازدخالت شما خونخواران است.ایکاش اون روزهائکه برای اموزش زبان به مرکز اموزش شماها میامدم .بجای اموزش تک تک شمارا نابود میکردم.مرگ براستعمار پیر بریتانیاوارتجاع ادمخوار.درود به همه جانباختگان راه ازادی.
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

ahura - ژاپن - توکیو
سفیر بریتانیا شکر زیادی میل کردن .بزرگتر از بریتانیا هم نمیتونه اخوندارو نجات بده
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

taraneh2008 - المان - هامبورگ
اقا تعارف تکه پاره نکن .تعارف قیمت اب جوی داره..این 30 سال گذشته پر بود از دستورات و راهبری خردمندانه حکومت محترمتان در راستای نابودی ایران و غرور ایرانیان.
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

kamangir - نروژ - اسلو
اینم که تو زرد از اب در اومد.بچه ها همه ما رو فروخته.اینجور که این میگه پس حتما امار هم میده.به جهنم!به قول بچگی هامون به جهندم درک.
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

zendeh bad iran - انگلستان - منچستر
بیخود نیست بهش میگن شیطان پیر استعمار
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

poriyaye_vali - قطر - دوحه
haghighatgo - آلمان - برلین ...گل گفتی دوست عزیز این گفته های شما به ای دی شما هم میخوره...عجب روباهیه انگلیس ..هم رفیق قافله هم شریک دزد..
جمعه 29 آبان 1388

kamia1 - المان - کلن
اخه چرا تعجب میکنین ? اخوند رو کئ سر کار اورده, انگلیس!!!! بیش از صد ساله که اخوندپرورئ میکنه..چیز تازه ایئ نیست
جمعه 29 آبان 1388

shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدنی
مردم ایران دیگه به این گربه رقصونی های انگلیس عادت کردند
جمعه 29 آبان 1388

ehsanusa - امریکا - نیوجرسی
تازه بعد از سی سال همکاری دوباره اعلام آمادگی کردن برای همکاری!!!. به قول مش قاسم: ای مرده شور اون چشای چپ کور شده شانو ببرن! ما خودمان یه همشهری داشتیم . ! .
جمعه 29 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.