باید اعتراف کرد که هیچ چیز مثل استرس و نگرانی نمی تواند این بخش از بدن را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. در چنین حالتی هورمون استرس (کورتیزول) منجر به بروز علائم پیری نظیر چین و خطوط ظریف روی پوست می شود. از جمله مهمترین تاثیرات این وضعیت روحی بر پوست ، ایجاد خشکی، خطوط ظریف، آکنه، قرمزی و چشمان خسته می باشد. برای غلبه بر هر یک از تاثیرات ناخواسته زیر بهتر است مقاله را دنبال کنید.
خشکی پوست: همان طور که اشاره شد استرس مزمن منجر به افزایش کورتیزول شده و همین هورمون توانایی پوست در حفظ آ ب و رطوبت را تحت تاثیر قرار می دهد. بهتر است علاوه بر کنترل استرس و مقابله با اسابا و علت آن شروع به مصرف مرطوب کننده های مفید و عاری از مواد معطر کنید. همچنین لازم است به طور مرتب صورت خود را با آب ولرم بشویید.
خطوط و چین و چروک:کورتیزول منجر به افزایش سطح قند خون می شود و همین مسئله منجر به اسیب کلاژن های پوست می شود. کلاژن در حفظ وضعیت الاستیک پوست نقش بارزی ایفا می کند. تنش های ماهیچه ای مداوم و ناشی از استرس نیز به مرور زمان باعث ثبات خطوط روی پوست می شود.
کرم های OTC که از آنتی اکسیدان و رتینال تولید می شود ، در تولید و ساخت کلاژن نقش موثری ایفا می کند. بوتاکس نیز از دیگر روش های موقت و موثر برای غلبه بر این خطوط است.
قرمزی پوست: افزایش جریان خون به هنگام تحت فشار قرار گرفتن منجر به اتساع مویرگ ها می شود . سرخی پوست در این وضعیت ناشی از همین فعل و انفعالات ظریف است. بعلاوه باید گفت که استرس سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و باعث التهاب پوست می شود. در این حالت بهتر است از کرم های ضد التهاب استفاده شود. تمرینات رلکسیشن نیز می تواند موثر باشد.
آکنه: استرس باعث افزایش التهاب پوست و در نتیجه بروز آکنه می شود. استفاده از کرم های پوست انداز می تواند کمک موثری در این زمینه باشد. این داروها باید همزمان با داروهای مرطوب کننده استفاده شود.اما فراموش نکنید که برطرف کردن عامل اصلی بروز این مشکل موثرتر است.
چشم های خسته: اضطراب باعث چین و چروک اطراف چشم می شود و بی خوابی را نیز به همراه دارد. پف کردن اطراف چشم می تواند ناشی از این مشکل نیز باشد. بهتر است از تکه های خیار استفاده کنید که با قرار دادن روی چشم می تواند باعث انقباض مویرگ های اطراف چشم شده و پف کردگی آن را از بین ببرد.
واما درمان استرس :بهتر است 3 تا 4 روز در هفته ورزش کنید اینکار باعث کاهش استرس، افزایش جریان خون و کنترل التهاب می شود.حتی پیاده روی مداوم و مرتب می تواند مفید باشد. خواب و استراحت کمتر از 7 ساعت در شب نیز منجر به افزایش سطح کورتیزول خون می شود.توجه به عادت های روزانه و آنچه باعث ارتقا کیفیت پوست می شود نیز کمک موثری برای یافتن درمان موثر است.