مرور روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه اول مهر

مرور روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه اول مهر

تیترهای اول

آرمان از قول مهدی طباطبایی معلم اخلاق در تیتر اول خود نوشته "ناکارآمدی عامل دروغ و ایراد اتهام است"، آفتاب یزد در صدر عنوان های خبری خود از زبان هاشمی رفسنجانی نوشته "باید با متخلفان پخش اعترافات برخورد کرد".

"اجلاس ششم برای آشتی ملی" تیتر اصلیابتکار است، جام جم همین خبر را با عنوان "طرحی برای تغییر فضای سیاسی کشور" منعکس کرده، جمهوری اسلامی به نقل از جلسه مجلس خبرگان نوشته "مهم ترین نیاز کشور اتحاد است"، مردم سالاری به نقل از رییس مجلس خبرگان نوشته "خیرخواهان در حال تنظیم متنی برای خروج از وضع فعلی هستند"، روزنامه خبر از "تدوین راهکارهای حل مناقشات به محوریت نظریات رهبری" نوشته و حیات نو در صدر اخبار خود آورده "ابهام ها برطرف می شود؟".

"پیدا کنید 25 میلیارد دلار را" تیتر اصلی اعتماد است، "سانتریفوژهای مدرن ایران به چرخش در آمد" عنوان اصلی ایران روزنامه دولت است و "برنامه برای صفرهای پول ملی" در صدر گزارش های خبری دنیای اقتصاد آمده است.

"دست متجاوزان به ایران را قطع می کنیم" به نقل از رییس دولت تیتر رسالت است و کیهان در صدر اخبار خود نوشته "پیشرفته ترین موشک بالستیگ در نمایش اقتدار ایران".

گزیده مقالات

حفظ آبروی جامعه

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته آنچه تاکنون از بسیاری زبان ها و قلم ها شنیده و دیده شده برخلاف توصیه اکیدی است که از زبان رهبری در خطبه نماز عید فطر شنیده شده است. حتی بعضی مسئولان که براساس مسئولیتشان موظفند حافظ آبروی آحاد مردم جامعه باشند برخلاف تعهدی که دارند و برخلاف سوگندی که یاد کرده اند به این گرداب افتاده و مرتکب تهمت و افترا زدن به دیگران شده اند.

به نوشته این روزنامه اصولگرا غلط و انحرافی دیگری که در رسانه های مکتوب و غیرمکتوب به نحو بسیار گسترده ای باب شده و جریان دارد استفاده از رسانه های خارجی و استناد و توسل به آنهاست که در غرض ورزی و آلوده بودنشان تردیدی وجود ندارد.

سرمقاله جمهوری اسلامی اضافه کرده: اینها بیماری های اخلاقی خطرناکی است که متاسفانه در جامعه ما شایع شده است. جامعه ما به عنوان یک جامعه اسلامی باید از هر جهت به ویژه از نظر اخلاقی الگوی سایر جوامع باشد. رواج تهمت هتک حرمت اشخاص ایجاد فضای سوظن و بدگمانی و پراکندن شایعه در مورد این و آن معمولا با هدف خارج ساختن رقیب از صحنه صورت می گیرد و توسل به چنین اموری توسط کسانی صورت می گیرد که از شخصیت کافی برخوردار نیستن1÷د و برای جبران کمبودهای شخصیتی خود به تخریب دیگران متوسل می شوند. این افراد چگونه می توانند در مدیریت های کلان موفق باشند.

سرچشمه کجاست؟

روزنامه خبر نظر آقای طباطبائی معلم اخلاق را منعکس کرده که در یک برنامه تلویزیونی گفته باید ادعاها را به دقت بررسی کرد اگر گزارش و حرف طرف درست بود که هیچ، باید از او تشکر هم کرد اما اگر گزارشی درست نبود باید به خاطر اصل نظام با آن برخورد کرد. اما این نکته را هم نباید فراموش کرد که باید دید منشا این گزارش‌های غلط چه بوده است و شایعات از کجا سرچشمه گرفته است.

به نظر این روحانی اگر قرار شد با هرکسی که خواست گزارشی درباره موضوعاتی مهم ارائه دهد برخورد قهری شود، دیگر هیچ کس جرات نخواهد کرد در آینده نیز اگر نقصی را در جامعه دید، مطرح کند.

آقای طباطبایی به نوشته روزنامه خبر در بخشی دیگر از گفت و گو تلویزیونی خود درباره اینکه چه می‌توان کرد تا آرامش به جامعه بازگردد؟ گفته ‌راه حل بسیار ساده است. هنوز هم می‌توان با اقدامات ساده‌ای آرامش را به کشور برگرداند. کافی است چند تا کار انجام دهیم.

نظام مظلوم

کیهان در سرمقاله خود نوشته سران و آمران اغتشاش های بعد از انتخابات همچنان مصون از هرگونه برخورد و عقاب باقی مانده اند و به آزمودن قوه نطق و تخیل خویش در نوشتن بیانیه های هیجانی و ساختن دروغ های متنوع ادامه می دهند. از میان خیل دستگیر شدگان در روزهای اول بعد از انتخابات کمتر از چند ده نفر در زندان باقی مانده اند که اکنون در میان آنها حتی یک نفر هم نیست که از آشوب گری و فتنه انگیزی دفاع کند یا ادعای تقلب را واجد کوچکترین حقیقتی بداند.

به نوشته کیهان خوشمزه است که در آن ایام اصلاح طلبان ادعا می کردند همه تلاش آنها برگزاری تجمعات آرام و مسالمت آمیز است اما اجازه همان را هم نمی یابند.

نویسنده سرمقاله کیهان نوشته شاید اشکال از قوه فاهمه ما باشد ولی به این سؤال بالاخره باید جوابی داد که تجمعی را که در آن به پایگاه بسیج، مسجد، ساختمان های اداری، کلانتری و مردم عادی حمله می کنند و با سلاح گرم به مأموران تیراندازی می کنند چگونه می توان آرام و مسالمت آمیز خواند و توقع داشت نظام برای برگزاری آن مجوز بدهد و لابد ضامن عدم تعرض به آن هم باشد.

ظلم بزرگ

ایران در مقاله اصلی خود تهمت تقلب در انتخابات را ظلمی بزرگ به حکومت دانسته و نوشته این ظلم بزرگ در عین حال یک جرم بزرگ نیز هست و اگرچه در راستای برخورد قضایی با این جرم بزرگ عده‌ای بازداشت‌ شدند اما کمتر متهم و یا حتی دادخواست مدعی‌العمومی وجود داشته است که درباره مباشرت افراد حاضر در این دادگاه‌ها در این اتهام بزرگ سخن گفته باشد. بنابراین صورت مسئله کشف و محاکمه متهمین درجه اول در این «ظلم بزرگ» همچنان باقی است و دستگاه قضایی برای رسیدگی به آن همچنان لازم است طی طریق کند.

به نوشته روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی: در برخی جلسات دادگاه، از افراد مشخصی به عنوان پشت پرده‌ طراحی این وقایع نام آورده شد، این مسئله بایستی در دستگاه قضایی به عنوان یک سرنخ به رسمیت شناخته شود، خصوصاً آن که نام برخی از این افراد در اغلب جلسات دادگاه به عنوان عامل طراح اغتشاش‌ها به زبان متهمین درجه دوم و سوم آمد.

فقط ماموران جزء

صالح نیکبخت وکیل دعاوی در مقاله ای در سرمایه نوشته هرچند برای عوامل موثر در حادثه کهریزک این اطمینان خاطر به وجود آمده است که اراده عالی در مورد ضرورت محاکمه آنان وجود دارد و همین امر می تواند موجب آرامش خاطر آزاردیدگان شود، ولی نکته ای که خانواده آسیب دیدگان و بعضی از زندانیان که من نیز وکالت آنان را برعهده گرفته ام می پرسند این است که آیا عوامل بازداشتگاه کهریزک فقط محدود به چند مامور جزء یا چند افسر نگهبان با درجات نظامی پایین است؟

به نوشته آقای نیکبخت با توجه به صدور دستور تعطیلی بازداشتگاه کهریزک توسط مراجع قضایی در دو سال پیش و ادامه استفاده از این بازداشتگاه تا سال 88 این سوال مطرح است که کدام مقام در نیروی انتظامی تهران به خود این اجازه را داده که برخلاف قانون اداره امور زندان ها از این بازداشتگاه متروکه آن هم به صورت ناهنجاری که از طریق رسانه ملی هم منعکس شده، استفاده کند.

آموزش و پرورش وزارت نیست

محمود فرشیدی در سرمقاله روزنامه رسالت نوشته کار اصلی انقلاب فرهنگی است و وزارت آموزش و پرورش در خط مقدم نبرد در حالی که مدیریت ها تغییر می یابند و باید پرسید آن مدیریت شناور و این رسالت عظیم، چگونه با یکدیگر قابل جمع است و وزرای متزلزل آموزش و پرورش که همگی با تهدیدهای عزل و استعفا و استیضاح و انبوهی از مشکلات و خواسته های بحق جامعه عظیم فرهنگیان و انتظارات عموم خانواده های کشور، مواجه هستند، چگونه می توانند در دوران کوتاه حد اکثر سه ساله برنامه ای راهبردی تهیه کنند.

وزیر سابق آموزش و پرورش کابینه احمدی نژاد در پایان مقاله خود نتیجه گرفته: گام نخست و اساسی، چاره اندیشی برای ثبات مدیریت در وزارت آموزش و پرورش است که برای آن باید پذیرفت که آموزش و پرورش « وزارت» نیست و در قالب دولت ها نمی گنجد و چه بسا ضرورت داشته باشد که با بازنگری در قانون اساسی، آموزش و پرورش همانند صدا و سیما، به نهادی زیر نظر مقام معظم رهبری ارتقای جایگاه بیابد.

هزینه های دولت و تورم

سرمایه نوشته هزینه های دولت در چهارساله اول برنامه چهارم به طور متوسط رشدی 5/25 درصدی را نشان می دهد. مقایسه این رشد با متوسط رشد نرخ تورم معادل 5/16 درصد به معنای آن است که همواره هزینه های دولت بالغ بر یک سوم بیشتر از سطح عمومی قیمت ها رشد کرده است.

به نوشته سرمایه تفاوت رشد هزینه های دولت و رشد سطح عمومی قیمت ها (تورم) گویای این نکته اساسی است که دولت به عنوان مسوول کنترل تورم، خود در رفتار نتوانسته این مهم را عملیاتی کند. بدیهی است چنین رفتاری پیامدهای خطیری برای اقتصاد کشور دارد. از مهم ترین پیامدهای خطرناک آن این است که انتظارات ایجادشده از بودجه انبساطی برگشت ناپذیر است،

سه یا چهار صفر

دنیای اقتصاد نوشته اگر چه بنابر اعلام رییس کل بانک مرکزی، طرح حذف سه صفر از پول ملی به تصویب نهایی کارگروه مربوطه در دولت رسیده اما گفته می‌شود در خصوص زمان اجرای این طرح در داخل دولت اختلاف‌نظر وجود دارد و به همین دلیل، زمان اجرای طرح در تعلیق قرار گرفته‌است.

به نوشته این روزنامه به نظر می‌رسد آنچه تحت عنوان وجود طرحی برای «تقویت پول ملی» از سوی مقامات ارشد دولتی مرتبا اعلام می‌شود، معطوف به‌ همین طرح حذف صفرها است و ربطی به مفهوم مرسوم آن یعنی افزایش ارزش پول ملی ندارد.

دنیای اقتصاد از قول قائم‌مقام بانک مرکزی اضافه کرده تصمیم دولت برای حذف صفرها حتما پس از تصویب مجلس و نظرخواهی از مردم صورت خواهد پذیرفت. صاحب‌نظران اقتصادی معتقدند که طرح حذف صفرها حتما باید پس از تثبیت کامل نرخ تورم در محدوده تک‌رقمی انجام گیرد و پیشنهاد می‌کنند که «حذف چهارصفر» که در چک‌پول‌ها نیز زمینه‌سازی شده است، جایگزین طرح فعلی حذف سه‌صفر پس از تثبیت تورم شود.

آمار غلط اضافه واردات آورد

دو روز بعد از اعلام مسمومیت برنج های وارداتی و این که گفته شد انبار کردن این حجم برنج بی سابقه بوده است سرمایه در گزارش اصلی خود نوشته اشتباه در اعلام مصرف سرانه باعث واردات بی رویه برنج شد.

دبیر انجمن برنج ایران به نوشته این روزنامه گفته برخی افراد نظرات کارشناسی را در مورد مصرف سرانه برنج (36 کیلوگرم) رد می کنند ولی از آنجایی که مسوولان اعلام کردند مصرف سرانه برنج در سال84 حدود 36 کیلوگرم بوده که در سال 86 به 42 کیلوگرم و سال 88 به
44 کیلوگرم و به یکباره 20 تا 25 درصد به مصرف سرانه برنج و نیاز کشور اضافه و واردات نیز بیش از نیاز کشور انجام شد

گندم ها فاسد می شود

روزنامه جوان هوادار دولت در خبری از قول رییس کمیته کمیسیون کشاورزی نوشته گندم اضافی خریداری شده در شرایط بدی نگاهداری می شود و احتمال از بین رفتن دارد تدابیری چون کشیدن چادر بر ای مصون ماندن آنها از آفتاب وباران هم تاثیری نداشته، شرایط مناسب واستاندارد نیست و احتمال فاسد شدن این حجم گندم در آینده نزدیک بسیار زیاد است .

بر این خبر اضافه شده: میزان مصرف سالانه گندم در کشور حدود 14میلیون تن می باشد که گندم های نگهداری شده در شرایط غیر استاندارد حدود یک چهارم مصرف سالانه می باشد.

به نوشته جوان گفته می شود دلیل نگهداری این حجم زیاد گندم در فضای باز واردات زیاد گندم وکمبود سیلو است به نحوی که تا پیش از آغاز خرید تضمینی گندم از کشاورزان سیلوداران بخش خصوصی به شدت دنبال همکاری با دولت بوده اند اما اکنون تقریبا تمام ظرفیت یازده هزارو29 هزارتن سیلو ها تکمیل شده وگندم های مذکور به ناچار در فضای سرباز نگهداری می شوند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.