"ظلم ستیزی جوانان در ابتدای جنگ متأثر از فیلمهای وسترن بود" عنوان آفتاب یزد است که از گفته های مهدی کلهر مشاور رییس جمهور نقل شده، ابتکار از "چراغ سبز مخالفان به آشتی ملی" خبر داده و مردم سالاری از "طرح حامیان دولت در برابر طرح هاشمی رفسنجانی" نوشته.
"تکذیب دولت و مستندات اعتماد" تیتر اول اعتماد است، حیات نو از "اخطار به دانشجویان کوی دانشگاه" خبر داده، سرمایه از قول دادستان تهران نوشته "جریان بعد از انتخابات عقبه مردمی داشت".
"دردسرهای تائید نسخه های داروئی" تیتر اول جام جم است.
"هشدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کشورهای گروه پنج به اضافه یک" عنوان اصلی روزنامه های جمهوری اسلامی و کیهان است و رسالت هم با عنوان "اگر اشتباه کنید سراغ گزینه های دیگر می رویم" هشدار رییس مجلس را به گروه پنج به اضافه یک منعکس کرده است.
گزیده مقالات
طرح مشکوک
مردم سالاری در عنوان اصلی خود با اشاره به چاپ طرحی در یک روزنامه هوادار دولت برای آشتی ملی، این حرکت را مشکوک دیده و در گزارشی به بررسی فعالیت هایی پرداخته که تحت عنوان در جست و جوی راهکارهائی برای برون رفت از وضعیت فعلی در جریان است.
در بخشی از این گزارش به پیشنهاد محسن رضائی برای تشکیل سازمانی اشاره شده برای برگزاری انتخابات مستقل از دولت. چرا که در قانون فعلی انتخابات، وزارت کشور منصوب جناح حاکم، متولی برگزاری انتخابات است، شبهاتی در زمینه برگزاری عادلانه و بی طرفانه و سالم انتخابات پیش می آید.
به نوشته مردم سالاری این، مانند مسابقه فوتبال پرسپولیس و استقلال می ماند که داوری آن را عضو هیات مدیره یکی از این دو باشگاه بر عهده دارد! به ویژه این موضوع هنگامی تشدید می شود که شورای نگهبان هم به عنوان یک نهاد قانونا بی طرف و غیر جناحی از خط و مشی بیطرفانه خارج شده و اکثریت اعضای آن جانب جناح حاکم را بگیرند.
نرمش تندروها؟
ابتکار از طرح چاپ شده در شماره دیروز روزنامه وطن امروز هوادار دولت استقبال کرده و حتی احتمال داده که این طرح نشانه نرمشی در میان هواداران دولت و تندروها باشد.
به نوشته این روزنامه به نظر می رسد در شرایط کنونی و با توجه به سلایق و مشی سیاسی چهره های تاثیرگذار، آقایان آیت الله محمدرضا مهدوی کنی، آیت الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی، دکتر علی اکبر ولایتی، حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد، حجت الا سلام سیدمحمود دعایی، دکتر غلامعلی حداد عادل، حجت الاسلام حسن روحانی، حبیب الله عسگراولادی و حجت الاسلام مسیح مهاجری برای شکل گیری آن پیشنهاد شده اند.
ابتکار اظهار نظر کرده که دو گمانه بدبینانه و خوش بینانه قابل تصور است. گمانه اول این که یک طیف سیاسی که در طول چند ماه گذشته نسبت به هر پیشنهاد و طرحی برای برون رفت از مشکلات فعلی روی خوش نشان نداده و به مخالفت صریح و آشکار با آن پرداخته است، در حال حاضر هم همان خط مخالفت را دنبال می کند این طرح را در برابر طرح آشتی ملی به میدان آورده اند.
در ادامه گزارش ابتکار آمده احتمال دیگر این است که در آن طیف سیاسی که تاکنون مخالف هر گونه طرح میانجی گری و آشتی جویانه بوده، "کشتی بان را سیاستی دیگر آمده" و آنها نیز بعد از حوادث پس از انتخابات که هنوز هم ادامه دارد به این نتیجه رسیده اند که "در بهشت برین" نیستند و باید برای برون رفت از وضعیت موجود چاره ای اندیشید.
گلایه های سردار
اعتماد از سخنان یک سردار سپاه خبر داده آن جا که به نوشته این روزنامه سردار قاسمی با اشاره به سخنان فرزند شهید همت و انتقادات وی از اوضاع فعلی که روز گذشته در یکی از روزنامه ها منتشر شد، گفته وقتی فرزند همت این حرف ها را می زند باید شب ها خون گریه کنم، البته من مقصرم ولی وقتی که در دانشگاه ها آنها را چیزخورشان می کنند چه می توانم بکنم؟
به نوشته اعتماد این سردار جبهه فرهنگی خطاب به مجید مجیدی فیلمساز گفته عزیزم مجید مجیدی، درست است که پیش آقا گریه می کنی، آقا هم در پاسخ فرمودند این تلخی ها زمان جنگ هم بود... اما باید بگوییم آن روزی که با هنرنمایی خود فیلمی را در مقابل احمدی نژاد ساختی کمر جبهه اسلام شکست و گاف دادی و برای یک عمر باید جواب خدا را بدهی.
اعتماد نوشته قاسمی با اشاره به فیلم 90 سیاسی که در ایام انتخابات منتشر شد و بیان اینکه آن فیلم پای خیلی ها را لرزاند، گفت؛ در آن شب های فتنه می خواستیم تصمیم بگیریم که به چه کسی رای دهیم و حتی از این بالاتر در روز یکشنبه پس از انتخابات و تجمع نیروهای حزب اللهی در میدان ولیعصر پسرعموی جانبازم را دیدیم که همراه با گروه دیگر قصد رفتن به صداوسیما را داشت و زانوهایم به خاطر این تفاوت ها لرزید. این فتنه همان فتنه یی است که عاملان آن حتی اگر نتوانند آن را ادامه دهند پیروز میدان هستند، زیرا دیگر در داخل کشور کسی حواسش به فلسطین و لبنان نیست.
شکست طرح مسکن مهر
مردم سالاری در سرمقاله خود با اشاره به طرح مسکن مهر که از اولین طرح های دولت احمدی نژاد به قصد خانه دار کردن مردم بود نوشته دست اندرکاران حوزه مسکن با نگاه به روند اجرای طرح مسکن مهر هیچ آینده روشنی را برای چاره ساز بودن این طرح برای خانه دار کردن مردم نمی بینند.
به نوشته این روزنامه یکی از مسوولان تعاون کشور در آخرین اظهار نظر خود در خصوص انصرافی های طرح مسکن مهر در کشور گفته است که تاکنون 104 هزار نفر از مجموع ثبت نامی های واجد شرایط از اقدام خود انصراف داده اند.
مردم سالاری نوشته کارشناسان اقتصادی معتقدند طرح مسکن مهر نه تنها جوابگوی نیاز جامعه به مسکن نیست بلکه با ایجاد توقع در جامعه و عدم تحقق هدف های انگاشته شده و همچنین جذب و تعلیق نقدینگی سرمایه های مردم باعث اخلا ل در نظام 25 هزار میلیارد تومانی بازار مسکن و صنایع وابسته به آن خواهد شد.
تغییر مدیران توجیه ندارد
ابراهیم رزاقی در سرمقاله سرمایه نوشته تغییر مدیریت وزارتخانه ها در سه دهه گذشته به یک سنت تبدیل شده و وزارت نفت نیز در سال های پس از انقلاب، جنگ و سال های اخیر از این سنت غلط پیروی کرده است. جابه جایی تعدادی از مدیران برای ایجاد تحول و پیاده سازی تفکر و برنامه وزرا قابل قبول است اما تغییرات گسترده مدیریتی در هیچ وزارتخانه ای توجیه ندارد و این تغییرات هرچه وسیع تر باشد، ناپسندتر است.
به نوشته این استاد دانشگاه با توجه به حساس بودن وزارت نفت و اهمیت ثبات مدیریتی در آن حرکت اخیر وزیر نفت اصلاً قابل توجیه نیست. از نظر امور فنی و تکنیک اکتشاف، استخراج و صادرات نیز وزارت نفت به افراد باسابقه و کارآزموده نیاز دارد که هیچ یک از ملاحظات سیاسی نباید مانع از بهره گیری از این نیروهای متخصص شود زیرا در نهایت این صنعت نفت و اقتصاد کشور است که از آن لطمه خواهد دید.
ناارامی دانشگاه ها
رسالت در سرمقاله خود نوشته دوشنبه گذشته به هنگام بازگشایی دروس دانشگاهی در برخی دانشگاهها همان طور که پیش بینی می شد ، جنبش موسوم به سبز با دستوری که از سوی فرماندهی جنگ نرم به آنها رسیده بود با شعارهای موهن و ترکاندن بادکنک های سبز حضور خود را اعلام کردند! چون که دوم خردادیها که فصل پاییز را همیشه فصل سربازگیری در دانشگاه می دانستند امسال پرگاز در این مورد عمل کردند و همه ظرفیت خود را به میدان آوردند تا یک اجتماع200 نفری را در دانشگاه تهران برای وفاداری خود به جنبش مخملی سبز و شعار علیه برخی مسئولان نظام تدارک ببینند.
سردبیر این روزنامه هوادار دولت ادعا کرده در واکنش به چنین حرکتی عکس العمل دانشجویان نسبت به این پدیده است. شمار زیادی از دانشجویان در پاسخ به شعار مرگ بر دیکتاتور میلیشای موسوی، شعار مرگ بر دیکتاتور مخملی را مطرح کردند. دانشجویان آگاه شعارهایی دادند که حکایت از هوشمندی آنها جهت حضور در میدان نبرد نرم به عنوان یک افسر شجاع دارد. دانشجویان فریاد می زدند "توهین به رای ملت، خیانت خیانت" و " قبول اکثریت، نشان آدمیت".
انتقام سی سال پیش
یک روز بعد از انتقادات تند جواد لاریجانی از میرحسین موسوی که وی را با مسعود رجوی مقایسه کرده بود هادی خسرو شاهین در حیات نو سال های اول جمهوری اسلامی را یادآوری کرده که میرحسین موسوی وزیر خارجه بود و این دیپلمات را در وزارت خارجه نمىپسندید چنان که دیگر متحدان او. مشى کاملا محافظهکارانه لاریجانی، حتى صداى على اکبر ولایتى را درآورده بود. متفاوت لاریجانى با فضاى انقلابى آن روزها به گونهاى بود که مخالفان مترصد فرصتى بودند تا عذر او را از وزارت خارجه بخواهند.که مخالفت وی با اجراى فتواى امام در مورد سلمان رشدى موجب حکم اخراج او از دستگاه دیپلماسى شد.
به نوشته حیات نو پس لاریجانى مترصد فرصت شد تا انتقام خود را از چپگرایان و نماد آنها یعنى میرحسین موسوى بگیرد. اما این فرصت را نیافت که با میرحسین موسوى و یارانش تسویه کند تا امسال و پس از 22 خرداد، براى لاریجانى بهترین فرصت بود تا با تغییر چهره، رادیکالیسم را بر محافظهکارى ترجیح دهد تا از آن جایگاه به میرحسین موسوى و اطرافیانش حمله کند.
تکذیب و تائید
درج گزارشی در روزنامه اعتماد دیروز تحت عنوان "پیدا کنید 25 میلیارد دلار را" که به اختلاف فاحش درآمدهای نفتی از سوی دو منبع رسمی کشور اشاره داشت به مذاق دولتی ها چندان خوش نیامد و واکنش شدیدی را به همراه داشت، به گونه یی که وزارت نفت و بانک مرکزی در دو جوابیه جداگانه اعتماد را متهم به «ناآگاهی» کردند در حالی که گزارش روزنامه اعتماد بر اساس گزارش های رسمی این دو مرکز تنظیم شده است.
اعتماد جوابیه های بانک مرکزی و وزارت نفت را که ادعا کرده اند هیچ اختلافی در آمارشان وجود ندارد چاپ کرده است. در جوابیه وزارت نفت آمده است: تفاوت فاحش 25 میلیارد دلاری میان آمارهای ارائه شده درخصوص فروش چهارساله نفت خام به هیچ عنوان صحت ندارد و ادعایی دور از ذهن و باورنکردنی است.
اعتماد با انعکاس تصویری از صفحه اول سایت متعلق به وزارت نفت نشان داده که آمارهای گزارش روز گذشته آن روزنامه به نقل از منابع موثق منتشر شده بود و بین دو رقمی که وزارت نفت و بانک مرکز اختلافاتی وجود دارد.