خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران دستگیر شد

خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران دستگیر شد

رادیو فردا : فرهاد پولادی، خبرنگار خبرگزاری فرانسه در ایران، روز چهارشنبه همزمان با راه‌پیمایی ۱۳ آبان در تهران به دست نیروهای امنیتی ایران دستگیر شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سه نیروی امنیتی جمهوری اسلامی که دوتن از آنها یونیفورم و دیگری لباس شخصی به تن داشتند حدود ساعت ۱۰:۴۵ صبح فرهاد پولادی را دستگیر می‌کنند.

این خبرگزاری به نقل از یک شاهد عینی افزوده است که یکی از نیروهای امنیتی بی‌سیم داشته است.

بر پایه این گزارش، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی فرهاد پولادی را هنگامی که بر ترک یک موتور سوار بود متوقف کرده‌اند.

به گفته راننده موتور، نیروهای امنیتی پس از ضبط موبایل فرهاد پولادی وی را با خود برده‌اند.

هنوز از محل نگهداری فرهاد پولادی اطلاعی در دست نیست و این خبرگزاری در تماس با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به رسانه‌های خارجی برای پوشش ۱۳ آبان مجوز داده است پیگیر وضعیت این گزارشگر شده است.

پس از انتخابات ۲۲ خردادماه امسال، بسیاری از روزنامه‌نگاران و از جمله چند گزارشگر که برای رسانه‌های خارجی فعالیت می‌کردند به دست نیروهای امنیتی دستگیر شده و شماری از آنها نیز در دادگاه موسوم به «کودتای مخملی» به پای میز محاکمه کشیده شدند.

جمهوری اسلامی پس از آن که رسانه‌های خارجی به طور گسترده اعتراض‌های میلیونی مردم را پوشش دادند، فعالیت آنها را به شدت محدود کرد و برخی از گزارشگران این رسانه‌‌ها تنها اجازه داشتند از داخل دفتر خود گزارش تهیه کنند.

روز  چهارشنبه ۱۳ آبان، ده‌ها هزار نفر از هواداران جنبش سبز ایران، جدا از مراسم حکومتی روز دانش‌آموز، در تظاهرات مسالمت‌آمیزی شرکت کردند که به‌شدت از سوی نیروی‌های حکومتی سرکوب شد؛ نیروهای امنیتی در برخورد با مردم از باتوم و گاز اشک‌آور استفاده کردند.

دستگیری گزارشگر خبرگزاری فرانسه در تهران
صدای آلمان :

صحنه‌ای از حرکت‌های اعتراضی روز ۱۳ آبان در تهران

فرهاد پولادی، گزارشگر خبرگزاری فرانسه
(AFP) در ایران دستگیر شده است. روز پنج‌شنبه (۱۴ آبان/ ۵ نوامبر) خبرگزاری فرانسه این خبر را اعلام کرده است. فرهاد پولادی روز چهارشنبه دستگیر شد.

 

در گزارش خبرگزاری فرانسه در این مورد به نقل از رئیس دفتر این خبرگزاری در تهران، جی دشموخ (Jay Deshmukh) آمده است: «فرهاد پولادی در حال تهیه‌ی گزارش از تظاهرات بود که سه مأمور او را متوقف کردند و با خود بردند. دو نفر از آنان اونیفورم به تن داشتند، یکی دیگر با لباس شخصی بوده است».

 

جی دشموخ همچنین گفته است که از دیروز صبح تا کنون از خبرنگار دستگیر شده اطلاعی در دست نیست.

 

دفتر خبرگزاری فرانسه در تهران موضوع را از طریق وزارت ارشاد پیگیری می‌کند. به گفته‌ی رئیس دفتر این خبرگزاری در تهران، وزارت ارشاد قول داده است که برای پیگیری موضوع اولویت قایل شود.

 

خبررسانی در روز ۱۳ آبان

 

به دستور مقام‌‌های وزارت ارشاد، خبرنگاران داخلی و خارجی اجازه نداشته‌اند از تظاهرات اعتراضی گزارش دهند. آنان فقط اجازه داشته‌اند از تظاهرات رسمی دولتی در اطراف سفارت سابق آمریکا خبر تهیه کنند. با وجود این، حرکات اعتراضی در تهران و برخی شهرستان‌ها بازتاب وسیعی در رسانه‌های جهانی یافته است.

 

کار خبررسانی را خود شهروندان عادی با استفاده از ای-میل و وبلاگ و سایت‌های اجتماعی و ارسال عکس و ویدئو به خبرگزاری‌ها و رسانه‌هایی چون یوتیوب انجام داده‌اند.

 

خبرگزاری‌های دولتی وجود تظاهرات اعتراضی را کتمان نکرده‌اند. در گزارش‌های آنها از معترضان به عنوان اغتشاش‌گر نام برده شده است.

 

خبرگزاری فارش نوشته است: « همزمان با حضور بی‌سابقه مردم تهران در راه‌پیمایی ۱۳ آبان، گروهی از اغتشاش‌گران با تجمع در مناطقی از شهر تهران و با سر دادن شعارهایی در حمایت از سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی به مردم، اموال عمومی و نیروهای انتظامی حمله‌ور شدند».

 

خبرگزاری دولتی ایرنا نیز بر همین روال از وجود اغتشاش خبر داده است. در یکی از گزارش‌های این خبرگزاری آمده است که «اغتشا‌شگران با قمه و چاقو به دکتر سید علیرضا مرندی، نماینده اصول‌گرای تهران در مجلس و وزیر اسبق بهداشت حمله کرده‌اند». در این گزارش آمده که به اتوموبیل این نماینده‌ی مجلس خسارت وارد شده، اما خود او آسیب جدی ندیده است.

 

جو امنیتی تهران

 

جو تهران همچنان امنیتی است. پرویز سروری، نماینده‌ی تهران در مجلس به خبرگزاری ایلنا گفته است که «امنیتی شدن فضای شهر تهران به خاطر حفظ جان مردم است». وی افزوده است که «با حضور مامورین امنیتی، اقداماتی که در جهت برهم زدن امنیت و آسیب زدن به مردم باشد، برطرف می‌شود».

 

بنابر گزارش‌های عینی از تهران، روز چهارشنبه در برخی خیابان‌های تهران تعداد مأموران  به دوبرابر تعداد رهگذران میرسیده است.


خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بازداشت شد

بی بی سی :

پولادی به دلیل نامشخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است

خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بازداشت شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی فرهاد پولادی، خبرنگار این خبرگزاری در تهران را حدود ساعت یازده صبح روز چهارشنبه و همزمان با راهپیمایی 13 آبان در تهران بازداشت کردند و با خود بردند.

این خبرگزاری به نقل از یک شاهد عینی می نویسد که دو مامور امنیتی اونیفورم پوش و یک مامور لباس شخصی جمهوری اسلامی موتور سیکلتی را که آقای پولادی ترک آن سوار بود متوقف و او را بازداشت کردند.

براساس این گزارش، ماموران پس از ضبط تلفن همراه آقای پولادی، او را با خود به محل نامعلومی بردند.

خبرگزاری فرانسه با اعلام اینکه وزارت ارشاد اسلامی برای پوشش راهپیمایی 13 آبان به خبرنگاران خارجی مجوز داده بود، گفته است از مقامات این وزارت خانه خواستار دریافت اطلاعات در مورد دلیل و محل بازداشت فرهاد پولادی شده است.

مشخص نیست که آیا آقای پولادی در حوالی محل برگزاری مراسم دولتی 13 آبان بازداشت شده و یا مشغول گشت در شهر بوده است.

منابع خبری دولتی در جمهوری اسلامی در انتشار اخبار روز 13 آبان تاکید داشته اند که تعداد زیادی خبرنگار خارجی این مراسم را پوشش داده اند.

در عین حال، همزمان با مراسم دولتی در برابر سفارت سابق آمریکا، که با حضور گروهی از دانش آموزان و سایرین برگزار می شد، تظاهرات مخالفان دولت در نقاط مختلف شهر تهران جریان داشت.

گزارش های خبری و تصویری این تظاهرات، که عمدتا توسط شهروندان عادی تهیه و از طریق اینترنت توزیع شده است، حاکی از شعارهای مخالفان و برخورد خشونت آمیز ماموران امنیتی با آنان است.

این گزارش ها به طور گسترده در رسانه های بین المللی انعکاس یافته است.

در مقابل، منابع رسمی خبری در جمهوری اسلامی تظاهرات غیردولتی را منعکس نکرده یا ابعاد آن را بسیار ناچیز توصیف کرده اند.

از زمان انتشار نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، بسیاری از گزارشگران خارجی از کشور اخراج شده اند و دولت برای فعالیت سایرین هم محدودیت های شدیدی را به اجرا گذاشته است.

ظاهرا هدف از این اقدامات جلوگیری از گردآوری و انتشار اخبار مربوط به وقایع داخلی جمهوری اسلامی بوده است.

همچنین، شماری از روزنامه نگاران، از جمله تعدادی از گزارشگران رسانه های خارجی، بازداشت و برخی در محاکمات دستجمی ظاهر شده اند.

رهبران جمهوری اسلامی گردهمایی های اعتراضی نسبت به نتیجه انتخابات را، که به گفته معترضان حاصل تقلب گسترده به نفع محمود احمدی نژاد بوده، ناشی از خبررسانی رسانه های خارجی قلمداد کرده اند.

مسلمان ایرانی - ایران - شیراز
گزارشهای جالبی از تهران میداد. مخصوصا همان روزهای پس از انتخابات معمولا به شبکه ی فرانسه نگاه میکردم. این شبکه یکی از معدود شبکه هایی بود که در همان روزهای اول نزدیک به 5 ساعت در روز خبرهای ایران رو نشان میداد. امیدوارم زود آزاد بشه
پنج‌شنبه 14 آبان 1388

bluestar - ایران - تهران
چون تبعه فرانسه است آزادش میکنند. اقتدار کاذبشون فقط برای مردم بی دفاع ایرانه.
پنج‌شنبه 14 آبان 1388

baas - هلند - روتردام
واین نیز میخ دیگری بر تابوت اسلام محمدی .
پنج‌شنبه 14 آبان 1388

kamia1 - المان - کلن
تا کئ? تا موقعئ که ما نفت داریم همین بساط! دولهایئ هم که تا حالا در ایران حکومت کردن, همیشه خیانت به مردمش کرد و به خارجئ داده..این اخوندا هم که دیگه گل سرسبد این سیاست هستن. حتئ عربها هم اینطور مملکت فروش نبودن, که ماها بودیم. فقط یکئ اونم رضاشاه بود! افسوس که نیستش
پنج‌شنبه 14 آبان 1388

black chador - امریکا - ولدن
طبق گزارش سی ان ان. خبرنگاران فقط حق داشتن از احمقهای بسیجی که شعار ضد امریکایی در مقابل ساختمان سفارت امریکا میدادن یلمبرداری کنند بنازم به مردم شجاع ایران که روز بروز سوراخ این موشهای اسهالی را تنگ تر میکنند. ادامه. ادامه.
پنج‌شنبه 14 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.