مجلس به وزرای پیشنهادی رای اعتماد داد

مجلس به وزرای پیشنهادی رای اعتماد داد

مجلس شورای اسلامی به سه وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه های آموزش و پرورش، رفاه و تامین اجتماعی و نیرو رای اعتماد داد.

در جلسه علنی مجلس، حمیدرضا حاج بابایی نماینده سابق همدان و عضو هیات رئیسه مجلس که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی شده بود بدون هیچ مخالفی با کسب 217 رای موافق از مجموع 265 نماینده حاضر توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد.

مجید نامجو وزیر پیشنهادی نیرو نیز مخالفی نداشت و با کسب 210 رای از مجلس رای اعتماد گرفت.

در میان سه وزیر پیشنهادی تنها صادق محصولی وزیر پیشنهادی رفاه و تامین اجتماعی بود که مخالفان جدی داشت با این حال با کسب 149 موافق و 95 رای مخالف و 21 رای ممتنع از مجلس رای اعتماد گرفت.

آقای محصولی وزیر سابق کشور، که انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری اخیر را برگزار کرد، مخالفان جدی در مجلس داشت.

مهدی سنایی نماینده نهاوند در مخالفت با آقای محصولی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت:"وزارت کشور می توانست با اعتماد سازی از بسیاری از مسائل بوجود آمده بعد از انتخابات جلوگیری کند."

آقای محصولی در دولت اول محمود احمدی نژاد به عنوان وزیر نفت پیشنهاد شد اما پیش از جلسه رای اعتماد به دلیل مخالفت نمایندگان مجلس، کنار رفت و بعد از آن در پی کنارگذاشته شدن مصطفی پورمحمدی و علی کردان به عنوان وزیر کشور معرفی شد.

آقای سنایی با اشاره به وزارتخانه های مختلفی که آقای محصولی برای آن پیشنهاد شده در مخالفت گفت: "وحی منزل نیامده که حتما محصولی باید وزیر باشد، یک بار وزیر نفت، یک بار به عنوان وزیر رفاه، مگر ایشان تخصصش چیست؟ متخصص نفت است یا سیاست و یا تامین اجتماعی؟"

به گفته آقای سنایی، وزارتخانه سرقفلی نیست که بخواهد به کسی داده شود.

علی مطهری نماینده اصولگرای تهران نیز از جمله مخالفان بود که ابتدا به "ثروت هنگفت" وی اشاره کرد و گفت:"به طور طبیعی هیچگاه چنین ثروتی جمع نمی شود."

انتقاد دیگری که از سوی آقای مطهری بر وزیر پیشنهادی رفاه مطرح شد موضوع انتخابات بود به خصوص آنجا که گفت "حرف ما این است که نحوه مدیریت وزارت کشور در انتخابات به گونه ای بود که ادعای واهی تقلب در انتخابات زمینه پذیرش در میان بخشی از جامعه را پیدا کرد."

آقای محصولی در پاسخ به منتقدانش گفت:"تعجب می کنم از نمایندگان با توجه به اینکه چه کسی مناسب تر از شخصی است که هم در بخش خصوصی بود، بنگاه داری کرده، رئیس شورای صیانت از حقوق شهروندی بوده، عضو کمیسیون اجتماعی دولت بود و در دولت نهم به عنوان مشاور در جلسات حضور داشت."

در پی انتقادهای نمایندگان مجلس، محمود احمدی نژاد هم از آقای محصولی دفاع کرد و گفت "وی زحمات فراوانی در وزارت کشور متحمل شد و بار سنگین مهمترین وزارتخانه را بر دوش کشید و به درستی و پاکی و با موفقیت کار را انجام داد."

محمود احمدی نژاد در اولین فهرست اعضاء کابینه دولت دهم جمهوری اسلامی ایران سوسن کشاورز را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، فاطمه آجرلو را به عنوان وزیر پیشنهادی رفاه و تامین اجتماعی و محمد علی آبادی را به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو معرفی کرده بود.

اما با وجود اذعان محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس به ابلاغ توصیه آیت الله خامنه ای رهبر ایران به اعضاء مجلس برای دادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی آقای احمدی نژاد، در روز پنجشنبه سوم سپتامبر (12 شهریور) مجلس به آنها رای اعتماد نداد.

سه روز پس از آن آقای احمدی نژاد ناچار شد رمضان محسن پور را به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش، مجید نامجو را به عنوان سرپرست وزارت نیرو و نادعلی الفت پور را به عنوان سرپرست وزارت رفاه معرفی کند.

در روز هفدهم شهریور ساعاتی پس از آنکه معرفی فاطمه آلیا، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و علی ذبیحی، وزیر پیشنهادی نیرو مخالفت غیر رسمی مجلس را برانگیخت محمود احمدی نژاد نامه معرفی این دو نفر را پس گرفت؛ هر چند مجتبی ثمره هاشمی، دستیار ارشد آقای احمدی نژاد دلیل پس گرفتن این نامه را از جمله استعفای خانم آلیا از نامزدی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد اما برخی آن را با موضع آیت الله خامنه ای مبنی بر "مغتنم شمردن توصیه های علما و مراجع" و اشاره تلویحی به مخالفت برخی مراجع با حضور وزرای زن در کابینه مرتبط دانستند.

به نظر می رسد نگرانی هایی که درباره موفقیت آقای ذبیحی در جلب نظر نمایندگان مجلس برای گرفتن رای اعتماد وجود داشت نیز باعث پس گرفتن نامه معرفی او شد.

صادق محصولی در دولت پیشین ایران و در زمان برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران سمت وزیر کشور (مسئول برگزاری انتخابات) را به عهده داشت.

حمیدرضا حاجی بابایی نماینده همدان در مجلس و عضو هیئت رئیسه است و برای احراز سمت وزارت از نمایندگی در مجلس استعفا کرد.

مجید نامجو، نامزد معرفی شده برای وزارت نیرو، از اعضاء پیشین سپاه پاسداران است، و پس از بعهده داشتن سمت های فرماندهی مهندسی لشکر 41 ثارالله، مدیر عاملی موسسه سازندگی ثارالله، معاونت عمران قرارگاه های سازندگی کربلا و خاتم الانبیا به عضویت شورای شهر کرمان در آمد و پیش از دراختیار گرفتن سمت سرپرستی وزارت نیرو نیز معاونت این وزارتخانه و ریاست هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران را به عهده داشت.

bavar88 - هلند - امستردام
احسنت به این مجلس که با رای اعتماد خود به وزیران باعث همکاری بیشتر با دولت شده است/
یکشنبه 24 آبان 1388

juvel - نروژ - اسلو
سمته ریاست به امره شکنجه گری و گرفتنه اقرار بیشتر به این عوضیها میاد .
یکشنبه 24 آبان 1388

hamesheh bahar - انگلستان - لندن
مجلس یا مدرسه موشها!! مرده شور همه شان را با هم!
یکشنبه 24 آبان 1388

abiabi - انگلستان - لندن
یه مشتی آدم دزد . این سه وزیر تا اونجای که من میدونم دزدهای سر گردنه هستن
یکشنبه 24 آبان 1388

siamakk - ایران - تبریز
شبیه قاتل هستن تا وزیرا
دوشنبه 25 آبان 1388

baas - هلند - روتردام
ننگ بر این مجلس و تازی پرستان
دوشنبه 25 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.