بذرپاش گریان رفت

بذرپاش گریان رفت

چشمانی گریان آخرین تصویر مهرداد بذرپاش برای شرکت کنندگان در مراسم تودیع و معارفه مدیر جدید سایپا بود. بذرپاش روز پنجشنبه با اشک و گریه از مجموعه سایپا خداحافظی کرد تا از فردا به جای تردد در اتوبان تهران- کرج ساکن خیابان جردن شود. او در آخرین بازگشت می دانست علاوه بر مدیریت سایپا باید با بسیاری از آرزوهای خود وداع کند. آرزویی که او در قالب ادغام خودروسازان در سر داشت و می خواست آن را برای خود تبدیل به یک خاطره کند با حکم تغییر به سراب تبدیل شد زیرا جانشین او نه تنها تمایلی به چنین کاری ندارد بلکه مخالف ادغام خودروسازان است. جواد نجم الدین هم که خود را کارآموز بذرپاش می دانست و در مراسم معارفه خود به عنوان مدیرعامل ایران خودرو با بی معنی خواندن نام های ایران خودرو و سایپا به شدت از ادغام دفاع کرد در آخرین لحظه بدرقه بذرپاش در یک چرخش آشکار با ادغام مخالفت کرد. علی قلعه بانی رئیس سازمان گسترش و سهامدار عمده این دو بنگاه نیز پیشنهاد ادغام را رد کرد. بنابراین مراسم روز پنجشنبه را نباید مراسم تودیع بذرپاش دانست بلکه باید مراسمی برای به بایگانی سپردن استراتژی های مدیر 30 ساله یی دانست که در جوانی پا به یکی از بزرگ ترین خودروسازی های منطقه گذاشت و در حالی که بنا بر تعریف، امروز دیگر جوان نیست از یک محیط صنعتی به نهادی می رود که متولی امور جوانان است.

حاشیه و متن

مراسم روز پنجشنبه حاشیه هایی مهم تر از متن داشت چرا که اگرچه در روز ورود بذرپاش به سایپا همراهان زیادی با او بودند و وزیر صنایع و معادن در مراسم معارفه اش شرکت کرد اما در تودیع بالاترین مقام احمد قلعه بانی بود و علی اکبر محرابیان ترجیح داد در این مراسم حضور نیابد. نعمت پوستین دوز در مراسم معارفه کوتاه سخن گفته است. او با ذکر تاریخچه یی از پیشینه خودروسازی در ایران این صنعت را دارای سه دوره قطعه سازی، تولید و خدمات پس از فروش دسته بندی و ابراز امیدواری کرده در دوره خود سیاست توسعه محصول در سایپا با قوت بیشتری ادامه یابد؛ ضعفی که پیش از این منطقی نیز بر آن انگشت گذاشته بود. او معتقد است اگر سرنوشت پیکان برای پراید تکرار شود بعید است سایپا بتواند به مسیر خود ادامه دهد. پس از پوستین دوز نوبت به بذرپاش رسید تا از عملکرد و برنامه های خود بگوید اما او باز هم از ادغام سخن گفت.

قرعه به نامم افتاد

بذرپاش سخن خود را این گونه آغاز کرد؛ «تاکنون مراسم تودیع و معارفه تعداد زیادی از مسوولان را برگزار کرده ایم و امروز قرعه به نام خودمان افتاده است، از بابت رفتن از سایپا هم خوشحالم و هم ناراحت. خوشحال از اینکه مدیرعامل انتخاب شده برای سایپا از جنس همین شرکت است و ناراحت از اینکه این گروه را ترک می کنم.» بذرپاش در ادامه سخنان خود حرف ادغام را با بهانه یی که در شکل طنز بیان کرد باز کرد و در حمایت تلویحی از پیشنهادش برای ادغام شرکت های سایپا و ایران خودرو گفت؛ سربرگ سخنرانی من با آرم ایران خودرویی است و این نشان می دهد موضوع ادغام موقع رفتن نیز مرا ول نمی کند،

مدیرعامل سابق سایپا در ادامه با اشاره به اینکه ایجاد برند اختصاصی برای سایپا از نان شب هم برای این شرکت واجب تر بوده است، تاکید کرد؛ در این زمینه اجرای پروژه مینیاتور در دستور کار شرکت قرار گرفت که تاکنون به خوبی پیش رفته است. مینیاتور خودرویی است که مدیران سایپا مدعی هستند تحت یک برند ملی طراحی شده و قیمت آن زیر 10 میلیون تومان خواهد بود. قرار بود در مرحله اول 10 هزار دستگاه از این نوع خودرو پیش فروش و در نیمه دوم سال به مشتریان واگذار شود. البته منتقدان معتقد هستند مینیاتور ترکیبی است از سیستم تعلیق ریو، سیستم ترمز پراید و قوای محرکه یی که شباهت فراوانی به پراید دارد و در اصل کره یی است. نامی هم که برای آن انتخاب شده کلمه یی فرانسوی است و در فارسی یافت نمی شود.

پراید را کنار نگذارید

بخش دیگری از سخنان بذرپاش به آمار مربوط می شد. او به برخی از آمارهای مربوط به عملکرد سایپا در سال گذشته اشاره کرد و توضیح داد؛ سال قبل تولید سایپا حدود 15 درصد افزایش یافت که این رشد در شش ماهه نخست امسال نیز حدود 9 درصد بوده است. فروش گروه نیز سال گذشته حدود 18 درصد رشد داشت، ضمن اینکه توانستیم مقام اول را در میان شرکت های خودروساز کشور کسب کنیم که البته این موضوع را بهتر است جلوی مدیرعامل ایران خودرو نگوییم، زیرا ممکن است باعث منتفی شدن موضوع ادغام شود،

بذرپاش همچنان با تاکید بر اینکه سایپا به راحتی نمی تواند پراید را کنار بگذارد، اضافه کرد؛ البته سردار رویانیان خیلی تلاش کرد تولید پراید را متوقف کند، اما امیدواریم تا 9 ماه آینده فاز اول تولید پراید که دوباره طراحی شده، آغاز شود.

مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا همچنین یادآور شد؛ صادرات سایپا در سال گذشته حدود7/41 درصد رشد پیدا کرده و سود تلفیقی شرکت نیز در سال گذشته 7/18 درصد نسبت به سال 1386 افزایش یافت.

وی افزود؛ قرار بود امروز با حضور احمدی نژاد سایپای کاشان نیز افتتاح شود که به علت برخی مشکلات این کار انجام نشد، اما امیدواریم به زودی این سایت بزرگ خودروسازی به بهره برداری برسد.

او در پایان سخنانش خطاب به مدیران سایپا تاکید کرد؛ قطعاً مدیرعامل جدید بهتر از من با شما آشناست و از من بهتر کار خواهد کرد.

سایپا بهتر از ایران خودرو

سخنران سوم و پایانی این مراسم نیز احمد قلعه بانی معاون وزیر صنایع و معادن و رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و مدیرعامل قبلی سایپا بود. او سخنان خود را از نحوه تغییر مدیران صنعت خودرو پس از آمدن محرابیان آغاز کرد؛ تغییراتی که از خود قلعه بانی آغاز شد و تا امروز ادامه دارد. قلعه بانی در سخنان خود به صراحت از برتر بودن سایپا نسبت به ایران خودرو سخن گفت و اظهار کرد؛ باید اذعان کرد سایپا طی چند سال اخیر دست کم از نگاه سهامداران بهتر از ایران خودرو کار کرده و مدیرعامل سابق این شرکت نیز یکی از هماهنگ ترین مدیران شرکت های تابع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بوده است.

مخالفت با ادغام

قلعه بانی به طور تلویحی با اظهارات بذرپاش درباره ادغام ایران خودرو و سایپا مخالفت کرد و گفت؛ هنوز انجام چنین اقدامی خیلی زود است و این دو شرکت می توانند در زمینه هایی مانند سرمایه گذاری، نیروی انسانی، قطعه سازی و پلت فرم کار مشترک انجام دهند.

این مقام مسوول با بیان اینکه صنعت خودروسازی ایران باید تولید خودروهای کم مصرف را در دستور کار خود قرار دهد، تصریح کرد؛ همچنین صنعت خودروسازی کشور باید در سال جاری کاهش حداقل 15 درصدی هزینه های سربار خود را محقق کند.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری های صنعت خودروسازی کشور باید دارای توجیه اقتصادی باشد، اذعان کرد؛ به دو خودروساز بزرگ کشور پیشنهاد می کنم هرچه زودتر شرکت های قطعه سازی زیرمجموعه های خود را به بخش خصوصی واگذار کنند تا از محل درآمد حاصل از واگذاری این شرکت ها روی توسعه محصول سرمایه گذاری کنند.

معاون وزیر صنایع و معادن همچنین با اشاره به نهایی شدن تدوین استراتژی صنعت خودروسازی کشور توضیح داد؛ این استراتژی هم اکنون برای تایید نهایی به وزارت صنایع و معادن ارسال شده تا در صورت لزوم وزیر صنایع و معادن در مورد آن نظر دهد.

به گفته رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، صنعت خودروسازی کشور تا سال 1404 باید حداقل 40 درصد از تولید خود را صادر کرده و تعرفه واردات خودرو به کشور نیز تا آن سال باید به حدود 20 درصد برسد.

تاریخچه

شرکت سهامی عام ایرانی تولید اتومبیل (سایپا) در سال 1344 در زمینی با مساحت 240 هزار متر مربع (در حال حاضر فقط مساحت زمین کارخانه مرکزی 415 هزار متر مربع است) و زیربنای 20 هزار متر مربع با سرمایه اولیه 160 میلیون ریال به نام شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران تاسیس شد. در تاریخ 15 اسفند 1345 ثبت و در اواخر سال 1347 به مرحله بهره برداری رسید.این شرکت تولید اولین محصولات خود را که شامل «وانت آکا» و سواری «ژیان» بود با روش کاملاً دستی و بدون بهره گیری از تجهیزات و امکانات مدرن آغاز کرد.تولیدات شرکت بعد از سال 1353 به واسطه استفاده از ابزارهای جدید و مکانیزه شدن برخی از بخش های تولیدی، سیر صعودی یافت و بر تنوع محصولات شرکت نیز افزوده شد. به عنوان مثال می توان به تولید خودروهای مهاری، پیکاب در مدل های معمولی، دولوکس و کار اشاره کرد.

نام شرکت در اوایل سال 1354 با حذف کلمه سیتروئن از انتهای عبارت فرانسوی آن به «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» به نام اختصاری سایپا که ماخوذ از عبارت فرانسوی Iraniane De Production Automobile Societe Annonyme است، تغییر یافت. این شرکت در 16 تیرماه 1358 تحت مالکیت دولت درآمد و از 18 آذرماه 1360 تحت سرپرستی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت و بر اساس مصوبه مورخ 1/2/65 هیات وزیران، کلیه سهام سرمایه آن به نمایندگی از طرف دولت جمهوری اسلامی به نام سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران منتقل شد.

saeed1 - کانادا - تورونتو
منصوب کردن یک جوان بیست و چند ساله بی تجربه که تازه از دانشگاه در آمده بعنوان مدیر عامل شرکتهایی به این عظمت نشان دهنده عمق فاجعه سو مدیریت در ایران است! این در حالیست که بهترین مدیران و متخصصین مملکت در خارج مشغول کار هستند یا در حال خروج از کشور هستند!. خیلی از متخصصینی که زیر دست این آقای مدیر بودند به مراتب تجربیات بیشتری از ایشان داشتند!
یکشنبه 29 شهریور 1388

سنجاقک - انگلیس - ا......
حالا که چی کم خورده باز میخواست از این بیشتر بخوره
یکشنبه 29 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.