کشف دیواری ۳۷۰۰ ساله در بیت المقدس

کشف دیواری ۳۷۰۰ ساله در بیت المقدس

این کشف نشان می دهد در میانه عصر برنز، اورشلیم مردم توانمندی داشته که می توانستند چنین سازه های پیچیده ای را بسازند

باستان شناسان در هنگام حفاری در اورشلیم به دیواری متعلق به 3700 سال قبل برخوردند که نمونه ای از مستحکم ترین سنگرهای ساخته شده در این شهر است.

دیواری به ارتفاع 8 متر که بخشی از یک معبر محافظت شده بوده و توسط کنعانیان قدیم ساخته شده و مسیری از سنگری در قله تپه تا نزدیکی چشمه را در برداشته و این چشمه تنها منبع آب شهر بوده که در معرض و آسیب و تخریب دشمن قرار داشته است.

این کشف بزرگترین سازه قبل از هرود (فرمانروایی که در زمان او -2000 سال قبل-تعداد چشمگیری پروژه ساخته شد) است و نشان می دهد در میانه عصر برنز، اورشلیم مردم توانمندی داشته که می توانستند چنین سازه های پیچیده ای را بسازند.

تاریخ دیوار به قرن 17 قبل از میلاد برمی گردد، زمانی که اورشلیم شهری کوچک و محصور به دیوارها بوده و توسط کنعانیان (مردمی که به گفته انجیل قبل از غلبه یهودیان در سرزمین مقدس زندگی می کرده اند) اداره می شده است. بخش کوچکی از دیوار برای بار اول در سال 1909 کشف شد، اما در حفاری های اخیر بخشی از آن به طول 24 متر نیز آشکار شد و گفته شده که امتداد این دیوار بسیار بیشتر از اینهاست اما به دلیل کمبود بودجه ادامه این حفاری متوقف شده است.

رونی ریچ مدیر گروه حفاری می گوید این دیوار بسیار محکم و طویل است و نکته جالب اینجاست که در جریان پروژه های ساختمانی اخیر تخریب و جداسازی نشده است. مشاهده دیوار مذکور که بار تاریخی بسیار جالبی نیز دارد، برای عموم آزاد شده است.

دیواری متعلق به 3700 سال قبل که نمونه ای از مستحکم ترین سنگرهای ساخته شده در این شهر است

پروژه حفاری «شهر داود» توسط شخصی به نام الاد از یهودیان مهاجر پایه ریزی شد، او همچنین خانه های فلسطینیان را میخرد تا خانواده های یهودی را به مجاورت این شهر بیاورد، فلسطینیان با شکایت از اسرائیل مدعی شده اند که این فعالیت های باستان شناسی به عنوان ابزاری سیاسی برای افزایش کنترل یهودیان بر بخشهایی از بیت المقدس صورت می گیرد که فلسطین می خواهد از آن بعنوان پایتختی در یک ایالت در زمان آینده استفاده کند.

اسراییل در سال 1967 بخش عرب نشین اورشلیم را به اشغال خود درآورد سپس به سرعت اورشلیک شرقی را به آن پیوست و تمام شهر را به عنوان پایتخت خود معرفی کرد. در بعضی مذاکره ها برای صلح، اسراییل تمایلی را برای بازگرداندن بخشهای عرب نشین به یک ایالت فلسطینی نشان داده است ولی توافقی به دست نیامده .

نخست وزیر فعلی اسرائیل بنیامین نتانیاهو، چنین پیشنهادهایی را از دور خارج کرده و در حال حاضر هیچ گفتگوی صلح آمیزی در جریان نیست.
داوود، پسر یسی از طایفهٔ بنی‌اسرائیل بود که در بیت‌لحم زاده شد. داوود، در سال ۱۲۵۰ پیش از میلاد، توانست اورشلیم را از دست کنعانیان آزاد کند و آن را «پایتخت اسرائیل» خواند. به روایت عهد عتیق، داوود، تابوت عهد را که حامل ده فرمان بود به اورشلیم آورد و آن را در معبدی جدید نصب کرد.کتاب مزامیر داوود به وی منسوب است.

داوود چهل سال در یهودیه فرمان راند و در ۷۱ سالگی در اورشلیم درگذشت. جسد داوود را بر کوه صهیون دفن کردند.
سلیمان، فرزند داود، با ادامه کاری که پدرش آغاز کرده بود، شهر را گسترش داده و معبد مقدس یا هیکل سلیمان را که امروزه معبد اول خوانده می‌شود را در شهر اورشلیم بنا کرد. 

منبع : مجله اینترنتی فریا

Ezhaq - ایران - تهران
زنده باد اسرائیل فردا روز قدس فراموش نشه مرگ بر حمهوری (اسلام)
پنج‌شنبه 26 شهریور 1388

assyria_power - امریکا - مدستو
این اثار مال اشوریها هستش که از تمدن خیلی بالایی برخوردار بوند. و از نظر معماری قدرتمند بودند عصر هخامنشی تحت تاثیر رسوم وفنون اشوریان بود از جمله نمونه بارز تخت جمشید بود. قدمت قوم اشور در حدود 7000 سال است. امریکا
پنج‌شنبه 26 شهریور 1388

masih - ایران - تهران
Ezhaq - ایران - تهران .چرا سوء استفاده میکنی .مرگ بر خامنه ای مرگ بر اسرائیل. مرگ برآنانی که عدالت را نسبی وحق را نسبی تر میبینند.واقعا جای تاسف دارد.
جمعه 27 شهریور 1388

ironwill - کانادا - کلگری
اگه هیچیک از دو طرف (فلسطین و اسراییل) کوتاه نیومدن بهترین راه اینه که اورشلیم شرقی یه شهر بین المللی اعلام بشه.
جمعه 27 شهریور 1388

joluse - انگلیس - منچستر
هرگز مرگ و بد کسی را نخواه گرچه وی دشمنت باشد. دعا کن برایش تا از سیاهی رها شود. درود بر شماو ازادی
جمعه 27 شهریور 1388

IRAN ZAMEN - نروژ - روگنان
اورشلیم را .... کنید که خیال هر 3 دین راحت شود.ایقدر تو سر هم نزنند.
شنبه 28 شهریور 1388

elyas0121 - ایران - مازندران
joluse - انگلیس - منچستر . درود بر تو. خیلی ماهی داداش.
یکشنبه 29 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.