درگیری دریایی دو کره در آب های مرزی

درگیری دریایی دو کره در آب های مرزی

طی دهه گذشته، ناوگان دریایی دو کشور درگیری های مرگباری در طول مرز دریایی دو کشور داشته اند

ناوگان دریایی کره شمالی و کره جنوبی در منطقه مرز دریایی مورد مناقشه دو کشور به تبادل آتش پرداخته اند.

دو کشور طرف مقابل را در این حادثه مقصر دانسته اند.

کره جنوبی می گوید یک شناور دریایی کره شمالی از مرز دریایی دو کشور رد شد وعلی رغم شلیک تیر هشدار، این کشتی از حرکت باز نایستاد. کره جنوبی می گوید ناو کره شمالی نیز به روی ناوگان کره جنوبی آتش گشوده است.

به گفته طرف کره جنوبی، این شناور دریایی در جریان این تبادل آتش آسیب دید و در حالی که در آتش شعله ور بود، به کره شمالی بازگردانده شد.

کره شمالی می گوید شناور دریایی این کشور از مرز عبور نکرده و خواهان عذرخواهی کره جنوبی شده است.

کشمکش دو کره چند روز پیش از سفر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به کره جنوبی رخ می دهد.

طی دهه گذشته، ناوگان دریایی دو کشور درگیری های مرگباری در طول مرز دریایی دو کشور داشته اند.

کره شمالی اعلام کرده که یک قایق گشتی کره شمالی ماموریت داشت تا حضور یک "شیء نامعلوم" در طرف مرز این کشور تائید کند اما در حین بازگشت از ماموریت، کشتی های کره جنوبی به تعقیب این قایق گشتی پرداختند و به روی آن آتش گشودند.

جان سادورث، خبرنگار بی بی سی در سئول می گوید هر نوع درگیری نظامی دو کشور از سوی دولت های منطقه، جدی گرفته خواهد شد.

درگیری نظامی میان دو کشور سابقه دارد و در چند مورد نیروهای دو کشور به تبادل آتش پرداخته اند که تلفاتی هم به بار آورده اما این درگیری ها منجر به درگیری تمام عیار نظامی نشده است.

درگیری امروز میان دو کشور، تلفاتی به بار نیاورده است.

هر دو کشور در مذاکرات شش جانبه برای حل مناقشه اتمی کره شمالی حضور دارند.

در سال جاری مذاکرات شش جانبه در مورد برنامه اتمی کره شمالی بین این کشور و آمریکا، ژاپن، روسیه، چین و کره جنوبی در پکن جریان داشت اما در ماه آوریل، کره شمالی در اعتراض به آنچه که عدم اجرای تعهدات آمریکا در قبال توقف برنامه هسته ای خود عنوان کرد، از این مذاکرات خارج شد.

طی ماه های اخیر و به دنبال آزمایش های موشکی و اتمی کره شمالی که موجب تحریم های بیشتر سازمان ملل متحد علیه این کشور شد، تنش بر سر برنامه های هسته ای پیونگ یانگ افزایش یافته است.

کره شمال در سال 2007 موافقت کرد که در ازای دریافت کمک های بین المللی در زمینه تامین سوخت و همچنین امتیازات سیاسی فعالیت تاسیسات اتمی خود را متوقف کند.

اما این کشور بعد از دریافت مقدار زیادی از کمکهای مقرر، از روند مورد توافق خارج شد و دومین آزمایش هسته ای خود را انجام داد.

به دنبال این آزمایش مقامات کره شمالی هشدار دادند که ذخایر پلوتونیوم خود را برای ساخت سلاح اتمی آماده می کنند و فرایند غنی سازی اورانیوم را هم که روشی دیگر برای ساخت سلاح اتمی است، از سر می گیرند.

آزمایش هسته ای که کره شمالی در ماه مه سال جاری انجام داد، باعث اعمال دور جدیدی از تحریمهای سازمان ملل متحد علیه این کشور شد و برخی از تحلیلگران معتقدند که همین تحریمها باعث شده است که مقامات پیونگ یانگ به از سرگیری مذاکرات ترغیب شوند.

Malek-Welkin - کانادا - رد دیر
من فکر میکنم همش تقصیر امپراطوری هان هست که این بیچاره جومانگ و سوسانو رو به جون هم میندازه !
چهار‌شنبه 20 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.