کالوینو اینمان (Calvino Inman) پانزده ساله، خون گریه میکند!
نادر بودن این بیماری باعث شد، خبر بیماری به سرعت در رسانه های مختلف منتشر شود.
این نوجوان هر روز سه بار، بدون دلیل خون گریه میکند، طوری که همکلاسیهایش از او میترسند و بعضیهاشان گمان می کنند که روح او تسخیر شده است یا او یک خونآشام عینیتیافته است!
عکسها و فیلم های منتشر شده از او، وی را در حالی نشان می دهد که خون گریه میکند و در حالی که اشکهای او از گونههایش به پایین میغلتند، رد خون از خود به جای میگذارند.
اولین باری که او گریه خونی کرد، از ترس از مادرش پرسید که آیا این علامت نشانه قریبالوقوع بودن مرگش است، چیزی که مادرش را به وحشت انداخت و باعث شد با اورژانس تماس بگیرد.
به گفته مادر این بیمار، او تا به حال به چند متخصص هم مراجعه داشته و MRI، اولتراسوند و CAT اسکن انجام داده، اما هیچ کس نتوانسته، پرده از بیماری اسرارآمیز او بردارد.
یک چشم پزشک به نام «رد همیلتون» در برنامه تلویزیونی، تنها به ذکر اصطلاح پزشکی این بیماری یعنی haemolacria اکتفا کرد.
گریه خونی خودبخودی در بسیاری از فرهنگها، تفسیرهای مختلفی دارد؛ مثلا در آیین مسیحیت خونریزی از چشم، دست ، پا یا پیشانی به مصلوب شدن حضرت مسیح نسبت داده میشود و عینیتی از آن محسوب میشود.
راستش، خبر جالبی بود، اما من هر چقدر در خبرگزاریهای مختلف جستجو کردم، خبری پیدا نکردم که به صورت منطقی و با مشورت پزشکان، علل محتمل بیماری این نوجوان را بررسی کند. چنین چیزی باعث تعجب من شد، چون اکثریت قریب به اتفاق خبرگزاریهای خارجی برای تنظیم خبرهای بهداشت و سلامت از وجود روزنامهنگاران و خبرنگاران پزشک بهره میبرند. شاید عجله زیاد خبرگزاریها برای از دست ندادن این سوژه جالب، باعث غفلت آنها شده بود.
کتاب Ocular differential diagnosis یا تشخیصهای افتراقی بیماریهای چشم تألیف Frederick Hampton Roy، تشخیص افتراقی اشک خونی یا haemolacria را چنین تقسیمبندی میکند:
1- خون به خاطر بیماریهای ملتحمه چشم:
الف- استفاده از داروهایی مانند سیلور نیترات
ب- التهاب ملتحمه کاشکتیک Cachectic conjunctivitis
ج- سندرم هایپوپلازی فوکال درمال (سندرم گولتز Goltz)
د- فیبروما
ه- التهاب ملتحمه از نوع پاپیلری غولآسا ثانویه به استفاده از لنزهای تماسی
و- اختلال شدید سیستم عصبی خودمختار
ز- همانژیوم
ح- تلانژکتازی خونریزیدهنده ارثی
ط- گرانولوم التهابی
ی- ملانوم بدخیم
ک - تومور کارسینوئید متاستاز دهنده
ل- التهاب شدید ملتحمه همراه پرخونی واضح
م - خونریزی زیر ملتحمه به دنبال احتقان وریدی سر ناشی از خم شدن، سرفه، ترومای والسالوا، هموفیلی یا آتروم پیشرفته
ن- قاعدگی ناشی از بافت نابجا
2- خون در اشک به خاطر آسیب عروقی قرنیه
3- خون در اشک به خاطر بیماریهای پلک، مانند ترومای پلک، یا گزش شپش و کنه
4- دلایل متفرقه خون در اشک:
الف- تلانژکتازی فامیلی
ب- هموفیلی
ج- هیستری
د- یرقان
ه- سندرم اسلر وبر رندو
و- بیماریهای غدد اشکی
ز- کمخونی شدید
ح- خون دماغ شدید همراه با برگشت خون از مجراهای اشکی
بررسیهای لازم با گرفتن یک تاریخچه پزشکی از بیمار شروع میشود، مثلا زمان آغاز، شدت خونریزی، وجود علایم استرس ، ضعف بینایی، اشک ریزش و سوزش چشم همراه، سابقه خونریزیهای بیدلیل قبلی در جاهای دیگر بدن.
معاینات مورد نیاز، شامل معاینه کامل ملتحمه چشم، غدد اشکی، معاینه حدت بینایی، ENT و روانپزشکی هستند. آزمایشها البته متناسب با شکهای بالینی شامل آزمایش کامل خون، بیوپسی غدد اشکی، اندازهگیری زمان ، CT , TT ، تست میزان شکنندگی مویرگی، بررسی رادیوگرافیک مجاری اشکی بینی (نازولاکریمال) هستند.
ترشحات خونابهای در جریان پرخونی ناشی از التهاب حاد ملتحمه چشم میتوانند دیده شوند، اما ترشح واضح خونی در جریان این بیماری نادر است و باید بعد از انجام همه بررسیهای لازم، در مورد بیماری اظهار نظر کرد.
جهت نمایش ویدئو در یوتوب اینجا کلیک کنید. جهت نمایش بدون فیلتر ویدئو در ایران اینجا کلیک کنید. جهت دانلود مستقیم و بدون فیلتر ویدئو در ایران اینجا کلیک کنید. لینک دانلود مستقیم تنها تا ساعاتی پس از انتشار فعال خواهد ماند جهت دانلود برنامه پخش ویدئوهای دانلود شده اینجا کلیک نمایید.
|