بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۱۸ شهریور

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه 18 شهریور

تیترهای اول

"دفتر کروبی پلمپ شد" تیتر اول آرمان است و "پلمب دفتر کروبی" عنوان اصلی ابتکار.

"برخورد با تحرکات دانشجویی" تیتر یک اعتماد است، "پروژه اشراف دوم خردادی برای انهدام جمهوریت" عنوان جوان و کیهان در صدر گزارش های خود از زبان یک مقام سابق آمریکائی نوشته "آمریکا قبل از انتخابات از کودتای سبز در ایران خبر داده بود".

آفتاب یزد "باز پس گیری نامه معرفی دو وزیر به علت شب های قدر" را با علامت استفهام در عنوان اول خود آورده، ابرار نوشته "استرداد نامه معرفی وزیران آموزش و پرورش و نیرو"، "بازپس گیری معرفی دو وزیر" تیتر اول دنیای اقتصاد است، "احمدی نژاد نامه خود را پس گرفت" در صدر گزارش های مردم سالاری آمده و خبر به عنوان مهم ترین گزارش روز خود نوشته "رفتار سئوال برانگیز در پس گرفتن معرفی دو وزیر".

"حمایت 222 نماینده از رهنمودهای رهبر" تیتر اصلی جمهوری اسلامی است، خراسان از قول نمایندگان مجلس نوشته "دولت به رهنمود های رهبر عمل کند"، سرمایه به عنوان تذکر پنج نماینده شاخص مجلس به احمدی نژاد در پیشانی صفحه اول خود نوشته "قانون شکنی نکنید" و رسالت از زبان رهبر جمهوری اسلامی خطاب به دولت نوشته "باید فشار تورمی کم شود".

"بی سابقه ترین معامله در تاریخ بورس" تیتر اول ایران است، "قانون شکنی دولت در واردات بنزین" عنوان اصلی حیات نو، و جام جم "داوری، پای ثابت حاشیه های فوتبال" را گزارش کرده است.

گزیده مقالات

درخواست دستگیری

کیهان در گزارشی که بر اساس گفتگوی خبرنگار این روزنامه با چند نماینده هوادار دولت ترتیب داده شده نوشته برخی فعالان سیاسی با اشاره به استمرار اقدامات غیرقانونی و التهاب آور عوامل اصلی آشوب ها و اغتشاشات پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم خواستار برخورد قاطع و بدون ملاحظه دستگاه قضایی با این افراد شدند.

یکی از این نمایندگان به نوشته کیهان با اشاره به بیانیه اخیر موسوی اظهار داشت: مماشات دستگاه قضایی با موسوی او را دچار توهم ساخته و باید به قوه قضاییه گفت که عدالت حکم می کند به جای برخورد با معلولان این حوادث، عامل اصلی را محاکمه کند.

یکی دیگر از نمایندگان هم گفته: اقدامات این عده نشان داده که آنان دست بردار مقابله با نظام نیستند و بهتر است دستگاه قضایی به جای برخورد با معلول ها با عاملان اصلی برخورد کند. قوه قضائیه باید با برخورد قاطع با این عده، نتایج تحقیقات را به سمع و نظر مردم برساند چرا که این پیشنهاد تنها راه پایان یافتن این وقایع تلخ است.

تقلب انتخاباتی

حیات نو نوشته درپى بروز برخى اختلاف‌ها در شمارش آراى انتخابات ریاست جمهورى افغانستان، فداحسین مالکى سفیر ایران در کابل پیشنهاد کرد افغان‌ها اقدام به تشکیل یک دولت ائتلافى با حضور طرف‌هاى درگیر کنند که مقامات رسمى افغانستان این موضع‌گیرى را دخالت در امور داخلى افغان‌ها دانسته و خواستار پرهیز مقامات ایرانى از اینگونه سخنان شدند.

حیات نو پرسیده که اگر سفیر یکى از کشورهاى همسایه ایران در اختلافات مرتبط با انتخابات 22 خرداد چنین سخنى گفته بود چه قضاوتى درباره آن مى‌شد و چه موضعى علیه گوینده اتخاذ مى‌شد؟

رکورد کابینه داری

خبر با عنوان احمدی‌نژاد رکورد سرعت در ترمیم کابینه را شکست نوشته محمود احمدی‌نژاد که تاکنون به دلیل تأخیر در معرفی وزرای پیشنهادی‌اش در کابینه نهم با یک استفساریه از سوی شورای نگهبان و یک حکم حکومتی از سوی رهبری مواجه شده است، در اقدامی شگفت‌انگیز رکورد خود در معرفی وزرای پیشنهادی را شکست.

نسرین وزیری در گزارش خبر نوشته احمدی نژاد در حالی فاطمه آلیا و علی ذبیحی را به عنوان دومین وزرای آموزش و پرورش و نیروی دولت دهم، در فاصله سه روزه از رد صلاحیت دو وزیر گذشته خود در مجلس، معرفی کرد که تا پیش از این چنین سرعت عملی به خرج نداده بود.

براندازی جمهوری

جوان روزنامه تندرو هوادار دولت در گزارشی مدعی شده که حرکت دوم خردادی ها در جهت براندازی جمهوریت نظام بود. در این گزارش آمده روایت کوشش‌های بی ثمر این جریان در هنگامه سال‌های 76 تا 84 سرشار از وقایعی است که تا مدت‌ها میهمان اذهانی است که به مردم سالاری دینی باور داشته و دارند. چه اینکه این سال‌ها دوران فشار و تحدید باورهایی بود که آمیخته به جان و دل ملت بود.

به نوشته جوان دلیل نادیده گرفتن «جمهوریت» از سوی اصلاح طلبان این است که حماسه حضور 40 میلیونی گرد به دامانش نشسته و «جمهوری‌خواری‌»‌ مدعیان «جمهوریت» ابعادش همچنان ناپیداست. اما به‌راستی تلاش برای «هدم اساس جمهوریت» چرا از سوی جریان دوم خرداد شکل گرفت.

گزارشی از عاطفه

روزنامه جمهوری اسلامی در خبرهای کوتاه خود گزارش داده که عاطفه امام فرزند عضو زندانی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی پس از نزدیک به 28 ساعت در وضعیتی نامطلوب نزدیک اذان مغرب در بهشت زهرا رها شد.

به نوشته این روزنامه این دختر نوزده ساله درحالی که چادرش توسط ربایندگان به او پس داده نشده بود با مقنعه ای پاره درحالیکه کیف پولش را از او گرفته بودند در بهشت زهرا وادار به پیاده شدن از ماشین می شود. او درحالی که تهدید شده بود چشم بندش را باز نکند بعد از مدت زمان طولانی که در یکی از قطعات بهشت زهرا رها شده بود چشم بندش را برداشته و متوجه می شود که آزاد و به حال خود رها شده است . سپس به دلیل تاریکی نسبی هوا به حرم امام خمینی پناه می برد و با تلفن عمومی با منزل تماس می گیرد و درخواست کمک می کند.

افزایش تورم و گرانی

مهدی عباسی در سرمقاله مردم سالاری نوشته افزایش نرخ تورم و گرانی از جمله مسائلی بود که طی 4 سال گذشته طبقه های مختلف جامعه به خصوص اقشار متوسط و ضعیف را با مشکلات زیادی روبرو کرد. منتقدان دولت معتقد بودند که احمدی نژاد با سیاست های اقتصادی اش، بیش از آن که به زیرساخت های پایدار کمک کند، با رشد نقدینگی در کشور، شرایطی فراهم کرده که از یک سو تورم افزایش می یابد و از سوی دیگر تولید ضربه می خورد.

به نوشته این کارشناس اقتصادی بحران های اقتصادی از مهمترین انتقاداتی بود که تنها از سوی اصلا ح طلبان به احمدی نژاد و یارانش وارد نمی شد بلکه اصولگرایان غیر دولتی نیز نسبت به مشکلا ت اقتصادی و افزایش تورم و گرانی همواره به احمدی نژاد گلا یه می کردند.

سرمقاله مردم سالاری با اشاره به انتقادهای مردم و مراجع از گرانی و تورم نوشته با این وجود احمدی نژاد در جریان رای اعتماد به کابینه اش استدلالی باور نکردنی داشت وقتی که گفت برای وزیر امور اقتصاد و دارایی در مجلس هیچ مخالفی سخن نگفته است، پس مشکلا ت اقتصادی در کشور وجود ندارد.

زمینه ساز شکاف طبقاتی

کیهان هم در سرمقاله خود بالا رفتن قیمت ها را زمینه ساز گسترش شکاف میان افراد، ظهور طبقه فقیر و غنی و افزایش تبعیض در جامعه دانسته و نوشته به همین دلیل یکی از خواسته های بر حق مردم از دولت دهم، اتخاذ تدابیری جدی و موثر برای کنترل قیمت ها و کاهش تورم است. افزایش تولید و حذف واسطه ها در چرخه توزیع و کنترل قیمت ها می تواند تا حدود زیادی نرخ گرانی و تورم را پایین آورد.

به نوشته این مقاله اصلاح ساختارهای اقتصادی، حمایت های کارساز از تولیدکنندگان و رفع موانع تولید کالا و خدمات در کشور، ایجاد یک سیستم نظارتی متمرکز و نظام مند برای کنترل قیمت ها، مبارزه جدی با جرائم اقتصادی، ایجاد تسهیلات و روان سازی واردات و صادرات و ایجاد امکانات برابر در نظام اشتغال از دیگر برنامه هایی است که مردم از دولت جدید انتظار دارند.

به نظر کیهان مردم در امتحان انتخابات پیروز شدند. اکنون نوبت پیروزی دولتمردان است.

نافرمانی دولت

اکبر ترکان در سرمقاله سرمایه نوشته نحوه و میزان عرضه بنزین در قالب سهمیه بندی و آزاد موضوعی بود که پس از کش و قوس های فراوان در آخرین روزهای سال 1387 در قالب قانون بودجه سال 1388 به تصویب نمایندگان مجلس رسید به طور شفاف نحوه توزیع بنزین وارداتی و تولید داخلی را مشخص کرده که طبق آن دولت باید 44 میلیون لیتر بنزین تولید داخل را به صورت یارانه ای، در قالب سهمیه بندی عرضه کند.

معاون سابق وزارت نفت تذکر داده که تصویب هرگونه مصوبه ای در مجلس نیازمند برگزاری جلسات متعدد و بررسی تمامی جوانب و همچنین مدنظر قرار دادن مصالح جامعه، مردم و کشور است. اما دولت بدون توجه به نظر مجلس بنا بر مصلحت اندیشی خود اقدام به تخلف از قانون بودجه 88 کرد.

در ادامه مقاله سرمایه آمده نکته اساسی آن است که نهادهای دولتی و افراد مسوول در جایگاهی نیستند که با صلاحدید خود و شرایط حاکم بر جامعه اقدام به تصمیم گیری و زیر پا گذاشتن قانون کنند و در صورت داشتن هرگونه نظر یا راهکاری می توانند آن را در قالب پیشنهاد به مجلس ارائه کنند تا نمایندگان در صورت صلاحدید اقدام به اصلاح قانون کنند.

hashamdar - ایران - تهران
سخن رضا پهلوی با روحانیون وابسته به حکومت. ایرانیان،. از فردای فرود خمینی در گورستان و چیره شدن هیچ انباشته از پوچ اش برخاک پاک ایران، آواز «قادسیۀ دوم» بر سر بسیاری از زبان ها افتاد. کشتار ننگ آور و فریبکارانۀ افسران دلاور ایرانزمین، کشتار شرم آورانۀ سیاست ورزان میهن پرست و حتی اعدام نخستین بانوی وزیر ایرانی، و سپس، یک به یک، کشتار برنامه ریزی شدۀ همۀ آن جوانان دلیر و دگراندیش بی گناهی که بابک وار بر سر موضع ایستادند و به ولایت جهل و ستم «نع» گفتند، همه و همه، نشان از یک چیز داشت: تازش دگربارۀ تاریکی و چیرگی بیگانگان بر میهن! .
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

hashamdar - ایران - تهران
ایرانیان،. دیگر بس است، امروز دیگر هنگام یک تعیین و تکلیف تاریخی فرارسیده است. هزاره ای نوین آغاز شده است و ما، که هم به علت های بیرونی و هم به علت های درونی از برخی دیرکردهای تاریخی رنج می بریم، در آستانۀ یک ساعت صفر تاریخی ایستاده ایم. این چنین است که یکایک شما را به اندیشیدن ژرف، و به گزینش در مورد امری سرنوشت ساز فرا می خوانم:.
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

hashamdar - ایران - تهران
عزیزانم،. بیایید تا به همدلی و هم اندیشی یکدیگر، از هر تیره و طایفه وطبقه، با هر زبان و دین و باور، مشق های ناکردۀ تاریخی مان را، چه در پهنۀ فرهنگ، و چه در زمینۀ سیاست، یکبار برای همیشه بنویسیم و دفترهایی را، که شایستۀ بسته شدن شان می انگاریم، یکبار برای همیشه، بربندیم. چرا که دست کم، من، به سهم خود، دیگر به هیچ روی نمی توانم ببینم که فرزندان کورش را، چون یک تکه گوشت قربانی، از پنجرۀ کوی دانشگاه به بیرون پرتاب کنند و همزمان نعره برکشند: این هم سهم این یا آن قدیس!. چرا که دست کم، من به سهم خود، دیگر به هیچ روی نمی توانم ببینم که به دختران تهمینه و پسران سیاوش در بیدادگاه های این نظام کهریزکی تجاوز کنند و پیکر تجاوز شده شان را بسوزانند و یا که سیمان گیرند، و نام این توحش برهنه را نیز، با بی شرمی و جهالت تمام، «جهاد فی سبیل الله» گذارند.
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

hashamdar - ایران - تهران
این چنین است، که روی سخن من اینک با همۀ سردمداران حکومت جنون زدۀ ولایت فقیه، به ویژه با نهاد روحانیت وابسته به حکومت است؛ چرا که این نهاد، یعنی نهاد دین، بی هیچ شکی، امروز در برابر یک گزینش بزرگ و سرنوشت ساز تاریخی ایستاده است، نه تنها برای ایران، بلکه برای کل حوزۀ تمدنی ایرانی؛ گزینش این است: در کنار مردم ایستادن و به تمامی از حکومت بیرون آمدن، و یا در کنار رژیم ماندن و بر سنت سرکوب و الاهیات شکنجه پای فشردن!
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

hashamdar - ایران - تهران
آقایون،. روی سخن من با شما، و با همۀ آن پیشوایانی است که به نام دین، هزار و چهارصد سال است که گاه بی میانجی و گاه با میانجی، و سی سال است که بطور یکراست بر این بوم فرمان می رانید، بدین پرسش های زمینی من ایرانی، که اگر می خواهید می توانید نام اش را استفتاء نیز بگذارید، پاسخ دهید:. چگونه و به پشتوانۀ کدام الاهیات است که به این آب و خاک، اینچنین به چشم بیگانه می نگرید؟. چگونه و به پشتوانۀ کدام الاهیات است که بر ایران، رفتاری را روا می دارید که گویی، کودک سرراهی تاریخ است؟.
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

hashamdar - ایران - تهران
چگونه و به پشتوانۀ کدام الاهیات است که به ایرانی، به چشم بنده و موالی و صغیر می نگرید، کودک اش را به بیگاری می کشید، زن اش را در چهارگوشۀ جهان به فروش می گذارید و از گُردۀ مَرداش تسمه بر می کشید؟. آخر چگونه و به پشتوانۀ کدام الاهیات است که تجاوز به عنف را، بر دختر و پسر ایرانی، مجاز می شمارید؟. آقایون،. امروز، این شما و فقط شما هستید که بر ایران ما فرمان می رانید، پس در نهایت، این شما و سنت عالیه ای که خود را بدان وابسته می دانید هستید، که باید پاسخ سی سال جنایت قانونی شده و ویرانی پیوسته را بدهید: بنابراین چرا سکوت می کنید و دست بر دست می گذارید؟ چرا، شما به عنوان علمای عرصۀ دین و نگهبانان وجدان، در برابر ستم بی پایانی که بر مردم شکیبا و نجیب این سرزمین می رود خود را به ناآگاهی می زنید؟.
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

hashamdar - ایران - تهران
چرا گوش های تان در برابر فریادهای ممتد ملت رنج کشیدۀ ایران ناشنوا شده است و چرا دست رد بر خشونت بهیمی ای که برفرزندان زال و رودابه، بر مهدی ها و ترانه های میهن می رود نمی زنید؟ چرا به سوی مردم نمی آیید و در برابر توحش عریان این فریب کارترین حکومت تاریخ، که پشیزی برای کرامت انسان ارزش قائل نیست، نمی ایستید؟ به راستی چرا؟ و به من بگویید، انگیزۀ این بی تفاوتی آشکار در برابر ستم چیست؟. آقایان روحانی،. من، به هر ایمانی که به انسان ارج گذارد، فارغ از اینکه از آن کدام ملت و فرهنگ باشد، احترام می گذارم، و البته، در برابر هر ایمانی، که انسان را، به ویژه ایرانی را زیرپا گذارد و شان آدمی را به هیچ گیرد، می ایستم. پس تکلیف خود را روشن کنید، چرا که تکلیف من، چون روز، روشن است:. من، میان آن جوان ایرانی که از پنجره پرتاب می شود تا که در پای درگاهی متعالی قربانی شود، بی هیچ شک و گمانی، نه جانب آن درگاه نیازمند به گوشت لُخم انسان، بلکه جانب آن ایرانی لگدمال شده، جانب فرزند نگونبخت کوروش را می گیرم. وسلام!. خداوند نگهدار ایران باد.
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

poriyaye_vali - قطر - دوحه
این روزنامه ها روزنامه های اخونداس ودیگه نباید بگیم روزنامه های ایران یا تهران...روزنامه ای که حرف دل ملت توش گنجونده نشه دیگه روزنامه نیست . دووستی میگفت اگه میخوای از وضعیت هر شهری با اطلاعر بشی برواز راننده تاکسی های اون شهر جویا شو. راننده های تاکسی تو ایران بیشترشون می نالند از شرایط کنونی
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.