مرور روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۱۴ مهرماه

مرور روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه 14 مهرماه

عنوان های اصلی

روزنامه اعتماد: هدف از تخریب علیه امام چیست؟

روزنامه رسالت: موضوع هسته ای ایران در مسیر صحیح است

روزنامه ایران: مردم با دلالان امور بانکی معامله نکنند

روزنامه جمهوری اسلامی: ایران خواستار واکنش سریع به توطیه صهیونیستی علیه مسجد الاقصی شد

روزنامه کیهان: بولتون:مذاکرات ژنو پیروزی بزرگ ایران بود

روزنامه حیات نو: بیت امام خمینی مرعوب نمی شود

جام جم: سرگردانی برای گرفتن کارت پایان خدمت

دنیای اقتصاد: رکورد تاریخی برای متمم بودجه

روزنامه خراسان: لبخند در ژنو- پیگیری تحریم در واشنگتن

گزارش ها و یادداشت ها

با گذشت نزدیک به یک هفته از مذاکرات اتمی در باره برنامه اتمی ایران در ژنو به تدریج تیتر های روزنامه ها به موضوعات داخلی نزدیک می شود اما در میان روزنامه های صبح سه شنبه روزنامه کیهان در سرمقاله خود نکات تازه ای را از مذاکرات ابران با گروه ۵ بعلاوه یک اشکار ساخته است.

حسین شریعتمداری در یادداشتی با نام کوتاه نیامدیم کوتاه شدند می نویسد:

"خب! آقایان شروع بفرمائید! این اولین جمله ای بود که دکتر جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول تیم مذاکره کننده ایران اسلامی بعد از رسمی شدن نشست ژنو و پس از رد و بدل تعارفات دیپلماتیک خطاب به نمایندگان کشورهای موسوم به 1+5 بر زبان آورد. نمایندگان هر یک از 6 کشور آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، چین و روسیه، به طور جداگانه موضوع واحدی را پیش کشیدند؛ «جمهوری اسلامی ایران درباره پیشنهاد قبلی 1+5 با عنوان توقف در مقابل توقف -FREEZE- تاکنون چه اقدامی انجام داده و چه نظری دارد»؟ بعد از پایان اظهارات نمایندگان 1+5، لبخندی بر لب دکتر جلیلی می نشیند، از آن لبخندها که در عرف دیپلماتیک ترجمان تعریف شده ای دارد و سپس خطاب به نمایندگان 6 کشور طرف مذاکره می گوید؛ «همه شما آقایان تازه کار هستید بنابراین، ایرادی بر شما نیست که از تاریخچه مذاکرات اطلاع چندانی نداشته باشید و در حالی که جمهوری اسلامی ایران بارها تأکید ورزیده هرگز فرآیند غنی سازی را متوقف نمی کند، امروز، از آن نقطه عبور شده آغاز کنید». دکتر جلیلی سپس از خاویر سولانا می پرسد؛ مگر جنابعالی موافقت با «بحث پیرامون بسته پیشنهادی ایران» را به عنوان موضوع نشست امروز به اطلاع آقایان نرسانده اید؟"

بادداشت نویس کیهان سپس می نویسد:

"نمایندگان کشورهای 1+5 باتفاق آقای سولانا اعلام می کنند که برای شور و تبادل نظر به سالن دیگری می روند و سپس در جلسه حاضر خواهند شد ولی بعد از بازگشت و اعلام آمادگی برای شروع جلسه، دکتر جلیلی که اقدام آنها را نامناسب تشخیص داده بود، خطاب به آنان می گوید که قصد دارد مدتی در باغ محل برگزاری اجلاس قدم بزند و به این ترتیب، پاسخ هوشمندانه و مقتدرانه ای به حرکت قبلی آنها می دهد. نمایندگان 1+5 و سولانا، در ایوان مشرف به باغ منتظر می مانند و سرانجام، خاویر سولانا نزد جلیلی رفته و می پرسد آیا دارید «تمرکز» می گیرید؟ و بعد از آن که پاسخ مثبت دکتر جلیلی را می شنود، خطاب به او می گوید «اما جنابعالی تمرکز ما را برهم زده اید!"

"نگارنده برخلاف دکتر جلیلی و سایر اعضای هیئت مذاکره کننده کشورمان بر این باور است که مردم شریف و فداکارمان حق دارند بدانند- و ضروری است بدانند- که نمایندگانشان می توانند با اتکال به خدا و پشتیبانی ملت، در طراز ایران مقتدر اسلامی با نمایندگان قدرت های بزرگ روبرو شوند... راستی دکتر جلیلی، جانباز قطع پا و حافظ کل قرآن نیز هست... چه عیبی دارد که این نیز گفته شود... و گفته شد!"

روزنامه کیهان همچنین در خبری در باره سفر رهبر جمهوری اسلامی به مازندران می نویسد:

"با اعلام زمان سفر رهبر انقلاب به مازندران شور و شعف خاصی در مردم این استان بوجود آمده بگونه ای که در محلات و حسینیه های شهرهای مختلف ستادهای ویژه ای تشکیل شد و گروههای مردمی برای حضور در کاروان های اعزامی به نوشهر و چالوس نام نویسی کردند. جوانان بویژه نیروهای بسیجی و عاشق ولایت در شهرهای مختلف مازندران ضمن برپایی ایستگاه های صلواتی و تزئین فضای شهری به پارچه نوشته ها و طاقهای نصرت شور و هیجان زیادی را در بین اقشار مختلف این استان بوجود آورده اند."

روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر از ادامه دید و بازدید اصلاح طلبان از سعید حجاریان به عنوان نوعی شکنجه یاد کرده و نوشته است:

"اصلاح‌طلبان که در واکنش به اعتراف دوستان مهم خود در زندان و دادگاه‌های اخیر سعی کرده بودند جریان دادگاه را مورد خدشه و دچارمشکلات حقوقی نشان دهند، هم اکنون با مراجعه به منزل سعید حجاریان و صحبت با وی سعی می‌کنند وی را به پس گرفتن حرف‌های درون زندان مجاب کنند. به این منظور سران اصلاح‌طلب و اعضای معروف و مشهور احزاب این جریان سیاسی به طور گسترده به خانه وی رفت و آمد می‌کنند. در حالی که اصلاح طلبان از مفهوم شکنجه سپید برای به حرف آمدن سعید حجاریان صحبت می‌کردند گویا این روش نه در زندان بلکه هم اکنون در خانه وی توسط دوستان اصلاح طلبش صورت می‌گیرد."

روزنامه حیات نو در بادداشتی از علی مطهری به موضوع اعتراضات یکی از نمایندگان خبرگان رهبری پرداخته است و می نویسد:

"برخوردى که با آیت‌الله سید على محمد دستغیب در مجلس خبرگان انجام شد حاکى از وجود یک نگاه غلط در این مجلس نسبت به وظیفه خبرگان رهبرى است. این جریان فکرى آیت‌الله دستغیب را که در نطق خود خواهان حضور مخالفان در این مجلس و بیان نظراتشان بود ونسبت به امنیتى شدن فضاى جامعه هشدار داده بود متهم به ساختارشکنى کردند و پرونده ایشان را به کمیسیون تحقیق ارسال نمودند تا در صورت لزوم حکم اخراج ایشان صادر شود و چه زیبا رهبر گرانقدر انقلاب اسلامى این اقدام جریان فکرى مذکور را که بوى تملق و چاپلوسى از آن به مشام مى‌رسید تقبیح نموده و بر وجود آزادى بیان و اظهارنظر مخالف در مجلس خبرگان رهبرى تأکید نمودند. خبرگان رهبرى حتى مجازند عملکرد رهبرى را مورد بررسى قرار داده و پیشنهاداتى به معظم له ارائه نمایند، خصوصا که مکالمات و گفت وگوهاى این مجلس مستقیما از رسانه ملى پخش نمى‌شود وتنها نتیجه جلسات به اطلاع مردم مى‌رسد."

علی مطهری بادداشت خود در حیات نو را با ذکر خاطره ای از برخورد آیت الله مطهری با آبت الله خمینی ادامه می دهد که به آیت الله خمینی می گوبد که پاره ای از حقایق از شما پنهان می شود ومی نویسد:

"برخى افراد بصیر را ولو به طورخفا بفرستید، جریانها را از نزدیک ببینند و گزارش دهند، که به عقیده بعضى از دوستان در آنجا، پاره‌اى از حقایق از حضرت عالى کتمان مى‌شود.»آری، دوستى با ولایت فقیه این است نه آنچه برخى اعضاى مجلس خبرگان رهبرى انجام دادند."

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی در باره متمم بودجه در خواستی دولت می نویسد:

"دولت به زودی بزرگ‌ترین متمم لایحه بودجه به ارزش 5/6‌میلیارد ‌دلار را که در تاریخ اقتصادی ایران و بودجه‌نویسی کشور به ویژه برای تامین منابع واردات دو حامل انرژی؛ یعنی گازوئیل و بنزین بی‌سابقه است، به مجلس ارائه می‌کند؛ لایحه‌ای که ارائه آن نشان از نادیده گرفته شدن بخشی از مواد قانون بودجه سال جاری است."

روزنامه دنیای اقتصاد مطلبی هم دارد از طهماسب مظاهری رییس سابق بانک مرکزی در باره شرایط رکود اقتصادی در کشور و می نویسد:

"اگر چه رشد نقدینگی از نرخ مخرب 40درصد سال‌های اخیر به 16درصد کاهش یافته است اما نباید فراموش کرد که این کاهش ناشی از دو عامل کاهش ضریب فزاینده پولی تحت تاثیر جایگزینی «ایران‌چک‌های نقد» به جای چک‌پول‌های بانکی و نیز کاهش سرعت گردش پول به دلیل رکود است و الا رشد 48درصدی پایه پولی در همین مدت زمان، ظرفیت بالقوه بزرگی برای رشد شدید نقدینگی و فشار تورمی ایجاد می‌کند که هشدار مهمی در دل خود دارد."

از میان مطالب فرهنگی روزنامه خراسان مطلبی دارد از ابوالفضل جلیلی کارگردان سینما که می نویسد:

"با توجه به شرایط موجود سینمای ایران، دیگر انگیزه ای هم برای اکران فیلم هایم ندارم. جلیلی درباره تغییرات مدیریتی جدید، در عرصه سینمای ایران تصریح کرد: به نظر من با تعویض مدیریت ها در سینما، هیچ اتفاق تازه ای نمی افتد. بی شک با تغییر مستمر مدیران، سینمای ما به هیچ جا نمی رسد.جلیلی با اشاره به این که در سال های اخیر سینمای ایران هیچ حرف تازه ای برای گفتن نداشته است تاکید کرد: متاسفانه هر سال شاهد افت فیلم ها، به لحاظ مضمون و سوژه هستیم. این روند نیز جز کاهش مخاطبان، پیامد دیگری به همراه نداشته است."

روزنامه اعتماد هم مطلبی دارد با عنوان حفاری غیرمجاز شوش را به گردن دیگران نیندازید به قلم شهرام زارع باستان شناس که می نویسد:

"مجموعه باستانی شوش که شاید بتوان گفت مهم ترین محوطه باستانی ایران است، در شرایط بسیار بدی قرار دارد. اگر به عکس هایی که در اواخر دهه 1360 برداشته شده، نگاه کنیم می بینیم که در همین دو دهه چه تخریب گسترده یی این مجموعه تاریخی را فراگرفته است. این تخریب ها شامل تخریب لایه های باستانی دوره های مختلف اسلامی و تاریخی از یک سو و حریم منظری و چشم انداز فرهنگی آن از سوی دیگر است. به رغم اینکه علت شکل گیری شهر جدید شوش وجود همین محوطه باستانی بوده و شهر جدید شوش قدمتی کمتر از یک سده دارد اما اکنون شهر جدید است که تدریجاً بافت تاریخی- فرهنگی شوش را برای توسعه ناقص خود گام به گام عقب می زند و نابود می کند و لایه های گوناگون فرهنگی و تاریخی اسلامی و ماقبل اسلامی را محو می کند."

روزنامه جام جم هم مطلبی دارد در باره قانون جعل مدرک و به نقل از معاون دادستان و می نویسد:

"مجازات‌های تعیین شده برای جعل مدرک تحصیلی همچون جعل سند رسمی است و بر اساس ماده (527) قانون مجازات اسلامی هر کس مدارک اشتغال به تحصیل یا فارغ‌التحصیلی یا تاییدیه یا ریزنمرات تحصیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی داخل یا خارج کشور یا دانشنامه‌های تحصیلات خارجی را جعل کند یا با علم به جعلی بودن آن را مورد استفاده قرار دهد، علاوه بر جبران خسارت به حبس از یک تا 3 سال محکوم خواهد شد."

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.