نگرانی دبیرکل سازمان ملل از نحوه فرونشاندن اعتراضات انتخاباتی ایران

نگرانی دبیرکل سازمان ملل از نحوه فرونشاندن اعتراضات انتخاباتی ایران

بان نحوه برخورد با معترضان به نتیجه انتخابات را باعث نگرانی دانسته است

دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به نحوه برخورد دولت ایران با اعتراضات پس از انتخابات ابراز نگرانی کرده است.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، در گزارشی پیرامون شرایط حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، که به مجمع عمومی این سازمان تسلیم کرده، گفته است که گزارش های حاکی از "کاربرد نامتعارف خشونت، بازداشت های خودسرانه و احتمال شکنجه در جریان سرکوب اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران او را به شدت مضطرب کرده است."

در این خبر که در پایگاه اطلاع رسانی دبیرکل سازمان ملل انتشار یافته آمده است که آقای بان از دولت و مخالفان در ایران درخواست کرده است تا اختلافات خود را از طریق گفتگو و با توسل به مجاری قانونمند و مسالمت آمیز حل و فصل کنند.

دبیرکل سازمان ملل در همین گزارش گفته است که "مناظره های انتخاباتی و شرکت گسترده مردم در رای گیری انتخابات ریاست جمهوری در روز 12 ژوئن (22 خرداد) و تظاهرات آرام پس از انتخابات نشانه های مثبتی از شادابی و سرزندگی در حیات مدنی و سیاسی" در ایران بود.

در مقابل، وی با اشاره به چگونگی مقابله با تظاهرکنندگان می نویسد "نحوه برخورد مقامات دولتی با اعتراضاتی که در پی انتخابات بروز کرد باعث بروز نگرانی جدی در مورد رعایت حق آزادی بیان، گردهمایی و تشکیل اجتماعات شده است."

آقای بان در گزارش خود همچنین به "کاربرد خشونت نیروهای انتظامی در اجرای ماموریت حفظ نظم در جریان تظاهرات و چگونگی رفتار با بازداشت شدگان و همچنین برخورد قضایی با آنان" اشاره کرده و ناخرسندی شدید جامعه بین المللی را در این مورد ابراز داشته است.

خشونت بیش از حد

دبیرکل سازمان ملل: تظاهرات آرام معترضان در ایران نشانه شادابی حیات مدنی و سیاسی ایرانیان بود

به گفته بان کی مون، "در پی اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری، دهها هزار تن از طرفداران سایر نامزدهای انتخاباتی برای چند روز در خیابان ها اجتماع کردند و در مخالفت با نتیجه اعلام شده دست به اعتراض زدند و تلویزیون ملی ایران گزارش کشته شدن هفت نفر پس از بروز خشونت در جریان تظاهرات را منتشر کرد."

گزارش دبیرکل سازمان ملل در عین حال تاکید می کند که "آمار دقیقی در مورد شمار تلفات این گردهمایی های اعتراضی در دست نیست اما گزارش های متعدد رسانه ای از کشته شدن دست کم بیست نفر و زخمی شدن شمار بسیار بیشتری از تظاهرکنندگان انتشار یافته است."

آقای بان یادآور می شود که ناوی پیلی، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در راس جمع کثیری از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل نگرانی شدید خود را نسبت به خشونت بیش از اندازه ماموران دولتی علیه تظاهرکنندگان، بازداشت های خودسرانه و کشتار آنان، به خصوص به دست اعضای شبه نظامیان بسیج ابراز داشته است.

در گزارش دبیرکل سازمان ملل آمده است که با گسترش اعتراضات، مقامات دولت جمهوری اسلامی به محدود کردن فعالیت های رسانه های همگانی روی آوردند و در این راستا، به مسدود کردن سایت های اینترنتی، منع حضور خبرنگاران در اعتراضات بدون مجوز دولتی و اعمال محدودیت های جدید در مورد صدور اجازه به خبرنگاران برای خروج از محل کار خود و تهیه گزارش وقایع مبادرت ورزیدند.

دبیرکل سازمان ملل می افزاید که "مقامات ایرانی همچنین در صدد برآمدند تا کاربرد شبکه های ارتباطی اجتماعی و سایر وبسایت هایی را که در سطح بین المللی به انتشار اطلاعات نوشتاری و تصویری در مورد اعتراضات می پرداختند مختل و مسدود کنند."

بان کی مون در گزارش خود به خصوص به ماجرای قتل ندا آقا سلطان به عنوان نمونه ای شناخته شده از کاربرد خشونت علیه تظاهرکنندگان اشاره کرده و می نویسد "این زن جوان در جریان تظاهراتی در تهران هدف اصابت گلوله قرار گرفت و این ماجرا به خاطر انتشار تصاویر آن از طریق اینترنت، توجه گسترده جامعه جهانی را به خود جلب کرد."

اعدام نوجوانان

بان قتل ندا آقا سلطان را نمونه خشونت علیه تظاهرکنندگان معرفی کرده است

در گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد، موارد دیگری از آنچه که نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی خوانده شده نیز مورد بررسی قرار گرفته که از آن جمله اعدام نوجوانان در ایران است.

وی در این مورد می نویسد "مجازات اعدام برای کسانی که زیر سن هجده سالگی مرتکب جرم شده اند هم با مفاد معاهده بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و هم با کنوانسیون حقوق کودکان مغایرت دارد در حالیکه جمهوی اسلامی ایران هر دو سند را امضا کرده و پذیرفته است."

دبیرکل سازمان ملل یادآور می شود که براساس گزارش عفو بین الملل، در سال 2008، مقامات جمهوری اسلامی هشت نوجوان را اعدام کردند و در سال 2009 هم تا ماه سپتامبر، سه نوجوان دیگر را به چوبه دار سپرده اند.

بان کی مون می افزاید که به گفته گروه های بین المللی مدافع حقوق بشر، دولت ایران بین سال های 1990 تا 2009، چهل و یک نوجوان را اعدام کرد که معادل نیمی از تمامی موارد اعدام نوجوانان در کل جهان محسوب می شود.

آقای بان در این گزارش به اعدام بهنود شجاعی در روز 11 اکتبر سال جاری هم اشاره می کند و می نویسد که این شخص در سن هفده سالگی در جریان یک نزاع خیابانی فرد دیگری را کشته بود و به همین اتهام نیز اعدام شد.

اعدام بهنود شجاعی انتقاد و اعتراضات گسترده مدافعان حقوق بشر و حقوق کودکان را در سطح بین المللی در پی داشته است.

sadafi - المان - مونیخ
ساعت خواب تازه یادشون افتاده یا 2زاریشون کج بوده الان افتاده؟
جمعه 24 مهر 1388

bavar88 - هلند - امستردام
اقای دبیر کل می شه یک نمونه از فرونشاندن مسالمت امیز یا کار مثبت سازمان ملل را برای یک کشور درگیر مثل فلسطین. عراق. افغانستان. گرجستان. بوسنی. چین. برمه و کشورهای درگیر افریقایی را ذکر کنید دیگه همه فهمیدند که سازمان ملل یک ابزاری خود ساحته در دست چند کشور پرجمعیت است و فقط برای گپ دوستانه و قهونه خوردن می خورد نه ارایه راه حل عملی برای حل کردن بحرانهای دنیا. پس لطفا ادای زورو را در نیار تا زمانی که اسیر چند قدرت و کشور جعلی اسراییل هستید.
جمعه 24 مهر 1388

jack2244 - ایران - اصفهان
خامنه ای مرده بریزید بیرون
جمعه 24 مهر 1388

fredoparto - انگلستان - آکسفورد
خیلی مسخره است که سازمان معتبری مانند سازمان ملل، که فقط نام دهان پُرکنی از آن باقی مانده، قدرت اجرائی ندارد که رژیمهای دیکتاتوری مثل ایران را مجبور کند که به آنها اجازه دهند کارشناسانی از زندانهای جهنمی و رعب آور اوین و دیگر سلاخخانه های رژیم دیدن کنند تا برای آنها مسجل شود که چه جنایات هولناکی پشت آن دیوارهای بلند و درون سیاهچالهای اوین اتفاق می افتد. چرا سازمان ملل قانونی تصویب نمی کند که کارشناسان قدرت چنین بازدیدی را داشته باشند؟ منتظر چه هستند، خود رژیم اعتراف کند که شکنجه های وحشیانه ای بر علیه آزادیخواهان اعمال می کنند و آنها را به شهادت می رسانند و مخفیانه بدون تحویل اجساد به پدر و مادرهای داغدیده شان در بهشت زهرا دفن می کنند؟ اگر در انتظار یک چنین روزی نشسته اند وقتشان را تلف کرده اند. این رژیمی نیست که زیربار قوانین بین المللی برود و به جامعه بشری احترام بگذارد.
جمعه 24 مهر 1388

artosh - ایران - تهران
شما برو همون تبریک نامت رو بفرست واسه کودتاگر دیکتاتور. مردم ایران خودشون این اشغالگران رو بیرون میکنن. بهترین عنوان برای این حکومت اشغالگر هست. نفرین بر اشغالگران ایران.
جمعه 24 مهر 1388

Iranie Azade - آلمان - هامبورگ
این حرفهاى بان کیمون براى جمهورى اسهالى مثل یاسین خوندن تو گوش خره! فایده اى نداره....
جمعه 24 مهر 1388

abbasali - ایران - مازندران
گویا اقای دبیر کل مریخ تشریف داشتن تازه اومدن زمین بهشون اطلاع دادن.مراسم سالگرد کشته شده ها برگزار شده اقا تازه یادش اومده نگران بشه.منظورشون از محمود احمدی نژاد همون محمود شپش؟؟
جمعه 24 مهر 1388

abbasali - ایران - مازندران
گویا اقای دبیر کل مریخ تشریف داشتن تازه اومدن زمین بهشون اطلاع دادن.مراسم سالگرد کشته شده ها برگزار شده اقا تازه یادش اومده نگران بشه.منظورشون از محمود احمدی نژاد همون محمود شپش؟؟
جمعه 24 مهر 1388

black chador - امریکا - ولدن
jack2244 - ایران - اصفهان. تویکی خیلی با حالی.
جمعه 24 مهر 1388

آنتی اسلام - ایران - اهواز
آخ جون خامنه ای مرده بزن بریم شمال!!!! الان جادهء شمال قُل قُله است.
جمعه 24 مهر 1388

haghighatgo - آلمان - برلین
این آقا چشمش که بادومیه مثل اینکه تو گوشش و مغزش هم بادومیه !. داداش بادومی خماری هنوز نه؟ چه نوع مواد دود زدی افغانی و یا هندیش؟ هر چی بوده باید خیلی ناز بوده که مدتی تو رو خمار کرده و از جنگ خروس ها بی خبری!. خمار بودی فیلم تموم شد باید منتظر برنامه آینده باشی ! بی خیال سرت سلامت یخورده یوگا بکن حالت جا بیاد - شانسی که تو آوردی داداش خیلی ها تو خواب هم گیرشون نمی آد!.
جمعه 24 مهر 1388

parviz1 - انگلستان - کترینگ
jack2244 - ایران . خدا از دهنت بشنوه.بهر حال تو اون روحش چه زنده باشه چه به درک رفته باشه مرتیکه جنایتکار بیشرف پست دزد بیناموس ملا دوزاری گدای. من که اون دنیا را باور دارم و بوقتش میبینیم که در دادگاه خداوند متعال که مثقال و ذره و هر نیکی و بدی باید جوابگو شد هم میتونه به همین راحتی در بره!!!!!!!پس بازم تو اون روحش مال خمینی هم بقول خودش همه با هم
جمعه 24 مهر 1388

gogoli - ایران - تهران
آنتی اسلام - ایران - اهواز ..... سلام «آنتی» جان! «قل قله» قلطه! غلغله درسته!
شنبه 25 مهر 1388

nahavandian - ایران - نهاوند
باور 88 هلند-آمستردام : هرزگاهی این کامنتهائی که اینور و اونور میذاری میخونم. آیا واقعا تو در هلند زندگی میکنی؟ این چیزائی که مینویسی واقعا طرز فکرته یا اینکه میخوائی حرص دیگران رو در بیاری؟ چون من برام سخته که کسی دسترسی به اینترنت و اخبار واقعی داشته باشه و تازه توی اروپا هم زندگی کنه بعدش به این راحتی چشماشو رو بعضی حقایق ببنده ! میگن اونی که خوابه میشه بیدارش کرد ولی کسی که خودشو به خواب زده هر کاری کنی بیدار نمیشه! توی زندگی کیفیت مهمه نه کمیت . فکرش رو بکن که بخاطر یه ذره پول بیشتر چطوری باید سفید رو سیاه و یا سیاه رو سفید نشون بدی؟ بعدا پیر میشی و به گذشته ات فکر میکنی که چطور توی گمراهی بودی و پا روی وجدانت میذاشتی. تو اگه کارنامه جمهوری اسلامی رو توی این سی سال جلوت بذاری چطور میتونی تائیدش کنی؟ حکومتها رو از روی رفتارشون با مخالفینشون محک میزنند. میدونی که توی کشورای اروپائی زندانی سیاسی ندارن. مادامیکه حکومت ما دستش به خون هزاران مخالف آلوده است . داریوش فروهر و زنش یادته؟ سعیدی سیرجانی رو شنیدی که اینا فقط مشت نمونه خرواره.
شنبه 25 مهر 1388

nahavandian - ایران - نهاوند
باور 88 هلند-آمستردام : حکومتها رو از روی رفتارشون با مخالفینشون محک میزنند. میدونی که توی کشورای اروپائی زندانی سیاسی ندارن. مادامیکه حکومت ما دستش به خون هزاران مخالف آلوده است . داریوش فروهر و زنش یادته؟ سعیدی سیرجانی رو شنیدی که اینا فقط مشت نمونه خرواره. تو میتونی مسلمون با ایمان باشی ولی هیچوقت پا رو حق نذار. چیزائی هم که مینویسی قبلش یه کمی روشون فکر کن که فحش واسه خودت نخری. باور کن این حکومت هم نه جمهوریه نه اسلامی.
شنبه 25 مهر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.