خودنویس گاندی جنجال آفرید

خودنویس گاندی جنجال آفرید

ساخت خودنویس 25 هزار دلاری برای بزرگداشت تولد ماهاتما گاندی توسط شرکت مون بلان، اعتراض گروه‌هایی از مردم هند را در پی داشته ‌است.

به گزارش بی‌بی‌سی، این خودنویس 25 هزار دلاری از جنس طلا و نقره، توسط شرکت آلمانی مون بلان برای بزرگداشت صد و چهلمین بزرگداشت تولد استقلال‌طلب هندی، ماهاتما گاندی تولید شده‌است.

به یاد 241 مایلی که گاندی در اعتراض به مالیات نمک در سال 1930 پیمود، تنها 241 عدد از این خودکار به فروش می‌رسد.

گروه‌هایی از مردم و انجمن‌های مختلف در هند تولید یک جنس لوکس و گران‌قیمت با نام گاندی را توهین به شخصیت و ارزش‌های وی خوانده‌اند و مرکز آموزش مصرف کنندگان در شهر کرالای هند، شکایتی بر علیه شرکت مون بلان تنظیم کرده‌است.

دیجو کاپن از اعضای این مرکز می‌گوید: "گاندی طرفدار زندگی ساده بود. بدون شک وی یک ملی‌گرا بود و اجناس ساخت هند طبیعت جنبش استقلال‌طلبانه او را تشکیل می‌دهد. استفاده از مرد بزرگی مثل وی به عنوان ابزار تبلیغاتی نوهین بزرگی به اوست."


از طرفی شرکت مون بلان از واکنش این افراد ابراز شگفتی می‌کند و می‌گوید که تنها قصد آن‌ها بزرگداشت مقام گاندی است.

رئیس شرکت مون بلان، لوتز بثتج می‌گوید که بخشی از فروش این خودنویس به انجمن خیریه گاندی اهدا خواهد شد.

گفتنی‌است که نوه گاندی، توشار گاندی رئیس انجمن خیریه گاندی نیز هست از این حرکت استقبال کرده ‌است و می‌گوید که انجمنش تا به حال 145 میلیون دلار از مون بلان دریافت کرده ‌است و از فروش هر خودنویس بین 200 تا هزار دلار به این انجمن می‌رسد.
شب قطبی - امارات - دبی
خوب همیشه حق با مردم بوده.این بار هم همینطوره.
دوشنبه 13 مهر 1388

mahyar1212 - ایران - تهران
(خداوند حقیقت است) بعد از مدتی ((حقیقت خداوند است)) (ماهاتما گاندی)
دوشنبه 13 مهر 1388

gol222 - سوپد - هلسینگبوری
همیشه انسان ازخودیهاش ضربه خورده است .اینجا نوه جان برش سوددارد.اگر شرکت المانی راست میگوید یک پرورشگاه ویا اب خوراکی وامکانات بهداشتی و.......بسازد .تجملات باسم گاندی مشگلی ازمردمی که جانش رابخاطرشان داد راحل نمیکند.درود به همه جانباختگان راه ازادی.
دوشنبه 13 مهر 1388

amir1984dubai - امارات - دبی
مون بلان همون مونت بلانک هست ؟؟؟
دوشنبه 13 مهر 1388

IranBozorgMehr - ایران - اهواز
همه چیز که نباید بازاری شود! مگر گاندی مسلمان بود که بخاهند از او هم برای کاسبی خودشان سود ببرند. شرم و نیرنگ بر این مزدوران که همه نیک و نیکو کاران را میخاهند به لجنزار تازی گری خود بکشند. مرگ بر تازی و تازی پرستان اکنون از هر کشور و ملتی که میخاهند باشند. شرم و ننگ که نمیفهمند پس مرگ بر آنان
دوشنبه 13 مهر 1388

fereshteh nejat - امارات - دبی
amir1984dubai - امارات - دبی. آره اقا جان همون مونت بلانه { مرد تاریخ فقط گاندی} واقعا روحت شاد مرد بزرگوار.
دوشنبه 13 مهر 1388

Ezhaq - ایران - تهران
خدا این هندیها رو شفا بده حتما باید برای گاندی طبیله و یا مستراح درست کنند که راضی بشید. ولی فکر می کنم این هندیهای فرصت طلب می خواهند از شرکت مون بلان اخاذی کنند.
دوشنبه 13 مهر 1388

Hoja Verde - ایران - تهران
IranBozorgMehr - ایران - اهواز. با همه ی احترامی که به شما و نوشته هایتان دارم باید بگویم شما آدم نژاد پرستی هستی.مگه بین فارس و عرب چه فرقی هست؟ مهم این است که آدم رفتارش را درست کند.
دوشنبه 13 مهر 1388

blueberry64 - ایران - تهران
چه لووووس.. به چه چیزایی گیر میدن. خدا عقلشون بده
سه‌شنبه 14 مهر 1388

fredoparto - انگلستان - آکسفورد
وقتی نام گاندی را می شنوم و یا اسمش را در مقاله ای می بینم واقعاً به روح این مرد درود می فرستم که چقدر برای سعادت مردمش به خود سختی داد و با دولت استعمارگری مانند انگلستان مبارزه کرد و موفق شد حقوق ملت هند را حفظ نماید. شرایط زندگی بسیار فقیرانه ای داشت و هرگز بنام مستضعفین فقرا را فریب نداد و ثروت ملی را به جیب خود و همپالکیهایش نریخت. خانه و زمینهای مردم را بنام فقرا غصب نکرد که خود و خانواده اش در آن زندگی کند. در یک آلاچیق گلی که زیراندازش یک گلیم کهنه بود می خوابید و ران و سینه مرغ و بوقلمون در سفره اش نبود. هر آنچه که داشت با فقرا تقسیم می کرد. حالا شما بگونید رهبر مستضعفین جهان کیست؟ شما بگوئید مستکبر کیست؟ شما بگوئید مرد شریف کیست که هیچگاه شرافتش را بخاطر مقام و پول نفروخت و به ملتش خیانت نکرد
سه‌شنبه 14 مهر 1388

khodemanitar - اسکاتلند - ابدین
از نظر گاندی هفت موردی که بدون هفت مورد دیگر خطرناک هستند . 1-ثروت ، بدون زحمت. 2- لذت، بدون وجدان . 3- دانش، بدون شخصیت . 4- تجارت، بدون اخلاق . 5- علم، بدون انسانیت. 6- عبادت، بدون ایثار. 7- سیاست، بدون شرافت. این هفت مورد را گاندی تنها چند روز پیش از مرگش بر روی یک تکه کاغذ نوشت و به نوه اش داد. اعتقاد بر این است که وی این موارد را در جست و جوی خود برای یافتن ریشه های خشونت شناسایی کرد. در نظر گرفتن این موارد، بهترین راه جلوگیری از بروز خشونت در یک فرد و یا جامعه است.
چهار‌شنبه 15 مهر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.