مرور روزنامه های صبح تهران: پنجشنبه ۱۴ آبان

مرور روزنامه های صبح تهران: پنجشنبه 14 آبان

تیترهای اول

فرهیختگان با تیتر "احترام به ایران" پیام رییس جمهور آمریکا را منعکس کرده و" ابتکار با تیتر "پشیمان نیستم" نامه محسن میردامادی را در صدر خبرهای خود آورده که از زندان نوشته است.

"امریکا از مردم سالاری دینی وحشت دارد" بخشی از سخنرانی حدادعادل در مراسم سیزده آبان است که تهران امروز آن را با اهمیت یافته، "سی امین سیزده ابان تاریخی شد" عنوان اول روزنامه ایران است و "گزارش راه پیمائی سیزده آبان" در پیشانی اعتماد قرار گرفته، "سیزده آبان پرشورتر از همیشه" عنوان جام جم است، "فریاد مرگ بر آمریکا در سالگرد تسخیر لانه جاسوسی" در صدر اخبار روزنامه جمهوری اسلامی است، رسالت "طنین فریاد مرگ بر آمریکا در سراسر کشور" را گزارش اصلی خود قرار داده و کیهان نوشته "سیلی ملت اشک آمریکا را در آورد."

"حقوق ملت قابل معامله نیست" عنوان اول حیات نو است، "کسانی که در تریبون رسمی افراطی گری می کنند در دانشگاه ها جواب آن را می بینند" تیتر اصلی آفتاب یزد، "پرواز مجدد قیمت جهانی طلا" تیتر اول دنیای اقتصاد است و"نباید اجازه داد انحرافات و خرافات راجع به امام زمان گسترش یابد" به نقل از ایت الله موسوی اردبیلی تیتر اول مردم سالاری.

گزیده مقالات

هنگ کردند

کیهان در گزارشی نوشته سایت ها و رسانه های وابسته به ضدانقلاب دیروز برای ساعت ها «هنگ» کردند!

در ادامه این گزارش آمده استقبال گرم و جانانه مردمی از تظاهرات ضدآمریکایی و ضداستکباری یوم الله ۱۳آبان و در عین حال بی اعتنایی عمومی به دعوت ضدانقلاب، علت اصلی «هنگ»کردن سایت های ضدانقلاب بود. برخی از این سایت ها و رسانه ها نیز برای خالی نبودن عریضه، از تصاویر آرشیوی تجمعات چند روز پس از انتخابات استفاده کردند تا برخی از مخاطبان ساده دل خود را فریب دهند.

به نوشته کیهان این رسانه ها روی دعوت کروبی و موسوی برای تجمعی در روز ۱۳ آبان سرمایه گذاری کرده بودند و این در حالی بود که دعوت مذکور از آن جهت که در تناقض و تعارض با مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار بود، از ابتدا بی معنا به نظر می رسید ضمن اینکه سران اغتشاش با توجه به آبروریزی روز قدس در سر دادن شعارهای اسرائیل پسند و آمریکایی، این بار نسبت به تکرار شعارهای تندی که ماهیت آنان را نشان دهد، ابراز نگرانی کرده بودند.

میزبان آماده نبود

سعید الله بداشتی در مقاله ای در حیات نو نوشته رسانه ملى از شب‌ها و روزهاى قبل مردم را به حضور در این مراسم دعوت کرده بود. اما گویا میزبان آمادگى پذیرایى از سیل انبوه میهمانان را نداشت. گزارش‌ها از برخى برخوردهاى دور از شأن با مردمى خبر مى‌دهد که بدون هیچ نماد و علامتى فقط جهت حضور در مراسم ۱۳ آبان آمده بودند و ماموران مانع حضور آنها مى‌شدند. نمى‌دانم این تناقض‌ها را چگونه باید حل کنم؟

به نوشته حیات نو در برخى دانشگاه‌ها بسته بود و اجازه حضور همان دانشجویان بانى و برگزارکننده مراسم ۱۳ آبان سال‌هاى قبل از آنها گرفته شده بود. آیا دانشجویان دعوت نبودند؟ بسیارى از شهروندان که دوران دانشجویى را سپرى کرده‌اند نیز اجازه حضور نیافتند. بسیارى از چهره‌هاى موثر در حوزه سیاست نیز مستقیم یا غیرمستقیم منع شده بودند. این محدود کردن برگزارکنندگان، میهمانان و میزبانان مراسم ۱۳ آبان تا کجا ادامه خواهد داشت؟

در پایان مقاله آمده مگر گروه‌ها و چهره‌هاى اصلاح‌طلب از روزهاى قبل، نسبت به حرکت‌هاى انحرافى و حضور در محلى غیر از خیابان طالقانى هشدار نداده بودند؟ پس چرا با خیل جمعیتى که از نقاط مختلف عزم حضور در مکان مورد نظر را داشته‌اند، برخورد شده است؟رئیس پلیس امنیت تهران اعلام کرده بودند که حمل علائم سبز جرم نیست، پس برخورد با برخى سبزپوشان ساکت و آرام چه توجیهى دارد؟ مگر آنها هدفى جز حضور در مراسم ۱۳ آبان داشتند؟

متفاوت ترین

حمید قزوینی در مقاله ای در حیات نو نوشته دیروز یکى از متفاوت‌ترین مراسم ۱۳ آبان برگزار شد. هزاران تن از شهروندان و دانش‌آموزان به طرق مختلف در مراسم رسمى این روز شرکت کرده و علیه سیاست‌هاى سلطه‌طلبانه آمریکا شعار دادند و البته مراتب رضایت و حمایت خود را از وضع موجود هم اعلام کردند. در مقابل هزاران تن نیز در این مراسم شرکت کرده و شعارهایى متفاوت با آنچه که از تریبون رسمى بیان مى‌شد را سر دادند و انتقاداتى را نیز نسبت به وضع موجود بیان داشتند.

به نوشته این مقاله حضور هر دو طرف را باید به فال نیک گرفت و مراسم دیروز را یک ضیافت بزرگ دانست. ضیافتى که براى گرامیداشت ۱۳ آبان و پیام‌هاى منبعث از آن برگزار شد و البته هر یک از دو طرف براى بخشى از پیام‌ها اولویت قائل بودند. بهتر است مسئولان موج اجتماعى این ضیافت را پیش از آنکه دیر شود دریافت کنند.

از خارج مرزها

رسالت در سرمقاله خود نوشته بررسی همزمان اخبار رسانه های معاند و نحوه و محل حضور اغتشاشگران نشان می دهد که عوامل اغتشاش در تهران از خارج از مرزهای ایران و رسانه هایی که عمدتا درخلاف مسیر خواست عمومی مردم ایران سخن پراکنی می کنند،خط می گیرند و عمده جریان ازدست عواملی مانند کروبی و موسوی خارج شده است.

به ادعای این روزنامه العربیه ، الجزیره ، بی.بی.سی ، سی.ان.ان و فرانس۲۴ با پخش گزارش ها و تصاویری غیرواقعی از راهپیمایی دیروز مردم تهران به مناسبت سالروز تسخیر لانه جاسوسی و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی درصدد القای ناآرامی گسترده و خشونت پلیس علیه مردم بر آمدند.

در ادامه مقاله سردبیر رسالت آمده دیروز همه آمده بودند و با همان شور و حرارت سال۵۸ شعار مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل می دادند. دیروز همه آمده بودند و همان مطالبات ملت در سال۵۸ را فریاد می زدند. دیروز هیچ کس در درستی راهی که می رویم تردید نداشت.

رهبر و دولت و آمریکا

غلامعلی رجائی در مقاله ای در حیات نو با اشاره به تازه ترین گفته های رهبر جمهوری اسلامی پرسیده آیا آقاى احمدى‌نژاد سخنان صریح رهبرى را در ابتداى امسال در مشهد مبنى بر عدم مناسب بودن شرایط برقرارى ارتباط با آمریکا نشنیده است که اینگونه در این جاده یکطرفه برقرارى رابطه با آمریکا پیش مى‌تازد؟ آیا او نمى‌داند مسئله رابطه با آمریکا از اختیارات رهبرى است؟ یا اینکه مى‌داند و هدفى دیگر را دنبال مى‌کند؟

سئوال دیگر نویسنده مقاله حیات نو این است که آقاى احمدى‌نژاد بر چه مبنا و طبق کدام معیار و بر اساس کدامین موازنه و معادله سیاسى برقرارى رابطه با آمریکا - که رهبرى بارها آن را در این شرایط و موقعیت به مصلحت نمى‌داند- را مفید و به نفع ملت انقلابى ایران مى‌داند که رهبرى و مجلس و ملت از منافع سرشار آن بى‌خبر و غافلند؟ اگر واقعا ایشان در این ارتباط، منافعى مى‌بیند چرا درکمال شجاعت آنها را با افکار عمومى در میان نمى‌گذارد تا از عکس‌العمل مردم خود در این ارتباط باخبر شود؟

گاز به ترکیه با نه

آفتاب یزد در سرمقاله خود فاش کرده بعد از آن که این روزنامه خبر مربوط به واگذاری اجازه فروش پنجاه در صد گاز ایران به ترکیه، از قول نخست وزیر آن کشور به نقل از خبرگزاری نیمه دولتی ایسنا چاپ شده این خبرگزاری آن را تکذیب کرده است.

سردبیر آفتاب یزد پرسیده اگر این تکذیب درست است چرا از زمانی که منتشر شد هیچ یک از دستگاه‌های رسمی کشور که معمولا برای کشف ‌‌اهانت به مقامات رسمی ایران و پاسخگویی به آن، همه رسانه‌های خارجی را رصد می‌کنند هنوز هیچ واکنشی نسبت به این موضوع مهم نشان نداده‌اند.

مجتبی واحدی در این مقاله نتیجه گیری کرده که می‌توان فرض کرد که اصل خبر، چندان هم دروغ نیست اما نخست‌وزیر ترکیه، بی احتیاطی کرده و آن را <لو> داده است. اگر غیر از این است، مردم حق دارند که تکذیب فوری و رسمی این خبر را از یک مرجع رسمی ایرانی خواستار باشند زیرا تلویزیون رسمی و دولتی ترکیه – که قاعدتا حق ندارد سخن دروغ به بالاترین مقام کشور خود نسبت دهد – هنوز به تصحیح خبر منتشره اقدام نکرده و مقامات رسمی ترکیه نیز در این مورد واکنشی نشان نداده‌اند.

توقیف چرا؟

مردم سالاری در سرمقاله خود با اشاره به لغو امتیاز روزنامه سرمایه نوشته مطابق آنچه در حکم هیات نظارت آمده است، به دلیل آنچه تغییر قطع و اندازه و انتشار خارج از زمینه مصوب عنوان شده با حکم لغو امتیاز روبرو شده است.اگر به واقع این روزنامه رویه ای غیر قانونی در پیش گرفته بود، آیا هیات محترم نظارت در طول این چهار سال و اندی از انتشار آن، در این مورد تذکری مطرح کرده و موضوع را با مدیران آن در میان گذاشته است؟

نویسنده این مقاله پرسیده آیا روا بود که حدود ۱۰۰ نفر از پرسنل این روزنامه از اعضای تحریریه گرفته تا فنی، تصحیح و چاپ از کار بیکار شوند؟ آیا به واقع راه دیگری نبود؟

در پایان مقاله مردم سالاری آمده در زمانه ای که فعالیت های رسانه ای بسیار بیش از گذشته درحول و حوش اخبار و حوادث ایران متمرکز شده است، توقیف یک روزنامه داخلی چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد؟ این مورد جدای از تحدید و تهدید هایی است که چنین لغو امتیازهایی برای سایر رسانه های منتقد در پی خواهد داشت و آنان را به صورت طبیعی در ایفای وظایف ذاتی شان دچار تردید خواهد کرد.

صعود طلا

تهران امروز در مقاله اقتصادی خود نوشته در روزهای نه چندان دور سرمایه‌گذاران بازار طلا رویای یک هزار و یکصد دلاری شدن قیمت طلا را در سر می‌پروراندند. در آن روزها خیلی‌ها چنین رویایی را به رنگ خاکستری دیدند اما روز گذشته رویای فعالان بازار طلا تا آستانه تحقق پیش رفت تا تحلیلگران رویه جدیدی را در تحلیل‌های خود بگنجانند.

به نوشته این گزارشگر اقتصادی قیمت طلا در حالی روز گذشته فعالان این بازار را غافلگیر کرد که در روزهای قبل از آن روند قیمت طلا رو به نزول گذاشته بود. طی ۱۰ روز گذشته قیمت فلز زرد رنگ برخلاف رویه قبلی، کاهش یافته بود، هرچند جزئی اما همین موضوع برخی تحلیلگران اقتصادی را به تحلیل‌های جدید از بازار طلا ترغیب کرده بود.

dokhtar sharghi - فرانسه - پاریس
اکه هی به این روی کیهان ...
پنج‌شنبه 14 آبان 1388

black chador - امریکا - ولدن
جناب سردبیر رسالت تو خودت هم میدونی که خدایی وجود نداره. اگر خدایی وجود داشت الان اشخاص دروغگویی مثل توی تازی صفت با کمر شکسته دولا دولا راه میرفتی.
پنج‌شنبه 14 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.