بی بی سی : اسرائیل می گوید یک فروند کشتی باری حامل سلاح را در دریای مدیترانه توقیف کرده است.
یک سخنگوی ارتش اسرائیل گفته است که این کشتی که پرچم آنتیگوا (مهم ترین جزیره کشور آنتیگوا و باربودا) را داشت، شبانه در یکصد و شصت کیلومتری ساحل اسرائیل توقیف شده است.
این کشتی محموله خود را کالاهای تجاری اعلام کرده بود.
بازرسی های اولیه نشان داد که بار کشتی مهمات بوده است. این کشتی برای بازرسی های بیشتر توسط نیروهای اسرائیلی به بندر اسدود برده شد.
گزارش های رسانه های اسرائیل به نقل از منابع دفاعی این کشور حاکی از آن است که در میان سلاح های کشتی، موشک های ضد تانک دیده می شود و این احتمال مطرح می شود که شاید مقصد نهایی کشتی، سوریه و یا حزب الله لبنان بوده باشد.
این منابع که نامی از آنها برده نشده گفته اند که احتمالا این سلاح ها از ایران ارسال شده اند.
هنوز جزئیات این ماجرا فاش نشده و ادعای این مقام ناشناس نیز مورد تائید قرار نگرفته است.
اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه ای گفت که این سلاح ها به "منطقه ای تروریستی در شمال" فرستاده می شد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز به ارتش، نیروی دریایی و نیروهای امنیتی برای توقیف این کشتی تبریک گفته و آن را عملیات موفقی برای جلوگیری از قرار دادن سلاح در دست کسانی دانست که به گفته او می خواهند شهرهای اسرائیلی را هدف قرار دهند.
از زمان پایان یافتن عملیات نظامی اسرائیل در غزه، این کشور در دریای مدیترانه و در یای سرخ در عملیات متعددی به بازرسی کشتی ها برای یافتن سلاح پرداخته است.
اسرائیل می خواهد مانع از ارسال سلاح برای حماس در مناطق فلسطینی و حزب الله در لبنان شود.
در ماه فوریه سال جاری یک کشتی که پرچم قبرس را داشت و "سلاح" حمل می کرد در قبرس توقیف شد. اسرائیل در آن زمان گفت که این سلاح ها از سوی ایران برای حماس در نوار غزه ارسال شده بود اما ایران این ادعاها را رد کرد.
در سال 2002، نیروی دریایی اسرائیل کشتی کارین-آ را که حامل پنجاه تن سلاح بود توقیف کرد. گفته شد که این سلاح ها قرار بود به غزه فرستاده شود.
توقیف محموله ایران توسط کماندوهای اسرائیلی
خبر آنلاین : کشتی لهستانی آنتیگا که حامل کالا از ایران به مقصد سوریه بود توسط کماندوهای اسراییلی توقیف شد.
پایگاه خبری آینده گزارش داد:کماندوهای اسرائیلی شب گذشته در دریای مدیترانه نزدیک سواحل قبرس و به فاصله 180 کیلومتری سرزمینهای اشغالی فلسطین، کشتی لهستانی آنتیگا حامل کالا از ایران به مقصد سوریه را بوسیله 13 کماندو توقیف و محبور به حرکت به طرف طرف بندر آشتدود واقع در جنوبسرزمینهای تحت اشغال اسرائیل کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه این کشتی درحال حاضر در این بندر تحت بازرسی ارتش رِژیم صهیونیستی است. به ادعای سخنگوی تسال این کشتی حامل سلاحهای پیشرفته از طرف ایران به مقصد سوریه و حزب الله و حماس بوده است.
با توجه به نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای بررسی گزارش گلدستون در مورد جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه در روز چهارشنبه این هفته، به نظر می رسد توقیف این کشتی باری به بهانه حمل سلاح برای شبه نظامیان حزب الله و حماس بیشتر برای جنجان آفرینی و با هدف کمرنگ کردن فشارهای بین المللی است.
توقیف کشتی حامل جنگافزارهای ایرانی توسط اسرائیل
هر دو کشتی حامل تجهیزات ایرانی، تجهیزات جنگی را در کانتینرهای حامل کالاهای غیرنظامی جاسازی کرده بودند.
رادیو دویچه وله :اشپیگل آنلاین پیش از ظهر چهارشنبه (۴ نوامبر، ۱۳ آبان) خبر توقیف کشتی حامل جنگ افزارهای ایرانی را به نقل از روزنامههای اسرائیلی منتشر کرد. خبرگزاری آلمان نیز به نقل از سخنگوی ارتش اسرائیل نوشت که موشکهای دفاع ضدهوایی و نارنجکهای ضدتانک در میان کالاهای غیرنظامی جاسازی شده بودهاند.
به گزارش اشپیگل آنلاین و خبرگزاری آلمان، کشتی توقیف شده، با پرچم کشور آنتیگوا (از جزایر کارائیب) حرکت میکرده و پس از توقیف به بندر "آشدود" در جنوب تلآویو انتقال یافته است.
برپایه گزارش تلویزیون دولتی اسرائیل، کشتی توقیف شده از ایران به حرکت درآمده و با عبور از یمن و سودان راهی اقیانوس آرام بوده است. طبق این گزارش، خبر حمل جنگافزار از طریق سرویسهای اطلاعاتی به آگاهی نیروی دریایی اسرائیل رسیده بود، اما سخنگوی ارتش اسرائیل با این استدلال که تحقیقات ادامه دارد، حاضر به تایید این مطلب نشد.
ساعاتی پس از انتشار این خبر، خبرگزاری آسوشیتدپرس از اروشلیم گزارش داد که کاپیتان کشتی توقیف شده یک لهستانی است و وزن تجهیزات جاسازی شده در آن به ۶۰ تن میرسد.
دومین کشتی توقیف شده
ظرف ۳۵ روز گذشته این دومین بار است که یک کشتی حامل جنگافزارهای ایرانی کشف میشود. اوایل اکتبر امسال، کشتی "هانزا ایندیا" هنگام نزدیک شدن به کانال سوئز توسط تفنگداران دریایی آمریکا متوقف شد. در این کشتی، مقدار زیادی پوکه فشنگ برای جنگافزارهای گوناگون کشف شد. توقیفکنندگان کشتی ادعا کردند که این محموله قرار بوده در یکی از بنادر مصر تخلیه شود.
کشتی "هانزا ایندیا"، متعلق به شرکت کشتیرانی "لئونهارد بلومبرگ" هامبورگ، از دوسال پیش به اجاره یک شرکت کشتیرانی ایرانی در آمده است. روز ۲۱ اکتبر امسال، ماموران دادستانی هامبورگ دفاتر شرکت کشتیرانی لئونهارد بلومبرگ و شعبه اروپایی شرکت کشتیرانی ایران را مورد بازرسی قرار دادند.
ویلهلم مولرز، سخنگوی دادستانی هامبورگ، به خبرگزاری آلمان گفت که در تفتیش دفاتر شرکتهای کشتیرانی، اسناد و پستهای الکترونیکی زیادی کشف شده که باید مورد بررسی قرار گیرد تا روشن شود چه کسانی در حمل غیرمجاز جنگافزارها دست داشتهاند.
در کشتی هانزا ایندیا نیز پوکههای فشنگ در میان کالاهای غیرنظامی جاسازی شده بود.
واکنش ایران و سوریه به ادعای اسرائیل در مورد کشتی ضبط شده
![]() |
اسرائیل سلاح هایی که می گوید محموله فرانکوپ است را در بندر اسدود به نمایش گذاشت |
ارتش اسرائیل گفت که این بار اسلحه یکی از بزرگترین محموله هایی است که تاکنون یافته است.
اسرائیل مدعی شد که سلاح ها از ایران آمده و به سوریه می رفته است تا نهایتا در اختیار چریک های حزب الله لبنان قرار گیرد.
اسرائیل اخیرا بر تلاش هایش برای مقابله با قاچاق سلاح به حزب الله و همچنین گروه پیکارجوی حماس افزوده است.
منوچهر متکی وزیر خارجه ایران در کنفرانسی خبری با ولید معلم همتای سوری خود ادعاهای اسرائیل را رد کرد.
آقای معلم نیز گفت: "متاسفانه برخی دزدان رسمی دریایی، گاهی به اسم نیروی دریایی، گاهی تحت عنوان بازرسی، نقل و انتقالات تجاری میان سوریه و ایران را سد می کنند."
او افزود: "این کشتی حامل سلاح ایرانی به سوریه یا هیچ نوع مواد نظامی برای ساختن سلاح در سوریه نیست. این کشتی کالاهای وارداتی از سوریه به ایران حمل می کند."
عموما تصور می شود که ایران و سوریه حامیان مالی اصلی حزب الله هستند. این گروه شیعه هنوز در مورد ضبط بار این کشتی اظهار نظر نکرده است.
ارتش اسرائیل گفت مامورانش در نزدیکی قبرس سوار این کشتی به نام "فرانکوپ" که با پرچم آنتیگوا حرکت می کرد شدند و آن را به بندر اسدود یدک کشیدند.
ارتش اسرائیل می گوید کانتینرهای روی عرشه حاوی نارنجک دستی، راکت، خمپاره و دست کم سه هزار راکت دوربرد (missile) است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت این سلاح ها با هدف استفاده برای حمله به شهرهای اسرائیل ارسال شده بود.
او گفت: "هر کس نیازمند شواهد قطعی این موضوع بود که ایران همچنان برای سازمان های تروریستی سلاح می فرستد، مساله به شکلی روشن و بدون ابهام برایش ثابت شد."
ارتش اسرائیل گفت مدارک حمل بار نشان می دهد که کشتی از ایران راه افتاده و به سوریه می رفته است تا سلاح ها از آنجا به لبنان منتقل شود. با این حال ارتش اسرائیل این اسناد را نشان نداد.
از زمان پایان یافتن عملیات نظامی اسرائیل در غزه، این کشور در دریای مدیترانه و دریای سرخ در عملیات متعددی به بازرسی کشتی ها برای یافتن سلاح می پردازد.
اسرائیل می خواهد مانع از ارسال سلاح برای حماس در مناطق فلسطینی و حزب الله در لبنان شود.
در ماه فوریه سال جاری یک کشتی که پرچم قبرس را داشت و "سلاح" حمل می کرد در قبرس توقیف شد. اسرائیل در آن زمان گفت که این سلاح ها از سوی ایران برای حماس در نوار غزه ارسال شده بود اما ایران این ادعاها را رد کرد.
در سال 2002، نیروی دریایی اسرائیل کشتی کارین-آ را که حامل پنجاه تن سلاح بود توقیف کرد. گفته شد که این سلاح ها قرار بود به غزه فرستاده شود.
حزبالله: سلاحها به ما ارتباطی ندارد
![]() |
سه سال قبل حزبالله لبنان تحت هدایت شیخ حسن نصرالله به مدت یک ماه درگیری جنگ با اسرائیل بود |
یک روز پس از توقیف یک کشتی در دریای مدیترانه توسط اسرائیل، که مدعی است این کشتی حامل سلاح برای حزب الله لبنان بوده است، تشکل حزبالله لبنان هرگونه ارتباط با 'تسلیحات مورد ادعای اسرائیل' را رد کرد.
حزب الله با انتشار بیانیه ای کوتاه اعلام کرد که "قاطعانه هر گونه ارتباط با تسلیحاتی را که رژیم صهیونیستی مدعی است در کشتی فرانکوپ ضبط کرده، رد می کند."
در این بیانیه همچنین آمده است: "حزب الله همزمان دزدی دریایی اسرائیل در آبهای بین المللی را محکوم می کند."
ارتش اسرائیل مدعی است کشتی 137 متری فرانکوپ را که با پرچم کشور آنتیگوا در حرکت بود، پیش از بامداد روز چهارشنبه چهارم نوامبر (13 آبان) در 100 مایلی سواحل اسرائیل در شرایطی توقیف کرد که حامل صدها تن سلاح، از جمله موشک، راکت، خمپاره و سلاح های ضد تانک بود.
اسرائیل ادعا می کند مبداء محموله تسلیحات ایران بوده است.
ایران ادعای اسرائیل را "تبلیغات" خوانده و مدعی شده که هدف آن دور کردن افکار عمومی از اتهام های ارتکاب جنایات جنگی توسط سربازان اسرائیلی در جریان جنگ زمستان سال گذشته در نوار غزه است.
بیانیه حزب الله لبنان پس از آن منتشر شده که وزرای خارجه ایران و سوریه نیز به خبر اعلام شده از سوی اسرائیل واکنش نشان دادند.
ولید المعلم وزیر خارجه سوریه در هنگام دیدار با منهوچهر متکی وزیر خارجه ایران در دمشق اسرائیل را به ایجاد مانع در روابط تجاری میان ایران و سوریه متهم کرد و گفت: "این کشتی حامل سلاح ایرانی به سوریه یا هیچ نوع مواد نظامی برای ساختن سلاح در سوریه نیست. این کشتی کالاهای وارداتی از سوریه به ایران حمل می کند."
اما از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت این سلاح ها با هدف استفاده برای حمله به شهرهای اسرائیل ارسال شده بود.
او گفت: "هر کس نیازمند شواهد قطعی در باره این موضوع بود که ایران همچنان برای سازمان های تروریستی سلاح می فرستد، مساله به شکلی روشن و بدون ابهام برایش ثابت شد."
ارتش اسرائیل گفت مدارک حمل بار نشان می دهد که کشتی از ایران راه افتاده و به سوریه می رفته است تا سلاح ها از آنجا به لبنان منتقل شود. با این حال ارتش اسرائیل این اسناد را نشان نداد.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|