عدم اجرای قوانین مقابله با کودک آزاری در ایران

عدم اجرای قوانین مقابله با کودک آزاری در ایران

کودک آزاری در ایران از معضلات اجتماعی است که کارشناسان در سالهای اخیر در تلاش برای کاهش آن هستند. سازمان های غیر دولتی که در این زمینه فعالیت دارند، گزارش های مختلفی را براساس آمار دریافتی منتشر می کنند. براساس آخرین گزارش ها ۴۷ درصد از کودک آزاری های گزارش شده به انجمن حمایت از حقوق کودکان در مهرماه توسط پدران بوده است.

صاحبنظران بر این باورند که کودک آزاری در موضوعات مختلفی ریشه دارد. براساس آمارهای موجود در سازمان بهزیستی و سازمان ها غیر دولتی، پسران بیش از دختران مورد کودک آزاری قرار می گیرند.

سعید مدنی، پژوهشگر مسائل اجتماعی می گوید:"عوامل اجتماعی در این مسئله نقش به سزایی دارد. اگرچه عوامل فردی و فرهنگی هم در کنار این عامل نقش ایفا می کند. نکته مهم این است که اقداماتی که در زمینه پیشگیری و کنترل کودک آزاری صورت گرفته، اغلب اقداماتی است که در سطح میانه و خرد انجام می شود."

آقای مدنی می گوید تاثیر اقدامات سازمان های مسئول و سازمان های غیر دولتی تحت تاثیر شرایط فعلی اقتصادی و اجتماعی در ایران به سرعت از بین می رود.

قوانین موجود در ایران در حوزه کودک آزاری به اعتقاد حقوقدانان چندان مورد توجه قرار نمی گیرد و در مواردی نیز از این رفتارها به عنوان تربیت کودک یاد می شود.

نسرین ستوده، حقوقدان، مهمترین عامل افزایش کودک آزاری درایران را عدم برخورد با کسانی که مباردت به کودک آزاری می کنند می داند و می گوید:"در موارد متعددی با اعلام کودک آزاری به دادگاه های جزایی، دادگاه ها به ویژه زمانی که پدر مبادرت به کودک آزاری می کند، با بی اعتنایی برخورد می کنند. در درجه دوم افزایش آزار کودکان را ناشی از شرایط نابهنجار اقتصادی و اجتماعی می دانم."

اثبات آزار کودکان در دادگاه های ایران به گفته صاحب نظران بسیار مشکل است، از سوی دیگر خانواده ها و اقوام نیز به دلایل فرهنگی در مواردی حاضر به اعلام یا حمایت از کودک نیستند. آزار روانی کودکان در ایران همانند دیگر کشورها در رتبه نخست قرار دارد و پس از آن آزار جسمی و جنسی. هرچند به باور صاحبنظران، آزار جنسی کودکان در سالهای اخیر با افزایش رو برو بوده است.

سعید مدنی می گوید:"کودک آزاری جسمی عموما توسط والدین یا نزدیکان به کودک صورت می گیرد، پسران بیشتر از طرف پدران و برادران و دختران نیز از سوی مادران یا خواهران بزرگتر مورد آزار قرار می گیرند. در مورد کودک آزاری جنسی متاسفانه در غالب موارد سهم پدر بالاترین میزان است و پس از او یکی از نزدیکان به کودک مرتکب این عمل می شود که این گزارش ها در خصوص آزار جنسی دختران است. "

آقای مدنی افزود:" کودک آزری بشتر از اینکه محصول افرادی خارج از فضای خانواده یا نزدیکان باشد، بیشتر به دلیل شرایط نامناسبی است که نزدیکان و اعضای خانواده در آن قرار دارند."

به اعتقاد کارشناسان، موضوع آزار جنسی کودکان مسئله ای پیچیده است. در صورتی که گزارشی از این موضوع به دادگاه ارائه شود، قضات با احتیاط بسیاری رای صادر می کنند. طبق ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی تائید آزار جنسی کودکان نیاز به شاهد دارد.

دست اندرکاران امر معتقدند آزار کودکان در سطوح مختلف جامعه انجام می شود، اما چنین مواردی در خانواده هایی که در آنها طلاق رخ داده، یا والدین کودک مصرف کننده مواد مخدر هستند بیشتر دیده می شود. فقر نیز از عواملی است که در افزایش کودک آزاری نقش به سزایی دارد.

نسرین ستوده می گوید:"در سطوح بالای اجتماعی به لحاظ تحصیلات و تمکن مالی نیز ما شاهد کودک آزاری هستیم اما عموما کودکان در خانواده های سطح پائین بیشتر مورد آزار قرار می گیرند. به مدارس کودکان در جنوب شهر و شمال شهر که مراجعه کنید ، مصادیقی که مشاهده می شود نشانه آن است که کودک مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته در جنوب شهر بسیار بیشتر از شمال تهران است."

در سال ۸۱، با تصویب قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوان در مجلس ششم، کودک آزاری به عنوان جرم عمومی اعلام شد اما برخی کارشناسان خلاهای موجود در اطلاع رسانی و کم توجهی به کودک آزاری را در میان مسئولان از عوامل تاثیرگذار بر افزایش این پدیده در ایران عنوان می کنند.

نیکی محجوب - بی بی سی فارسی

shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدنی
مساله کودک آزاری متاسفانه در ایران شکل وخیمی داره که بهیچوجه شایسته کشور ما نیست. عدم برخورد قانون هم با این مساله از دو فضای فکری عمده حاکم بر ایران ناشی میشه: یکی قوانین اسلامی و دوم عدم قائل شدن حق برای انسان. قوانین اسلامی به جای اینکه پدر رو مسوول فرزندان خود بدونند به اون سند مالکیت فرزندان رو میدن که میتونه هر کاری که تمایل داره با فرزندانش بکنه و در نهایت اگر وضعیت خیلی وخیم بود صرفا از جنبه عمومی جرم مورد مواخذه قرار بگیره البته همیشه بعد از اینکه کودک به قتل رسیده. قوانین حمایت از خانواده در ایران به طور کلی وجود نداره و این باعث میشه معمولا مادر خانواده که به صورت سنتی نقش حامی فرزندان رو داره هیچگاه قادر به بیرون کشیدن کودکانی که قربانی آزار هستند از قربانگاه خانواده نباشه. در خیلی از موارد زن مجبور میشه خودش رو به تنهایی نجات بده که براحتی میشه عواقب این وضعیت رو حدس زد. دختری که از 9 سالگی به صورت دائمی در معرض تجاوزات پدر و دوستان پدرش بوده از عواقب قانون بیرحمانه دادن حضانت به پدر هستند.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدنی
در بیشتر موارد کودک آزاری در خونواده خود کودک اتفاق میافته که در اون مادر زنی منفعل و قربانی دیگه آزاره. و همه اینها از دیدگاه مردسالارانه دین کثیف اسلام و شرع برگرفته از اون و قوانین قرون وسطایی منطبق شده با این احکام ناشی میشه. برای جلوگیری از کودک آزاری در ایران شک نکنید که اولین گام سکولار کردن حکومته.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

sotedelan - هلند - المیره
اینجا کسی جرات نداره به بچه اش بگه بالا چشمت ابروست.واگر نه. بدلیل عدم صلاحیت نگهداری از بچه . (خدا نکنه که برخورد فیزیکی داشته باشی) بچه رو جائی می برن که تا اخر عمرت اونا نبینی وغیابا سرپرستی اونا به کسانی میدن که شرایط نگهداری وصلاحیتشون از نظر دادگاه تایید بشه..نه مثل ایران که بدلیل بی صلاحیتی خیلی از مسولین اگر کسی بچه اش رو هم بکشه با توسل به چند تا سوره وایه .که پدر و جدپدری توی اسلام اگر مرتکب قتل فرزند باشند مستوجب قصاص نمیشن.اگر یک کشور اسلامی بخواد این کار رو انجام بده.در کل کودک ازاری رو باید اول محکوم کنه یعنی در اصل اولین کسی رو این قانون رو اورد و اون کسی نبود بغیر از .م.عرب.که با یک بچه هفت ساله از دواج کرد..اگر این کودک ازاری نیست؟ پس چیه؟ همه چیز از بنیان خرابه...حالا بعد میخوان با چی حکم صادر کنند.با همون ایه وسوره ها که پدر و جد پدری هر غلطی میتونن انجام بدن.زن همانند کالا میمونه حق اعتراض نداره و هر موقعه خواستن عوضش کن ولابد بچه شون روهم اختیارش رو دارن هرموقعه خواستن بزنن هر موقعه میلشون کشید بهش تجاوز کنن و اگر ازش خسته شدن اونا بکشن .افسوس واقعا متاسفم
سه‌شنبه 26 آبان 1388

black chador - امریکا - ولدن
کودک آزاری جنسی در اسلام وحشی قانونی هست اگر باور ندارید یا زندگینامه محمد را بخوانید یا کتابهای خمینی..
سه‌شنبه 26 آبان 1388

baas - هلند - روتردام
کودک ازاری خلاف شرع نیست . محمد (ص)
سه‌شنبه 26 آبان 1388

blueberry64 - ایران - تهران
همه قوانین که اجرا میشه، اونم چی؟؟ عادلاااانه! از این یکی بگذرید
سه‌شنبه 26 آبان 1388

bahareiran - ایران - ایران
baas - هلند - روتردام ---------- ماشاله هی تند تند ایه وحدیث از خودت در وکنی رفیق
سه‌شنبه 26 آبان 1388

black chador - امریکا - ولدن
sotedelan - هلند - المیره. واقعا.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.