مرور روزنامه های صبح تهران؛ پنجشنبه نهم مهر

مرور روزنامه های صبح تهران؛ پنجشنبه نهم مهر

تیترهای اول

"طرح آیت الله مکارم برای خروج از اختلافات" تیتر اول آرمان است، " تاکید میرحسین بر اجرای قانون اساسی" عنوان اصلی اعتماد، حیات نو خبر داده که "اصلاح‌طلبان به دیدار سید محمدخاتمى و سیدحسن خمینى مى‌روند"، رسالت از قول حبیب الله عسگراولادی نوشته "هر راه حلی به جز پذیرش رهبری و رای اکثریت به بن بست می رسد" و مردم سالاری از قول احمدی نژاد در تیتر اول خود آورده "مگر وضعیت موجود چه شکلی است".

"ساخت سایت قم باید از روز اول به آژانس اعلام می‌شد" عنوان اصلی آفتاب یزد است که از قول محمد البرادعی نقل شده، خراسان و ایران تیترهای اول خود را با" پیشنهاد نشست سران 1+5 و ایران" به طرح محمود احمدی نژاد اختصاص داده اند، "آزمون مهم غرب درمذاکره هسته ای با ایران" عنوان اصلی روزنامه جمهوری اسلامی است، دنیای اقتصاد "پیشنهاد به سران آمریکا و اروپا" را در صدر گزارش های خود آورده و کیهان در تیتر اصلی خود نوشته " مذاکرات ژنو آزمونی برای پنج به اضافه یک است".

"کهریزک بزرگ نمایی شد" تیتر اول ابتکار است و "بازگشت تدریجی رونق به اقتصاد ایران" عنوان اصلی جام جم.

گزیده مقالات

بازگشت حجاریان

روزنامه های مختلف تهران در شماره های امروز خود با چاپ عکس هائی از سعید حجاریان در بازگشت به خانه اش و پایان زندان شش ماهه اش از وی به عنوان مهم ترین زندانی انتخابات اخیر ریاست جمهوری یاد کرده است.

آرمان در زیر عکس بزرگی از مدیر روزنامه توقیف شده صبح امروز نوشته بعد از آنکه سعید حجاریان را در دو برنامه تلویزیونی مقابل دیدگان بییندگان سیمای جمهوری اسلامی قرار دادند، او را آزاد کردند.

جنگ نرم

میر علی فاطمی در مقاله ای در رسالت نوشته امپراتوری شوروی سابق به عنوان یکی از دو ابر قدرت جهانی، مقهور نبرد نرم دولت آمریکا شد. اوکراین، گرجستان، قرقیزستان ودیگر کشورهایی که دستخوش انقلاب نارنجی شدند یکی پس از دیگری به دامان غرب افتادند. اما پروژه براندازی نرم در ایران با هوشمندی ملت ایران در مرحله کلید، قفل کرد.

نویسنده رسالت با این مقدمه نتیجه گرفته که جنگ روانی، جذب نخبگان، دامن زدن به نارضایتی ها، جنگ رایانه ای، اینترنتی، براندازی نرم، راه اندازی شبکه های رادیویی و تلویزیونی، اعتماد زدایی و شبکه سازی تنها بخشی از صورتهای جنگ نرم هستند. در جنگ نرم، دشمن اصلی هزینه سنگینی نمی پردازد، بلکه عمده هزینه را بر دوش نیروهای داخلی سرشکن می شود.

تفنگ خالی اروپا و آمریکا

کیهان در سرمقاله خود با اشاره به مذاکرات ایران و گروه پنج به اضافه یک تاکید کرده که آمریکا و اروپا همه تیرهای خودر ا خالی کرده اند و دیگر هیچ گزندی نمی توانند به ایران برسانند

به نوشته این روزنامه غرب بعد از انتخابات همه امکانات خود را برای فروپاشاندن ایران از درون به کار گرفت. هیلاری کلینتون همان ایام به صراحت گفت امریکا حرف پنهانی و کارهای زیادی در حمایت از اصلاح طلبان ایران کرده که نمی تواند علنا درباره آنها حرف بزند اما نتیجه همه این کارها تنها چند هفته ناآرامی مقطعی در تهران بود و بعد هم بوجود آمدن فرصتی برای نظام تا یک بار دیگر توان کنترل بحران خود را در دو سطح سیاسی و امنیتی نشان دهد و شبکه های چند ساله غرب در ایران را متلاشی نماید.

به نوشته سرمقاله کیهان غربی ها مجبور به مذاکره با ایران هستند و در حالی به ژنو می آیند که همه تلاش خود را برای متوقف کردن ایران از راه های دیگر کرده و نتیجه نگرفته اند. ایران به خوبی می داند که اگرچه اسلحه ها پر زرق و برق است ولی خشاب ها خالی است. با این حال ایران برای نزاع به ژنو نمی رود مگر اینکه توهم کارآمدی گلوله های مشقی عقل حریفان را پاک زایل کرده باشد.

حداکثر کار در اجلاس ژنو

محمود صدری در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته حداکثر کاری که اکنون از دیپلمات‌های ایرانی و همتایان بین‌المللی آنان در گروه 1+5 برمی‌آید، بهره‌گیری از دو تکنیک شناخته شده در دنیای دیپلماسی است. تکنیک اول، محدود کردن موضوع مذاکره حول قاعده «مذاکره برای مذاکره» است. تکنیک دیگر، قبول قاعده «توافق بر سر عدم توافق» است.

به نوشته سردبیر دنیای اقتصاد از مذاکرات ژنو انتظاری بیش از این نمی‌توان داشت. زیرا هیچ نشانه‌ای مبنی بر تغییر گفتار و رفتار ایران و طرف‌های مذاکره به چشم نمی‌خورد و اگر این قواعد دوگانه به کار مذاکره‌کنندگان نیاید، لاجرم عناصر دیگری مانند تحریم و تهدید از سوی جبهه غرب و رویگردانی و نکول از سوی ایران، جای قواعد آشتی جویانه «مذاکره برای مذاکره» و «توافق به سر عدم توافق» را خواهد گرفت.

دست ها بالا نرفت

اعتماد در گزارشی به یادآورده که قبل از انتخابات ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در یک سالن دانشگاهی که دانشجویان هم اجازه ورود نداشت مطابق معمول شروع کرد که چه کسی خسته است و چه کسی خسته نیست و حضار از ساعت چند آمده اند. پس از خوش و بش اولیه شروع کرد به انتقاد؛ از حرف ها و رنگ ها و جیغ ها. گفت قبلی ها مدعی اند درباره انرژی هسته یی کار کرده اند. اگر این طوری باشد ابوریحان بیرونی هم مدعی است.

در ادامه گزارش اعتماد آمده که احمدی نژاد آن روز گفت امسال اگر پیروز شدم دوباره به نیویورک می روم و آنجا، جلوی سران می گویم کدام یک از شما قدرت ها توان جنگیدن با این ملت ها را دارید. همین حالا دست تان را بالا ببرید. و با این گفته سالن ترکید از کف و سوت و صلوات. شب مناظره احمدی نژاد «هزینه» را روی میز گذاشت. انتخابات را برد. به نیویورک سفر کرد. در سالن کنفرانس حاضر شد. نطق کرد. پیش بینی احمدی نژاد محقق شد. دستی بالا نرفت.

نفت بر سر سفره ها نیامد

محسن جاوید در مقاله ای در مردم سالاری نوشته دیر زمانی نیست که از جمله شیرین و بیاد ماندنی ولی رویایی احمدی نژاد می گذرد. «من پول نفت رابرسر سفره مردم می آورم» یا چیزی به همین مضمون! نفت که هیچ بلکه سفره مان نیز مزین به هیچ فرآورده آنهم نشد گوشت، برنج، نان و حبوبات به عنوان اصلی ترین لوازم سفره مردم درهیاهوی سیاسی آرام آرام چنان گران شدند که اکنون کمتر در سفره مردم دیده می شوند.

به نوشته این روزنامه تورم این غول بی شاخ ودم چنان کمرمردان روزگار را شکسته است که شرمندگی را بر صورت نان آوران خانواده نشانده است. حقیقت این است که همه و همه مردم همه و همه دغدغه اصلی شان، تامین مایحتاج اولیه زندگی است و نگران شرمندگی در نزد اهل و عیال و بچه ها و وابستگان هستند. آنها فکر می کنند که اگر یک هفته، یک ماه، یا دو تا چند ماه به ناگاه درآمدشان قطع شود، کرایه خانه چه می شود؟

کارشناس روزنامه مردم سالاری در ادامه مقاله خود تاکید کرده آقای احمدی نژاد، سفره ما هر روز کم رنگ تر می شود، شالیکاران شمالی حیران مانده اند که با انواع برنج های دانه بلند وارداتی چه کنند؟ کارگران کارخانجات ورشکسته که چند ماهی است حقوق دریافت نکرده اند، معطل مانده اند که با سیل محصولات وارداتی از چین چه کنند؟ خطوط تولید به مرز توقف رسیده، انبارهای تولید کنندگان محصولات کشاروزی جواب هزینه های کاشت، داشت و برداشت را نمی دهد. چراغی که بر خانه رواست به مسجد حرام است. لطفا گزارشی از این همه آمد و شد، عقد قراردادها و سرمایه گذاری های مکرر و سفرهای پرشمار با کشورهایی چون سوریه و ونزوئلا را بدهید.

بحران کمبود منابع

احمد علوی در سرمقاله مردم سالاری نوشته بنا بر آخرین گزارش ها نظام بانکی ایران که از بحران کمبود منابع و انباشت و افزایش مطالبات معوق رنج می برد، نگرانی گسترده ای را فراهم آورده است. به گونه ای که اینک نه دولت بلکه مجلس برای حل بحران نظام بانکی دست به کار تدوین طرح نجات بانک ها شده است.

به نوشته این روزنامه حجم مطالبات معوق حدود 400 هزار میلیارد ریال یعنی تقریبا 40 میلیارد دلار است. این حجم مطالبات معوق چیزی بیش از نیمی از کل صادرات و 13 درصد تولید ناخالص داخلی است که در تاریخ اقتصاد ایران کم نظیر تلقی می شود. اینک با تعمیق رکود در اقتصاد ایران که در پی آن ظرفیت فعلی واحدهای اقتصاد به زیر 40 درصد رسیده و دولت مجبور شده تا تسهیلات بانکی در اختیار شرکت های ورشکسته و بحران زده بگذارد، نظام بانکی ایران در شرایط رکود تورمی در موقعیت دشواری قرار گرفته است.

سه میلیارد کمبود

به نوشته روزنامه سرمایه رئیس ستاد حمل و نقل عمومی و مدیریت سوخت کشور از کسری بودجه سه میلیارد دلاری برای واردات بنزین تا پایان سال خبر داد.

این گزارش نشان می دهد محمد رویانیان با اشاره به اینکه به دنبال تغییرات در نحوه عرضه بنزین هستیم، اظهار داشت: برطرف کردن کسری بودجه بنزین نیازمند همکاری مجلس با دولت است و در صورت عدم همکاری مجلس در خصوص کسری سه میلیارد دلاری مجبور به کاهش سهمیه بندی خواهیم شد.

واحدهای تولیدی بیکار

"درباره عجز 6700 واحد تولیدی" عنوان مقاله ای از محمدصادق جنان‌صفت است که در دنیای اقتصاد چاپ شده و در آن آمده استمهال یکساله بدهی 6700 واحد تولیدی که از پرداخت بدهی خود به بانک‌ها عاجز شده‌اند، شاید در نگاه نخست، خبر خوشحال‌کننده‌ای برای کسب‌وکار باشد، اما چند نکته موجب اندوه و تاسف است.

در این مقاله آمده نکته اول این است که چرا و به چه دلیل و تحت کدام شرایط اقتصادی، 6700 واحد تولیدی در سطح کشور به این روز رسیده‌اند که از پرداخت بدهی‌های خود اظهار عجز کننداین تعداد تولیدکننده در حال سقوط، آیا نشانه بحران اقتصادی نیست؟ واقعیت این است که بازار داخلی در چهار سال اخیر با هجوم واردات انبوه کالاهای ارزان‌تر از تولیدات داخلی مواجه شده و اشباع شدن بازار سدی برای فروش شده است و یکی از دلایل رشد شتابان بنگاه‌های مستاصل را باید در این حوزه جست‌وجو کرد.

به نظر کارشناس اقتصادی دنیای اقتصاد نرخ سود پایین تسهیلات دریافت شده از بانک‌ها نسبت به قیمت پول در بازار غیررسمی و همچنین سطح بالاتر معنادار نرخ تورم نسبت به سود تسهیلات دریافت شده، دلیل موجهی برای اظهار عجز تولیدکنندگان باشد. و با استمهال بدهی بنگاه‌های ضعیف، آیا تولیدکنندگان کارآمد و سودآور را که بدهی‌های خود را به بانک‌ها سروقت پرداخته‌اند، تنبیه مالی نشده اند و این کار ضدانگیزه نیست؟

شبه افکنی برای دشمن

یک روز بعد از حمله کیهان به طرح محسن رضائی، رسالت با تکرار همان استدلال ها نوشته کمیسیون یا نهاد ملی مستقل انتخابات اگر چه یک ایده حقوقی است اما در شرایط کنونی انتخابات و آراء40 میلیونی مردم را زیر سوال می برد. این روزها هرگونه شبهه افکنی به اهداف دشمنان انقلاب کمک می کند.

صالح اسکندری در این مقاله خطاب به محسن رضائی نوشته برخی سعی دارند شما را خارج از چتر اصولگرایی ملاقات کنند اما ما هنوز برآنیم که شما اصولگرایید و بهتر از هر کسی می دانید تامین منافع ملی ودر نظر داشتن مصالح کشور تنها با تشخیص صحیح اولویتها توسط نخبگان سیاسی و انتقال بی آلایش آن از دالانهای مطمئن به متن توده ها و مردم ممکن است. نوعا اعتقاد بر این است که نمی توان فرایندهای ریزدستی تصریح و تالیف منافع احزاب و جریانات سیاسی را در مسیر خلاف مصالح کلان یک کشور تعریف کرد.

cheshmak1000ta - ایران - تهران
توجه*** توجه/ یک فرصت استثنایی***. همزمان با کشف تاسیسات غنی سازی در قم و آزمایشات موشکی سپاه ؛ مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 در ژنو نیز برگزار می گردد. شبکه خبری الجزیره در قسمت نظر سنجی با مطرح کردن سوال:. هل تعتقد أن برنامج إیران النووی یشکل تهدیدا للمنطقة العربیة؟ "آیا شما به تهدید آمیز بودن برنامه های هسته ای ایران اعتقاد دارید ؟. و پاسخ های بله و خیر را برای آن مشخص کرده است. پیشنهاد میکنم همه با هم در این نظر سنجی شرکت کنیم/. این نظرسنجی در وسط صفحه سایت الجزیره و سمت چپ سایت قرار گرفته. پاسخ آری=نعم. پاسخ خیر= لا. پس از انتخاب ؛نعم؛ یا لا گزینه تصویت رو بزنید و در مرحله بعد عبارت خواسته شده رو درون کادر وارد کنید و دوباره ؛تصویت رو بزنید/. ادرس سایت جهت شرکت در نظرسنجی:. https://www.aljazeera.net/Portal
پنج‌شنبه 9 مهر 1388

peran33_mar - انگلیس - لستر
اگه نفت نیومدبجاش خیلی چیزای دیگه مثل فقر گرونی دزدی قتل اعدام زندان و.. که اومد مرگ بر احمدی
پنج‌شنبه 9 مهر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.