بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۲۶ مهر

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۲۶ مهر

تیترهای اول

"ادعاهای مطرح شده در مناظره ها را بررسی می کنیم" عنوان اصلی روزنامه خبر است، آفتاب یزد با تیتر "عجله نکنید طرح رفسنجانی به نتیجه خواهد رسید" سخنان باهنر نایب رییس مجلس را منعکس کرده، ابتکار در صدر اخبار خود نوشته مخالفان آشتی از کیسه مردم هزینه می کنند و اعتماد "نقد دو شیخ اصلاح طلب" را تیتر اول خود کرده است.

رسالت با تیتر "اقدام کروبی از مصادیق روشن تضعیف نظام و قابل پی گیری است" سخنان رییس سازمان بازرسی را منعکس کرده و سرمایه از قول علی مطهری نماینده تهران نوشته "احمدی نژاد آغازگر فتنه انتخاباتی بود."

روزنامه جمهوری اسلامی این سخن رهبر جمهوری اسلامی را در عنوان اول خود آورده که "سازمان کنفرانس اسلامی باید از مظلومان فلسطین حمایت کند"، حیات نو با علامت تعجب از "دیپلماسى‌خوش‌باورانه در ‌‌خزر" خبر داده، "دوازده صادر کننده در صف فروش بنزین به ایران" تیتر اول ایران روزنامه دولت است و خراسان از "افشای مذاکرات البرادعی و اوباما درباره تامین سوخت راکتور تهران" خبر داده است .

"برخی وزرا کف کارآمدی را هم ندارند" عنوان مردم سالاری است که به نقل از دبیرکل حزب موتلفه اسلامی آورده و جام جم "رسانه ملی در آستانه تحولی جدید" را در صدر عنوان های خود نقل کرده ، دنیای اقتصاد از "شوک به بزرگ‌ترین طرح مسکن" نوشته است.

کیهان در تیتر اول خود از "محاکمه جنایتکاران، آزمونی دیگر برای سازمان ملل" خبر داده است.

گزیده مقالات

زلزله ری

نداگنجی در گزارشی در حیات نو نوشته «پایتخت» لرزید. «کابوس» زلزله تهران، ظهر دیروز رنگ واقعیت به خود گرفت؛ البته نه هنوز در مرکز شهر، زلزله این بار به دلیل حرکت گسل ایوانکى و یا شهر رى در جنوب شرق تهران که هنوز مورد اتفاق نظر کارشناسان نیست رخ داد. زلزله‌اى ‌که‌ زنگ خطرى جدى را براى پایتخت‌نشینان و البته مسئولان به صدا در آورد.

به گزارش حیات نو مسئولان به دلیل آنچه که «تشویش اذهان عمومی» خوانده مى‌شود همواره با احتیاط نسبت به وقوع زلزله سخن مى‌گویند، رئیس پایگاه اطلاع‌رسانى ‌لرزه‌‌‌نگارى کشور نیز در پاسخ به این سوال که آیا در ساعات آینده احتمال وقوع زمین‌لرزه‌اى با قدرت بیشتر وجود دارد؟ گفت اطلاعات کافى براى پیش‌بینى این موضوع را در اختیار ندارد.

مراقب زلزله

تهرانی ها مراقب پس لرزه ها باشند عنوان گزارشی است که روزنامه سرمایه درباره زلزله دیروز فراهم آورده و در آن نوشته موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، مرکز آن را شهر ری اما پژوهشگاه زلزله شناسی کانون آن را پاکدشت دانست.

در گزارش سرمایه اضافه شده به نظر می رسد این زلزله خسارتی در پی نداشته است. با این همه احتمالاً بخشی از بناهای فرسوده جنوب تهران و نیز آثار تاریخی که بیشتر در این محدوده ها متمرکز هستند در اثر این زمین لرزه آسیب دیده اند .

چهارده سال تاخیر

زهرا واعظ در گزارشی در دنیای اقتصاد نوشته آخرین باری که تهران لرزید مربوط به زمین لرزه‌ای است که در سال 83 در بلده استان مازندران روی داد و تهران را نیز لرزاند، اما ‌این بار چنانچه مرکز زلزله شهر ری بوده باشد ظاهرا گسل ری فعال شده که کارشناسان دوره بازگشت زلزله برای تهران و شهرری را به طور متوسط هر 158‌سال می‌دانند و از آنجا که آخرین زلزله مهیب تهران 172‌سال پیش در شهرری اتفاق افتاده است.‌

به نوشته این روزنامه بر همین اساس وقوع زلزله در تهران 14 سال تاخیر زمانی دارد و ممکن است هر لحظه حادثه ناگواری رخ دهد.

مذاکره نبود

کیهان در سرمقاله خود به انتقاد از مذاکرات هیات های ایرانی و آمریکائی پرداخته و نوشته آن چه در ژنو صورت گرفته مذاکره ای نیست و نماینده ایران به درست تن به مذاکره ای که آمریکائی ها خواستار آن بودند نداده است.

یادداشت روز حسین شریعتمداری مدیر کیهان به ماجرائی در یازده روز پیش اشاره کرده، وقتی که محمود احمدی نژاد در پایان جلسه هیات دولت در پاسخ به خبرنگاری که درباره ملاقات سعید جلیلی و برنز در حاشیه اجلاس ژنو سؤال کرده بود، گفت: نماینده آمریکا خواسته که مذاکره ای بشود. آقای جلیلی هم استقبال کرد و اتفاقاً مذاکراتشان هم مذاکرات خوبی بوده است!

کیهان این توضیح را نپذیرفته و نوشته نه استقبالی در میان بوده و نه مذاکره ای که نتیجه آن نیز «خوب» ارزیابی شود. مضافاً آن که رئیس جمهور می داند مذاکره با آمریکا، از جمله سیاست های کلان نظام است و ، تصمیم درباره آن برعهده رهبر معظم انقلاب است از این روی تردیدی نیست که اظهارنظر آقای دکتر احمدی نژاد، نوعی «سهواللسان» بوده است.

مخالفت ها با رابطه

حیات نو در مقاله ای به بررسی روابط ایران و آمریکا پرداخته و نوشته برخى از محافظه‌کاران ایرانی، برقرارى رابطه با آمریکا را مصداق عدول از اصول انقلاب اسلامى مى‌دانند و برخى دیگر نیز با برقرارى این رابطه از سوى دولت احمدى‌نژاد مخالفند. اصلاح‌طلبان و اپوزیسیون دموکراسى‌‌خواه نظام نیز نگران آنند که شکل‌گیرى رابطه ایران و آمریکا در شرایط کنونی، منجر به شکل‌گیرى معامله‌اى بین دو کشور شود که مطابق آن، دولت آمریکا حساسیت خود بر روى مسئله حقوق بشر در ایران را به بهاى کنار گذاشته شدن غنى‌سازى اورانیوم از سوى ایران، کنار بگذارد.

به نوشته هومان دوراندیش در حیات نو روسیه و اتحادیه اروپا نیز اساساً تمایل چندانى به ایجاد روابط حسنه مابین ایران و آمریکا ندارند؛ چه ایجاد چنین رابطه‌اى مى‌تواند از حیث اقتصادى به زیان آنها تمام شود. افکار عمومى جهان غرب نیز با توجه به شکل‌گیرى جنبش سبز در ایران، طبیعتاً نسبت به برقرارى رابطه بین دولت آمریکا و دولت احمدى‌نژاد، که جنبش سبز در مخالفت با آن شکل گرفته است، حساسیت منفى دارند.

پوپولیست تابوشکن

حیات نو در مقاله دیگری نوشته اگر روابط ایران و آمریکا در این دوره برقرار شود، به طور قطع تحول مهمى است، از همان حیث که دو دشمن به دوست یکدیگر تبدیل شده‌اند و هم از این جهت که دگرگونى در روابط در دوره دموکرات‌ها اتفاق افتاده است؛ همان دموکرات‌هایى که ایرانیان همواره نسبت به آنها بدبین بودند .

به نظر هادی خسرو شاهین در این مقاله قرار بر این است که کارى که اصلاح‌طلبان و محافظه‌کاران نتوانستند انجام بدهند، یک پوپولیست دوآتشه و تابوشکن انجام دهد .

نویسنده مقاله حیات نو نتیجه گرفته شاید بد نباشد خود را براى این تحول مهم و گشایش تاریخى در روابط ایران و آمریکا آماده کنیم. آن روز خیلى دور نیست که از صفحه‌هاى تلویزیون شاهد دست دادن یک دموکرات شجاع و یک پوپولیست تابوشکن باشیم.

تورم بالا

مردم سالاری در سرمقاله خود به نقد لایحه هدفمند کردن یارانه ها پرداخته و نوشته برنامه ریزی های دولت، پرداخت نقدی یارانه ها به افراد مشمول دریافت ها با توجه به آزادسازی قیمت ها در کشور آغاز خواهد شد اما هنوز میزان این پرداخت ها مشخص نیست در حالی که طبق برآوردهایی که از تاثیرات اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها شده است بار تورمی بالای حاصل از اجرای این طرح در جامعه پیامد طبیعی آن است .

به نوشته این روزنامه اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها به مثابه استفاده از شمشیر دولبه است و به عقیده نگارنده دو نکته اساسی در آن مستتر است. نخست اینکه، اجرای این طرح مستلزم تزریق نقدینگی به جامعه است و نکته بعدی هم در خصوص تعهد دولت برای تزریق دائمی وجه نقدی یارانه ها به مردم است که این موضوع نیز وابستگی هر چه بیشتر محرومان جامعه و برجسته شدن نقش دولت را در این طرح بیش از پیش جلوه گر می کند.

در مقاله مردم سالاری نتیجه گیری شده که توپ در زمین مجلس افتاده و وظیفه نمایندگان بیش از پیش سنگین انگاشته می شود و آنان باید با درایت و تامل بیشتری درخصوص شیوه اجرای این طرح تمرکز و تصمیم گیری کنند تا سرنوشت یک ملت با اجرای ناصواب یک طرح گسترده مورد غفلت قرار نگیرد.

نگرانی از طرح

صادق جنان‌صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته این روزها، میلیون‌ها آموزگار، کارگر و کارمند ایرانی با دلواپسی موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها را پیگیری می‌کنند و یک پرسش اساسی دارند: اجرای این قانون - در صورت تصویب - به نفع مردم یا به زیان مردم است؟ همین پرسش را تولیدکنندگان نیز دارند.

این کارشناس اقتصادی با توجه به داوری‌های متناقضی که از سوی نمایندگان مجلس قانونگذاری، برخی از وزیران و کارشناسان درباره پیامدهای اجرای این لایحه شده نوشته نگرانی‌ها افزایش می‌یابد. به طور مثال وزیر اقتصاد معتقد است با اجرای ابن قانون ریشه تورم خشکانده می‌شود، در حالی که وزیر بازرگانی می‌گوید انتظار شوک قیمتی و تورمی می‌رود.

به نوشته سرمقاله دنیای اقتصاد این حرف وزیر اقتصاد با داوری وزیر نفت که گفته است با اجرای این قانون نرخ تورم 11درصد افزایش می‌یابد همخوانی ندارد .

کاریکاتوری از اطلاع رسانی

فضل الله یاری در سرمقاله ابتکار به ترسیم فضای کنونی کشور پرداخته و نوشته حوادث پس از انتخابات درفضای عمومی کشور از سوی افراد و رسانه های خاص با واکنش های متفاوتی روبرو شد. یکی از این واکنش ها سکوت کامل خبری و انکار حوادث اتفاق افتاده از سوی رسانه ملی و مطبوعات همسو با آن بود. این واکنش در روزهای نخستین شکل مضحکی به خود گرفته بود به گونه ای که خود رسانه ملی را به کاریکاتوری تبدیل کرده بود که گویی خبرهایش را باید شنید و البته وارونه درک و تفسیر کرد.

" به نوشته ابتکار انکار از پس انکار" شیوه ای بود که درپیش گرفته بودند تا واقعیت را سرجای خود بنشانند و این در حالی بود که بسیاری از بزرگان نظام در خطبه های نماز جمعه و سخنرانی های عمومی خود به بسیاری از این واقعیت ها اشاره کرده بودند.این تاکتیک البته در دنیای اطلاعات و فن آوریهای نوین به تلاشی مذبوحانه می مانست که استیصال خنده آوری را به اذهان متبادر می کرد.ا

در ادامه این سرمقاله آمده کنون و ماهها پس از انتخابات و حوادث پس از آن برخی بزرگان نظام با ارائه طرح های مختلفی سعی در بازگشت آرامش به جامعه دارند. همان رسانه ها و گروههای مذکور همان شیوه کهنه، نخ نما و بی اعتبار را در پیش گرفته اند . ترجیع بند سخنان این افراد و رسانه های این است "که مگر کشور مشکلی دارد؟ "

پناهندگی نرگس کلهر

آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته پـنـاهـندگی نرگس کلهر به آلمان، نخستین پــنــاهــنــدگـی یک ایرانیبه کشورهای خارجی نبود و مـهــدی کلـهـر – مـشـاور احمـدی‌نـژاد – هـم اولین مقام ایرانی نیست که یکی از فرزندانش تصمیم به جدا کردن خط سیاسی خود از پدرش گرفته اسـت. خبری که طبیعی بود که عده‌ای از رقبا، به بهره‌برداری سیاسی از موضوع بپردازند اما اصلاح‌طلبان ‌بار دیگر نشان دادنـد که نجابت آنها بسیار بیشتر از رقبای پرمدعاست.

سردبیر آفتاب یزد با تاکید بر این که در فضای مشمئزکننده غیراخلاقی کنونی، نـه احتـرام پیشکسوتان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پاس داشته می‌شود و نه اصول اخلاقی می‌تواند به مثابه یک ترمز، عده‌ای را از مطالبه "پیروزی به هر قیمت" منصرف نماید نوشته نرگس کلهر و نرگس‌های دیگری مانند او، حق دارند به یک انتخاب سیاسی دست بزنند که صدها هزار ایرانی دیگر آن را انتخاب کرده‌اند. مخالفت با منش سیاسی رئیس دولت و مشاور او نیز موضوعی است که می‌توان آن را در رفتار و گفتار میلیون‌ها ایرانی جستجو کرد.

arash-eindhoven - هلند - ایندهوفن
خبر . صبح روز 18 اکتبر یک عملیات انتحاری در جنوب شرقی ایران ( سیستان و بلوچستان ) و در مقر فرماندهان سپاه پاسداران انجام شده که 20 نفر از فرماندهان از جمله سردار ! نور علی شوشتری به هلاکت و تعداد بیشتری مجروح میشوند .(خبر جدید 29 نفر معدوم).خبرگزاری رژیم افتخار این عملیات را به رزمندگان بلوچ نسبت میدهند.این خبر روی خط تمام خبرگزاریهاست.
یکشنبه 26 مهر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.