خشونت؛ روشی بلندمدت برای مقابله با اعتراض ها؟

خشونت؛ روشی بلندمدت برای مقابله با اعتراض ها؟

همزمان با برگزاری مراسم دولتی به مناسبت سی امین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در روز چهارشنبه، مخالفان دولت نیز در نقاط مختلف تهران و چند شهر دیگر دست به تظاهرات زدند که هدف حمله ماموران دولتی قرار گرفت و به خشونت کشیده شد.

گزارش ها و تصاویر رسیده از مراسم سیزده آبان حاکی از خشونت ماموران امنیتی و لباس شخصی با تظاهرکنندگان است.

در این روز بعضی از تظاهرکنندگان مخالف، با دادن شعارهایی دولت محمود احمدی نژاد را غیرقانونی دانستند و همچنین با دادن شعارها و پاره کردن تصاویر رهبر جمهوری اسلامی، خشم خود از حمایت او از دولت و خشونت ماموران حکومتی با معترضان ابراز داشتند.

مهدی کروبی از سران مخالف دولت هم از خشونت ماموران امنیتی در امان نماند و مورد هجوم ماموران امنیتی قرار گرفت.

محمد تقی کروبی، فرزند مهدی کروبی در گفت و گو با بخش فارسی رادیو بی بی سی ضمن اشاره به ممانعت نیروهای امنیتی در روز سیزده آبان از ورود مهدی کروبی به میدان هفت تیر و جمعی که او را همراهی می کرد از پرتاب گاز اشک آور به سمت جمعیت خبر داد.

او افزود: "آقای کروبی در جلوی داستان ماندند. دوستان، محافظان و من هم چون حضور داشتیم ماندیم تا با ماموران امنیتی صحبت کنیم و بگوییم که راه پیمایی سیزده آبان یک راهپیمایی عمومی است. نمی توان جلوی بخشی از مردم را گرفت و بخش دیگری را با اتوبوس به آنجا برد. خشونتی که ما در روز سیزده آبان دیدیم در پنج ماه گذشته بی سابقه بود."

محمد تقی کروبی از شلیک مستقیم گاز اشک آور به سمت مهدی کروبی و همراهانش خبر داد که باعث زخمی شدن دو تن از محافظان او شد.

او همچنین گفت: "این حرکت به هیچ وجه قابل توجیه نیست. ما در آن روز شاهد این واقعیت بودیم که برخورد بسیار خشن، زننده و غیر قابل دفاعی از سوی نیروهای انتظامی با مردم صورت می گیرد. زن و مرد و پیرمرد و جوان هم استثنا نداشتند. نوع برخورد فوق العاده خشن و بسیار بی رحمانه بود."

محمد تقی کروبی می گوید هر چه بیشتر از حوادث انتخابات می گذرد خشونت نیروهای امنیتی هم نسبت به معترضان بیشتر می شود.

او افزود: "ما یک قانون اساسی داریم که همه خود را نسبت به آن متعهد می دانیم. در فصل سوم این قانون اساسی با صراحت از حقوق ملت صحبت می شود. در اصل ۱۹، ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی به صراحت بر حق مردم تصریح شده است. مردم را تفکیک به خودی و غیر خودی نمی کند. هیچ کس برتری بر دیگری ندارد."

آقای کروبی همچنین گفت: "با صراحت در قانون تاکید شده که حیثیت و جان و مال مردم طبق قانون باید از تعرض مصون بماند. در روز سیزده آبان اگرچه برای عده ای اتوبوس و وسایل حمل و نقل فراهم بود و در آرامش و امنیت کامل بودند. کمتر از پانصد متر آن طرف تر مواجه هستیم با مردمی که هیچ کدام از این امکانات برایشان فراهم نبود. اصلا اجازه حضور به این مردم داده نمی شد."

صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی می گوید تظاهرات ۱۳ آبان حداقل دو نکته را برای نظام و برای کل جامعه ایران مطرح می کند.

او گفت: "یکی اینکه سرکوب تظاهرات با شدتی که در سیزده آبان اعمال شد بی سابقه بود. یعنی به جای اینکه سعی کنند معترضان را متفرق کنند آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و یا حتی از شلیک گلوله های ساچمه ای استفاده کردند."

او افزود: "آیا این واقعا راه و روش بلند مدت درستی برای رویارویی با این مسائل است؟ یا اینکه حکومت باید به ریشه یابی این مسائل بپردازد؟ چرا دهها هزار نفر علیرغم اینکه می دانند دستگیر می شوند و با آنها برخورد می شود به خیابان ها می آیند؟ آیا راه چاره فقط این میزان خشونت است؟ آیا این شیوه ها و تاکتیک ها در جوامع دیگر و در گذشته جوابگو بوده است؟"

صادق زیبا کلام در ادامه می گوید خشونت علیه تظاهرکنندگان مورد تایید و اتفاق نظر تمامی سران حکومت نیست، بلکه بیشتر، جریانات راست افراطی، تنها راه حل را خشونت علیه معترضان می دانند.

آقای زیبا کلام به تظاهرات اعتراض آمیز روزهای اول بعد از اعلام نتایج انتخابات اشاره می کند که دولت از آن به عنوان کودتای مخملی نام می برد و شمار قابل توجهی از اصلاح طلبان را در این رابطه دستگیر می کند.

و افزود: "الان ماه هاست که این افراد زندانی هستند و در انفرادی به سر می برند. در طی این مدت فقط یکی دوبار و یا چند بار توانسته اند تلفنی و یا حضوری با خانواده هایشان ارتباط داشته باشند. هیچ ارتباطی هم با جهان بیرون ندارند."

صادق زیبا کلام گفت: "با توجه به اینکه اینها در زندان بوده و هیچ ارتباطی با جهان بیرون نداشته اند سوالی که مطرح می شود این است که پس تظاهرات سیزده آبان را که در نقاط مختلف تهران شاهد آن بودیم چه کسانی سازماندهی می کنند؟ فرض بر این بود که این کودتای مخملی را آمریکایی ها و انگلیسی ها به همراه جبهه مشارکت و رهبران سازمان مجاهدین انقلاب این کار را کردند."

او افزود: "این افراد که مدت هاست در زندان هستند و تماسی با بیرون نداشتند. آیا وقت آن نرسیده که نگاه دیگری به این اعتراضات صورت بگیرد؟ هم در این خصوص که این تجمعات چرا به وجود می آیند و هم در این خصوص که نظام چه پاسخ، چه واکنشی و چه رویکردی باید در قبال این تظاهرات مردمی از خود نشان دهد؟"

محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران در جمع خبرنگاران با اشاره به مراسم ۱۳ آبان گفت بر خلاف انتظار دشمنان، ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی با حضور پرشور در راهپیمایی ۱۳ آبان پاسخ محکم و دندان شکنی به آنان دادند.

مریم افشنگ - بی بی سی فارسی

sam2009 - آلمان - آمدن
وقتی صفحات تاریخ را ورق می زنیم تاریخی که توسط پاسداران اسلام ضد بشر و یک مشت آخوند «فتنه » تدوین شده است را میخوانیم و اینکه نظام پادشاهی با خشونت هرچه تمامتر سعی می کرد که حکومت را در روزهای پایانی نگه دارد ولی نتیجه 17 شهریور چیزی نبود جز کودتای آخوندی بهمن 57 . امروز هم 13 آبان همان جمعه سیاه را تداعی میکند و نتیجه این حرکات وحشیانه پاسداران اسلام ضد بشر نابودی این دین پلید و آزادی و سرافرازی برای مردم ایران خواهد بود به امید روزی که اسلام ضد بشر را برای همیشه به زباله دانی تاریخ بسپاریم
جمعه 15 آبان 1388

kave25 - ایران - تهران
درود بر کروبی. فقط کروبی و بس.
شنبه 16 آبان 1388

arian1 - ایران - ابادان
پذیرفتن اینکه دوران خوشی وعیش وعشرت اخوندها ومزدوران حکومتی رو بپایان است برای انهاخیلی مشکل بنظر میاد وبهرشکلی است تلاش در زنده نگه داشتن این جسم بیمار ونیمه مرده حکومت را می کنند. قبل از اینها هم حکومتهای دیکتاتوری زیادی بر کشورهای مختلف بوده است که انها برمردم کشور خویش ظلم می کردند ولی حالا نیست ونابود شده اند.حالا هم نوبت حکومت جمهوری باصطلاح اسلامی است که خواه یا ناخواه باید مرگ خویش ودوران خودرا پایان یافته ببیند
شنبه 16 آبان 1388

AKHOONDAK - ایران - تهران
من نمی دانم چرا در زمان شاه ما نمی دانستیم این اسلام ناب محمدی این قدر الرحمن و الرحیم است و همیشه می گفتند اسلام بخشنده و مهربان است . از این که رهبر فرزانه عظیم به ما معرفی کرد که اسلام جه مفهومی دارد من بسیار سپاس گزارم . هنر این بی وطنان ضعیف کشی است و در برابر زور مداران مانند موش ترسو و مانند دزدان فرومایه هستند .خامنه ای به راستی خوب نشان دادی آن ماهیت واقعی تشیع تان را . خوب شد چند صباحی قدرت را گرفتید و خود را به من نادان و احمق معرفی کردید ! برای تنها چند ماه بیشتر حکومت کردن حاضرید مادرتان را هم ........
شنبه 16 آبان 1388

AKHOONDAK - ایران - تهران
علاوه بر دانشجویان دانشگاهها، علاوه بر زنان و دختران دلیر، دانش آموزان و نوجوانان نیز در نقاط مختلف به قیامها پیوستند. در مراسم صبحگاهى سیزدهم آبان در برخى مدارس تهران دانش آموزان شعار مرگ بر دیکتاتور دادند و سپس به خیابانها سرازیر شدند. آنها و همه زنان و مردان شجاعى که در قیام سیزدهم آبان حضور یافتند بار دیگر بر بسیج امنیتى و سرکوبگرانه رژیم و جنگ روانى و تبلیغاتى عظیم آن غلبه کردند و سلسله شکستهاى خامنهاى در برابر قیامها ادامه یافت. شکست در برابر قیامهاى 26تیر و 27شهریور، شکست در برابر قیام اشرف و شکست در برابر توفان اعتراضات دانشجویان.
شنبه 16 آبان 1388

AKHOONDAK - ایران - تهران
در سیزده آبان امسال اگر تاکتیک جمهوری اسلامی در رابطه با برخورد خشونت آمیز با معترضین برای جلوگیری از اجتماع و تظاهرات میلیونی مانع تجمع میلیونی مردم در یک مکان شد ولی دو وجه مشخص و بارز داشت که برای ولی فقیه خوشایند نبوده و باعث بی آبروئی بیشتر آنان شد. یکی همین خشونت عریان و برخورد وحشیانه با مردم و بخصوص زنان که در تمام دنیا و بطور خاص در مشرق زمین محکوم بوده و باعث تنفر عمومی از رژیم ایران شد و دیگراین حرکت نمادین پائین کشیدن عکس خامنه ای و لگدمال کردن آن که نقطه عطفی در اعتراضات اخیر است. خامنه ای چه احمقانه در این قمار بازنده شد و فکر میکرد مثل دیگر دیکتاتور های تاریخ با تکیه بر نظامیان و اسلحه میتواند همه را سرکوب کند.
شنبه 16 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.