دکتر مصطفی معین : وجود نگران‌کننده علائم آسم در ۳۵ در صد تهرانی‌ها

دکتر مصطفی معین : وجود نگران‌کننده علائم آسم در 35 در صد تهرانی‌ها

رییس انجمن آسم و آلرژی ایران از افزایش متوسط شیوع آسم در کشور به 13 درصد خبر داد و با اعلام تصویب راهنمای ملی آسم در کمیته کشوری آسم و آلرژی گفت: این راهنمای ملی منتشر شده که دستورالعمل‌های پیشگیری، تشخیص و درمان در راهنمای ملی آسم می‌تواند در سطح ملی به ویژه در سطح پزشکان خانواده اجرایی شود.

دکتر مصطفی معین در سومین همایش تخصصی آسم و آلرژی، با اشاره به روند روزافزون بیماری‌های آسم و آلرژی در دنیا، گفت: بیماری‌های مزمن تنفسی حدود 7 درصد از مرگ و میر جهان را به خود اختصاص می‌دهد. بر این اساس بیش از 400 تا 500 میلیون نفر در سطح جهان به بیماری‌های مزمن تنفسی مبتلا هستند. همچنین حدود 300 میلیون نفر در سطح جهان به بیماری‌های آسم و آلرژی مبتلا هستند. اختلالات خواب نیز بیش از 100 میلیون نفر در دنیا را گرفتار کرده است.

وی ادامه داد: در مجموع بیش از یک میلیارد نفر در سطح دنیا از مشکلات تنفسی مزمن رنج می‌برند. همچنین بیماری‌های مزمن سالانه 6/4 میلیون تلفات به دنبال دارد. این بیماری‌ها 22 درصد جمعیت جهان را گرفتار کرده‌اند.

رییس انجمن آسم و آلرژی ایران، بیماری آسم را قابل پیش بینی، پیشگیری و قابل کنترل دانست و ادامه داد: برای پیشگیری از آسم باید برنامه داشته باشیم. همچنین لازم است که در جهت افزایش سطح آگاهی عمومی اقداماتی صورت گیرد.

دکتر معین، میزان شیوع آسم در کودکان و نوجوانان را بالا دانست و گفت: آسم سالانه 15 میلیون ناتوانی در سطح جهان ایجاد می‌کند.

به گفته دکتر معین، میزان شیوع آسم در ایران حدود 8 تا 12 درصد است. همچنین به طور متوسط آسم در ایران از شیوع 10 درصدری برخوردار است. این در حالی است که تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که متوسط شیوع آسم در کشور به 13 درصد افزایش یافته است. همچنین بر اساس تحقیقات اخیر 4/35 درصد از جمعیت 10 میلیونی شهر تهران، علائم آسم را از خود نشان می‌دهند که این امر یک فاجعه است.

وی گفت: علیرغم آن که آسم در کشورهای پیشرفته از شیوع بالاتری برخوردار است اما بیشترین تلفات آسم مربوط به کشورهای جهان سوم است.

دکتر معین در ادامه، کنترل عوامل محیطی در منزل و فضای بسته، کنترل آلودگی هوا در شهرها، انجام فعالیت بدنی مناسب، تغییر عادات زندگی و عدم مصرف سیگار را از جمله استراتژی‌های جهانی برای کنترل آسم دانست.

وی به تشکیل کمیته کشوری آسم و آلرژی در ایران از سال 79 اشاره کرد و از بررسی‌های نهایی برنامه ملی کنترل آسم خبر داد و گفت: این برنامه در آینده‌ای نزدیک برای تصویب به وزارت بهداشت ارائه می‌شود. در برنامه ملی کنترل آسم 16 استراتژی پیش بینی شده که از جمله آنها می‌توان به آموزش، پیشگیری، جلب حمایت سیاستگذاران بهداشتی، حمایت سازمان‌های بیمه‌گر و غیره اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر معین، آموزش را مساله اصلی در کنترل بیماری آسم دانست و گفت: در آموزش‌ها تشریک مساعی میان سه حلقه بیمار، خانواده بیمار و کاد‌رهای پزشکی مطرح است که این سه حلقه باید با یکدیگر مشارکت تنگاتنگ داشته باشند.

وی در ادامه استعمال دخانیات به ویژه در فضای بسته را از جمله مهمترین فاکتورهای خطر بروز بیماری آسم دانست و گفت: این در حالی است که اعتیاد به سیگار به ویژه در سطح جوانان و نوجوانان کشور بیداد می‌کند.

دکتر معین، آلودگی هوا به ویژه در فصل تابستان و پاییز را از دیگر عوامل خطر بروز بیماری آسم دانست و گفت: در این زمینه در تهران با فاجعه‌ای مواجه هستیم؛ به طوری که اعلام شده در شش ماه اول امسال، تنها شش روز هوای پاک داشته‌ایم. این در حالی است که قربانیان اصلی آلودگی هوا را خردسالان، کودکان، کهنسالان، بیماران قلبی عروقی و بیماران مبتلا به آسم تشکیل می‌دهند. بنابراین با افزایش آلودگی هوا تلفات ناشی از آن نیز افزایش می یابد.

رییس انجمن آسم و آلرژی با اشاره به نسبت مستقیم میان غلظت ذرات معلق هوا و افزایش حملات تنفسی بیماران مبتلا به آسم در فصل تابستان و پاییز اشاره کرد و گفت: به منظور کنترل آلودگی هوا لازم است که تمام دستگاه‌های ذیربط از جمله وزارت بهداشت، شهرداری، محیط زیست،‌ خودروسازها و غیره با یکدیگر مشارکت داشته باشند.

world cup - ایران - تهران
برو بمیر بابا مرتیکه بی عرضه مثلا اسم خودشو اصلاح طلب گذاشته بروگمشو پس چرا خفه شدی و هیچی بعد انتخابات نگفتی هنوز 100 رحمت به خاتمی که از تو با جرات تره. حضور تو در انتخابات 4 سال قبل فقط رای اصلاح طلبها را شکست و کمکی بود به احمدی نزاد اگر تو نیومده بودی لا اقل 4.5 میلیون رای به کروبی اضافه میشد و احمدی نزاد همون دور اول حذف بود هر چی باشه ملایی مثل کروبی از پزشک ترسویی مثل تو بهتره
پنج‌شنبه 28 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.