علی آبادی از کمیته بازی های همبستگی توضیح خواست

علی آبادی از کمیته بازی های همبستگی توضیح خواست

پس از انتشار اخباری در مورد سفر هیات اعزامی ایران به مجمع فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی (ISSF) سرانجام محمد علی آبادی رئیس کمیته ملی المپیک کشورمان در نامه یی خطاب به میرزا آقابیگ خواستار توضیح سریع او درخصوص این شایعات شد. محمد علی آبادی در این نامه از دبیر کمیته اجرایی بازی های کشورهای اسلامی خواسته است جزییات سفر هیات اعزامی ایران به کشور عربستان را در کمترین زمان ممکن اعلام کند. در نامه علی آبادی سوالاتی در مورد نحوه انتخاب نفرات اعزامی، علت مراجعت نکردن به موقع اعضای هیات، وظیفه و نقش همراهان و گزارش عملکرد هیات اعزامی مطرح شده است. کمیته ملی المپیک کشورمان همچنین اعلام کرده است به محض انجام بررسی های همه جانبه و دریافت پاسخ نامه علی آبادی به دبیر کمیته اجرایی بازی ها، جزییات عیناً به اطلاع رسانه ها و مردم خواهد رسید.

موضوع انتقادات چه بود

ماجرا از وقتی شروع شد که یک هیات ایرانی متشکل از اعضای ستاد اجرایی بازی های کشورهای اسلامی به عربستان سعودی سفر کرد. ماموریت این هیات ملاقات با مسوولان عالی رتبه فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی بود. آنها طبق برنامه باید موافقت مسوولان این فدراسیون را با به تعویق افتادن برگزاری دومین دوره بازی ها جلب می کردند؛ بازی هایی که با تصویب هیات وزیران دولت نهم و پس از مدت ها کش و قوس از مهرماه سال جاری به فروردین سال آینده موکول شده است. اما این تعویق تنها تصمیمی یکسویه بود و باید به تصویب مسوولان فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی نیز می رسید.

با معرفی محمد علی آبادی به عنوان گزینه موردنظر محمود احمدی نژاد برای تصدی پست وزارت نیرو و حضور او در صحن مجلس برای کسب رای اعتماد از نمایندگان، رئیس کمیته ملی المپیک کشورمان از سفر به عربستان همراه با هیات ایران بازماند. در عوض بهرام افشارزاده قائم مقام ستاد برگزاری بازی ها همراه با حسن میرزا آقابیگ دبیر کمیته اجرایی بازی ها و چند تن دیگر از کارمندان ستاد راهی عربستان شد.

شایعه ها و حواشی نیز درست از همین جا شکل گرفت. برخی از رسانه ها در ابتدا به ترکیب هیات اعزامی ایران انتقاد کردند. آنها معتقد بودند به جای یک گروه مدیریتی که در حقیقت باید مسوولان ISSF را برای تعویق بازی ها متقاعد می کردند افرادی غیرمسوول و بعضاً بی ارتباط به ریاض اعزام شده اند. بررسی مسوولیت مسافران تهران- ریاض تا حدودی صحت این ادعا را تایید می کند. مریم مقدس مسوول امور انفورماتیک و شهرازد ثابت مسوول دبیرخانه بازی های کشورهای اسلامی بودند که همراه با هیات ایرانی به عربستان اعزام شده اند. علاوه بر این دو نفر محمد شریفی نیز به عنوان تصویربردار ستاد برگزاری بازی ها راهی ریاض شده بود. او قبلاً به عنوان نماینده اسپانسر بازی ها با ستاد همکاری داشته است. اجلاس فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی به هر نحو ممکن و با حضور کاروان اعزامی ایران در تاریخ نهم و دهم شهریورماه برگزار شد و مسوولان فدراسیون پس از شنیدن توضیحات هیات ایرانی در خصوص خطر ابتلای ورزشکاران به ویروس آنفلوآنزای نوع A با به تعویق افتادن شش ماهه بازی ها موافقت کردند اما کرسی نایب رئیسی فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی که در اختیار ایران قرار داشت، به دلیل حضور نیافتن محمد علی آبادی در اجلاس باز پس گرفته شد. پس از پایان اجلاس بهرام افشارزاده شبانه عازم تهران می شود. او رئیس هیات اعزامی ایران بود و بدون حضورش امکان انجام هیچ فعالیت یا مذاکره یی وجود نداشت. با این حال میرزا آقابیگ، محمد شریفی و دو بانوی حاضر در هیات ایرانی در عربستان باقی ماندند. آنها پس از سفر به دیگر شهرهای عربستان که به احتمال فراوان برای زیارت خانه خدا انجام شد، به امارات رفتند.

آنها سرانجام با گذشت شش روز از پایان اجلاس به کشور مراجعت کردند. انتقادات بلافاصله پس از بازگشت هیات اعزامی آغاز شد. حضور افراد متفرقه در ترکیب هیات، هزینه های نسبتاً بالای اعزام، غیبت چندروزه چهار نفر از اعضا و بالاخره ناتوانی هیات در حفظ کرسی ایران مسائلی است که محورهای اصلی انتقادات رسانه ها را تشکیل می دهند.

واکنش کمیته اجرایی به انتقادات چه بود

پس از طرح این انتقادات حسن میرزاآقابیگ در مقام پاسخگویی برآمد. او با تاکید بر مسوولیت های مریم مقدس، شهرزاد ثابت و محمد شریفی در کمیته اجرایی بازی های همبستگی کشورهای اسلامی حضور آنها را در جمع هیات اعزامی ایران توجیه کرد. دبیر کمیته اجرایی همچنین انتقاد از هزینه های بالای سفر را با این توجیه که هزینه ها از سوی خود اشخاص پرداخت شده ، وارد ندانست. با این وجود برخی از رسانه ها همچنان به انتقادات خود ادامه می دهند. خبرگزاری تابناک یکی از همین رسانه هاست. این خبرگزاری دیروز نامه یی را منتشر کرد که نشان می دهد محمد شریفی تصویربردار اعزام شده به عربستان برخلاف ادعاهای میرزاآقابیگ پیش از این با اسپانسر برگزاری بازی ها همکاری داشته است. تابناک در انتهای خبر خود می نویسد؛ «به مسوولان ستاد برگزاری بازی های همبستگی کشورهای اسلامی این بار به صورت علنی از زمان انتشار این مطلب تنها 72 ساعت اولتیماتوم داده می شود تا برای حفظ منافع ملی واقعیات را در خصوص این بازی ها به شکلی شفاف با مردم در میان بگذارند و با متخلفان برخورد کنند؛ در غیر این صورت اسناد مربوط به پشت کردن به مصالح ملت ایران که هیچ صاحب منصبی در تاریخ ایران تا کنون به آن تن نداده بود، منتشر خواهد شد.»

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.