نیمی از واحدهای تولیدی ایران در معرض تعطیلی

نیمی از واحدهای تولیدی ایران در معرض تعطیلی

بنابر تحقیق اتاق بازرگانی ایران، تنها 30 درصد واحدهای تولیدی با ظرفیت کامل کار می کنند

بهروز صادقی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اعلام کرده که نیمی از واحدهای صنعتی کشور راکد بوده و تنها 30 درصد واحدها در حال تولید واقعی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای صادقی گفته است که اتاق بازرگانی، وضعیت واحدهای صنعتی در 27 استان کشور را بررسی کرده و در این بررسی مشخص شده که "در هر استان فقط 30 درصد واحدها در حال تولید واقعی هستند."

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران از نبود برنامه برای برون رفت از رکود فعلی انتقاد کرده و گفته است:"در این خصوص 135 کشور برنامه ریزی برای خروج از بحران جهانی داشتند در حالی که در کشور ما از این برنامه ریزی ها خبری نیست."

اتاق بازرگانی مهمترین تشکل بخش خصوصی ایران هفته گذشته در نشستی نگرانی خود را نسبت به وضعیت تولید اعلام کرده بود. در این نشست "مشکلات ناشی از رکود، کمبود نقدینگی و رشد بخش های شبه دولتی" بررسی شد.

محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی در این نشست تاکید کرد که "رکود در اقتصاد ایران جدی است و باید تلاش کنیم که در اقتصاد رونق ایجاد شود."

آقای نهاوندیان گفت که بنابر تحقیق اتاق بازرگانی 50 درصد واحدهای تولیدی در حال تعطیلی هستند.

مشکلات واحدهای تولیدی

نگرانی از تعطیلی واحدهای تولیدی در ایران رو به افزایش است

مشکل اصلی واحدهای تولیدی ناتوانی در فروش، بالا بودن قیمت تمام شده و کمبود نقدینگی است.

در حالی که قیمت های جهانی به دلیل بحران مالی و رکود حاکم بر جهان، کاهش یافته است اما به دلیل بالا بودن نرخ تورم در ایران، قیمت کالاهای تولیدی ایران بالاست و قدرت رقابت با محصولات مشابه خارجی را ندارد.

کارشناسان اقتصادی می گویند که دولت برای کمک به بخش تولید باید برنامه های خود را برای کاهش تورم عملی کند و مانع از فشار بر تولید کنندگان شود.

به گفته آقای نهاوندیان، باید به "تحریک تقاضا" در بازار پرداخت و دولت باید با تهمیداتی بخش تقاضا را تقویت کند.

اما مقامات دولتی عقیده دارند که مصرف در ایران بسیار بالاست و برای همین سعی دارند تا با "اصلاح الگوی مصرف"، مانع از افزایش مصرف شوند.

در مقابل این دیدگاه رئیس اتاق بازرگانی ایران معتقد است که "معنای اصلاح الگوی مصرف، مصرف نکردن نیست بلکه احیای بهره وری است."

سهم بهره وری در تولید در ایران بسیار پائین است و بنابر گزارشهای رسمی، سهم بخش دولتی در مقابل بخش خصوصی، در بهره وری بسیار کمتر است.

سهم دولت در اقتصاد ایران بیشتر از 70 درصد است و با وجود برنامه هایی که برای کاهش سهم دولت در اقتصاد ایران اجرا شده اما هنوز سهم دولت و نهادهای وابسته به دولت همچنان بالاست.

در ماههای اخیر عمده سهام شرکت هایی که در بورس تهران عرضه شده در اختیار نهادهای شبه دولتی قرار گرفته است. آخرین معامله بازار بورس تهران که بزرگترین معامله تاریخ این بازار بود، سپاه پاسداران، صاحب نیمی از سهام شرکت مخابرات ایران شد.

نیمی از سهام هشت میلیارد دلاری مخابرات در غیاب رقیب خصوصی به شرکت های وابسته به سپاه پاسداران واگذار شد.

کمبود نقدینگی

کمبود نقدینگی یکی از مشکلات واحدهای تولیدی است و شرکت های ایرانی به دلیل مشکلات مالی، قادر نیستند وامهای خود را به بانکها پس بدهند

بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی در حال حاضر کمبود نقدینگی است. گزارشها نشان می دهد که بسیاری از واحدهای تولیدی قادر به تامین سرمایه در گردش خود نیستند و نمی توانند اقساط وامهایی که از بانک ها گرفته اند پس بدهند.

به تازگی دولت تصمیم گرفته تا بازپرداخت اقساط وام بیشتر از شش هزار شرکت تولیدی را برای مدت یک سال به عقب بیندازد بلکه در این مدت اقتصاد ایران از رکود خارج شده و شرکت های تولیدی بتوانند بدهی های خود را به بانک ها بپردازند.

بنابر گزارش بانک مرکزی ایران، بانک ها 40 هزار میلیارد تومان (40 میلیارد دلار) وام پرداخت کرده اند اما اکنون نمی توانند وامهای پرداختی را پس بگیرند.

یکی از دلایل بروز مشکلات مالی در واحدهای تولیدی، دخالت های زیاد دولت در بخش پولی و بانکی بوده است. تعیین دستوری نرخ سود و تسهیلات تکلیفی به خصوص پرداخت وام به بنگاههای زود بازده باعث شده تا بانک ها نتوانند به عنوان یک بنگاه اقتصادی فعالیت کنند.

دولت در چهار سال اخیر بارها بانک ها را وادار کرد تا برای پیشبرد برنامه های اقتصادی خود، وام هایی را در اختیار بخش های مختلف بگذارند و این بخش ها اکنون قادر به پس دادن اقساط وام ها نیستند.

اما مشکل واحدهای تولیدی تنها در بازپرداخت اقساط وامها خلاصه نمی شود، بسیاری از شرکت ها برای ادامه فعالیت شان متقاضی دریافت وام هستند و بانکها به دلیل محدود شدن منابع خود با مشکل مواجهند.

کارشناسان می گویند که در چنین شرایطی دولت ایران باید تلاش کند از دخالت در مسائل پولی خودداری کرده و با اجرای یک برنامه دقیق، انضباط مالی در پیش بگیرد تا هر چه سریعتر از رکود اقتصادی خارج شود و گرنه ادامه این وضعیت به معنی کاهش بیشتر تولید، تعطیلی شمار بیشتری از شرکت های تولیدی و رشد بیکاری است.

مسلمان ایرانی - ایران - شیراز
ما میخواستیم یک کارخانه راه اندازی کنیم وقتی با یکی از کارشناسان سازمان صنایع و معادن صحبت کردیم گفت که فعلا صبر کنید. رئیس جمهورمون با این اوضاعی که درست کرده هیچ ثبات سیاسی و اقتصادی مشخصی نداریم. خیلی از افرادی هم که اقدام به تاسیس کارخانه کردند پشیمان شدند. از افراد متقاضی نه حمایت درست و حسابی میشه نه وام درست و حسابی میدن نه راهنمایی خوبی میکنند. خلاصه اوضاع قارشمیش هست.
جمعه 10 مهر 1388

razmandeh - سوئد - استکهلم
نیازی هم به تولید نیست !!!!!!!وقتی‌ کشور برادر چین بجای پول نفت جنس بنجل بهمون میده چه نیازی که خودمون جنس بنجل تولید کنیم::!!!!!!!!؟¿؟¿؟. همان ۳۰% را هم باید تعطیل کنیم . مساله اصلی‌ کشور ما که تولید نیست ما باید بریم مساجد را حفظ کنیم، نماز بخونیم، دروغ بگیم، آدم بکشیم، تجاوز کنیم، تا دنیا پر از کفر بشه ،و امام زمان ناراحت بشه ،و ظهور بکنه , . .
جمعه 10 مهر 1388

ehsan_2nd_time - یوکی - لندن
احمدی نژاد که راضیه . گور بابای هفتاد ملیون بعلاوه رهبر نخبه ! من یه آشنای بسیجی دارم تو ایران که باهام صحبت می کرد که می خواد از ایران در بره ولی کارش نمیشه . اونکه بسیجیه می گفت که به مرض جنون رسیدن و دارن دیوونه میشن
شنبه 11 مهر 1388

vahid22 - آلمان - هامبورگ
مسلمان ایرانی - ایران - شیراز اسم ایران را با اسلام نجس نکن ! ایرانی اگه بفهمه مسلمون نمیشه!
شنبه 11 مهر 1388

ادیب - ایران - تهران
بزرگترین مشکل صنعت ثابت بودن نرخ تبدیل دلار و ریاله . این کار باعث می شه که با توجه به تورم قدرت رقابتی صادر کنندگان پایین بیاد و در عوض وارد کنندگان هر لحظه سود بیشتری نصیبشون بشه . امثال عسگراولادی طالب این وضعند.
شنبه 11 مهر 1388

jooli - ایران - تهران
خدا را هزاران مرتبه شکر که اصلا ما راضی هستیم کل ایران تعطیل بشه بگو انشالله راه پیروزی ما همین است مرگ بر خامنه ای
شنبه 11 مهر 1388

zaer79 - ایران - تهران
اره خوشحالی هم داره.تا حالا فکر کردید که بعد که همه چیز به هم ریخت و اسلام و مسلمونی رو دور ریختیم و مملکت تعطیل شد باید چیکار کنیم؟ اگه بگید کشورهای خارجی بیان حکومت کنن که مرحبا به غیرتتان . اگه بگید اسلامی باشه که هست . اگه بگید لاییک و این چیزا بشه که خوب با تعصبات و ارزشهای مردم چیکار می کنید؟؟ واقعا به این چیزا هم فکر می کنید یا فقط این حرفاتون از شکم پری دم صبح هست؟
یکشنبه 12 مهر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.