اعلام نتایج مقدماتی انتخابات افغانستان پایان یافت

اعلام نتایج مقدماتی انتخابات افغانستان پایان یافت

کمیسیون انتخابات نتایج کامل شمارش مقدماتی آراء را درحالی اعلام می کند که ناظران اتحادیه اروپا گفته اند حدود یک و نیم میلیون رای مشکوک است

کمیسیون انتخابات افغانستان، نتایج مقدماتی را به طور کامل اعلام کرد. براساس آمار این کمیسیون حامد کرزی رئیس جمهوری این کشور بیش از سه میلیون رای به خود اختصاص داده است.

بدین ترتیب از مجموع نزدیک به شش میلیون رای آقای کرزی سه میلیون و نود و سه هزار رای را از آن خود کرده است. این آمار نشان می دهد که آقای کرزی برنده 55 درصد کل آراء شناخته شده است.

عبدالله عبدالله رقیب اصلی آقای کرزی با کسپ بیش از یک و نیم میلیون رای، 1571000، رای از مجموع آراء همچنان در جایگاه دوم است و 28 در صد کل آراء را به خود اختصاص داده است.

رمضان بشردوست که در جایگاه سوم قرار دارد بیش از نیم میلیون 520000 رای را به خود اختصاص داده است.

کمیسیون انتخابات افغانستان همچنین اعلام کرده است از 15 میلیون رای دهنده ای که انتظار می رفت در دومین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شرکت کنند، نزدیک به شش میلیون نفر ( 5918000 ) در انتخابات شرکت کرده اند یعنی 38 ممیز 70 در صد کل رای دهندگان.

بر اساس آمار کمیسیون انتخابات، بیش از 58 درصد رای دهنده زنان بوده اند و میزان مشارکت مردان حدود 38 در صد بوده تخمین شده است.

سلامت انتخابات و باز شماری آراء

در همین حال ناظران اتحادیه اروپا اعلام کرده اند که یک و نیم میلیون از آراء ریخته شده به صندوقها مشکوک است.

اما تیم مبارزات انتخاباتی آقای کرزی این ادعاها درباره ابعاد تقلب در انتخابات را به عنوان اظهاراتی "غیرمسئولانه" محکوم کرده است.

کمیسیون انتخابات افغانستان، در حالی آقای کرزی را برنده انتخابات اعلام می کند که هیاتی از ناظران اتحادیه اروپا اعلام کرده است که حدود یک میلیون نیم از آراء ریخته شده به صندوقها، مشکوک است.

گروه نظارتی اتحادیه اروپا بر انتخابات افغانستان می گوید، 1.1 میلیون رای به نفع حامد کرزی، رئیس جمهور کنونی افغانستان به صندوق ها ریخته شده است.

خانم لوانو معاون هیات نظارتی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت سه صد هزار رای دیگر به نفع عبدالله عبدالله، رقیب اصلی آقای کرزی و 92 هزار رای دیگر نیز به نفع رمضان بشردوست، که در جایگاه سوم قرار دارد، به صندوقها ریخته شده است.

ناظران اتحادیه اروپا که یک گروه هفتاد نفری از بیست و پنج کشور جهان است، از کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی خواسته است که به ادعاها در مورد تقلب در انتخابات به شکل جدی رسیدگی کند.

این اظهارات در پی آن مطرح می شود که کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی، دستور داد، ده درصد از آرای محلات رای گیری در انتخابات بیست و نهم اسد / مرداد، به دلیل موجودیت شواهدی در مورد تقلب در آن، بازشماری شود.

این کمیسیون می گوید، در مورد سلامت آرایی که در دو هزار و پانصد محل رای دهی به صندوق ها ریخته شده، تردید وجود دارد.

مقامات می گویند، بررسی ادعاهای تقلب در انتخابات، احتمالا چندین هفته دیگر را نیز در بر خواهد.

پیش از این عبدالله عبدالله، رقیب اصلی آقای کرزی گفته بود که منتظر می ماند تا ببیند نتایج بررسی شکایت های انتخاباتی چگونه بررسی می شود، آقای عبدالله خواستار بررسی جدی شکایت های انتخاباتی است.

کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی قبلا اعلام کرده بود که نزدیک به 2000 شکایت به این کمیسیون رسیده که 600 مورد آن جدی است و اگر ثابت شود، بر نتایج انتخابات اثر خواهد گذاشت.

در همین حال کمیسیون انتخابات اعلام کرده است که آراء ده درصد از محلات رای دهی را که کمیسیون رسیدگی به شکایات خواستار باز شماری آن شده است، باز شماری می کند.

مشکل قانونی

سازمان ملل متحد قبلا از کمیسیون رسیدگی به شکایات خواسته بود به شکایات انتخاباتی به دقت رسیدگی کند

در میان ادعاهای نامزدان مبنی بر تقلب گسترده وسازمان یافته، اصرار سازمانها و نهاد های بین المللی مبنی بر باز شماری دقیق آراء مشکوک، آنچه مساله را دشوار می کند، حدود قانونی صلاحیت های کمیسیون انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایات است.

آیا کمیسیون بررسی شکایات از نظر قانونی حق دارد به کمیسیون انتخابات دستور دهد که نتایج آراء را باز شماری کند؟ و سوال دیگر این است که اگر باز شماری آراء قناعت کمیسیون بررسی به شکایات را فراهم نکرد، تصمیم نهایی در مورد تائید انتخابات را چی نهادی به عهده دارد؟

داوود علی نجفی دبیر، دبیر خانه کمیسیون مستقل انتخابات روزگذشته گفت، در مورد صلاحیت های قانونی کمیسیون انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخابات، روشنی لازم وجود ندارد و ابهام قانونی تصمیم گیری نهایی را دشوار تر می کند.

اختلاف مقام های بین المللی

اختلاف برسر نتایج انتخابات افغانستان به نامزد ها و حلقات سیاسی داخل افغانستان محدود نمانده است. دیپلمات های غربی و مقام های سازمان ملل متحد و کشور های کمک کننده به افغانستان نیز در مورد انتخابات افغانستان نظر واحدی ندارند.

روز گذشته گزارش های مبنی بر بروز تنش لفظی میان کای آیدی فرستاده خاص دبیرکل سازمان ملل متحد در امور افغانستان با معاون آمریکایی او منتشر شد. گزارشهای حاکی است که معاون آقای کای آیده که طرفدار بازشماری کامل آراء دومین انتخابات افغانستان است، به دنبال اختلاف و تنش لفظی با آقای آیدی افغانستان را ترک کرده و به نیورک رفته است.

سخنگوی سازمان ملل متحد اگرچه ترک معاون آقای آیدی به دلیل اختلاف با او را رد کرد، اما تنش لفظی میان اقای آیدی و معاونش برسر نتایج انتخابات افغانستان را تائید کرد.

punisher - ایران - شیراز
چند سال دیگه به سرعت عمل ملایان ما میرسن.
پنج‌شنبه 26 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.