گروهی از پزشکان به سؤالات آزمون دانشنامه تخصصی اعتراض دارند.
نحوه برگزاری آزمون دانشنامه تخصصی (بورد بیماریهای داخلی) در مرداد ماه سال جاری، اعتراض جمعی از شرکتکنندگان این آزمون را به همراه داشت. این اعتراضها با حمایت اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور همراه شد. در همین رابطه حدود 30 عضو هیأت علمی با نگارش نامهای خطاب به وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مدعی اشکالات موجود در نحوه طرح تعدادی از سؤالات دوره 56 آزمون بورد شدند. امضاکنندگان این نامه که در میان آنها، نام برخی از طراحان سؤال این آزمون نیز به چشم میخورد از آنچه که «عدم رسیدگی مناسب به اعتراضات مستند و کاملاً علمی دستیاران» نامیده شده، گلایه کردهاند.
گفتنی است مسئولیت برگزاری آزمون بورد تخصصی با دبیرخانه شورای آموزش تخصصی وزارت بهداشت مستقر در طبقه پنجم این وزارتخانه است. این دبیرخانه همچنین مسئولیت برگزاری آزمونهای دستیاری، پیشکارورزی و بورد فوقتخصصی را بر عهده دارد. در این میان آزمون دستیاری که سالانه حدود 20 هزار شرکتکننده دارد و سقف مشخصی برای افراد قبول شده در آن وجود دارد، هر سال با بیشترین اعتراضها همراه میشود. فروخته شدن سؤالات این آزمون در سال 82 هیاهوی زیادی به دنبال داشت. با این حال سایر آزمونهای پزشکی نیز به رغم غیر رقابتی بودن، خالی از تردید و اعتراض نیست.
پیش از این دکتر محمدعلی محقق دبیر شورای آموزش تخصصی وزارت بهداشت از کیفیت بالاتر سؤالات آزمون امسال نسبت به دورههای قبل خبر داده و یادآور شده بود که به همین دلیل 30 دقیقه به وقت آزمون اضافه میشود. با این وجود، شرکتکنندگان در آزمون و اعضای هیأت علمی، بر نادرستی برخی سؤالها تأکید کردند که تاکنون موجب ابطال تست شماره 121 شده است و بقیه موارد نیز همچنان در دست بررسی است.
طراحی سؤالهای بورد تخصصی امسال برعهده 30 عضو هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی بود که هرکدام از آنها، طراحی حدود 5 سؤال را برعهده داشتند.
این افراد در مدت طراحی سؤالها به جای قرنطینه در هتل لاله تهران اقامت داشتند و امکان تردد و تماس با خارج از هتل برای آنها فراهم بود.
گفتنی است تا چند سال پیش دبیرخانه شورای آموزشی تخصصی زیر نظر معاونت آموزشی وزیر بهداشت فعالیت میکرد و به همین دلیل شرکتکنندگان ناراضی، میتوانستند اعتراض خود را از طریق معاون آموزش وزیر پیگیری کنند. اما براساس تغییرات سازمانی ایجاد شده توسط باقری لنکرانی این دبیرخانه از حدود دوسال پیش زیر نظر مستقیم وزیر بهداشت فعالیت میکند که به گفته برخی معترضان، از فرصت لازم برای نظارت بر عملکرد دبیرخانه برخوردار نیست.
معترضان به سؤالهای آزمون میگویند: «مطابق آییننامه جدید این دبیرخانه، رسیدگی به اعتراضها در مورد صحت سؤالها به طراح اولیه آن سپرده میشود و به همین دلیل، کمتر به نتیجه میرسد. زیرا اگر 2 سؤال از مجموع سؤالهای ارائه شده از سوی یک طراح خدشهدار شود، احتمال حضور وی در هیأت طراحان سؤال آزمون سال آینده به صفر میرسد، طبیعی است که در چنین شرایطی، کمتر کسی حاضر است به اشتباه علمی خود اعتراف کند».
|
|
|
|
|
|
|