و تهدید نمایندگان به پس گرفتن لایحه یارانه ها و جدال لفظی با لاریجانی
آینده نیوز : در حالی که انتقادات گسترده ای در میان کارشناسان درباره موضوع هدفمند کردن یارانه ها وجود دارد، رییس دولت دهم امروز با حضور ناگهانی در مجلس و نطق بدون هماهنگی قوه مقننه را تهدید کند اگر لایحه هدفمند کردن یارانه ها را آنگونه که او می خواهد تصویب نکنند ، آن را اجرایی نخواهد کرد.
به گزارش خبرنگار آینده،محمود احمدینژاد رییس دولت دهم صبح امروز راس ساعت 45/9 بدون اعلام قبلی وارد صحن علنی مجلس شد، در حالی که نمایندگان مجلس از صبح امروز مشغول بررسی لایحه هدفمند کردن یارانهها بودند.
نکته قابل توجه این بررسی سرعت عمل بالای نمایندگان و تصویبهای پی در پی مواد این لایحه بود.
گفتنی است بعد از ورود احمدینژاد به صحن علنی مجلس حلقهای از نمایندگان حامی دولت به دور وی جمع شدند و این نمایندگان دیگر به بررسی لایحه هدفمند کردن یارانهها توجه نشان ندادند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا پس از آنکه محمود احمدی نژاد به صورت غیر منتظره وارد صحن علنی مجلس شد و تعدادی از نمایندگان برای لحظاتی طولانی به دور وی جمع شدند، گفت وگوی طولانی غلامرضا مصباحی مقدم و کاظم دلخوش با محمود احمدی نژاد که ظاهرا چندان دوستانه هم نبود از چشم خبرنگاران دور نماند.
گفتنی است پس از آن محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور با رفتن به جایگاه هیات رییسه به رایزنی با لاریجانی پرداخت و ظاهرا خواستار اجازه وقت برای محمود احمدی نژاد شد.
در حین بررسی ماده 15 هنگامی مجلس نیازمند نظر دولت بود لاریجانی خطاب به احمدی نژاد گفت: آقای احمدی نژاد اگر می خواهید صحبت کنید تنها می توانید از 5 دقیقه وقت نماینده دولت در مورد همین ماده صحبت کنید. در این هنگام محمود احمدی نژاد گفت: طبق قانون اساسی من می توانم صحبت کنم. رییس مجلس نیز در پاسخ به وی گفت: طبق آیین نامه مجلس شما باید برای صحبت کردن از قبل به هیات رییسه مجلس اطلاع می دادید که این کار را نکردید .
پس از رایزنی های افرادی همچون رحیمی، ندیمی، باهنر، و میرتاج الدینی که به دور لاریجانی حلقه زده بودند و تصویب ماده 15 لاریجانی که انگار راضی به صحبت کردن بدون اطلاع احمدی نژاد شده بود، خطاب به وی گفت: شما اگر می خواهید می توانید صحبت کنید.
محمود احمدی نژاد که مشخص نبود امروز چرا به شکل غیرمنتظره و با نگرانی از چه موضوعی به صحن علنی مجلس آمده بود پشت تریبون مجلس قرار گرفت و پس از مکث دو دقیقه ای خود شروع به صحبت کردن کرد.
محمود احمدی نژاد که بدون اطلاع قبلی در جلسه امروز حضور یافت آمده بود تا قوه مقننه را تهدید کند که اگر لایحه هدفمند کردن یارانه ها را آنگونه که او می خواهد تصویب نکنند ، آن را اجرایی نخواهد کرد.
احمدینژاد خواستار این بود که طبق پیشنهاد دولت برای اجرای این لایحه صندوق تشکیل شود در حالی که نمایندگان مصر به ایجاد یک حساب مشخص و شفاف به جای صندوق هستند.
در ادامه جلسه جمشید انصاری ، نماینده زنجان در تذکر قانون اساسی حضور بدون اطلاع و اصرار احمدینژاد مبنی بر نطق بیش از 5دقیقه را خلاف قانون اساسی دانست که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز این تذکر را وارد دانست.
در پی این تذکر احمدینژاد تهدید کرد در صورت اصرار مجلس بر تصمیم خود لایجه هدفمندسازی یارانهها را پس میگیرد که این تهدید احمدینژاد جو متشنجی را در مجلس ایجاد کرد و برخی نمایندگان به این سخنان اعتراض کردند.
رئیس دولت دهم گفت که دولت نمیتواند در هدفمندکردن یارانهها در قالب بودجه سالانه تصمیمگیری کند و اگر قرار باشد هدفمند کردن یارانهها به قالب بودجه سالانه محدود شود دولت رسما این لایجه را پس میگیرد.
رییس دولت دهم به دیدار دو هفته گذشتهاش با رهبری اشاره کرد و گفت: در آن دیدار هم به ایشان گفتم که اگر لایحه هدفمند کردن یارانهها منوط به بودجه سالانه شود قابل اجرا نیست و از این ایشان خواستم تا در این زمینه کمک کند.
احمدینژاد در طول نطق15 دقیقه خود پیش از سه بار تاکید کرد:دولتهای گذشته برای اجرای چنین اقدامی اختیارات مطلق داشتند اما هیچ کاری نکردند و در حال حاضر مجلس دست دولتی که مصر به اجرای این کار است را میبندد.
سخنرانی احمدینژاد با تذکرات پیاپی نمایندگان مواجه بود. اما او بیتوجه به این تذکرات با طعنه گفت عجله نکنید بیست سال است که این کار انجام نشده است. یک هفته وقت گذاشتهاید، یک هفته دیگر هم زحمت بکشید!
پس از پایان سخنرانی احمدی نژاد ، لاریجانی در مقام پاسخگوی به وی برآمد و اعلام کرد که پس از دیدار احمدی نژاد با رهبری ، مجلس نیز در این زمینه مذاکراتی داشته است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، دکتر محمود احمدی نژاد به تذکر چند نکته پرداخت و تصریح کرد: دولت نمی تواند در هدفمند کردن یارانه ها در قالب بودجه سالانه تصمیم گیری کند.
رییس جمهوری تاکید کرد: اگر لایحه هدفمند کردن یارانه ها بند به بودجه سالانه باشد، تمام زحماتی که تا اینجا برای آن کشیده شده است هدر می رود و بود و نبود این لایحه دیگر فرقی نخواهد کرد.
رییس جمهور با تا کید بر اینکه دولت با برنامه ریزی ثابت و دراز مدت می تواند برنامه ریزی کند گفت: بودجه ای که هرسال تغییر می کند، چگونه می توان بر اساس آن برنامه های ثابت و دراز مدت تعیین کرد.
وی افزود: وقتی که ما تصمیمی می گیریم، اگر قرار بر این باشد 6 ماه یا یک سال بعد تغییر کند، همه کشور به هم خواهد ریخت.
رییس جمهوری با مخالفت با بند شدن لایحه مذکور به بودجه سالانه گفت: دولت نمی تواند در هدفمند کردن یارانه در مدت زمانی یک ساله تصمیم گیری کند.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه برای مدیریت هدفمند کردن یارانه ها نیازمند ثبات هستیم گفت: کسی که می خواهد سرمایه گذاری کند باید از 10 یا 15 سال آینده خبرداشته باشد و دولت باید به آنان بگوید که چه تصویری در برابر آنها قرار دارد.
رییس جمهوری اظهار داشت: این طرح باید اکثریت قاطع مردم را دربر بگیرد و اگر اکثریت مردم خارج از دایره هدفمند کردن یارانه ها بمانند، این طرح دیگر موفق نخواهد بود.
وی تاکید کرد: باید مردم را در مدیریت این کار مشارکت دهیم و مردم باید در مدیریت این طرح همراهی و احساس مسوولیت کنند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه باید مقایسه ای با قبلی ها انجام شود، اضافه کرد: باید دید به قبلی ها چه اختیاراتی دادند که آنها انجام ندادند، اکنون ما چطور می توانیم ؛ دست بسته با چند وزنه آویزان، در دریایی بیاندازند و بخواهند که صدف های عالی را صید کرده و بیاوریم!.
وی خطاب به نمایندگان مجلس تصریح کرد: هدفمند کردن یارانه ها متصل به بودجه سالانه اقدامی انجام نشدنی است، شما که نمی خواهید مردم را به مشکل بیاندازید؟
احمدی نژاد ادمه داد: این بار سنگین را بر دوش دولت گذاشته اید، دولت چه اختیاری دارد؟ دولت می خواهد زیر بار 100 هزار تنی، 100 میلیارد تنی برای یک اصلاح اساسی در اقتصاد برود، چه اختیاراتی دارد؟؛ بگویید که من بدانم اختیار دارم تا بر اساس آن عمل کنم، ما می خواهیم وضع مردم را بهتر کنیم.
رییس جمهور با بیان اینکه در متن امور اجرایی کشور قرار دارد، گفت: بنده با اصرار ایستاده ام که هدفمند کردن یارانه ها اجرا شود.
وی با رجوع دادن نمایندگان به قانون برنامه دوم، سوم و چهارم گفت: "در این قوانین دولتها اختیار مطلق داشتند، بدین معنی که به دولت گفته اند، خود تشخیص داده و عمل کن، نگفته اند قانون بنویس و در بودجه سالانه آن را قرار ده."
وی تصریح کرد: ما خواستیم که همان قانون برنامه را اجرا کنیم، دوستان اصرار کردند لایحه بیاور، اکنون که لایحه آورده ایم به بودجه سالانه متصل شده و این به بدان معناست که لایحه به درد نمی خورد و سال به سال باید تصمیم گیری شود.
احمدی نژاد با بیان اینکه وظیفه بنده این است که اگر خطری را می بینم اعلام کنم، گفت: ما نمی توانیم به مردم خیانت کنیم و دروغ بگوییم چرا که اگر این طرح در بودجه سالانه قرار گیرد قابل اجرا نیست.
وی تاکید کرد: اگر هدفمند کردن یارانه ها به بودجه سالانه متصل شود، همان مردمی که شما دلسوزش هستید، بیشترین صدمه را خواهند دید.
تذکرات 4 نماینده به گزارش رییس جمهور
"احمد توکلی"، "علی عباسپور تهرانی فرد"، "جمشید انصاری" و مصطفی کواکبیان نسبت به گزارش رییس جمهور در مورد هدفمند کردن یارانهها تذکر دادند.
خبرگزاری خانه ملت گزارش داد:
این نمایندگان معتقد بودند که رییس جمهور خارج از برنامه صورت گرفته است.
توکلی و عباسپور و انصاری اظهار داشتند که مجلس در تصویب لایحه هدفمند کردن یارانهها تا آنجا که امکان داشت در صدد تامین اختیارات دولت برآمد و رییس جمهور حق اعتراض به تصمیم نمایندگان را ندارد.
کواکبیان با اعتراض به اظهارات رییس جمهور مبنی بر پس گرفتن لایحه گفت: مجلس در جلسات متعدد این لایحه را بررسی و مواد آن را تصویب کرده است.
وی افزود: رییس جمهور نمیتواند لایحهای را که نمایندگان وقت بسیاری برای آن صرف کردهاند استرداد کند.
پس از سخنان حمدی نژاد در خصوص هدفمند کردن یارانه ها احمد توکلی نماینده تهران در مجلس در تذکر آئین نامهای اظهار داشت: با تمام احترامی که برای رئیس جمهور قائل هستم اما در ارتباط با ایستادگی ایشان بر نظرشان باید بگویم: هم رئیس جمهور و هم رئیس قوه مقننه خلاف قانون عمل کردند.
وی خاطر نشان کرد: هر چند در اصل 80 قانون اساسی تصریح شده که رئیس جمهور می تواند به مجلس بیاید اما باید توجه داشت که این موضوع تحت شرایطی است و نه اینکه برای بررسی طرح و لایحه رئیس جمهور بیاید یک ساعت صحبت کند.
محجوب : رئیسجمهور استرداد لایحه هدفمندکردن یارانهها را تقدیم مجلس کرد
نماینده تهران در مجلس گفت که رئیسجمهور پیش از ترک صحن علنی مجلس تقاضای استرداد لایحه هدفمند کردن یارانهها را به علی لاریجانی ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علیرضا محجوب نماینده تهران در مجلس هشتم در حاشیه جلسه علنی امروز در جمع خبرنگاران گفت که رئیس جمهور برای دفاع از لایحه هدفمندکردن یارانهها به مجلس آمده بود و پیش از ترک صحن علنی نامه استرداد لایحه را تقدیم رئیس مجلس کرد.
وی تصریح کرد: اگر رئیسجمهور بر درخواست خود مبنی بر استرداد هدفمند کردن یارانهها اصرار بورزد، درخواست او در اولین جلسه علنی مجلس مورد بررسی قرار میگیرد.
این عضو فراکسیون مجلس در پایان گفت که مجلس معتقد به کشاکش در باره لایحه هدفمند کردن یارانهها نیست اما اجرای این لایحه به ضرر فقرا و طبقه متوسط جامعه است و دولت را نیز زمینگیر خواهد کرد.
هشدار احمدی نژاد به مجلس: لایحه یارانه ها را پس می گیرم
بی بی سی :
احمدی نژاد در مورد استرداد لایحه پیشنهادی دولت هشدار داده است |
روز سه شنبه، 3 نوامبر (12 آبان)، محمود احمدی نژاد بدون اطلاع قبلی در جلسه علنی مجلس حاضر شد و در یک سخنرانی غیرمنتظره هشدار داد که اگر نمایندگان در صدد باشند لایحه هدفمند کردن یارانه ها را به لایحه بودجه متصل کنند، لایحه هدفمند یارانه ها را پس بگیرد.
آقای احمدی نژاد خطاب به نمایندگان گفت "گفتند برای هدفمند کردن یارانه ها، لایحه بده، و حالا که لایحه دادیم، می گویند باید به بودجه سالانه متصل شود" و افزود "ما با دست بسته نمی توانیم چنین بار سنگینی را به دوش بکشیم."
خبرگزاری های داخلی گفته اند که محمود احمدی نژاد هنگام بررسی ماده 13 لایحه هدفمند کردن یارانه ها در جلسه روز سه شنبه، بدون قرار قبلی وارد تالار مجلس شد و خواست تا گزارشی را در خصوص هدف این لایحه به مجلس ارائه دهد.
علی لاریجانی، رئیس مجلس، از محمود احمدی نژاد سئوال کردکه آیا در نظر دارد به عنوان نماینده دولت در مورد ماده مورد بررسی صحبت کند، اما آقای احمدی نژاد گفت که خواستار سخنرانی جداگانه ای در مورد کل لایحه است و افزود که "طبق قانون اساسی می تواند جدا از وقت نماینده دولت صحبت کند زیرا برای ارایه گزارشی از هدف اجرای لایحه در مجلس حاضر شده است."
درخواست آقای احمدی نژاد مخالفت رئیس مجلس را به همراه آورد که یادآور شد برای استفاده از حق سخنرانی رئیس جمهوری در مجلس، لازم است این موضوع قبلا به اطلاع هیات رئیسه مجلس برسد اما ظاهرا پس از آنچه که یکی از خبرگزاری ها "جدال لفظی احمدی نژاد و لاریجانی" توصیف کرده است، سرانجام با ایراد این سخنرانی موافقت شد.
آقای احمدی نژاد مشخص نکرد به چه دلیل تصمیم گرفت در جلسه روز سه شنبه شرکت کند، اما اظهارات او با تذکرات متعدد نمایندگان همراه بود.
به گزارش خبرگزاری کار ایران - ایلنا - محمود احمدی نژاد بدون توجه به این تذکرات گفت که "عجله نکنید، بیست سال است که این کار انجام نشده است، یک هفته وقت گذاشتید، یک هفته دیگر هم زحمت بکشید."
محجوب: اجرای این لایحه به ضرر فقرا و طبقه متوسط جامعه است |
آقای احمدی نژاد در سخنان خود که مدت آن تا بیست دقیقه گزارش شده، تاکید کرد که دولت های قبلی برای حذف یارانه ها اختیارات مطلق داشتند اما هیچ کاری نکردند و افزود "در حال حاضر مجلس دست دولتی را که مصر به اجرای این کار است می بندد."
محمود احمدی نژاد پیش از ترک جلسه علنی روز سه شنبه، نامه حاوی درخواست استرداد لایحه هدفمند کردن یارانه ها را به علی لاریجانی تحویل داد.
خبرگزاری فارس به نقل از علیرضا محجوب، نماینده تهران، می نویسد که اگر رئیس جمهوری بر درخواست خود مبنی بر استرداد لایحه هدفمند کردن یارانه ها اصرار بورزد، درخواست او در اولین جلسه علنی مجلس مورد بررسی قرار می گیرد.
آقای محجوب که از جمله مخالفان لایحه هدفمند کردن یارانه ها به شکل کنونی است گفته است که "مجلس معتقد به کشاکش درباره لایحه هدفمند کردن یارانه ها نیست اما اجرای این لایحه به ضرر فقرا و طبقه متوسط جامعه است و دولت را هم زمین گیر می کند."
لاریجانی درخواست احمدی نژاد برای سخنرانی را با اکراه پذیرفت |
کمیسیون ویژه مجلس برای رسیدگی به این لایحه، این بخش از لایحه را تغییر داده و با تبدیل اصطلاح "صندوق" به "حساب" آن را در اختیار خزانه داری کل قرار داده که در صورت تصویب، دولت را موظف می کند براساس قانون بودجه سالانه مصوب مجلس، آن را به مصرف برساند.
در لایحه بودجه سالانه، درآمدهای دولت از محل های مختلف پیش بینی و همچنین نحوه هزینه کردن این درآمدها در امور مشخص شده در بودجه تعیین می شود و امکان نظارت دقیق مجلس بر عملکرد مالی دولت وجود دارد.
لایحه حذف یارانه سوخت و کالاهای اساسی، که با عنوان لایحه هدفمند کردن یارانه ها توسط دولت ارائه شده، در دستور کار مجلس قرار دارد و تاکنون مجلس کلیات این لایحه و بندهایی از آن، از جمله اصلاحات پیشنهادی کمیسیون ویژه را تصویب کرده است.
آقای احمدی نژاد در سخنان روز سه شنبه خود در مجلس گفت که "دولت در صورتی می تواند زیر بار این طرح عظیم برود که اختیارات داشته باشد در حالیکه اکنون چگونه می تواند با بی اختیاری مطلق، زیر این بار سنگین و عظیم برود."
وی با تاکید بر تصویب لایحه هدفمند کردن یارانه ها به نحوی که دولت در نظر دارد، هشدار داد که اگر این لایحه به بودجه سالانه بسته شود "اجرای آن نشدنی است" و وعده داد که اگر مجلس اجازه دهد دولت لایحه را اجرا کند، وضع مردم بهتر می شود.
محمود احمدی نژاد در سخنان خود در مجلس اظهار داشت که لغو یارانه ها مستلزم برنامه ریزی بلند مدت است و افزود که از آنجا که بودجه دولت هر سال تغییر می کند، ارتباط دادن لایحه هدفمند کردن یارانه ها با بودجه سالانه، این لایحه را "اجرا نشدنی" می کند.
وی خطاب به نمایندگان هشدار داد "اگر این لایحه را به بودجه سالانه وصل کنید، با عرض شرمندگی بنده ای که این تصمیم بزرگ را برای اجرای هدفمند کردن یارانه ها گرفته ام و دو سال تحت انواع فشارها و توهین ها بوده ام، الان می گویم که دولت زیر بار مسئولیت اجرای این لایحه نخواهد رفت."
رئیس جمهوری در مورد درخواست استرداد لایحه گفت "ما در دولت بحث کردیم و تصمیم گرفتیم و این تصمیم را من به رئیس مجلس می دهم و اگر این لایحه در بودجه سالانه برود، ما لایحه را پس می گیریم و اجرای این طرح با این کار امکانپذیر نیست."
وی از نمایندگان خواست تا تغییر در متن پیشنهادی دولت را حذف کنند و افزود "ما مخلص و دست بوس همه شما هستیم و خواهش می کنیم این را اصلاح کنید و اگر این گونه نشود، ما معذوریم."
آقای احمدی نژاد در سخنان خود همچنین انتقاد کسانی را که تصویب لایحه مورد نظر دولت را باعث فشار بر مردم می دانند رد کرد و گفت "برخی در مجلس طوری صحبت می کردند که انگار قرار است یارانه ها حذف شود" و اظهار داشت که هدف دولت، حذف یارانه ها نیست بلکه توزیع درست آنهاست.
براساس لایحه دولت، منابعی که در حال حاضر به منظور دسترسی مصرف کنند به کالاهای اساسی با بهای کمتر به عنوان یارانه به این اقلام اختصاص می یابد، با تشخیص دولت بین گروهی از مصرف کنندگان و برخی واحدهای تولیدی توزیع می شود و قسمت دیگری نیز به بخش های دیگر، از جمله بخش های رفاهی، اختصاص می یابد.
حضور ناگهانی آقای احمدی نژاد در جلسه مجلس و سخنرانی او با انتقاد برخی از نمایندگان نیز مواجه شده و از جمله احمد توکلی، نماینده تهران، گفته است که اقدام رئیس جمهوری در حضور اعلام نشده و همچنین موافقت رئیس مجلس با سخنرانی مغایر آئین نامه مجلس بوده است.
مجلس: شفاف و بانظارت باشد/ احمدینژاد: به دولت بسپارید
سایت الف : در حالیکه مجلس اعتقاد دارد منابع حاصل از هدفمند کردن یارانه ها باید شفاف و با نظارت توزیع شود، رییس دولت مجلس را تهدید کرد که در صورت واریز منابع حاصل از هدفمند کردن یارانه ها به حساب مربوطه نزد خزانهداری کل و توزیع آن در قالب قوانین بودجه سنواتی، لایحه هدفمند کردن یارانه ها را پس خواهد گرفت.
به گزارش "الف"، علیرغم مخالفت دولت و تهدید به پس گرفتن لایحه، مجلس دولت را مکلف کرد تمام منابع حاصل از هدفمند کردن یارانه ها را به حساب خاصی به نام هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل واریز و در قالب قوانین بودجه سنواتی اختصاص دهد.
بر اساس ماده 13 تصویب شده در مجلس، دولت باید تمام منابع حاصل از اجرای این قانون را به حساب خاصی به نام هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل واریز کند.
بر اساس تبصره 1 ماده 13 نیز دولت مکلف است اعتبارات منابع و مصارف موضوع مواد مذکور را در چهار ردیف مستقل در لایحه بودجه سنواتی درج کند.
تبصره 2 این ماده نیز حاکی است کمکهای نقدی و غیرنقدی ناشی از اجرای این قانون به اشخاص حقیقی و حقوقی از پرداخت مالیات بر درآمد موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 و اصلاحیههای بعدی آن معاف است.
تبصره 3 ماده 13 دولت را مکلف میکند گزارش تفصیلی این ماده را در هر 6 ماه به دیوان محاسبات کشور و مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
گفتنی است این ماده تقریبا بدون تغییر نسبت به پیشنهاد کمیسیون ویژه طرح تحول به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
پس از تصویب این ماده، رئیس جمهور به طور سرزده وارد مجلس شد و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هشدار داد در صورتی که لایحه هدفمند کردن یارانه ها منوط به بودجه سالانه شود دولت این لایحه را پس خواهد گرفت.
استدلال رییس جمهور این بود که دولت در صورتی می تواند زیر این بار طرح عظیم برود که اختیارات داشته باشد در حالی که اکنون چگونه می تواند با بی اختیاری مطلق زیر این بار سنگین و عظیم برود.
وی تاکید کرد: اگر لایحه هدفمند کردن یارانه ها به بودجه سالانه بسته شود اجرای آن نشدنی است.
رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اگر شما اجازه دهید دولت لایحه را اجرا کند وضع مردم بهتر خواهد شد.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اگر این لایحه را به بودجه سالانه وصل کنید با عرض شرمندگی بنده ای که این تصمیم بزرگ را برای اجرای هدفمند کردن یارانه ها گرفته ام و دو سال تحت انواع فشارها و توهین ها بوده ام، الان می گویم که دولت زیر بار مسئولیت اجرای این لایحه نخواهد رفت.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در یادداشت هیئت دولت نوشته شده که در صورت وصل شدن هدفمند کردن یارانه ها به بودجه سالانه دولت این لایحه را پس خواهد گرفت.
احمدینژاد تهدید کرد، مجلس اعتراض
پارلماننیوز: رئیس دولت دهم که بدون اطلاع قبلی صبح امروز وارد مجلس شد، با اصرار خود مبنی بر جلوگیری از تشکیل یک حساب مشخص و شفاف برای اجرای لایحه هدفمندسازی یارانهها، جو مجلس را متشنج کرد.
به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، در حالیکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز در حال ادامه بررسی لایجه هدفمندسازی یارانهها بودند که احمدینژاد بدون اطلاع قبلی وارد مجلس شد.
احمدینژاد خواستار این بود که طبق پیشنهاد دولت برای اجرای این لایحه صندوق تشکیل شود در حالی که نمایندگان مصر به ایجاد یک حساب مشخص و شفاف به جای صندوق هستند.
در ادامه جلسه و پیش از اظهارات محمود احمدی نژاد جمشید انصاری رئیس کمیته سیاسی فراکسیون خط امام(ره)مجلس در تذکر قانون اساسی تشکیل صندوق به منظور ذخیره در آمد حاصل از هدفمند سازی یارانه ها را مایر 53 و 54 قانون اساسی دانست و تاکید کرد:این اقدام باعث خواهد شد تا تنها نقش مجلس در هدفمند کردن یارانه ها که نظارت بر عملکرد مالی دولت است سلب شود و دولت بدون پاسخگویی هرگونه که بخواهد عمل کند
این تذکر قانون اساسی نماینده زنجان مورد تایید رییس مجلس قرار گرفت.
در ادامه جلسه علی لاریجانی از نمایندگان خواست در این خصوص اظهار نظر کنند که نمایندگان با 174 رای مثبت با نظر دولت مبنی بر تشکیل یک صندوق مالی در اختیار دولت مخالفت کردند.
نمایندگان تصویب کردند حساب مشخصی با نظارت مجلس و در قالب قوانین بودجه سالانه ایجاد شود.تا این مرحله محمود احمدی نژاد هنوزاجاز صحبت کردن از تریبون مجلس را نیافته بود اما با درخواست مکرر معاون اول و برخی وزرا که او را همراهی می کردند این امکان فراهم آمد تا رییس دولت بعنوان نماینده دولت به اظهار نظر بپردازد.
احمدی نژاد در دفاعیات خود بارها تاکیدکرد که دولت بنا ندارد تا کشور را بهم بریزد و از مجلس خواست تا لایحه هدفمند سازی تغییر نکند و گفت که اگر لایحه تغییر کند آن را از مجلس پس خواهد گرفت.
علی لاریجانی احمد توکلی علی عباسپور جمشید انصاری و مصطفی کواکبیان پس از سخنان احمدی نژاد در تذکراتی تاکید کردند اصلاحات لایحه به واسطه برخی توصیه ها حداقلی بوده و مجلس صرفا به یک ناظر تبدیل شده که اگر این نظارت سلب شود جایگاه مجلس مخدوش خواهد شد.
جنگ زرگری احمدی نژاد و مجلس یا بازی هر دوسر برد احمدی نژاد
وبلاگ my.opera : فکر می کنید احمدی نژاد و دار و دسته اش با براه انداختن این جنگ زرگری چه هدفی را دنبال می کنند؟ (استرداد لایحه هدفمند کردن یارنه ها)
امروز احمدی نژاد با حضور سر زده خود در مجلس با وجود خلاف قانون بودن سخنرانی طولانی مدت رئیس دولت در مجلس در چنین مواقعی و همچنین عدم موافقت نمایندگان و رئیس مجلس با سخنرانییش ، او حدود 15 دقیقه سخنرانی کرد و مجلس را در صورت موافقت نکردن با همه خواسته هایش تهدید به استرداد لایحه هدفمند کردن یارانه ها کرد .
تحلیل این حضور سرزده و تهدید مجلسیان
از آنجائی که این موجود همیشه در پی مظلوم نمائی و انداختن تقصیر به گردن دول گذشته و اشخاص دیگر می باشد به همین خاطر این جنگ زرگری را براه انداحته تا بعد از شکست این پروژه از قبل شکست خورده که خود او هم به خوبی می داند که شکست خواهد خورد تقصیر را به گردن مجلس بیندارد به این دلیل که : مجلس به او آزادی عمل نداده و زمانی که او قصد استرداد لایحه را داشته مجلس با او موافقت نکرده است .
اگر بخواهیم این موضوع را بیشتر مورد بحث و کنکاش قرار دهیم متوجه این نکته خواهیم شد که این موجود چگونه با خباثت و موزی گری خویش این پروسه جنگ زرگری را براه انداخته تا از این رهگذر مجلس را در مقابل ملت قرار دهد و آخر الامر همه تقصر ها را به گردن آنها بیندازد که چرا به او آزادی عمل نداده اند .
احمدی نژاد خوب می داند که در این بازی مجلس حاضر به استرداد این لایحه نخواهد شد و در این صورت ابن بازی برای او و همراهانش بازئیی هر دو سر برد خواهد شد ، شاید شما خواننده محترم بگوید چطور؟ اول اینکه اگر مجلس با استرداد طرح موافقت کند فردا دولت بانگ بر می آورد که ایها الناس ما قصد مرفه کردن شما را داشتیم ولی مجلس موافقت نکرد و طرح ما را استرداد داد و در همینن سوی با اهرم فشاری که در دست دارند مردم را تحت فشار می گذارد تا مردم بدانند چه کسی خواهان رفاه آنها بوده و چه کسانی از این کار ممناعت کرده اند
و شق دوم آن این است که اگر مجلس با این طرح موافقت کند و آن را با نظر خود و نه همه خواسته های رئیس دولت اجرا کند ؛ چون این طرح از اول ابتر بوده و شکست خواهد خورد دوباره بادی به غب غب انداخته و می گویند که این طرح ما نیست و مجلس آن را به میل خود تصویت کرده پس در هر صورت ممکن دولت در روئی برای خود تعبیه کرده که اگر مجلس هوشیار نباشد در دام آن اسیر خواهد شد و همه این خرابیها به گردن او خواهد افتاد.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|