مرور روزنامه های صبح تهران: چهارشنبه ۶ آبان

مرور روزنامه های صبح تهران: چهارشنبه 6 آبان

تیترهای اول

آفتاب یزد در تیتر اول خود نوشته "آمارها را دستکاری می‌کنند بیکاری کمتر از ۱۳ درصد نیست"، "دام شرکت های هرمی، دامی پیش پای جوانان" عنوان اصلی کیهان است، خبر با تیتر "از تعدیل هاشمی تا یارانه احمدی نژاد" و حیات نو از "ساماندهی پارازیت های ماهواره ای" خبر داده است.

اعتماد به نقل از رییس دولت ترکیه نوشته "حاضر نیستیم به جز ایران با هیچ کشوری مذاکره کنیم"، "تشکیل خاورمیانه قدرتمند باهمکاری ایران و ترکیه" عنوان اصلی روزنامه ایران است، روزنامه جمهوری اسلامی از "حمایت های ترکیه از فعالیت های هسته ای ایران و توافق برای امضای قراردادهای همکاری" خبر داده و فرهیختگان در همین باره در تیتر اول خود از "تغییر جزئیات نوشته و "روس ها باز هم به ایران پشت کردند" عنوان اصلی تهران امروز است.

مردم سالاری با عنوان بزرگ "جشنواره مطبوعات بدون حضور احمدی نژاد پایان یافت" گزارشی درباره این جشنواره را در صدر گزارش های خبری خود آورده است.

گزیده مقالات


اردوغان در تهران

قاسم غفوری در جام جم نوشته دیدار اردوغان از عراق و تقویت مناسبات دو کشور، ارتقای همکاری‌های امنیتی با سوریه و حتی برگزاری مانور نظامی با آن، تلاش برای کاهش اختلافها با ارمنستان و امضای تفاهم نامه دولتی و در نهایت سفر اردوغان به ایران را می‌توان در این چارچوب دانست که هر چند ترکیه برای ورود به اتحادیه اروپا فعالیتهای بسیاری داشته و دارد، اما سیاستهای کنونی این کشور به همگرایی منطقه‌ای متمرکز شده است..

به نوشته این تحلیلگر، رایزنی‌های مقامات ترکیه‌ای نشانگر تلاش آنها برای بازیگری گسترده در منطقه و جهان به ویژه رویکرد به جهان اسلام و منطقه به جای توجه مطلق به اروپا است، چنانکه امضای قراردادهای متعدد با کشورهای عربی خاورمیانه را نیز اجرایی کرده است.

اختلاف در پرونده هسته ای

اعتماد در مقاله ای به بررسی سیاست تازه هسته ای دولت پرداخته و از جمله نوشته هرگونه قرارداد در این مورد را می توان با چشمان کاملاً گشوده بررسی و مفاد آن را براساس حقوق بین الملل تدوین کرد به ترتیبی که منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ملحوظ شود. اما مهم تر از حل مشکل رآکتور تحقیقاتی تهران، آثار اعتمادسازی چنین پیشنهادی مطرح است. همگان توجه دارند بن بست هسته یی ایران باید با حفظ منافع و امنیت ملی کشورمان گشوده شود.

به نوشته این مقاله اگر کشورهای پنج به اضافه یک عملا فعالیت صلح آمیز هسته یی ایران را می پذیرند باید با اقداماتی اطمینان ساز آن را چهارمیخه کرد. ورود ایران به بده بستان مواد غنی شده هسته یی به معنای قبول اصول اولیه و عبور از آنهاست. پس با تردیدهای بی مورد یا ایجاد اختلاف در سطح ملی نباید این موقعیت را به خطر انداخت.

در ادامه مقاله اعتماد آمده در صورت اختلاف بین مسوولان و مذاکره کنندگان علاوه بر سلب اعتماد جامعه بین الملل و کشورهای پنج به اضافه یک، راه برای دخل و تصرف و اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران هموار می شود. پس مسائلی نظیر حوادث تروریستی سیستان و بلوچستان و استناد آن به غرب نباید با مسائل اساسی چون هسته یی گره بخورد زیرا معلوم نیست نتایج آن به منفعت ایران باشد.

زمزمه های مشکوک

روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به نزدیک بودن سیزده آبان سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران و روزی که به عنوان روز مبارزه با استکبار نامگذاری شده نوشته این روزها زمزمه های مشکوک مذاکره با آمریکا این روزها بر نگرانی ها افزوده و طرح مسائلی که می تواند به کوتاه آمدن بر سر حقوق هسته ای ملت ایران منجر شود نیز به این موضوع دامن می زند.

به نوشته این روزنامه به نظر می رسد آمریکا درصدد است از غفلت های موجود استفاده کند و با بهانه قرار دادن مسائل هسته ای با یک تیر دو نشان را بزند; یکی محروم ساختن ملت ایران از حقوق خود در مسائل هسته ای و دیگری پایان دادن به قطع رابطه تهران ـ واشنگتن و حل این مساله بدون آنکه به شرط های ایران در این زمینه تن در دهد.

روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از دولتمردان ایرانی تاکید کرده متاسفانه مسئولان اجرائی درباره تحرکاتی که در هفته های اخیر در این زمینه داشتند و اکنون نیز دارند واقعیت ها را به مردم نمی گویند. عده ای نیز در داخل آنچنان بر طبل تفرقه و تنش می کوبند که گوئی شیطان بزرگ خود را در وجود رقبای سیاسی خود جستجو می کنند.

سهمی در اداره جهان
کیهان در سرمقاله خود بار دیگر مساله علوم انسانی و تدریس آن در دانشگاه ها را مطرح کرده و نوشته اگر نظریه پردازی غیربومی باشد ما ناچاریم فقط در کار ترجمه باشیم و این به نوعی رکود علمی در کشور ما- در رشته های علوم انسانی- را در پی خواهد داشت و از سوی دیگر در حالی که از نظر اعتقادی دین خود را برتر و فرهنگ خود را اخلاقی تر می دانیم، رهیافت های فروتر را برای ملت خود توصیه خواهیم کرد.

به نوشته این روزنامه غربی ها تبلیغ می کنند که اقتصاد، ماشین جنگی و رسانه در هر کشور باید دنبال سهم مشارکت به اندازه قدرت خود در اداره جهان باشد بر همین اساس کشوری نظیر ایران چون در مقایسه با بعضی از کشورهای صنعتی از موقعیت ضعیفتری برخوردار است نباید داعیه مشارکت در اداره جهان را داشته باشد.

نویسنده سرمقاله کیهان مدعی شده که قدرت، فاکتورهای متعدد دارد که نفوذ و اقناع فرهنگی، حقانیت و مشروعیت، ایمان و اراده ملی، عزم فراگیر برای حرکت به جلو، موقعیت های خاص منطقه ای، موقعیت های تمدنی و تاریخی از آن جمله است که در اکثر این فاکتورها کشورهائی نظیر ایران و مصر از کشورهایی نظیر آمریکا، روسیه، فرانسه و انگلیس جلوترند.

نمایشگاه در سکوت
مصطفی ایزدی در مقاله ای در حیات نو تعداد شرکت کنندگان در جشنواره را نه ۱۵۰۰ و ۱۶۰۰ که در تبلیغات رسمی می آید بلکه کمتر از هزار دانسته و نوشته معلوم نیست این بزرگنمایى تبلیغاتى براى چه منظورى صورت مى‌گرفت.

به نوشته این روزنامه نمایشگاه امسال، به دلایل شرایط سیاسى بعد از انتخابات دهم، به شدت سیاسى بود، چرا که جراید و سایت‌هاى سیاسى طرفدار دولت، که با امکانات دولتى و پول بیت‌المال، بر کثرت آنان افزوده شده بوداین در شرایطى بود که غرفه‌هاى مطبوعات مستقل و تخصصی، در سکوت مظلومانه روز مى‌گذراندند.

در ادامه مقاله حیات نو آمده اما مهمترین تفاوت نمایشگاه مطبوعات در سال جارى با نمایشگاه‌هاى گذشته، در ناامن بودن براى رجال بلند پایه سیاسى و حکومتى بود. ماجراى برخورد با مهدى کروبى و علیرضا بهشتى در نمایشگاه نشان داد که کسانى غیرمرتبط با حرفه روزنامه‌نگارى و اطلاع‌رسانی، در حاشیه غرفه‌هاى متعلق به تندروها، قرار گرفته بودند که به محض ورود شخصیت‌هاى منتقد دولت، براى بازدید ، ماموریت خود را، حتى با پرتاب بسته‌هاى بروشور تبلیغاتی به سوى میهمانان پرتاب مى‌کنند، به انجام مى‌رسانند.

تا انتخابات ریاست جمهوری

رسالت در سرمقاله خود با استناد به گفته های رهبر جمهوری نوشته تا پارسال دولت نهم در مسیر تعیین شده طی طریق می کرد و کشور انصافا پیشرفت های قابل لمسی داشت اما متاسفانه سطح گفتگو و رقابت در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری به سمت صفر و صد و مرده باد و زنده باد میل کرد و گفتمان پیشرفت ، خدمت و عدالت را از متن به حاشیه راند.

به نوشته این روزنامه تقریبا از چهار ماه قبل از انتخابات و چهار ماه بعد از انتخابات لحن گفتگو بین احزاب و شخصیت های سیاسی رقیب تغییر کرد و به تبع آن لایه های اجتماعی هم به این فضا کشیده شدند. آسیب شناسی آفت گفتگوها از این منظر اهمیت دارد که باید دید کجا راه را اشتباه رفتیم.

سردبیر رسالت ابراز عقیده کرده که برگزاری نمایشگاه مطبوعات همه ساله فضای گفتگوی دو سویه بین تولیدکنندگان پیام و مصرف کنندگان پیام را پوشش می دهد. گفتگوهای چهره به چهره در غرفه ها و یا مکتوبات مراجعین در دفترچه های یادداشت نشان می دهد سطح گفتگوها به بی مهری به هم و شعار دادن علیه هم فروکاهیده شده است.

برنده مواجهات فیزیکی

به نوشته اعتماد عماد افروغ رییس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به برخی درگیری ها و رفتارهای تند در طول برگزاری نمایشگاه مطبوعات گفته این شیوه ها از شائبه ها و شبهه های حضور در قدرت است، زیرا اگر کسی در قدرت باشد احتمال برخوردهای تند نیز بیشتر می شود.

این اصولگرای منتقد دولت با طرح این سوال که اگر اهل رسانه، اهل گفت وگو و منطق نباشند این توقع را باید از چه کسانی داشته باشیم، افزود؛ من هم این را شنیده ام که با برخوردهای فیزیکی و اهانت زمینه یی فراهم شده که برخی فعالان سیاسی محل نمایشگاه را ترک کنند، در حالی که اگر عده یی خیال می کنند در این مواجهات فیزیکی برنده شده اند، اشتباه می کنند.

invincible - آمریکا - مینستا
قاضى منصورى، یکى از عوامل منفور رژیم در زندان گوهر دشت کرج، در یک درگیرى کشته شد. محسن منصورى که رژیم او را کارمند حل اختلاف شعبه 608 و با عنوان قاضى منصورى معرفى کرده است، در اذیت و آزار زندانیان و رشوه گیرى و اخاذى از آنان نقش مستقیم داشت. علاوه بر مزدور به هلاکت رسیده، رئیس زندان گوهردشت و زیردستان او نیز به گرفتن رشوه و اخاذى از زندانیان شهرت دارند.
چهار‌شنبه 6 آبان 1388

karlos - فنلاند - هلسینکی
در مورد موضوع بحث روزنامه کیهان می شود گفت که اموزش علوم انسانی جهان غرب !در دانشگاههای ایران کاملا اشتباه می باشد زیرا تمامی این علوم در زادگاهشان (در غرب) به بوته ازمایش رفته و به بن بست کامل رسیده اند،لذا لزومی ندارد در دیگر کشورها هم فاجعه به بار بیاورند.هر چند نمی شود به جای انها به اموزش ادیان متوسل شد....
چهار‌شنبه 6 آبان 1388

bijana - ایران - تهران
کدوم حق .مگه علی چلاق شیاد حقی هم برای ملت قائل است.مرتیکه شیاد مافنگیی پوشک پوش قاتل. تهران
چهار‌شنبه 6 آبان 1388

bijana - ایران - تهران
13 ابان را تو سرتون میکوبیم. زنده باد ایران و ایرانی.
چهار‌شنبه 6 آبان 1388

black chador - امریکا - ولدن
ای شریعتمداری نگران نباش جمهوری اسهالی شما هم در بعضی موارد در دنیا سروری دارد. در دروغگویی. کشتن بچه ها. ازا ر جسمی کودکان و نوزادان دختر. ترور و تروریستی. داشتن یک رهبر چکه ای. تجاوز و کشتن زندانیان کشور.
پنج‌شنبه 7 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.