بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۱۷ آبان

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۱۷ آبان

تیترهای اول

"اعتراض به بی‌خبری مجلس از قراردادهای نفتی" تیتر اول آفتاب یزد است، "پشت در اتاق عمل جراحی بزرگ" عنوان اصلی ابتکار،" تمدید ریاست ضرغامی در رسانه ملی" در صدر گزارش های جام جم آمده، "‌لزوم ایجاد فضاى نقد" عنوان اول حیات نو است و مردم سالاری در تیتر اصلی خود نوشته "رسانه ملی امکان نقد مسائل کشور را فراهم کند".

"اختلاف بین اصولگیرایان متعادل و افراطی" مهم ترین عنوان خبری اعتماد است، "چراغ سبز به حرف آخر دولت" در صدر گزارش های دنیای اقتصاد آمده، خراسان از "گمانه زنی ها درباره سرنوشت سه وزیر پیشنهای" خبر داده و رسالت از قول سردبیر خود نوشته "برخی در حال بسط ید بیگانگان در کشور هستند".

"مبادله تدریجی اورانیوم در ایران" تیتر اصلی روزنامه ایران است، "ایران پیشنهاد البرادعی برای انتقال اورانیوم به ترکیه را رد کرد" عنوان اول روزنامه جمهوری اسلامی استو کیهان در پیشانی صفحه اول خود نوشته "رییس جمهور: اروانیوم نمی دهیم سوخت می خریم".

گزیده مقالات

شما هم لرزیدید

"شما هم لرزیدید یا نه" عنوان سرمقاله آفتاب یزد است که بر اساس خبری نوشته شده که نشان می دهد در روز روشن به کشف اتفاقی ماموران گشت نیروی انتظامی، هفت مرد مشغول تجاوز به زنی خانه دار بوده اند که در راه خانه گرفتار آنان شده است.

بنا به گزارش این روزنامه به گفته زن در حالی که چهار مرد رباینده وی، در کنار خیابان مشغول تجاوز به او بودند اتومبیلی وارد صحنه شد که ادعا کرد متعلق به ماموران است، اما آن دو مامور هم به جمع متجاوزان افزوده شدند.

مجتبی واحدی سردبیر آفتاب یزد با یادآوری این که این حادثه در روز سیزده آبان در تهران رخ داده نوشته یک نماینده هوادار دولت درباره امنیتی شدن فضای تهران گفت این به خاطر حفظ جان مردم است، حالا باید از او پرسید کدام غفلت مسئولان ، عـده‌ای از اراذل و اوبـاش را مطمئن ساخته که می‌توانند از کنار خیابانی در شهر، بانویی را بربایند و برای انجام اقدام حیوانی یعنی تجاوز دسته جمعی، از فرصت کافی برخوردار باشند؟

بی اطلاعی از بازداشت ها

مردم سالاری در سرمقاله خود با نقل اطلاعاتی که فرمانده نیروی انتظامی تهران، دادستان پایتخت و بسیج درباره دستگیرشدگان حوادث سیزده آبان داده اند و از محل بازداشت آن ها و تعدادشان ابراز بی خبری کرده اند پرسیده حالا که بسیج هم در مراسم مختلف افراد را بازداشت می کند چرا هیچ گونه اطلاعی از تعداد بازداشت شدگان در اختیار مقامات رسمی قرار نمی گیرد؟

به نوشته عماد برقعی در این مقاله قانون حکم می کند که تکلیف افراد بازداشت شده تا 24 ساعت پس از بازداشت مشخص شود و پرونده آن ها تحویل مراجع قضایی گردد. اما می بینیم که با گذشت 72 ساعت حتی فرمانده نیروی انتظامی تهران هم خبری از این بازداشت شدگان ندارد .

نویسنده مردم سالاری پرسیده اگر وظایف نیروی انتظامی در حراست از نظم هم به گروه های دیگری واگذار شده است دست کم نباید وظیفه دستگیری و تشکیل پرونده در اختیار نیروی دیگر و مقامات غیر قضایی باقی بماند؟

وعده های بی اعتبار

مردم سالاری از قول یک نماینده مجلس نوشته در جریان سفرهای استانی دولت وعده انجام پروژه هایی داده می شود که به خاطر نداشتن اعتبار، اجرایی نمی شود. زیرا داشتن اعتبار اجرای آن را ضمانت می کند در غیر این صورت بیان مصوبات گرهی از مشکلا ت باز نمی کند.

مردم سالاری نوشته احمدی نژاد در پایان دور اول سفرهای استانی خود در جمع خبرنگاران از سفرهای استانی خود به عنوان یک اتفاق بزرگ نام برده و آن را یک توبه و استغفار از جانب دستگاه های دولتی و مدیران کشور خواند که به صورت متداول سال ها در مرکز متمرکز شده و از مرکز برای نقاط مختلف کشور تصمیم گیری می کردند.

بر اساس این گزارش یکی از نمایندگان مجلس این سفرها را دست یافتن به «قله ترقی» عنوان کرده بود. وعده دست یافتن به «قله ترقی» در حالی است که شواهد و نارضایتی نمایندگان مجلس گواه این مطلب است که نه تنها دولت به قله ترقی صعود نکرده، بلکه با عدم اجرای مصوبات خود اعتماد مردم نسبت به مسوولا ن را خدشه دار کرده است.

برعکس است

کیهان در سرمقاله خود نوشته آن چه روز 13 آبان در تهران دیدیم، درست است که یک پدیده خیابانی و به این معنا اجتماعی است اما به واقع ریشه های سیاسی دارد. بنا بر یک اصل تجربه شده، در وضعیت آشوب عموما کسانی فعال می شوند که اصلا رای نداده اند و کل سیستم را قبول ندارند، اما عدم تعلق این افراد به سیستم سیاسی نباید ما را به این اشتباه بیندازد که آنها به آنچه درون سیستم و خصوصا در تعاملات سیاسیون رخ می دهد هم بی توجهند. اتفاقا مسئله کاملا بر عکس است.

به تاکید سرمقاله کیهان معترضان خیابان ها در عین بی علاقگی به نظام از اختلافات سیاسی درون نظام تغذیه می کنند و از آن روحیه می گیرند و اساسا اصلی ترین علت حضور آنها در خیابان این است که تصور می کنند درون حکومت دعواهای جدی جریان دارد و به طور خاص «کسی هست که از آنها حمایت می کند».

سرمقاله کیهان برای چندمین بار یادآور شده که در سطح سیاسی هم راه حلی مفیدتر و کم مفسده تر از برخورد قاطع با همه کسانی که مسببان فتنه اخیر بوده اند و امروز نظام از ریز برنامه های آنها اطلاع کافی دارد، وجود ندارد. تنها در شرایطی که با سر فتنه برخورد شده باشد دنباله های میکروسکوپیک در خیابان ها حساب کار خودشان را خواهند کرد.

هر سبزی سبز نیست

رسالت در میان گزارش ها و مقالات متعدد خود علیه جنبش سبز و اصلاح طلبان از قول یک روحانی به نام حجت الاسلام ماجدی نوشته رنگ سبز و حتی سیادت، توجیه کننده اقدامات ناپسند افراد نیست؛ وگرنه مامون و هارون الرشید هم از نسل سادات بنی عباس هستند.

حجت الاسلام سیداحمد ماجدی، که رسالت از وی به عنوان پژوهشگر دینی نام برده گفته است رنگ سبز، یکی از نشانه های سادات است و آنها در طول تاریخ با رنگ ها و نشانه های گوناگون شناخته می شده اند که برجسته ترین و معروف ترین آنها، رنگ سبز است اما پیامبر اسلام نفرموده اند که هرکس سید بود و رنگ سبز را به عنوان نماد و نشانه سیادت مورد استفاده قرار داد، باید به او احترام گذاشت.

پیشنهادهای ایران و آژانس

ایران روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان مهم ترین گزارش خود نوشته البرادعی نگهداری ذخایر اورانیوم در یک کشور دوست و مبادله همزمان با سوخت 20 درصد را پیشنهاد کرده بود اما کارشناسان ایرانی پیشنهاد کردند ذخایر ایران در کشور انبار و تحویل آژانس شود.

به نوشته این روزنامه دولت در نظر ندارد که همه اورانیوم را یکجا تحویل دهد، بلکه تنها بخشی از آن را مبادله کند و کارشناسان گفته اند: ایران به 116 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد نیاز دارد و حداکثر حدود 800 کیلوگرم اورانیوم 5/3 درصد در دو محموله 400 کیلویی تحویل غرب می‌شود.

مطابق توضیح روزنامه ایران در ازای محموله اول باید 60 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد تحویل ایران شود و پس از عقد قرارداد و پرداخت وجه، 15 ماه بعد همزمان با تحویل 400 کیلو اورانیوم 5/3 درصدی، مبادله محموله دوم انجام می‌شود.

این دولت نمی تواند

محمود صدری در سرمقاله دنیای اقتصاد با اشاره به آخرین هفته های خدمت محمد البرادعی در مدیرکلی سازمان بین المللی انرژی هسته ای نوشته وی در حالی که اصرار دارد پرونده ایران در همین مدت به سامان برسد اما ملاحظاتی باعث می شود دولت احمدی نژاد طرح‌های آقای البرادعی و طرح‌های مشابه آن را عقیم گذارد، زیرا این دولت نمی‌تواند آن بخش از کارها و روش‌ها و مواضع دولت پیش از خود را که بارها در نکوهش آن سخن گفته است، اخذ کند.

سرمقاله دنیای اقتصاد با اشاره به این که طرح غنی سازی اورانیوم ایران در ترکیه قبلا مطرح شد و ایران بدان تمایل نشان نداد نوشته پیشینه روابط خارجی ایران نشان می‌دهد که به جز دشمنی پایدار با ایالات متحده و اسرائیل، در سیاست خارجی تهران هیچ دوست و دشمن دائمی دیگری وجود ندارد و لبخندهای اخیر رجب طیب اردوغان برای اعتماد کامل دولت ایران و سپردن عنان مهم‌ترین پرونده سیاست خارجی‌اش به ترکیه، کفایت نمی‌کند.

به نظر این کارشناس اقتصادی در چنین معامله‌ای آنچه ترکیه به کف می‌آورد، بازیگری شماره یک در منطقه خاورمیانه و جنوب آسیا ستو آنچه ایران به دست می‌آورد؛ سپردن داوری پرونده‌ای که طرف آن بازیگران بزرگ جهانی هستند، به همسایه‌ای هم قد خود. در روابط بین‌الملل، این بازی محترمانه‌ای نیست. ترکیه مشکل ایران را حل نمی کند.

دام آمریکائی ها

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته بیانیه جدید کاخ سفید قصد دارد بخشهایی از بدنه دولت و برخی جناح ها و گروههای سیاسی در ایران را به موضعگیری مثبت و خوشبینانه در قبال آمریکا و ایجاد گرایش به سمت مذاکره و برقراری رابطه بکشاند. این بیانیه به طور حساب شده ای خط وسوسه کردن افراد و گروهها در ایران برای رسیدن به تعامل با آمریکا و طعمه گذاری برای بدام انداختن و گرفتار کردن افراد ساده لوح را دنبال می کند.

به نوشته این روزنامه همه افراد و گروهها بویژه آنها که دو دور مذاکره رسمی با هیاتهای آمریکایی را تجربه کرده اند باید بدانند که آمریکائیها به دنبال تکمیل کردن حلقه های یک زنجیره توطئه جدید ایران هستند و بیانیه اوباما نیز یکی از این حلقه ها و اجزای این حرکت است .

گاز برای ترکیه

آفتاب یزد در گزارش اصلی خود نوشته ده روز پس از سفر نخست وزیر ترکیه به ایران و ادعای تلویزیون دولتی آن کشور در خصوص واگذاری اختیار به ترکیه برای بازاریابی بیش از 50 درصـد گـاز اسـتخراجی از میادین گازی ایران توسط آن کشور، در حالی که ایران چنین خبری را تکذیب می کند مجلس ایران علاقه مند شده با احضار وزیر نفت دریابد که چه قراردادهائی در زمینه نفت و گاز بسته شده یا در حال انعقادست.

به نوشته این روزنامه یـک عـضو کمیسیون انرژی مجلس از وجود ابهام در توافقات گازی ایران و تـرکیه سخن گفت. حـسـاسـیـت در خـصـوص انـعـقاد قراردادهای بلند مدت گازی که سران دولت نهم بر گسترش کـمّــی آن اصــرار دارنــد از حــدود ســه ســال پیش به سطح رسانه‌ها کشیده شد. در آن زمان، مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد که حداقل تا ده سـال آینده، گاز مازاد برای صادرات وجود ندارد.

گفتنی است که روز گذشته، روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، اظهارات معاون وزیر نفت را منتشر نمود که در آن آمده بود : نسبت به سال گذشته، افزایشی در تولید گاز، رخ نداده است . نــشــریه اقتصادی مید اعلام کرده افزایش دو برابری تولید گاز ایران تا سال 2014، غیر واقع‌بینانه است . مسئولان دولتی در چهار سال اخیر اعلام کرده‌اند با افزایش تولید، ضمن تـامـیـن نـیازهای داخلی، امکان صادرات گاز به اروپا و نیز تامین گاز مورد نیاز برای خط لوله موسوم به صلــح وجــود خــواهـد داشـت.

black chador - امریکا - ولدن
شاه دوتا خیانت بزرگ به ایران کرد. یکی نکشتن خمینی بود و یکی نکشتن شریعتمداری بود.
یکشنبه 17 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.