"بازداشت فرزندان تعدادی از روحانیون در قم" عنوان اصلی آرمان است و "تخریب بیت امام توسط انسانهای بی قد و قواره" تیتر اول آفتاب یزد و اعتماد "واکنش به اتهامات علیه موسوی و مهدی هاشمی" را با اهمیت ترین خبر امروز خود قرار داده است.
"هاشمی رفسنجانی؛ همچنان در کانون شایعات" تیتر اول ابتکار است، "دعوت نهادها برای حضور باشکوه مردم در روز جهانی قدس" عنوان اصلی روزنامه جمهوری اسلامی، حیات نو و سرمایه اعلامیه رییس مجلس خبرگان را با اهمیت دیده اند که از مردم خواسته در "راه پیمائی روز قدس شرکت کنند"، مردم سالاری نوشته "شکوه روز قدس مانع توسعه طلبی اسرائیل" و تیتر اول جوان چنین است "حاشیه سازی در روز قدس خیانت به امام است".
"دستور رییس جمهور برای خودکفائی بنزین" عنوان روزنامه ایران است و "اظهارات رییس جمهور درباره تحریم بنزین، واگذاری پتروشیمی به وزارت صنایع و اساسنامه شرکت نفت" خبر اول خراسان.
"نردبام آسمان، تصویری از افتخار ایرانی" عنوان اصلی روزنامه جام جم است که در آن از سریال تلویزیونی به همین نام تحسین کرده و کیهان از زبان ایت الله خامنه ای در دیدار با برخی از هنرمندان نوشته "بازآفرینی هنری دفاع مقدس مجاهدتی بزرگ است".
گزیده مقالات
دادگاه کمی خنده دار
روزنامه کیهان در مقاله ای از این که از جلسه اخیر دادگاه به دستور دادستان جدید اسم متهمان آورده نمی شود و عکس آن ها هم به نمایش در نمی آید نوشته تصمیم اخیر دستگاه قضایی مبنی بر ممنوعیت انتشار اسامی متهمان آشوب ها، هم قانونی بود و هم کمی تا قسمتی خنده دار!
به نوشته کیهان خنده دار از آن جهت که اسامی متهمان همراه با مشخصات و سوابق آنها، طی چند هفته گذشته نه فقط از طریق دستگاه قضایی منتشر شده بود بلکه هزاران سایت اینترنتی، دهها روزنامه، صدها خبرگزاری داخلی و خارجی، دهها شبکه آمریکایی، اروپایی و اسرائیلی، صدها تلویزیون ماهواره ای متعلق به ضدانقلابیون و... نیز، همه روزه نام و نشان متهمان را همراه با حمایت گسترده از آنها و دروغ پراکنی های کروبی گونه! پخش می کنند.
گزارشگر کیهان در عین حال رای خود را آشکار کرده و نوشته اکثریت قریب به اتفاق افرادی که در این دادگاه محاکمه می شوند، عاملان مستقیم یا غیرمستقیم دشمنان بیرونی هستند که برای مقابله با اسلام و انقلاب و منافع مردم، دست به آشوب، قتل، غارت اموال عمومی و دهها جنایت مشهود دیگر زده اند و آنگونه که اسناد نشان می دهد اعتراف کرده اند، در پی تضعیف جمهوری اسلامی ایران و فراهم آوردن زمینه های حضور و سلطه آمریکا و اسرائیل بر این مرز و بوم بوده اند.
افترا به مخالفان
اعتماد در مقاله ای به افتراهائی پرداخته که در روزهای اخیر به بهانه دادگاه و یا اطهار نظر حامیان دولت علیه افراد منتشر می شود بدون آن که به این افراد اجازه داده شود از خود دفاع کنند.
به نوشته این روزنامه مهدی هاشمی که در دو روز گذشته هدف مستقیم افتراها و تهمت هائی بوده در حالی که ادعا کرده است صدا و سیما و روزنامه ها حاضر به انعکاس پاسخ های وی نشده اند در نامه ای نوشته صدا و سیما و برخی رسانه های جریان حاکم، اقدام به انتشار مطالبی می کنند که تا قبل از اثبات صحت و سقم آنان، در حکم اکاذیب بوده و منتشرکننده آن دست کم، ناشر اکاذیب و معاون در افترا، به جهت انتشار غیرقانونی آنها خواهد بود.
مهدی هاشمی به نوشته اعتماد ادامه داده به دنبال طرح مجرمانه اکاذیب و اتهامات بی شمار در رسانه ملی نسبت به اینجانب رسماً درخواست شد که بر اساس قانون، وقت مقتضی برای پاسخگویی در اختیار قرار گیرد که از سوی مسوولان صدا و سیما مسکوت ماند در حالی که آماده پاسخگویی به همه موارد اتهامی در صدا و سیما، حتی با حضور مسوولان افترازننده هستم.
بزرگان زندانی
مصطفی ایزدی در مقاله ای در آرمان نوشته سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد. در این انقلاب شخصیتهای مهم و تاثیرگذاری داشتیم که قریب به اتفاق آنان، اکنون به دلائل گوناگون در مدیریت انقلاب و کشور حضور ندارند وعدهای هم در جریان اوضاع زمانه به حاکمیت نزدیکند، همچون هاشمی رفسنجانی، واعظ طبسی، ناطق نوری اما منتقد شرایط موجود هستند. جمعی دیگر مانند مهدی کروبی، سیدمحمد خاتمی و... در وضعیتی هستند که نسبت به سرنوشت آنان، منتظر آینده و گذشت زمان هستیم.
نویسنده مقاله آرمان با اشاره به چهرههای شاخص فراوانی که دنیا را و حکومت را واگذاشتند و رفتند به محمدعلی رجائی، مهدی بازرگان، مصطفی چمران، فخرالدین حجازی و مانند آن ها اشاره کرده و یادآور شده که فرزندان و خانواده های بسیاری از کسانی که بنیان گذار انقلابند در جریان انتخابات ریاست جمهوری اخیر و پس از آن جانب منتقدان وضع موجود را گرفتند و متاسفانه مشکلاتی هم برای بعضی از آنان فراهم شد. که باید پرسید که چرا این فرزندان و خانوادهها، چنین مشیی را در پیش گرفتند؟
پرونده انفجار
ایران روزنامه دولت در گزارشی پرونده انفجار نخست وزیری در 28 سال قبل را بازکرده تا نشان دهد که جناح های اصلاح طلب و منقدان فعلی دولت در آن ماجرا از کسانی بودند که با محاکمه بهزاد نبوی و خسرو تهرانی و محسن سازگارا مخالفت کرده بودند، عملی که به نظر روزنامه دولت شک برانگیزست.
در گزارش روزنامه ایران که همزمان با برپائی دادگاه بهزاد نبوی و عده ای دیگر از وزیران آن زمان چاپ شده اشاره شده که بنیانگذار جمهوری اسلامی زیر فشار قرار گرفت و دستور داد که پرونده مختومه شود.
ایران و آمریکا
کیهان در سرمقاله خود به بررسی مذاکراتی پرداخته که ایران و آمریکا در پیش دارند و بدون آن که مانند همیشه به مخالفت با هر نوع مذاکره و تماس با آمریکا بپردازند نوشته سابقه تاریخی و لحن کشورهای 1+5 خصوصا آمریکا حاکی از آن است که معمولاً در اینگونه مذاکرات، دنبال حل و فصل مناقشات و رفع اختلافات نیستند، بلکه سعی دارند تا در راستای منافع خود از نام و اعتبار «ایران» بهره برداری تبلیغاتی کنند.
به نظر نویسنده سرمقاله کیهان از نظر غربی ها بلوک کشورهای مسلمان، ابرقدرت های جدید پس از فروپاشی شوروی سابق هستند. ایران الگو و تکیه گاه جریان مقاومت ملت های آزاده- خصوصا در خاورمیانه- محسوب می شود. اگر آمریکا حتی وانمود کند که با جمهوری اسلامی به نوعی «مصالحه» دسته یافته، برد تبلیغاتی چنین موضوعی برای او بسیار مهم خواهد بود. آمریکا سعی دارد با کشاندن ایران پای میز مذاکره و انتشار خبر آن در دنیا به جریان های مقاومت و طرفدار تهران پیغام دهد که سنگر اصلی فتح شده است!
از همه بهتر
مرتضی کاظمیان در مقاله ای در اعتماد نوشته «روز قدس» امسال، متفاوت تر از مراسم سال های پیش شده است. حساسیت ها در مورد چگونگی برگزاری این مراسم، تا سقف خطیب نماز جمعه هم بالا رفته است. چنان که اخبار گوناگون و متناقضی در مورد حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی، امام جمعه و سخنران سنتی این مراسم در سال های گذشته، در آیین امسال مطرح شده است.
نویسنده مقاله اعتماد اشاره کرده که از میان شخصیت هایی که مرتبط با نظام سیاسی هستند و در ساخت قدرت جمهوری اسلامی حضور داشته اند، به دشواری بتوان کسی را پیدا کرد که در مورد کنش اعتراضی به رفتار اسرائیل از پیشینه ای چون هاشمی رفسنجانی برخوردار باشد. بهترین شاهد این مدعا، ترجمه کتاب «سرگذشت فلسطین» (کارنامه سیاه استعمار) اثر اکرم زعیتر، سفیر وقت اردن در ایران، توسط هاشمی رفسنجانی حدود 45 سال پیش است.
اعتراض هنرمندان
اعتماد در گزارشی به دعوت وزیر جدید ارشاد از هنرمندان برای همکاری پرداخته و نوشته محمد حسینی در حالی این سخنان را بیان کرد که هنرمندان در حوادث اخیر حضوری فعال داشتند. چند روز پیش حدود 300 نفر از هنرمندان تجسمی در بیانیه یی نسبت به وضعیت اخیر اعتراض کردند و بر عدم حضور خود در نمایشگاه های دولتی پافشاری کردند. امضاکنندگان این بیانیه همگی از چهره های شاخص هنرهای تجسمی هستند. قبل از آنها هشت نمایشنامه نویس مطرح در بیانیه یی از منعکس کردن وقایع روز خبر دادند و پس از آن تعدادی از بازیگران عرصه تئاتر از به تصویر کشیدن وقایع روز روی صحنه خبر دادند. فیلمسازان نیز بیانیه های متعددی صادر کردند و به وقایع اخیر اعتراض کردند. از سوی دیگر بعضی هنرمندان با استعفا از سمت های خود به نوعی در وقایع اخیر دخیل شدند.
به نوشته اعتماد در شرایطی که وزیر جدید از حضور هنرمندان سخن می گفت، نام چند هنرمند دیگر به گزارش جهان نیوز در فهرست ممنوع التصویرها قرار گرفت. این افراد تنها به دلایل سیاسی ممنوع التصویر نشده اند و دلایل دیگری برای ممنوعیت کار آنها عنوان شده البته این دلایل ذکر نشدند.
کشته شدگان در تظاهرات
اعتماد در مقاله ای نوشته یکی از بحث هایی که این روزها در رسانه ها دنبال می شود مساله تعداد کشته شدگان اخیر است، برخی ادعا کرده اند تعداد آنها بیش از 60 و 70 است و برخی این ادعا را اغراق دانسته و معتقدند تعداد واقعی بین 20 تا 30 نفر است. این مساله هم شده است موضوع کشمکشی میان طرفین دعوا. به نظر می آید مساله مهمی مغفول مانده است.
به نظر این روزنامه آن ها که به بحث تعداد کشته شدگان می پردازند در حقیقت موضوع مهم تری را نادیده می گیرند. آنچه در اذهان امروزی اصالت و اهمیت یافته کمیت قضایاست و لابد هر چه تعداد کشته شده ها بیشتر باشد اهمیت قضیه بیشتر می شود. با این تصور بزرگ ترین جنایت وقتی است که همه مردم کشته شوند.
معاون اول دروغگو
دو روز بعد از تعیین معاون اول رییس جمهور تاوسط محمود احمدی نژاد به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی رئیس مرکز پژوهش های مجلس با ابراز اینکه «متاسفم که با استناد به اختیارات قانونی رئیس جمهور افراد بی صلاحیت در راس امور قرار می گیرند» گفت رحیمی در موضوع مدرک کردان وزیر سابق کشور در مصاحبه ای با یک خبرگزاری ادعا کرده بود که وی وکیل فرستاده و مدرک کردان در سایت اصلی آکسفورد وجود دارد که البته این گفته نیز دروغ محض بود و پس از آن نیز حاضر نشد پاسخ دهد که چرا این دروغ را گفته است.
به گفته توکلی که روزنامه جمهوری اسلامی آن را نقل کرده آکسفورد جعلی بودن مدرک را پس از استعلام سایت الف رسما تائید کرد در حالی که رحیمی معاون اول انتخابی در مصاحبه خبرگزاری جمهوری اسلامی با رحیمی در تاریخ 6 شهریور سال پیش در مورد مدرک کردان گفته بود در سایت اصلی آکسفورد وجود دارد و من شخصا مدرک را ملاحظه کردم.» در حالی که مدرک رحیمی نیز مدرکی قلابی و مشابه مدرک کردان دارد.
افزایش قیمت عبا و عمامه
سرمایه در گزارشی نوشته قیمت انواع لباس روحانیون در مقایسه با سال گذشته بین پنج تا 50 درصد افزایش یافته است. و چنان که یکی از فروشندگان لباس روحانیون به خبرنگار ما گفت: «بالا رفتن هزینه های دوخت و دوز، افزایش دستمزد کارگران، هزینه های جانبی و رشد بهای مواد اولیه مهمترین دلایل افزایش تا 50 درصدی قیمت لباس روحانیون در ایران است.
بر اساس گزارش این روزنامه قیمت انواع عمامه بین شش تا 12 درصد، بهای انواع عبا بین 12 و نیم تا 50 درصد، قیمت انواع قبا بین 28 تا 33 درصد، نرخ انواع لباده بین 17 تا 34 درصد و هزینه دوخت این لباس ها بین پنج تا 22 درصد در یک ماه اخیر افزایش یافته است.