سه مدال طلا؛ سهم ایران در بازی‌های داخل سالن

سه مدال طلا؛ سهم ایران در بازی‌های داخل سالن

امین نیکفر پرتابگر مقیم آمریکا، مدال طلای آسیا را به دست آورد

بازی های داخل سالن آسیا در ویتنام، با ۳ مدل طلا برای دو و میدانی کاران ایرانی به پایان رسید.

این ورزش طی چند سال اخیر پیشرفت محسوسی در ایران داشته است؛ نقطه آغاز حرکت صعودی دو و میدانی ایران را می توان مدال طلای احسان حدادی در ماده پرتاب دیسک سال ۲۰۰۴ جوانان جهان دانست.

البته موفقیت های پنج سال گذاشته دونده ها، پرنده ها و پرتابگران ایرانی با حاشیه هایی نیز همراه بوده است؛ قبل از اعزام تیم ملی به ویتنام، محمد ارزنده رکورددار پرش طول ایران به روزنامه خبر ورزشی گفته بود: "در ایران جای مسوول با ورزشکار تغییر کرده. ۶ روز است که از صبح تا شب دنبال مجوز خروجی ام می دوم. اصلا قول مدال نمی دهم. جای تمرکز روی تمرین و اجرای تکنیک، روی نظام وظیفه و گذرنامه تمرکز کرده ام. حالا می توانم بگویم کدام سرهنگ در کدام قسمت کار می کند!"

ارزنده اگر رکورد خود را تکرار می کرد نایب قهرمان می شد اما چنانچه پیش بینی کرده بود مدال نگرفت.

انصراف اعضای تیم ۴ در ۴۰۰ متر امدادی نیز اتفاق مهمی در آستانه بازی ها بود؛ محمد عاکفیان یکی از نفرات این تیم گفته است "وقتی اردو ندارم، وقتی حقوق نمی گیرم، وقتی کسی نمی پرسد کجا تمرین می کنی ترجیح دادم انصراف بدهم."

انتقادات عاکفیان از آن چه او "بی برنامگی فدراسیون" عنوان کرده در رسانه های ورزشی ایران منعکس شد.

به دنبال آن مصطفی کریمی رییس فدراسیون دو و میدانی گفت: "می توانستیم آن ها را به زور ببریم اما بهشان فرصت دادیم. شانس مدال گرفتن شان هم قطعی‌ نبود."

در ویتنام، متن رقابت ها نیز با اتفاقات پیش بینی ناپذیری برای تیم ایران همراه بود.

رضا بوعذار دونده خوزستانی ۴۰۰ متر در فینال این ماده با برخورد به دونده اماراتی، زمین خورد و حذف شد.

روح الله عسگری هم قبل از آغاز مسابقات ۶۰ متر با مانع مصدوم شد تا بدون مسابقه حذف شود.

نمایندگان ایران در پرش با نیزه نیز نتوانستند رکوردهای شخصی خود را تکرار کنند.

همچنین لیلا ابراهیمی پر امیدترین دونده زن ایران اگر چه توانست رکورد های ملی را ۱۱ ثانیه در ۱۵۰۰ متر و ۱۸ ثانیه در ۳۰۰۰ متر بهبود بخشد، اما او هم از دستیابی به مدال بازماند. ابراهیمی ترسیدن از مصدومیت را دلیل اصلی مدال نگرفتن در ۱۵۰۰ متر عنوان کرد.

سجاد مرادی پرچمدار کاروان اعزامی در مراسم افتتاحیه، در 800 متر به مدال طلا رسید. در پرتاب وزنه هم امین نیکفر که مقیم امریکاست، با رکورد 19 متر و 66 سانتی‌متر، ضمن شکستن رکورد داخل سالن ایران قهرمان شد.

اما درخشش لیلا رجبی در پرتاب وزنه دور از انتظار بود. زیرا او چند ماه اخیر را بدون مربی تمرین کرده و در مسابقات جهانی برلین نیز با نتیجه ای ضعیف حذف شده بود.

لیلا رجبی کیست؟

لیلا رجبی گرچه به رکوردهای پیشین خود نزدیک نشد اما به مقام قهرمانی آسیا دست یافت

نام قبلی لیلا رجبی "تاتسیانا ایلیوش چانکا" است؛ نایب قهرمان سال 2005 پرتاب وزنه‌ باشگاه‌های اروپا در پرتغال و نفر چهارم جوانان جهان در جامائیکا.

زادگاهش بلاروس است؛ جایی که میزبان اردوهای متعددی برای تیم ملی دو و میدانی ایران بوده و در یکی از همین اردوها، با پیمان رجبی دونده بوشهری دوهای سرعت ایران آشنا شده است.

آن ها با یکدیگر ازدواج کرده اند. او تابعیت ایران را پذیرفته، مقیم بوشهر شده و نام لیلا رجبی را برای خود برگزیده است.

لیلا با سفر به ایران، بلافاصله رکورد ملی این ماده که در اختیار پریسا بهزادی بود را با ۳ متر اختلاف شکست و چند بار دیگر نیز آن را اارتقاء داد.

او در ویتنام، در همان پرتاب اول توانست حد نصاب ۱۷:۰۷ را ثبت کند.

حریفان اصلی او که از کره جنوبی و تایلند بودند نتوانستند به این رکورد نزدیک شوند، چون رقابتی وجود نداشت؛ لیلا با فاصله یک متری نسبت به نفر دوم، روی سکوی برتر آسیا قرار گرفت.

هنگام نواخته شدن سرود ملی ایران می گریست و در پاسخ به خبرنگاران ایرانی که در ویتنام حضور دارند، دلیل این مساله را سختی های فراوانی عنوان کرده که قبل از مسابقات، در تمرینات بدون مربی اش متحمل شده است.

او پرتابگر تیم دوومیدانی مخابرات بوشهر هم هست. ۲۶ سال دارد و تا مقطع دیپلم و در رشته تربیت بدنی درس خوانده است. زبان فارسی را اگر چه با لهجه اما به خوبی تکلم می کند.

می گوید دوری از خانواده و سرزمین مادری برایش زیاد سخت نیست زیرا "من از 14 سالگی برای درس و ورزش از خانواده دور بوده ام و این دوری ها را تحمل می کنم" البته تاکید می کند هفته ای دو سه بار با آن ها تماس دارد.

لیلا هنوز نتوانسته به رکورد ۱۸:۱۳ متر که در بلاروس ثبت کرده نزدیک شود.

او دلیل این امر را پوشش اسلامی نمی داند و به هفته نامه محلی نسیم جنوب در بوشهر گفته است در بلاروس نیز لباس های بلند می پوشیده و فقط پوشش سر نداشته. لیلا طی مراسمی در حضور حجت السلام ایمانی خطیب جمعه بوشهر به دین اسلام رو آورده است.

او در مصاحبه هایش همواره به بد قولی مسوولین در اعطای منزل مسکونی اشاره می کند.

لیلا حالا با کمترین استراحت باید عازم گوانگجو شود تا در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کند؛ مسابقاتی به مراتب سخت تر از بازی های داخل سالن در ویتنام، زیرا حریفان نامدار چینی او که در ویتنام غایب بودند، حالا چشم انتظار او هستند.

۳ بانوی چینی با پرتاب های بالای ۱۸ متر. سر آمد آن ها لی جیائو ژونگ است که در مسابقات جهانی برلین با پرتاب ۱۹:۸۹ سانتی متری اش سوم شد. در حالی که لیلا رجبی به نتیجه ای بهتر از بیست پنجمی دست نیافت.

elenato - امریکا - گلندل
حیف این دولت که قدر همچین زنان و مردان دلاور و غیوری که برای میهن سربلندی در تمام موارد میاورند و اورده اند را نمیداند.من اگر ورزشکار بودم برای نشان دادن اعتراضم در هیچ مسابقه ورزشی شرکت نمیکردم زیرااین دولت قدر مردمانش را به هیچ وجه نمیداند.
چهار‌شنبه 13 آبان 1388

Larkiden - لوکزامبورگ - لوکزامبورگ
طبق قوانین ایران کسی که ایرانی نیست نمیتواند ملیت ایرانی پیدا کند این رچبی از کجا پیدا شد؟. کسانی که در اروپا زندگی میکنند میدانند که زنان اکراین و روسیه و کشورهای آن منطقه چگونه هستند و ...
چهار‌شنبه 13 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.