رادیو فردا : یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران اعلام کرد که هفته آینده در جلسه با مسئولان دانشگاهى استان تهران به دنبال هماهنگى در خصوص چگونگى برخورد با حوادث احتمالى در دانشگاه ها هستیم.
سردار على فضلى، فرمانده سپاه سیدالشهدا استان تهران، روز دوشنبه در نشست آموزشى تشکیلاتى مسئولین و اعضاى شوراى بسیج دانشجویى دانشگاه هاى استان تهران گفت: «ما فتنه بزرگى را پشت سر گذاشتیم که شبیه آن را در تاریخ انقلاب ندیده بودیم.»
این فرمانده ارشد سپاه که سخنانش از سوى خبرگزارى دانشجویان ایران، ایسنا، بازتاب یافته است مى گوید: «هم اکنون زمزمه هاى تحرکاتى در مراکز آموزشى شنیده مى شود و ما باید در این خصوص با وحدت رویه اى که مولاى ما از ما توقع دارند در این زمینه هوشیار باشیم و برخورد مناسبى در این خصوص بنماییم.»
در هفته هاى اخیر گزارش هاى مختلفى در باره احتمال تاخیر در بازگشاىى دانشگاه هاى ایران به مدت یک ترم یا بیشتر در رسانه هاى مخالفان منتشر شده است.
مخالفان مى گویند که دولت احمدى نژاد نگران است با بازگشایی دانشگاه ها موج تازه اى از نا آرامى ها و اعتراضات به آنچه «تقلب گسترده» در انتخابات دهم ریاست جمهورى خوانده شده است، آغاز شود.
«هم اکنون زمزمه هاى تحرکاتى در مراکز آموزشى شنیده مى شود و ما باید در این خصوص با وحدت رویه اى که مولاى ما از ما توقع دارند در این زمینه هوشیار باشیم و برخورد مناسبى در این خصوص بنماییم.»
فرمانده سپاه سیدالشهدا استان تهران
در واکنش به اخبار نا آرامى هاى احتمالى، سردار على فضلى گفته است: «در هفته آینده در جلسه اتاق فکرى که با مسئولان دانشگاهى استان تهران خواهیم داشت، به دنبال هماهنگى در خصوص چگونگى برخورد با این حوادث احتمالى هستیم.»
این اظهارات در حالى بیان مى شود که مرتضى تمدن، استاندار تهران، روز دوشنبه در همین نشست گفته بود: «ما فضا را کاملا عادى مى دانیم و هیچ نیازى به نیروهاى نظامى، امنیتى و انتظامى نمى بینیم.»
با این حال، آقاى تمدن در سخنان خود طرفداران نامزدهاى معترض انتخابات را متهم کرد در تلاش براى «ایجاد فتنه» در دانشگاه ها هستند.
وى در این زمینه به بیانیه روز یکشنبه میر حسین موسوى اشاره کرد و گفت: «برخى جریان ها و افراد همزمان با بازگشایى مراکز آموزش عالى قصد دارند ناکامى هاى خود را در کشور با بازگشایى مراکز آموزش عالى جبران کنند.»
آقاى موسوى که دولت محمود احمدى نژاد را «نامشروع» دانسته است در بیانیه شماره ۱۱خود خواستار تشکیل شبکه هاى اجتماعى از سوى هوادارانش براى اجراى اهداف و آرمان هاى ابتداى انقلاب بهمن ۵۷ شده بود.
استاندار تهران با اعلام اینکه «این افراد در قالب جریان جنبش سبز برنامه خود را دنبال مى کنند» مدعى شد: طرح این جنبش آن است که «اجازه ندهند دانشگاه ها روال عادى خود را طى کنند.»
به دنبال اعتراض هاى خیابانى به نتایج انتخابات ریاست جمهورى دهم که در هفته آخر خردادماه با تظاهرات میلیونى همراه بود دانشگاه هاى تهران تعطیل و امتحانات پایان ترم دانشجویان به ماه هاى بعد موکول شد.
روز ۲۵ خردادماه، کوى دانشگاه تهران هدف حمله شدید نیروهاى لباس شخصى و انتظامى قرار گرفت که در جریان آن دانشجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و برخى گزارش هاى مخالفان حاکى است که در این حمله، چند دانشجو نیز کشته شدند.
روز دوشنبه همچنین، کامران دانشجو، وزیر علوم در جمع نشست تشکیلاتى بسیج دانشجویى حاضر شده و از احتمال بروز نا آرامى در دانشگاه هاى ایران ابراز نگرانى کرد و از دانشجویان خواست که به گفته او «هوشیار و آگاه» باشند.
به گزارش خبرگزارى جمهورى اسلامى، ایرنا، وى افزود: «دشمنان قسم خورده ملت ایران اجازه نخواهند یافت به امیال کثیف خودشان برسند.»
به دنبال اظهارات محمد على جعفرى، فرمانده سپاه پاسداران، علیه شخصیت ها و گروه هاى اصلاح طلب بسیارى از افراد و تشکل هاى نزدیک به این جریان در واکنش هاى خود، این نیروى نظامى را عامل اصلى حوادث پس از انتخابات و آنچه را که «کودتاى انتخاباتى» عنوان کرده اند، مى دانند.
در جریان این حوادث، بسیارى از نیروهاى لباس شخصى و اعضاى نیروى مقاومت بسیج که زیر نظر فرمانده کل سپاه پاسداران عمل مى کنند براى سرکوب معترضان به نتیجه انتخابات اقدام به تیراندازى کردند که به گفته مخالفان، مرگ حداقل ۷۲ نفر آنها تایید شده است.