بیانیه شماره ۱۱ میرحسین موسوی خطاب به ملت ایران

بیانیه شماره 11 میرحسین موسوی خطاب به ملت ایران

میرحسین موسوی بیانیه ای خطاب به ملت ایران صادر کرد. به گزارش "کلمه" در این بیانیه ضمن  تاکید برحفظ نظام در مقابل مطامع بیگانگان و دفاع از جمهوری اسلامی اتخاذ رویکردی اجتماعی برای حل مسئله ضروری دانسته شده است. در این بیانیه آمده است : برخلاف آنچه دستگاه‌های تبلیغاتی دولتی سعی در القای آن دارند، این ما هستیم که بازگشت اعتماد و آرامش به فضای جامعه را خواهانیم و این ما هستیم که از هر اقدام تندروانه و خشن امتناع می‌کنیم.
در این بیانیه همچنین  بر ضرورت استفاده کامل ازظرفیت های قانون اساسی، سویه اجتماعی شکل گیری راه سبز امید، تلاش برای استیفای حقوق ملت و بازگشت به آرمان های  مغفول و مظلوم انقلاب اسلامی تاکید شده است. موسوی در پایان نیز راهکارهای نه گانه برای برون رفت از بحران ارائه کرده است.
به گزارش "کلمه" متن کامل بیانیه شمار 11 میرحسین موسوی بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
مردم شریف، آزاده و آگاه ایران!
نزدیک به سه ماه پیش از این زمانی که شما در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری شرکت کردید، با این باور به پای صندوق‌های رأی رفتید که با تأکیدهای مکرر مسئولان و تلاش نهادهای مدنی، از آرای تان در برابر مقاصد قدرت‌طلبانه گروهی اندک پاسداری خواهد شد. اما تخلف‌ها و تقلب‌های سازمان‌یافته و حوادث تلخی که متعاقب آن صورت گرفت، از رویدادی که بنا بود سرمایه‌ای برای ملت ما فراهم آورد تاسفی بزرگ باقی گذاشت. مشکلی که می‌توانست در فرآیندی منصفانه و بی‌طرفانه مهار شود با بی‌تدبیری مسئولان امر، با یورش تبلیغاتی رسانه‌های دولتی و حمله نیروهای امنیتی رسمی و غیررسمی به تجمعات آرام و مسالمت‌آمیز مردم، به بروز انشقاق، ابهام و اختلاف عمیق و گسترده اجتماعی منجر شد، وضعیتی که پیامد بلافصل آن جز گسسته شدن رشته‌های اعتماد میان مردم و حکومت نیست.

جمع کثیری از دلسوزان حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور و نیز مراجع عظام تقلید و نیروهای آگاه حوزه‌های علمیه نسبت به افسانه‌پردازی‌های رسانه‌های دولتی و حوادثی چون برگزاری دادگاه‌های نمایشی فاقد پشتوانه حقوقی و شرعی، برملا شدن فهرست بلند قربانیان، برخوردهای غیرانسانی با بازداشت‌شدگان و افشای وجود بازداشتگاه‌های غیرقانونی واکنش نشان داده و خواستار رسیدگی به آنها هستند، بلکه همه دلبستگان به نظام جمهوری اسلامی، این دستاورد مبارزات یک صد ساله مردم و تبلور مطالبات اساسی آنان برای دستیابی به آزادی، استقلال، عدالت و پیشرفت در سایه دینداری، اینک نگرانند.
حفظ تمامیت ارضی و استقلال ملی و صیانت از کیان کشور در مقابل مطامع بیگانگان و دفاع از اصل نظام جمهوری اسلامی در روند شتاب‌زده حوادثی که پی‌در پی رخ می‌دهند چاره‌چویی برای خروج از شرایط موجود را بیش از پیش ضروری ساخته است، هرچند همه به خوبی آگاهیم که در درون دستگاه‌های حکومتی و شبه‌حکومتی افرادی وجود دارند که تنها راه ادامه حضور خود در قدرت را التهاب‌آفرینی و بحران‌زایی‌های پیاپی و طفره رفتن از حل مشکلات و نابسامانی‌هایی می‌دانند که خود مسبب آنها بوده‌اند. آنها همچنان به دنبال پوشاندن و پنهان کردن بحران های موجود با بحران های بزرگ تر و توسعه رفتارهای نابخردانه خود به مرزهایی خطرناک‌ترند، تا جایی که پس از ایجاد این همه پیچیدگی در فضای کشور اینک بی‌توجه به عواقب سنگین رفتارهای خود با بهانه جویی‌های واهی زمزمه هایی خطرناک از جمله  زمزمه تسویه های وسیع از دانشگاهیان آزاده و متعهد را سر می‌دهند.

از این روست که اتخاذ رویکردی اجتماعی (و نه صرفاً حکومتی) برای حل مسئله به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است، ضرورتی که لازمه آن، بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی نظام جمهوری اسلامی است.

اساس چنین رویکرد متفاوتی، پذیرش واقعیت تعدد و تنوع باورها و نگرش‌های موجود در خانواده بزرگ، باستانی و خداجوی ایران زمین است. این راه و رسم پیامبران الهی و جانشینان آنان بوده و نشان از سنتی الهی دارد که مقام و کارکرد هدایت نشان دادن راه است و وظیفه داعیان دین به فراهم ساختن بستر مناسب برای رشد و شکوفایی توانمندی‌های انسان جهت تعالی و تکامل محدود می‌شود. تاریخ به روشنی نشان می‌دهد که هر گاه حکومت‌ها خواسته‌اند به سوی محو تعدد و تنوع موجود در جوامع بشری دست دراز کنند، چاره‌ای جز متوسل شدن به چهره‌های ظاهرا گوناگون اما در جوهر یکسان استبداد نداشته‌اند، راه حل‌هایی که نتیجه آن نه یکدست شدن افراد جامعه، بلکه بروز نفاق و دوچهرگی در زندگی مردم خواهد بود و بس. اتخاذ چنین رویه‌ای نه ممکن است و نه براساس آنچه آموزه‌های قرآنی به ما یاد می‌دهد مطلوب است.

پس از حوادثی که در این مدت کوتاه بر جامعه ما گذشت کیست که نداند وضعیتی که ایران امروز در آن قرار دارد حاصل استیلای چنین طرز تفکر اشتباهی بر تصمیم‌گیری‌های کلان کشور است. دستیابی به این وجدان عمومی دستاورد بزرگی است که گاهی قرن‌های متمادی از عمر ملت‌ها و تمدن‌ها صرف تحصیل آن می‌شود و چه هزینه‌های گزافی که در این راه نمی‌پردازند. اما مردم ما این موهبت بزرگ را با هزینه هایی بسیار اندک و ظرف مدتی کوتاه به دست آوردند. مردم ما اینک با پوست و گوشت و استخوان خود دریافته‌اند که تنها راه همزیستی مسالمت‌آمیز سلیقه ها و گرایش‌ها، و اقشار، اقوام، مذاهب و ادیان گوناگونی که در این سرزمین پهناور زندگی می‌کنند اذعان به وجود تنوع و تعدد شیوه‌های زندگی و اجتماع بر کانون آن هویت دیرینه‌ ای است که آنان را به یکدیگر پیوند می‌زند، اگرچه فهم‌های ضعیف و باژگونه از دین هضم نکنند که این اذعان نه بدان معناست که اسلام ناب دین حق و آئین خاتم و صراط مستقیم نیست، بلکه یعنی اجباری در دین وجود ندارد، به درستی که راه از بیراهه بیان شده است. لا اکراه فی الدین قد تبین الرشد من الغی.

از اینروست که علیرغم تمامی حوادث تاسف بار و مرارت‌خیز این ایام، مردم ما اینک به نتایجی بسیار ارزشمندتر و ماندگارتر از انتخاب یک فرد دست یافته‌اند و این آن چیزی است که آنها را نسبت به اقدامشان برای شرکت در رویداد انتخابات و هزینه هایی که در قبل و بعد از آن متحمل شده اند دلگرم می کند.

در ماه هایی که گذشت نیرویی عظیم از ملت ما آزاد شد، نیرویی که باید به کارآمدترین شیوه برای سعادت بلندمدت او به خدمت گرفته شود. مردم ما از آنچه می‌خواهند آگاهند. آنان تصویر شکوهمند اراده خود را در آیینه آنچه که سپری شد مشاهده کرده‌اند و می‌دانند که سرمایه و توان تحقق بخشیدن به خواست‌های خود را دارند و در این میدان انبوه نخبگان و زبدگان دوشادوش آنان ایستاده‌اند. لذاست که اینک همه ما از یکدیگر می‌پرسیم چه باید کرد؟ این سوالی از سر ناامیدی و یا بلاتکلیفی نیست، بلکه می‌پرسیم با این سرمایه عظیم، با این امید تجدید حیات یافته و با این توانمندی‌های فراهم شده چه باید کرد؟

به راستی چه باید کرد؟ در پاسخ به این پرسش نخستین قدم آن است که بدانیم چه باید بخواهیم تا بهترین و بیشترین را خواسته باشیم. اگر در یافتن پاسخ این سوال خطا کنیم قطعا همه یا بخشی از این سرمایه فراهم آمده را از دست داده ایم. بلکه حساسیت این انتخاب بسیار بیشتر از این است. نیروی عظیمی که ملت ما فراهم آورده توان آن را دارد که کشور را به سکویی بلند برای جهش به سوی پیشرفت‌های مادی و معنوی ارزشمند ارتقا دهد و یا در یک آنارشی درازمدت فرو برد. این که نتیجه حرکت ما چه خواهد بود تماما به انتخاب درست ما در این مرحله بستگی دارد.

برخلاف آنچه دستگاه‌های تبلیغاتی دولتی سعی در القای آن دارند، این ما هستیم که بازگشت اعتماد و آرامش به فضای جامعه را خواهانیم و این ما هستیم که از هر اقدام تندروانه و خشن امتناع می‌کنیم. ما خواسته‌هایی بسیار روشن و منطقی داریم. ما حفظ جمهوری اسلامی را می خواهیم، و تقویت وحدت ملی، و احیای هویت اخلاقی نظام و بازسازی اعتماد عمومی به عنوان اصلی‌ترین مولفه قدرت ساختار سیاسی کشور جز با پذیرش حق حاکمیت مردم و کسب رضایت نهایی آنان از نتایج اقدامات حکومت، و شفافیت در تمامی اقدامات از طریق اطلاع‌رسانی مستمر ممکن نیست. در نهضت سبزی که آغاز شده است ما امر غیرمتعارف و نابهنگامی نمی خواهیم. آنچه ما می‌خواهیم استیفای حقوق از دست رفته ملت است.

استیفای کدام حقوق؟ در درجه نخست حقوقی که قانون اساسی برای مردم در نظر گرفته است و مطالبه برای اجرای بی‌کم و کاست و بدون تنازل آن. آری! در قانون اساسی برای اداره برخی از شئون کشور راهکارهایی ارائه شده است که شاید زمانی پاسخگوی مقتضیات جامعه و جهان ما نباشد. اما در بخش‌هایی دیگر از همین قانون راه روشن اصلاح آنها پیش‌بینی شده است. در میثاق ملی ما مشروعیت همه ارکان حکومت متکی به رأی و اعتماد مردم است، تا جائی که اگر دقیق ملاحظه شود خواهیم دید حتی نهاد نظارت‌ناپذیری چون شورای نگهبان از هیمنه نگاه مردم به دور نیست. آری! در قانون اساسی وظایفی سنگین، از جمله وظیفه نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان قرار گرفته است؛ انسان‌های غیرمعصومی که ممکن است در دام خطا و گناه بیفتند و دچار وسوسه قدرت شوند. اما در همین قانون به صراحت اعلام می‌شود که برگزاری اجتماعات از سوی مردم آزاد است. اگر تنها همین اصل از میثاق ملی ما به درستی اجرا شود حتم داشته باشید که هیچ یک از ارکان حکومت هرگز امکان سوء‌استفاده از موقعیت خود را پیدا نمی‌کند.

قانون اساسی ما پر از ظرفیت‌هایی است که هنوز به فعلیت نرسیده‌اند؛ مسئولان گاهی با این حقیقت به گونه‌ای برخورد می‌کنند که گویی به عنوان امری مستحب مخیرند همچنان استفاده‌های بیشتری از ذخائر قانون اساسی ببرند. نه! هرگز چنین نیست. آنها مکلفند که این ظرفیت‌ها، آن هم تمامی این ظرفیت‌ها را به فعلیت برسانند. قانون اساسی مجموعه‌ای یکپارچه است و نباید بر روی بخش‌هایی از آن که منافع اشخاص و یا گروه‌هایی خاص را تامین می‌کند به صورت اغراق‌آمیز تاکید شود و بخش‌هایی دیگر که حقوق مردم را دربر گرفته است معطل باقی بماند، یا ناقص به اجرا درآید. پس از سی سال ما هنوز با اصولی از این میثاق ملی روبرو هستیم که سخن گفتن از اجرایشان دست‌اندرکاران را به خشم می‌آورد، به صورتی که گویی گوینده با جمهوری اسلامی مخالفت کرده است. تأمین آزادی‌های سیاسی و اجتماعی، رفع تبعیض، امنیت قضایی و برابری در مقابل قانون، تفکیک‌ناپذیری آزادی، استقلال و تمامیت ارضی کشور از یکدیگر، مصونیت حیثیت، جان و مال اشخاص، ممنوعیت تفتیش عقاید، آزادی مطبوعات، ممنوعیت بازرسی نامه‌ها، استراق سمع و هر گونه تجسس، آزادی احزاب و جمعیت‌ها، آزادی برگزاری اجتماعات، تمرکز دریافت‌های دولتی در خزانه‌داری کل، تعریف جرم سیاسی و رسیدگی به آن با حضور هیئت منصفه، آزادی بیان و نشر افکار در صدا و سیما و بی‌طرفی آن و . . . هر یک اصولی روشن از قانون اساسی ما را به خود اختصاص داده‌اند؛ اصولی که به راحتی و صراحت نقض می‌شوند و یا به صورتی ناقص و براساس تفسیرهای مخالف با روح این میثاق ملی به اجرا درمی‌آیند، تا جایی که در اجرای اصل ساده و روشنی چون آزادی تدریس زبان‌های قومی و محلی به صرف سلیقه و پسند شخصی مانع ایجاد می‌شود.

مشابه همین برخورد گزینشی با آرمان‌های انقلاب اسلامی نیز صورت گرفته است. ما خواستار احیای آن بخش فراموش شده از اهدافی هستیم که این نهضت عظیم به امید تحقق آنها آغاز شد. چه شعارهای بزرگی از انقلاب که اینک دم زدن از آنها روی کسانی را ترش می‌کند، تا جائی که گویی اینها شعارهای ضدانقلاب بوده‌اند. نمونه‌ای از آنها آزادی است؛ آزادی عقیده، آزادی بیان، آزادی پس از بیان، آزادی انتخاب کردن و انتخاب شدن، آزادی به تمامی آن معنای جلیلی که مردم ما در بهمن 57 تأمین آن را یکی از مهمترین اهداف خود می‌دانستند، به صورتی که پیروزی انقلاب را بهار آزادی نامیدند. این آزادی به مفهوم آزادی سیاسی و حق انتقاد بی‌هراس از حاکمان بوده است.

و مظلوم‌تر از انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و قانون اساسی، خود اسلام است؛ دینی که بسیار از آن نام می‌برند و اندک به آن عمل می‌شود. چه بسیار که دین را سرند می‌کنند، هر چه از آن که منافعشان ایجاب نکند به فراموشی می‌سپارند و سلیقه‌ها و مصلحت‌های خود را متن اسلام می‌نامند، تا جایی که دروغ به مشخصه‌ای غیرقابل تفکیک از صدا و سیما تبدیل شود و زشت‌ترین بداخلاقی‌ها نشانه تعهد به دین پیامبری تلقی گردد که برای تکمیل بزرگواری‌های اخلاقی مبعوث شده است؛ شکنجه زندانیان و کشتن آنان، و اعمالی که قلم از ذکرشان شرم می‌کند.

اگر برای حکمرانی مبتنی بر دین تنها یک رسالت وجود داشته باشد آن این است که زمینه را برای زندگی توأم با ایمان آماده‌تر کند. پس چرا فاصله جامعه ما با زندگی ایمانی روزبه‌روز بیشتر می‌شود؟ این فاصله میراث انقلاب نیست. در تابستان گرم 58، چه بسیار بودند کسانی که برای نخستین بار رمضان را روزه گرفتند و از این تجربه خود لذت بردند؛ میراث انقلاب ما این بود. میراث انقلاب ما معنویتی بود که در دوران دفاع مقدس جامعه را فرا گرفت. میراث انقلاب ما پرورش روح‌های بزرگ و اخلاص‌های مثال‌زدنی بود. انقلاب ما نشان داد می‌تواند نورانیتی را که جامعه تشنه آن است تأمین کند. آخر یک بار هم که شده میراثی را که از امام خود تحویل گرفتیم با ایران امروز مقایسه کنیم؛ جامعه‌ای سودازده که در آن تحجر دولت‌سازی می‌کند؛ جامعه‌ای تقلب‌زده، دروغ‌زده.

برخورد گزینشی با پیام دین و آن را مناسب سلیقه و منافع خود درآوردن، خرافه و تحجر را به دامن آن بستن، پول و زور را جایگزین حکمت و موعظه حسنه کردن و بخش‌هایی از روحانیت، این شجره هزار ساله را دولتی ساختن بیش از این هم نباید نتیجه بدهد. زمانی که امام ما از اسلام ناب محمدی(ص) نام می‌برد و آن را در مقابل اسلام تحجرگرا و اسلام آمریکایی قرار می‌داد چنین روزهایی را می‌دید. این پوستین وارونه اسمش اسلام هست، اما رسمش اسلام نیست. ما خواستار بازگشت به اسلام ناب محمدی(ص)، این دین غریب هستیم. و خداونده وعده داده است که ما را به راه‌های رسیدن به این تحفه آسمانی هدایت کند. والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا. و کسانی که در راه ما کوشش کنند به تحقیق آنان را به راه هایمان هدایت می‌کنیم.

آیا در این چند ماهه ندیدید که او چگونه به این وعده عمل کرد؟ پروردگار ما ایمان‌هایمان را ضایع نکرد و نخواهد کرد، زیرا او به خلاف مدعیان، نسبت به مردم دلسوز و مهربان است. و ما کان الله لیضیع ایمانکم ان الله بالناس لرئوف رحیم. کام ملت از آنچه که گذشت تلخ است، اما کیست که دستاوردهای حاصل شده در عین این تلخکامی‌ها را ناچیز بشمارد؟ ما با پوست و خون خود عظمت آنچه در این ایام کوتاه حاصل شده است را درک می‌کنیم. ما چه کردیم که به این دستاوردها رسیدیم. حقیقت آن است که جز ایمان به وعده الهی عملی متناسب با این همه پیشرفت نداشته‌ایم. به حوادث این ایام بنگرید و در هر کدامشان راه های خدا را که یکی پس از دیگری پیش پای ما گشوده شدند ملاحظه کنید. آنها را هم که ببندند دادار از وفا به وعده‌ای که داده است عاجز نمی‌شود و راه‌هایی دیگر پیش پای کسانی که برای او می‌کوشند می‌گشاید؛ راه‌هایی امن، راه‌هایی هموار، راه‌هایی مستقیم که بدون تردید ما را به مقصد می رسانند. چرا به خداوند توکل نکنیم حال آن که راه‌هایمان را به ما نشان داده است؟ و ما لنا الا نتوکل علی الله و قد هدانا سبلنا. با دسترسی به چنین راه‌هایی ما نیاز به تخطی از قانون، پشیمانی از مسالمت، توسل به تخریب یا وارد شدن به هر کوره راه دیگری نداریم.

و در آن سو نگاه کنیم که مخالفان مردم با قدم گذاشتن در بی‌راهه ‌ها چگونه رو به نشیب می‌روند. فرزندان انقلاب را به زندان انداختند تا اوهام خویش را ارضا کنند. آنها چه نتیجه‌ای برای  این کار خود توقع داشتند؟ بدن رنجور قربانی ترور را به بند کشیدند  و ضارب او را آزاد و متمتع قرار دادند. آنها انتظار داشتند از این کار جز ریختن آبروی خود چه سودی  ببرند؟ در سراشیبی کوره‌راهی که درون آن افتاده بودند خردشان جا ماند و عنانشان در دست افراط‌گرانی قرار گرفت که نیمه‌های شب به خوابگاه دانشجویان غریب و مظلوم حمله می‌کنند و رایج‌ترین کلمات در فرهنگ لغاتشان دشنام‌های رکیک است.
رهروان راه‌های خدا به امیدی که از وعده او داشتند رسیدند؛ آیا مسافران بیراهه نیز به آن چیزی که باید انتظارش را می‌کشیدند نرسیده‌اند؟ ملاحظه تقیه و تملق این و آن و شنیدن بوی حرص و بخل و آز از دهان تمجیدگران، برخورداری از حمایت خطیبی که از منبر مقدس نمازجمعه به خشونت  تشویق و به اعتراف‌گیری مباهات می‌کند؛ ترس، ترس از تنهایی، ترس از آینده،‌ ترس از عاقبت، ترسی که با ترساندن دیگران پنهانش می‌کنند.

مردم فداکار ایران! پیمانی است بر ذمه فرزندان انقلاب اسلامی که در بازگرداندن آن به اصل نخستین‌اش از بذل هیچ کوششی کوتاهی نکنند، و عهدی است بر عهده همراهان و یاران شما که در راه مبارزه با متقلبان و دروغگویان به سرمایه اجتماعی و اعتمادی که ایجاد شده است، خیانت ننمایند. در عین حال تکلیفی است بر همه ما که اگر مصلحت کشور و مردم را در امری دیدیم از ملامت نترسیم و از شجاعت دریغ نورزیم. بنا بر چنین تعهداتی اینجانب برای رسیدن به آرمان‌هایی که پیش روی خویش داریم به جز ادامه راه سبزی که در این چند ماهه دنبال کرده‌اید پیشنهاد نمی‌کنم؛ راه سبز امید. راهی که از پیش از انتخابات آغاز کردید و همچنان با عزم های استوار در آن گام می زنید. راهی که با دعا و ندا و تکبیر، با گردهمایی های بزرگ و کوچک، با کوشش ها و جوشش ها  و گفتگوها و پرس و جوهای خود همچنان در آن قرار دارید.

ما برای اشاره به جنبشی که آغاز کرده ایم از عنوان «راه»  استفاده می کنیم تا توفیق‌‎هایی که در هر مرحله به دست می‌آوریم پایان کار ندانیم و همواره نگاه به کمالی برتر بدوزیم. علاوه بر آن ما در این مسیر چشم به جاده‌هایی داریم که هدایت الهی پیش‌پایمان قرار می‌دهد. ما می‌اندیشیم و تدبیر می‌کنیم، اما ایمان داریم که در عمل، تنها راه‌هایی که او برایمان می‌گشاید از خود کارسازی نشان می‌دهند.

ما در راهی که خداوند پیش رویمان قرار داده است از نماد «سبز» استفاده کرده‌ایم تا پرچم دلبستگی نسبت به اسلامی باشد که اهل بیت پیامبر(ع) آموزگاران آن بوده‌اند؛ اهل بیت خرد، اهل بیت محبت، اهل بیت نورانیت.
و ما «امید» را سرمایه خود قرار داده‌ایم تا حاکی از هویت ایرانی‌مان باشد؛ امیدی که این ملت را از گردنه‌های سخت تاریخ عبور داده و حیات او را در تلخ‌ترین روزهای این سرزمین تداوم بخشیده است؛ راه سبز امید.

چندی پیش، زمانی که از این نام برای بیان ویژگی‌های حرکت شما استفاده کردم تصور برخی بر آن قرار گرفت که حزب یا جبهه‌ای جدید در حال تشکیل است، حال آن که این راه به هیچ وجه مشابهی و یا جایگزینی برای سامان‌های سیاسی رسمی نیست و نیاز به آنها را منتفی نمی کند، بلکه حرکتی اجتماعی و دامنه دار برای ترمیم و ایجاد برخی از بنیادین ترین زیرساخت‌های سیاسی است که همه شئونات کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد و از جمله تشکل‌ها و احزاب  برای فعالیت ثمربخش بدانها احتیاج مبرم دارند. قطعا جامعه ما برای محقق کردن فضای باثبات سیاسی به احزاب صالح و قدرتمند نیازمند است و چه بسا زمانی که زمینه برای فعالیت موثر و مفید سامان های سیاسی فراهم شود اینجانب و برخی از همفکران شما نیز کوشش های خود را در چارچوب تشکلی متعارف از این نوع قرار دهیم. اما راه سبز امید تشکلی از این نوع نیست. تحزب اساسا به معنای آن است که گروهی از همفکران در سازمانی مشخص و دارای سلسله‌مراتب شناخته شده گردهم بیایند. همچنین در یک حزب تأکید بر بیشترین همفکری و وحدت حداکثری در عقاید است، حال آن که راه ما به عنوان مسیری که تجدید و تقویت هویت ملی را هدف گرفته، بر وحدت حول حداقل نکات مشترک تکیه می‌کند؛ مجموعه‌ای پیام‌محور و متشکل از تمامی سازوکارهای مدنی کوچک و بزرگ که در مسیر خود هدفی مشترک را انتخاب کرده‌اند.

صورت ظاهری اقداماتی که برای تداوم و تقویت حرکت کنونی مردم انتخاب می‌شود در حکم لباسی است که بر قامت آن می‌دوزیم، و فاخرترین لباس‌ها تنها در صورتی برازنده خواهد بود که به فراخور واقعیت برده شود. واقعیت موجود در کشور ما نسبت به آنچه که در گذشته بود تغییرات شگرفی کرده است. آنچه اینک در جامعه ما نقش‌آفرینی می‌کند شبکه اجتماعی خودجوش و توانمندی است که در میان بخش وسیعی از مردم شکل گرفته و نسبت به پایمال شدن حقوق خود معترض است. این شبکه دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که به هنگام تصمیم‌گیری در مورد راه‌حل‌ها و اقدامات آتی، باید به آنها توجه کرد. آنچه اینجانب در پاسخ به سوال چه باید کرد پیشنهاد می‌کنم تقویت و تحکیم این شبکه اجتماعی است.

تجربه چندین دهه از تاریخ ایران که ما از نزدیک شاهد آن بوده‌ایم نشان می‌دهد حرکات جمعی مردم ما تنها در دوران باروری، حیات و سرزندگی این هسته‌ها به نتیجه می‌رسند.   آن چیزی که از آن به عنوان جامعه‌ای زنده و فعال نام می‌بریم، جامعه‌ای که به صورت موثر، آگاهانه و خلاق نسبت به حوادث واکنش نشان می‌دهد و امکان استبداد و تخطی ساختارهای قدرت از خواست‌ خود را از میان می‌برد ترکیبی تشکیل یافته از چنین شبکه‌ قدرتمندی است.

وظیفه‌ای که امروز بر عهده همه ما قرار دارد و به صورتی فطری از جمع‌های کوچک و بزرگ و حتی احزاب و تشکل‌های سیاسی ما سر می‌زند آن است که به صورت هسته‌های معین برای چنین شبکه‌ای عمل کنیم.

از مهمترین نقاط قوت این شبکه، شکل طبیعی اجزای آن است. این واحدها عبارت از گروه‌هایی کوچک اما بسیار متکثر از همفکرانی است که در قالب روابط سابقه‌دار دوستی یا خویشاوندی یا همکاری نسبت به هم آشنایی و اعتماد پیدا کرده‌اند، به صورتی که انحلال آنها امکانپذیر نیست، زیرا به معنای انحلال جامعه است. این واحدها همواره وجود دارند، اما به صرف وجود، شبکه اجتماعی موثری را شکل نمی‌دهند. با این همه اولین قدم در راه‌حل پیشنهادی اینجانب آن است که ما ایرانیان، در هر کجای جهان که هستیم، باید این هسته‎های اجتماعی را در میان خود تقویت کنیم. باید خانه‌هایمان را رو در روی یکدیگر بسازیم؛ به تعبیر قرآن خانه‌های خود را قبله قرار دهیم، یعنی به این هسته‌های اجتماعی که واحدهای بنیادین جامعه ما هستند بپردازیم، اهمیت آنها را بشناسیم و بیش از پیش به آنها رو کنیم تا قدرت‌های نهفته ای که دارند برای ما ظاهر شود. خانه های خود را قبله قرار دهیم؛ یعنی اگر تا پیش از این هر دو ماه یک بار همدیگر را ملاقات می‌کردیم اینک هفته ای دوبار گرد هم جمع شویم. قدرت شبکه های اجتماعی ما در این امر است.

گرد هم جمع شویم تا چه کنیم؟ این نخستین سوالی است که معمولا در چنین شرایطی از یکدیگر می‌پرسیم. ما معمولا تصور می‌کنیم آنچه در این گردهم‌آیی‌ها اهمیت دارد کاری است که در قالب آنها با کمک یکدیگر به انجام می‌رسانیم. البته این تصور درستی نیست، اما تصوری طبیعی است. از این روست که واحدهای اجتماعی اگر محوری برای فعالیت‌های ثمربخش قرار نگیرند به‌مانند درختانی که میوه‌هایشان چیده نشود بازدهی خود را از دست می‌دهند، لذا باید آنها را موضوع تلاش‌های اثرگذار اعتقادی، اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی، عام‌المنفعه و دیگر فعالیت‌های مدنی مشابه قرار داد تا در درازمدت و پس از عبور امواج حادثه و عاطفه همچنان به ایفای نقش تاریخ‌سازی که از آنها انتظار داریم بپردازند.

جمع‌های خویشاندوندی، همسایگی، دوستی، جلسات قرآن، هیئات مذهبی، کانون‌های فرهنگی و ادبی، انجمن‌ها، احزاب، جمعیت‌ها، تشکل‌های صنفی، نهادهای حرفه‌ای، گروه‌هایی که با هم ورزش می‌کنند یا در رویدادهای هنری حاضر می‌شوند، حلقه همکلاسی‌ها، گروه فارغ‌التحصیلانی که هنوز دور هم جمع می شوند، همکارانی که با یکدیگر صمیمیت یافته‌اند، و . . . ؛ هر کدام از ما در چندین نمونه از این زیرمجموعه‎های کوچک عضویت داریم و این دست‌مایه اصلی گفتگو و ارتباط میان هسته‌های جامعه ماست. بلکه تجربیات اخیر نشان داد خرده‌رسانه‌هایی که از این روابط زاده می‌شوند می‌توانند سریعتر و موثرتر از هر رسانه عمومی دیگر عمل کنند، مشروط بر آن که ظرفیت‌های این شبکه از طریق توافق بر روی یک آرمان بزرگ به فعلیت برسد.

ما زمانی موفق به برقراری ارتباط موثر با یکدیگر خواهیم شد که در شعاری مشترک همصدا شویم؛ شعاری دقیق و عمیق که قادر به تأمین خواسته‌های ما باشد. بخش مهمی از توانمندی‌هایی که اینک در شبکه‌های اجتماعی ما ایجاد شده است مرهون آن است که شعار و آرمانی مشترک پیدا کرده ایم. تعادل طلایی ویژگی مهم این شعار و آرمان است، به صورتی که اگر بر آن بیفزاییم چه بسا کسانی که نتوانند یا نخواهند با آن همصدا شوند، و اگر از آن بکاهیم چه بسا قشرهایی که امیدهای خود را در آن نیابند. این بزرگترین سرمایه ماست که باید در پالایش و پاسداری از آن بیشترین دقت و همت را به کار بگیریم.

ما اگر صرفاً در یک انتخابات شرکت کرده بودیم برخورداری از حمایت اکثریت مردم برایمان کافی بود. اما در یک حرکت عظیم اجتماعی، اکثریت تنها زمانی به پیروزی می‌رسد که به اجماع نزدیک شود و آن گاه از مشروعیت غیرقابل‌مقاومت برخوردار خواهد شد که توجه خود را نسبت به دغدغه‌ها و حقوق کسانی که امروز یا فردا ممکن است متفاوت با او بیندیشند و در اقلیت قرار گیرند به اثبات برساند.

نمی‌توان از جامعه‌ای که بخش قابل توجهی از آن دچار جبر نان و از تأمین نیازها اولیه خود ناتوان است انتظار مشارکت گسترده در فرآیند توسعه سیاسی را داشت. البته عکس این رابطه نیز صادق است و جامعه‌ای که از آزادی‌ها و آگاهی‌های اساسی محروم شود در تأمین معیشتی که لیاقت آن را دارد نیز درمی‌ماند و حتی در عهد درآمدهای افسانه‌ای، به پیشرفتی بیشتر از صدقه‌پروری و واگذار کردن اختیار بازار و اقتصاد ملی خود به بیگانگان نائل نمی‌شود. ما بر این باوریم که آزادی زمانی دوام دارد که با عدالت توأم باشد. به همان اندازه که محدودیت‌های جاری برای آزادی بیان و امکان برگزاری اجتماعات نگران‌کننده است، وجود فقر، فساد و تبعیض در سطحی گسترده چشم‌انداز دسترسی به جامعه‌ای آرمانی مبتنی بر قانون اساسی را تیره می‌کند، به ویژه آن که در سیاست‌ سال‌های اخیر دورنمای روشنی برای خروج از ا ین وضعیت ملاحظه نمی‌شود، به صورتی که وارد آمدن صدمات اساسی به تولید ملی، تداوم فعالیت سودآور اقتصادی را به یک آرزو و یافتن شغل مناسب را به دغدغه اصلی جوانان و خانواده‌های آنان مبدل ساخته است.

راه‌های خدا متکثر است و برای دفع ظلم و استبداد و تحقق ایرانی پیشرفته، ما نباید به قدم گذاشتن در یکی از آنها یا همراهی با یکی از همفکران خود اکتفا کنیم. ما در پیوندهای خود به نظمی  نیاز داریم تا اگر دست تطاول و ظلم فردی یا افرادی از همراهانمان را ربود و واحد یا واحدهایی از این شبکه اجتماعی گسترده را ویران کرد، لطمه‌ای به حیات و پویایی آن وارد نشود و با تکیه بر خرد جمعی، در هر مرحله‌ای از این مسیر بتوانیم اهداف پیشاروی خویش را شناسایی و با بلندترین گام‌ها به سوی آن حرکت کنیم.

همچنین اگر در جناحی که قدرت خود را در مخالفت با مردم و خواسته های به حق آنان توهم کرده است خواستی برای برون رفت از بحران وجود  داشته باشد حداقل آنچه که در این مرحله می تواند به این هدف کمک کند اقدامات زیر است:
1.     تشکیل گروه حقیقت‌یاب و حکمیت مورد قبول همه ذینفعان در مورد انتخابات دهم ریاست جمهوری و رسیدگی به تخلفات و تقلب های انجام گرفته و اعمال مجازات برای خاطیان
2.     اصلاح قانون انتخابات به صورتی که شرایط برای برگزاری عادلانه و منصفانه انتخابات و اطمینان مردم از این امر فراهم شود.
3.     شناسایی و مجازات عاملان و آمران فجایعی که در حوادث پس از انتخابات بر علیه مردم صورت گرفته است در تمامی نهادهای نظامی، انتظامی و رسانه‌ای
4.     رسیدگی به آسیب‌دیدگان حوادث پس از انتخابات و خانواده‌های جان‌باختگان، آزادی همه دست‌اندرکاران، فعالان سیاسی و نیروهای مردمی دستگیر شده، مختومه کردن پرونده‌ها، اعاده حیثیت از آنان و خاتمه یافتن تهدیدها و آزارهایی که همچنان برای واداشتن آنان به عدم تظلم و پیگیری حقوق شان صورت می گیرد.
5. اعمال اصل 168 قانون اساسی در خصوص تعریف جرم سیاسی و رسیدگی به جرایم سیاسی با حضور هیئت منصفه
6. تضمین آزادی مطبوعات، تغییر رفتار جانبدارانه صدا و سیما، رفع محدودیتهای اعمال شده برای برخورداری احزاب، گروههای سیاسی و نگرشهای مختلف از ارائه دیدگاههای خود در رسانه‌ها، به ویژه صدا و سیما و اصلاح قانون رسانه ملی به صورتی که رسانه ملی نسبت به اعمال خلاف قانون خود پاسخگو قرار گیرد.
7.    به فعلیت درآمدن ظرفیت های ایجاد شده در قالب تفسیر اصل 44 قانون اساسی برای ایجاد رسانه های شنیداری و دیداری خصوصی
8. تضمین حق اساسی مردم در تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها با اعمال اصل 27 قانون اساسی
9.     تصویب منع مداخله نظامیان در امور سیاسی و جلوگیری از دخالت نیروهای مسلح در فعالیت‌های اقتصادی
 
ما در راهی پر از نورانیت وارد شده‌ایم که از هم اینک سالخوردگان را جوان و جوانان را پخته کرده است. برای خود و شما در این مسیر از خداوند یاری می‌طلبم و امیدوارم با همکاری و همراهی همه دلسوزان نظام و انقلاب اهداف ملت در هر مرحله از این مسیر روشن و محقق شود.
 میرحسین موسوی

nima68rap - ایران - شیراز
زنده باد میرحسین موسوی رئیس جمهور عزیز !!!!!!!
شنبه 14 شهریور 1388

عاشق وطن - ایران - تهران
یک فیلسوف تابحال هرگز یک روحانی را نکشته است، در حالیکه روحانیون. فلاسفه زیادی را کشته اند.."دنیس دیروت". وقتی که مردم بیشتر آگاه میشوند، کمتر به روحانی و بیشتر به معلم توجه میکنند."رابرت گرین اینگر سول". ادیان همه مانند یکدیگرند، مبتنی بر افسانه ها و اسطوره ها هستند." توماس جفرسون"
شنبه 14 شهریور 1388

عاشق وطن - ایران - تهران
وقتی مروجین مذهبی به سرزمین ما آمدند، در دستشان کتاب مقدس داشتند و. ما در دست زمینهایمان را داشتیم، پنجاه سال بعد، ما در دست کتاب های. مقدس داشتیم و آنها در دست زمین های ما را داشتند." جومو کیانتا". "
شنبه 14 شهریور 1388

عاشق وطن - ایران - تهران
روحانى نسبت به برهنگى و رابطه طبیعى دو جنس حساسیت دارد، اما از. کنار فقر و فلاکت مى گذرد.."سوزان ارتس". کشیش ها مى گویند که آنها به مردم بخشیدن و خیریه را مى آموزند. این. طبیعى است. چون آنها از پول صدقه مردم زندگى مى کنند. همه گداها مى. آموزند که مردم باید به آنها پول بدهند."رابرت گرین اینگر سول". قسمتهایى از انجیل را که من نمى فهمم ناراحتم نمى کنند، قسمتهایى از. آن را که مى فهمم معذبم مى کنند."مارک تواین". به من بگو قبل از تولد کجا بوده ای تا به تو بگویم پس از مرگ کجا خواهی رفت... "نیچه"
شنبه 14 شهریور 1388

عاشق وطن - ایران - تهران
مذهب مردم را متقاعد کرده که : مرد نامرئی در آسمانها زندگی میکند که که. تمام رفتارهای تو را زیر نظر دارد ، لحظه به لحظه آن را . و این مرد. نامرئی لیستی دارد از تمام کارهایی که تو نباید آنها را انجام دهی و اگر. یکی از این کارها را انجام دهی ، او تو را به جایی میفرستد که پر از آتش. و دود و سوختن و شکنجه شدن و ناراحتی است و باید تا ابد در آنجا زندگی. کنی ، رنج بکشی ، بسوزی و فریاد و ناله کنی .. ولی او تو را دوست دارد !. " جورج کارلین"
شنبه 14 شهریور 1388

عاشق وطن - ایران - تهران
ایمان یعنی این که نخواهی بدانی واقعیت چیست ."نیچه". یکی از بزرگترین تراژدی های بشریت این است که اخلاقیات بوسیله دین. دزدیده شده است ." آرتور سی کلارک "
شنبه 14 شهریور 1388

mr. fair - انگلستان - منچستر
بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی نظام جمهوری اسلامی است. بنده خدا از خونه بیرون نمیاد خبر نداره اوی یارو اونایی که کشته شدند اونایی که بهشون تجاوز شد اونایی که شکنجه شدند همه برای آزادی رفتند نه برای جمهوری کثیف اسلامی مرگ بر جمهوری اسلامی که یکی از بنیانگذاراش توئی
شنبه 14 شهریور 1388

عاشق وطن - ایران - تهران
آنجا که علم پایان می یابد ، مذهب آغاز میگردد ." بنجامین دیزرائیلی". معذرت میخوام برای کامنتای زیادی که گذاشتم. جملات قصار و بسیار تامل برانگیزیند.
شنبه 14 شهریور 1388

dkdk - دانمارک - اسلیش
برو خائن پست و ترسو.تو مردم را جلوی گلوله فرستادی و خودت کنار کشیدی تف بر تو.زمانیکه کروبی افشا گری میکرد تو بزدل بقول مردم به دید و بازدید مشغول بودی.حالا باز یادت اومده که بیانیه صادر کنی؟مردم یک بار گول حرفهایت را خوردند و هزینه سنگینی پرداخت کردند که خون عزیزانشان بود.تو بی وجدان چه هزینه ای دادی؟هیچ هیچ تنها با بیشرفی بعد از کشتار مردم عزیز خودت را کنار کشیدی.سگ کروبی بتو می ارزه به موسوی . حداقل کروبی یه حرکتی کرد.چطور روت میشه دوباره بیانیه صادر کنی؟چقدر وقیحی درست مثل دولت مردان ایران تو هم پست و رذلی.نامرد.
شنبه 14 شهریور 1388

kamran1011 - آمریکا - سان فرانسیسکو
یه سر به کتاب همبستگی‌ ، و انقلاب لهستان بزنیین تا بفهمی که چرا این حرفارو می‌زنه ، و تنها راه عوض شدن این حکومت چیه ، به جا اینکه حرفای مسخره در مورد دین و .. بزنین کمی‌ مطلع و فکر کنین.
شنبه 14 شهریور 1388

ali moosavi - ایران - ایران
ما هستیم و جمهوری اسلامی و قانونش باید برود کنار و حکومت ایرانی برقرار شود وقاتلان در این سی سال باید محاکمه شوند .ایران و ایرانی برقرار باد پرچم سه رنگ شیروخورشید همیشه برافراشته باد ماهستیم
شنبه 14 شهریور 1388

ardesheer - امرپکا - نپو پورت
عاشق وطن - ایران - تهران دستت درد نکنه جالب بود
شنبه 14 شهریور 1388

maziar-babaki - ایران - تهران
عاشق وطن. جانا سخن از زبان ما میگویی. به هیچ عنوان زیاده گویی نکردی. کار جالبی. بود ادامه بده.متشکرم. در ضمن این بابا (موسوی) هنوز داره سنگ نظام و اسلام رو به سینه میزنه. تمام بدبختی ماومنطقه همین ابرقدرتها هستند که سرنوشت سی سال اخیرایران رو در سال 1977 میلادی در کنفرانس سران در شهرگوادالوپ تعیین کردندو این نظام قرون وسطایی و ساختگی ولایت فقیه رو با رهبران هندی و عرب بر ماگماردند و به قیمت جنگ وخونریزی در ایران وخاورمیانه آرامش. را برای کشورها ومردم خود خریدند . گول طرفداران نظام و رهروان خمینی جلاد رو نخوریم.همونهایی که در . قتل عامهای 1360تا 1367وقتلهای زنجیره ای خفه شده بودندو حتی آنها. را تایید نیز میکردند. شکنجه ها در زمان خمینی هم بدتر از الان وجود داشت . آقایان کماکان نان را به نرخ روز میخورند . پس آگاه باشیم
شنبه 14 شهریور 1388

maziar-babaki - ایران - تهران
کامران 1011. من در اینکه شما خیلی مطلع هستید شک ندارم ولی بدون هر بیماری نسخه. مخصوص خودشو داره.شاید بشه از انقلاب لهستان کمک گرفت ولی مطمپن باش نمیتونیم نتیجه بگریم.مگر اینکه در اونجا هم از تعصبات هزار ساله مذهبی برای بقای حکومتشون استفاده کرده باشن. لطفا در کنار کتاب همبسگی و انقلاب لهستان در مورد انقلاب مشروطه و. نهضت دکتر مصدق که هردو توسط روشنفکران شروع شد و بدلیل نقش روحانیون مرتجع ومذهب ناکام ماند کمی هم مطالعه کنید. در ضمن ماهیت رژیم اسلامی رو بهتر بشناس. متشکرم
شنبه 14 شهریور 1388

آریامهرسبز - ایران - ایران
دوستان عزیز mr. fair - انگلستان ,dkdk - دانمارک. شک ندارم شما از دار ودسته احمقی نژاد هستین نمیدونم واقعا از خارج از ایران هستید یا داخل نام کشوری غیر ایران رو نوشتید . اما میخواستم بگم شما اگه راست میگین به جای اسامی مستعار میو مدید داخل کشور تون با اسم و رسم واقعی همانند موسی یا . احمد زیدابادی یا قوچانی ها از حق تون دفاع میکردید . این آقا هم میتونسد با شرایطی که داره بعد از انتخابات حرفی رنمیزد و به زندگیش بدون دردسر ادامه میداد و یا مثل شما می اومد . خارج ازکشور و راحت زندگی میکرد . مطمئن باش افرادی مثل موسوی کروبی و خاتمی هزار برار از من و شما تحت نظر هستند و هر حرکت یا حرف احساسی و بچه گانه مینونه این جنبش رو به خطر بندازه پس همین قدر که تا امروز. پای حرفشون ایتاند از از خیلی ها که قایم شدن وفقط یاد دارن انتقاد کنند مرد تر هستند. حرف برای گفتن زیاد هست
شنبه 14 شهریور 1388

khodemanitar - اسکاتلند - ابدین
عاشق وطن - ایران - تهران. خیلی جالب بود . دم شما گرم
شنبه 14 شهریور 1388

ali_esf - ایران - اصفهان
https://saitak.com/post-1231.aspx. نامه ای از موسوی در دوران نخست وزیری
شنبه 14 شهریور 1388

mehditm - ایران - تهران
درود بر مهندس میرحسین موسوی عزیز رییس جمهور برگزیده و قانونی از طرف ملت ایران. زنده باد جنبش رهایی سبز از چنگال کودتاگران
شنبه 14 شهریور 1388

قلدر - ایران - تهران
زنده باد موسوی
شنبه 14 شهریور 1388

علیرضا دادا - امارات - دبی
به امید پیروزی جنبش راه امید سبز....موسوی موسوی خدا نگهدار تو...
شنبه 14 شهریور 1388

rakhsh - سوپد - گوتنبرگ
اقای موسوئ فکر میکنی اگر خودت جای اینها بودی وقرار بود قدرتت را ازدست بدی از این جانیها بهتر رفتار میکردی. هرگز. دهه 60 و قربانیان و مسببین ان از یاد هیچکس نخواهد رفت. این 9 خواسته ای هم که نوشتی به درد خودت وهمون هم پالکی های دلسوز انقلاب مخوره. خواسته های مردم خیلی بیشتر از اینهاست. تنها رفراندوم باحضور تمامی احزاب ایرانی داخل و خارج از ایران وبدنبال ان یک حکومت سکولار راه نجات ایران و ایرانی است.
شنبه 14 شهریور 1388

امین آلمان فرانکفورت - آلمان - فرانکفورت
با سلام در این شرایط دیکتاتوری که خامنه ای وسپاه درست کرده اند باید نردبان را پله-پله بالا رفت. به سابقه وزیران و استاندار های جدید نگاه کنید. اکثرا سپاهی هستند. به امید پیروزی مردم ایران
شنبه 14 شهریور 1388

fredoparto - انگلستان - آکسفورد
به خدا قسم عقاید مذهبی مردم قبلاً به مراتب محکمتر بود. اگر نماز می خواندند یا روزه می گرفتند تظاهر نمی کردند. پیشانی خود را عمداً نمی سوزاندند تا میزان تدین خود را به رخ مشتی آدم ساده لوح بکشند و آنها را فریب دهند و اعتماد آنها را جلب کنند که بتوانند به مقاصد شیکانی خود برسند. متأسفانه سی سال است که با این حربه بر سر ما مردم مسلط شده اند و از خونمان تغذیه می کنند. من به کمونیست اعتقاد نداشته و ندارم اما این گفته مارکس را که "دین اوفیون جامعه است" قبول دارم و صحت گفتارش در این مدت سی سال به همه ما ثابت شد. ببینید هیچیک از کشورهای اسلامی، بخصوص کشورهائی که دارای معادن غنی زیرزمینی هستند، نه حکومت مردمی دارند و نه مردمش زندگی خوب و شرایط مناسب. چون با حربه دین این کشورها را غارت کرده اند و کسی هم جرأت اعتراض ندارد چون فوری مارک محارب به او می زنند و او را می کشند. اما حالا مردم از خواب غفلت بیدار شده اند و دیگر گول این شارلاتانها را نمی خورند. به امید روزی که ایران عزیز از دست این غارتگران آزاد شود و مردم یک نفس راحتی بکشند. آمین.
شنبه 14 شهریور 1388

ali_esf - ایران - اصفهان
بعضی ها میگن چرا از اسلامیت نظام میگه اقای موسوی. به این نکته توجه کنید که اگه کوچکتری کلمه ای علیه اسلامیت بگه به جرم محاربه میتونن اعدامش کنند و اینطوری کل جنبش ازادی خواهی با شکست روبرو میشه. خیلی از شماها رفتید خارج و فقط حرف میزنید باید باشید و ببینید اوضاع چه قدر تحت نظره. و همین اقای موسوی بود که برای ا.ولین بار در برابر قدرت مطلق رهبری ایستاد و کوتاه نیومد. پس بهترین راه اینه که با برنامه ریزی برن پیش و اگه چیزی گفته که باب میل بعضی ها نیست این مشکل شماهاست . واقعا اگه خودتون جای موسوی و کروبی بودید چیکار میکردید ؟. درود بر موسوی و کروبی. مرگ بر علی گدا و انتری نزاد. اینم نامه ای از موسوی در دوران نخست وزیری. https://saitak.com/post-1231.aspx
شنبه 14 شهریور 1388

chkavak - ایران - تهران
کدام قانون اساسی؟ همین مکتوبی که ابتدائی ترین حقوق مدنی ما ملت ایران را مصادره کرده و مملو از تبعیضات قومی و نژادی و جنسی و طبقاتی است؟. کدام نظام جمهوری؟ همین بلبشو و هرج و مرجی که جاریست؟ منظورتان از نظام مقدس اسلامی و مظلومیت آن همین حکومت سرکوبگر و ددمنش و انسانستیزی که سرانش همگی دزد و دروغگو و مکار و شرور و متجاوز به نوامیس مردم هستند و تا خرخره غرق در خون و جنایت می باشند است؟. کدام اسلام مظلوم؟ منظورتان همین توحش عربی است که در قران کتاب به قول خودتان آسمانیش انسان گوسفند فرض شده و الله خدای ساخته و پرداخته دست محمد یکسره یا برای رسول قلابیش در حال تدارک خانم و رانت و .. است یا یکسره دستور قتل و غارت و مجازات برای بشر صادر میکند؟ منظورتان بی شک همین اسلامی است که برده داری و کنیز داری در زمان ظهورش و حتی سالها پس از آن را نیز جایز و مشروع شماره و همخوابگی و برقراری ارتباط جنسی با کنیز از سوی یک مسلمان احتیاج به عقد و نکاه نداشته چون کنیز جزئی از دارائیهای فرد مسلمان بشمار می آمد را میگویید؟.
شنبه 14 شهریور 1388

chkavak - ایران - تهران
آقای موسوی با چه منطقی مردم را به حفظ این نظام سرطانی و بی نظم انگلی و ضد بشری و ایران و ایرانی ستیز دعوت می کنید؟ در اینکه شما هم زائیده همین رژیم نامشروع اسلامی هستید شکی نداریم اما باز هم مانند دوران صدارتتان بعنوان نخست وزیر شیادی مانند خمینی روح و شرفتان را به این نظام کثیف ضد انسانی فروخته اید؟ آیا باید این دور باطل را حتی به قیمت جان و مال و ناموس و تمامیت ارضی ایران حفظ کرد تا شماها و ملاهای جنایتکار انگل زنده باشید و ناجوانمردانه بر ایران و ایرانی حکومت کنید. واقعا تف به ذات این نظام و به شرف تک تک حامیان بی شرافتش که ایران فروش و بی غیرتند.
شنبه 14 شهریور 1388

roya_2000 - انگلیس - لیدز
آریامهرسبز - ایران - ایران . شما سبزیها عادتونه که تا یک حرف حق و بجا می شنوید به طرف حمله میکنید و بخاطر ضایع کردن حقیقت اون طرف رو طرفدار احمدینژاد جانی معرفی میکنید. ما مثل شما جنایات سی ساله سران جمهوری اسلامی را در این 4 سال خلاصه نمیکنیم. تمام سران رژیم باید پاسخگو باشند. نه فقط یکی دو تا از این جانی ها.ما هیچ وقت قتل عام دهه 60 رو فراموش نخواهیم کرد و دیگر گول نخواهیم خورد.
شنبه 14 شهریور 1388

mr. fair - انگلستان - منچستر
آریامهرسبز - ایران - ایران اول از اون که دلیل نمی شه هرکی مخالف موسوی طرفدار احمدی نژاد باشه این می شه همون منطقی که فقط افرادی مثل خودت قبول دارند دوم از تو کامنت های قبلی گفتم من اینجا دانشجو هستم اونم از جیب بابام نه از جیب دولت سوم از اون خاتمی که سنگشو به سینه میزنی اخرین باری که اومد دانشگاه تهران و توسط چار تا مثل تو هو شدمنم اونجا بودم و دیدم چهارما این اقا اگه رای می اورد علاوه بر دست رهبر یه جای دیگشم بوس می کرد و بعد هشت سال مثل خاتمی می گفت برای من حفظ نظام از همه چی مهم تر بعدشم عمو جون اون روز که تو دنبال تیله بازی بودی ما عضو دفتر تحکیم وحدت بودم نیا برا ما تیوری بده لطفا
شنبه 14 شهریور 1388

nazanin 2009 - ایران - ارومیه
ولی ببینید دوستان موسوی این کارش خیلی دقیق و حساب شده بود ببینید وقتی که کابینه احمق نژآد رای اورد همه کار رو تموم شده میدونستن و همه روزنا مه های حامی دولت بوق و کرنا کرد ه بودند که اره دیگه اعضا کابینه انتخاب شدند و همه چی تموم شد موسوی با این بیانیه نشون داد که هنوز جنبش زنده است و هر گز خاموش نمیشه و از مردم خواست به اعتراضاتشون ادامعه بدند موسوی تو این چند مدت درسته سکوت کرده بود ولی بیانیشو دقیقه نود رسوند که ممکن بود مردم نا امید بشند و این بیانیه میتونه روحه دوباره جنبش سبز رو دوباره زنده کنه .این بیانیه میتونه برای برای مبارزین مثمر ثمر باشه تو روز قدس هم جواب دنداتن شکنی به این استبدادگران خواهیم داد
شنبه 14 شهریور 1388

iranesabz - هلند - هلند
درود بر موسوی عزیز رئیس جمهور قانونی ایران و درود و سلام بر مردم مبارز ایران. ننگ بر احمدی نژاد و طرفدارانش.
شنبه 14 شهریور 1388

parviz1 - انگلستان - کترینگ
این موسوی از ترس گدا علی و مزدوران خیلی پاچه خواری کرده.شاید هم این حرفها را با خود گدا علی هماهنگ گرده تا روز قدس را هم ملاها و مزدوران پشت سر بزارن!!!! تا حالا کروبی با افشاگری از تجاوزات و جنایبها و .... ثابت کرده از اونهای دیگه مردتر و با شرفتر و با غیرتتر وبا شهامتتر و مسلمانتر و وطنپرستر است.این بیانیه فقط برای روز قدس و بوی عوامفریبی و .....میدهد.خدا کنه من اشتباه کنم و نظر ملت این نباشه چون اگر ملت پشت خودشون را خالی ببینند امکان فاجعه بزرگی در روز قدس است ‌‌. آقای موسوی آیا این همه شهید و تجاوزات به نوامیس و هزینه ها.....برای حفظ رژیم اسهالی و گدا علی و دزدان بیناموس خبره گان و مجلس پفیوزان و ......بود؟!!!!!!!!!!!!
شنبه 14 شهریور 1388

zananeh - دانمارک - اهوس
عاشق وطن ـایران ـ تهران ــــــ مرســــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی
شنبه 14 شهریور 1388

dkdk - دانمارک - اسلیش
آریامهرسبز - ایران - ایران . فکر میکنم جوابتو بقیه کاربران عزیز دادند.منم اضافه کنم که دوست نادان من موسوی وقتیکه مهر تائیدی به جمهوری اسلامی میزنه خیانت و بیشرفیشو اعلان کرده.ضمنا موسوی برای این جلو اومد که یکبار دیگه قدرت را بدست بگیره برای همین جنگ قدرت طلبیشو راه انداخت.اصلا تو زمان قدرت موسوی را بیاد داری؟اگر داشتی از خیانت و جنایات او و کشتار دهه 60 مطلع بودی. بخدا قسم که دلسوز مردم خود مردمند.نه موسوی نه احمدی و کروبیست.انها دلسوز قدرت و جاه طلبیشانند.لطفا کمی با اندیشه کامنت بگذارید.
شنبه 14 شهریور 1388

زندگی زیبا - ایران - آبادان
زنده باد آزادی مرگ بر جنایتکارانی که به شدت دارند این جنبش سرکوب میکنند .رپیس جمهور ایران میر حسین موسوی تا اخر ایستادگی کن . تمامی کسانی که زمانی در جمهوری اسلامی پرونده سیای ای داشتند میتونند با همراهی مردم در این جنبش پرونده سیاه خود را پاک کنند وبدینوسیله تاوان اشتباه هات خود را بدهند ومردم آنها پذیرا باشند
شنبه 14 شهریور 1388

khalije hamishe fars - ایران - خارگ
. عاشق وطن - ایران - تهران ...هموطن گرامی عبارات جالب و تامل برانگیزی بودن ولی این نظریه : . مذهب مردم را متقاعد کرده که : مرد نامرئی در آسمانها زندگی میکند که که. تمام رفتارهای تو را زیر نظر دارد ، لحظه به لحظه آن را . و این مرد. نامرئی لیستی دارد از تمام کارهایی که تو نباید آنها را انجام دهی و اگر. یکی از این کارها را انجام دهی ، او تو را به جایی میفرستد که پر از آتش. و دود و سوختن و شکنجه شدن و ناراحتی است و باید تا ابد در آنجا زندگی. کنی ، رنج بکشی ، بسوزی و فریاد و ناله کنی . ولی او تو را دوست دارد !. " جورج کارلین". باید بگم که مذهب هم نمتواند به طور مطلق در مورد پروردگارداناو توانا نظر دهد چرا که مطلق بودن فقط خاص پروردگار بزرگ است ...پروردگار بد نیافریده این خلق پر شکایتو گریان است که اندیشه و عمل بد را برمیگزیند...موفق باشید
یکشنبه 15 شهریور 1388

kamran1011 - آمریکا - سان فرانسیسکو
حرف الکی‌ نزنید ، موسوی چه جنایتی کرد ؟انقدر این پرپاگاندای شاهی‌‌های احمق ( که ذهنشون در ۳۰ سال پیش مونده )و شهرام همایون قوی بود ،و هزار بر یک دروغی را گفتند ،و ا انقدر مردم زود باورند که مردم جوگیر فکر کردن موسوی همون خلخالی !!! بابا جمع کنین این مسخره بازی هارو .به قول گبل وزیر هیتلر که میگفت : دروغ هر چی‌ گنده تر باشه راحتر باور می‌شه ! اینم از دروغ گندهٔ شما ، مثل دورق‌های گندهٔ جمهوری اسلامی ، که طرفدار دارن و ... جهت اطلأع تونم بگم ، ارتشی‌های اصیل آن موقع میگن که یکیش پدر خودم که از زمان شاه بود تا بعد از جنگ (فرمانده عملیاتی نیرو هوایی‌ بود در کلّ جنگ ، و فرمانده پادگان اصفهان): که اگه موسوی نبود و اقتصاد ایران رو نگار نمیداشت ، با آنهمه تحریم و کمک به عراق ، ایران همون سال‌های اول جنگ رو به شرایط اقتصادیش باخته بود . نمک نشناسی و دروغ گوئی هم حدی داره .
یکشنبه 15 شهریور 1388

kamran1011 - آمریکا - سان فرانسیسکو
مازیار جان. دوست عزیز ، نظام‌های دیکتاتوری را با زور نمی‌شه برد ، یعنی‌ می‌شه ولی‌ بهیش بسیار سنگین است . بهترین راه با فکر و هوش است . قضیهٔ ما و حکومت ، مثل یک آدم باهوش میمونه با یه آدم قول چماق . آدم باهوش میگه بیا شطرنج بازی کنیم ، قلچماق میگه بریم در کوچه دعوا ! به نظرت ما کدوم راه رو باید انتکهب کنیم ؟ فکر میکنی‌ حکومت از نظامی شدن فضا میترسه ؟ و یا اینکه تنها راه نجاتشو نظامی شدن میبینه ؟
یکشنبه 15 شهریور 1388

kamran1011 - آمریکا - سان فرانسیسکو
پرویز جان. مثل اینکه از خطرت بردی ، که اولین کسی‌ که در این حکومت در این ۳۰ سال ، در روی خامنه ی ویساد ، چه کسی‌ بود ؟ چه ۲۰ سال پیش ، که در گیر شد و زیر بار دزدی و کثافت کاری نرفت و آمد بیرون ، و چه روز انتخابات وقتی‌ همه جفت کرده بودند ، دقیقه ی اول ، برای اولین بار گفت ، که دروغ میگیوید و تقلب شده و روی حرف رهبری و شورای نگهبان حرف زد . اگه یادت باشه ، رفسنجانی‌ و کروبی ۴ سال پیش جرات این کار رو نکردند < و امروزم پشت سر موسوی اینا به راه افتادند . و بعد اینکه موسوی این حرف هارو زد به آنها و مردم جان داد .
یکشنبه 15 شهریور 1388

siavash b - ایران - تهران
dkdk - دانمارک - اسلیش . لطفا بس کن رفیق فکر نمیکنی حرفات تکراری شده یه چیز تازه بگو که کمی هم ادب در اون وجود داشته باشه تو از زبان مردم موسوی رو خائن قلمداد میکنی با کدام عقل و شعورت اجازه میدهی از جانب مردم تصمیم بگیری در ضمن نادان تویی که نمیدانی انها دید و بازدید نبود بلکه دلجویی از خانواده شهیدان واقعه بوده امثال تو کی میخواهند یاد بگیرند 4تا حرف منطقی بزنند بدون فحش و ناسزا و اینکه عقاید منحوسشون رو به دیگران تحمیل نکنند جالبه میگی با اندیشه کامنت بزارید اما کامنت تو تنها چیزی که در اون پیدا نمیشه فکر و اندیشه است همین امثال شماها هستید بدتر از صدتا دشمن برای ملت خواهش میکنم اعتبار سایت رو بار نظرات پوچ و بی محتوا و فحش و ناسزات پایین نیار تا دیروز میگفتید موسوی ترسو ساکت شده حالا هم که حرف میزنه اونو خائن قلمداد میکنید به خدا قسم بگید چی شما رو راضی میکنه نشستی بیرون گود میگی لنگش کن نمیدونی این 11 بیانیه تا حالا چه کرده اگه به قول تو موسوی تو حرفاش کمی از نظام نگه همین فردا بخدا فردا به جرم عامل برانداز اعدامش میکنند بعد تو میای تو خیابون اعتراض کنی همین که اینجوری میگه میگن باید زندان و محاکمه شه لطفا بفهم چی میگی که دیگه خوندن کامنتهای شما جز فحش و هتاکی به هر کس چیزه دیگه ایی نداره
یکشنبه 15 شهریور 1388

bager63 - نروژ - شی
. آریا مهر سبز و . بسیار درست گفتی. نظرات این بابا دانمارک اسلیش رو چند بار که خوندم شکی ندارم بسیار مشکوک میزند.دوستانی که میگن چرا موسوی باز دم از قانون اساسی میزنه. یک دسته آدم واقع گرا هستند و ظرفیت حرکت مردم و جامعه ایران رو در این مرحله از تاریخ ایران میفهمند که در نتیجه با حرف موسوی بروی تاکید بر قانون اساسی موافقند.اما آن یکسری که هنوز توی رویا و ابرها دارند زندگی میکنند دم از این میزنند که باید مردم بریزند توی خیابان و کل رژیم را عوض کنند.
یکشنبه 15 شهریور 1388

khalije hamishe fars - ایران - خارگ
siavash b - ایران - تهران ...افرین بر تو هموطن اگاه و دانا....زنده باد تشکیلات راه سبز امید...وعده ما اخرین جمعه ماه رمضان همه با نشان سبز همبستگی...
یکشنبه 15 شهریور 1388

khalije hamishe fars - ایران - خارگ
kamran1011 - آمریکا - سان فرانسیسکو ...افرین بر تو هموطن حقیقت بین...به این اقایون باید گفت که ما بیشماریم و بعد از انتخابات با ندای میرحسین شکل گرفتیم شما چرا تو این سی سال رژیم رو نابود نکردین و ...
یکشنبه 15 شهریور 1388

shd-yazd - ایران - یزد
dkdk - دانمارک - اسلیش از تو توقع نداشتم فکر میکردم که آدم منطقی هستی.ایستادن جلو این مزدوران شجاعت می خواد که در وجود میرحسین هست. کم کم دارم شک میکنم که تو احمدی نژادی باشی.منطقی تر فکرکن. .
یکشنبه 15 شهریور 1388

vahid22 - آلمان - هامبورگ
آقای موسوی یه توصیه دوستانه برات دارم،سی سال طول کشید تا فهمیدی حاکمان این رژیم جنایتکارند!اگه همینطوری پیش بره سی سال دیگه می فهمی این نظام اسلامی و جمهوری اسلامی که هی ازش دم میزنی خرابه،60 سال دیگه متوجه می شی اسلام از ریشه خرابه !سرعتت خیلی کمه،داره دیر میشه زود بفهم مگه چقدر دیگه زنده ای؟
یکشنبه 15 شهریور 1388

mehrankd1379 - ایران - اهواز
دوستان سبز شمارو بخدا در روز قدس شعارهای ؛مرگ بر روسیه ؛ در مقابل مرگ بر آمریکا و شعار :مرگ بر دیکتاتور: در مقابل مرگ بر اسراییل رو فراموش نکنید . شعارها رو بلند و کوبنده بگید میخام ببینم چطور میخوان تظاهرات روز قدس رو پوشش خبری بدن و چقدر میخوان سانسور کنن . درضمن خبرنگاران خارجی رو میخوان چه کنن؟
یکشنبه 15 شهریور 1388

shd-yazd - ایران - یزد
میر حسین درود بر شجاعتت.درود بر شرفت.
یکشنبه 15 شهریور 1388

بابک - ایران - سبزوار
درود بر موسوی پاینده ایران
یکشنبه 15 شهریور 1388

eslahtalab - ایران - تهران
عاشق وطن عاشقتم خیلی قشنگن بازم از این کارا بکن.. ولی به من ثابت شد همه توی این جریان دنبال منافع خودشون بودن : به جز خودمون هیچ کس به فکر ما نیست
یکشنبه 15 شهریور 1388

$persian$ - ایران - تهران
. عاشق وطن - ایران - تهران . ازت ممنونم گفته هایه ارزشمندی بود
یکشنبه 15 شهریور 1388

jamsil - کره - سئول
به صفای وجودت ماهم با شما سبز هستیم .
یکشنبه 15 شهریور 1388

سپیده صبح - ایران - تهران
dkdk - دانمارک - اسلیش . فکر نمی کنی حرفات فقط بوی تفرقه می ده شما هنوز نمی فهمی کاری که موسوی و کروبی کردند هیچ کس دیگه ای نمی تونست بکنه مردم (داخل ایران) دنبال کسی می روند که از داخل خودشون بلند شده باشه نه کسی که یک جایی از خارج نشسته و میگه لنگش کن که اگه می خواست اینطوری باشه 30ساله این همه آدم از رسانه های اونطرفی دارند گلوی خودشونو پاره می کنن و یه نیمچه حرکت هم به وجود نیاوردن چه برسه تظاهرات موسوی 25خرداد یه بیانیه داد که دهن به دهن تو تهران پیچید با کلی شایعه که همون روز من یادمه وقتی می خواستیم بریم بیرون هزار جور شایعه پیچیده بود که حکم تیر دارند و هر کسی تو این مسیر رو دستگیر می کنن و موسوی حرفش رو پس گرفته و.. اما با همه این تفاسیر اون سیل جمعیت جاری شد بر خلاف میل شما و امثال شما مردم در ایران تمام امیدشون به موسویه اگر نمی دونی بدون که هیچ حرکتی بدون وجود رهبری (از داخل مردم) به جایی نرسیده
یکشنبه 15 شهریور 1388

سپیده صبح - ایران - تهران
mr. fair - انگلستان - منچستر . شما نمی خواد از منچستر به این به قول خودت بنده خدا توصیه کنی. شما خودت جرات نداری از انگلستان با نام واقعیت تو اینترنت ظاهر شی بله اینجا فحش دادن هم راحته اما تو یک مقام سیاسی که همه چشم ها به طرف اونه تا یک حرف بزنه و بهانه بده دست اینا واسه دستگیر شدن وضعیت خیلی فرق داره خیلی شجاع بازی در نیارید با احمقانه رفتار کردن کاری پیش نمی ره با دربند بودن موسوی اگه امثال تو دلشون خنک می شه ما اینطور نیستیم همین شماها هستید که با تفرقه انداختن بین مردم ناآگاهانه مردم رو ناامید می کنید
یکشنبه 15 شهریور 1388

kaveh52 - ایران - تهران
زنده باشی میرحسین
یکشنبه 15 شهریور 1388

Alireza88 - ایران - تهران
دوست عزیز و گرامی آریامهرسبز - ایران - ایران. با نظر جنابعالی موافقم. نمیدانم چرا بعضی از دوستان میخواهد هدف ما که مبارزه با دیکتاتور و دیکتاتوری است را به مبارزه با دین مبین اسلام که در این بین ازهمه مظلوم تراست تبدیل کنند. البته بجز محدود دوستان کم توجه اینان خود فروشانی برای از هم پاشیدن و گمراهی راه سبزمان هستند. درود بر تمام آزاده مردان راه سبز مبارزه با دیکتاتوری
یکشنبه 15 شهریور 1388

Alireza88 - ایران - تهران
دوستان عزیز و گرامی mr. fair - انگلستان - منچستر --roya_2000 - انگلیس - لیدز . از شما خواهش میکنم یکبار دیگر نامه را بخوانید. اگر مشتاقید که موسوی را ابدات محاکمه کنیم و اگر دوست ندارید یا برایتان اهمیتی ندارد که این جنبش سبز ادامه پیدا کند. از ایجاد شک و تزلزل پرهیزکنید و اجازه دهید که این راه سبز ادامه یابد. به امید همراهی شما و تمامی دوستان عزیزم و درود بر تمام آزاده مردان راه سبز مبارزه با دیکتاتوری
یکشنبه 15 شهریور 1388

abtin_beo - ایران - اصفهان
دوستان تو را به خدا کمی منطقی باشیم. البته این خشم مقدس و نفرت عمیقتان را نگهدارید ولی برای دشمنان آزادی نه برای این بنده خدا میر حسین موسوی که تا الان جانانه ایستادگی کرده.اینقدر دیروز را به رخ نکشیم. میزان حال افراد است و این شخص در سختترین شرایط جانب ملت را گرفته و می تپانست مثل خیلی های دیگر سکوت و مصلحت کند. به جای دعوا و دشنام بیایید پیشنهاد جامع و. مدرن ایشان را عملی کنیم. اصلا بیایید اولین شبکه را با ردو بدل کردن ایمیل شخصیمان بین هم ایجاد کنین. راجع به این پیشنهاد نظر بدهید.می توانیم همین جا شبکه آزادی تاسیس کنیم
یکشنبه 15 شهریور 1388

bager63 - نروژ - شی
درود بر اکثریت آدمهای منطقی که اینجا نظر دادنند و حمایت از موسوی و جنبش سبز رو حمایت میکنند. ای کسانی که هنوز دم از شعارهای سی سال پیش میزنید و مشکلتون رو کردید دین اسلام ( دین 9 نفر از 10 نفر از 3 ملیون نفری که 25 خرداد آمدنند در خیابان) به خودتون بیایید و نفوذی را از خود برانید
یکشنبه 15 شهریور 1388

parviz1 - انگلستان - کترینگ
kamran1011 - آمریکا - سان فرانسیسکو.دوست گرامی سلام.من قبول دارم که آقای موسوی اول جریان موج سبز چه گفت و جرقه اصلی را هم ایشان زد اما آیا صحیح میباشد در این موقع حساس(روزقدس)که میتواند ملت را با هماهنگی از قبل به هدف نزدیک کند بجای بیانیه حمایت از جمهوری اسهالی بیانیه حمایت از ملت صادر میکرد؟!!!ایشان باید حرف ملت را بزند و بخواسته ملت احترام بگذارد و در تمام بیانیه ها محکم اول ولایت فقیح را زیر سوال ببرد و ابطال دولت غیر قانونی و سپس هم همه پرسی جمهوری اسلامی آری یا حکومت سکولار و برای رسیدن به اهداف هم راهنمایی کند و خودش هم مبارزه کند مانند آقای کروبی و....ایشان تنها نیستن. بهر حال باز امیدوارم من در اشتباه باشم در غیر اینصورت فاجعه بزرگی در پیش است.موفق باشید.
یکشنبه 15 شهریور 1388

man1IRANI - ایران - اسفراین(سپهرآیین)
موسوی جان! . نزن این حرفا رو بابا! . کم مضحکه شدی؟ . آخه خودت که میدونی کم آوردی، دیگه چرا سر مردم شیره می مالی؟ . قدرت می خوای؟ می خوای رئیس جمهور شی؟ . به چـــــــــــــــه قیمتی؟ هان؟ . به قیمت از دست رفتن بچه های مردم؟ . به قیمت آسیب زدن به اموال عمومی؟ . به قیمت زیر پا گذاشتن همه ی اون ارزش هایی که یک زمان مظهرشون بودی و این مردم به خاطر همینا رو سرت قسم می خوردن؟! . یه ذره فکر کن ببین چه کردی با اون موسوی که یه عمر محبوب این ملت بود...
یکشنبه 15 شهریور 1388

masih - ایران - تهران
موسوی بدان تا وقتی در صحنه ای تنها نخواهی بود چون خون شهدای جنبش سبز آنقدر سرخ است گه هیچ سیاهی را یارای پوشاندنش نیست. وما با روحی سبز در کنارت خواهیم ماند هر چند دیریست پاییز آمده تا روحمان را زرد کند. بگذار هر که هر چه می خواهد بگوید گویی مگسانند به دور شیرینی. درود بر موسوی خاتمی کروبی
یکشنبه 15 شهریور 1388

sara-j - سوید - استگهلم
عاشق وطن ـایران ـ تهران. درود بر شما
دوشنبه 16 شهریور 1388

zebelkhan - آمریکا - سن خوزه
عاشق وطن - ایران - تهران. درود بر تو عزیز دانشمند و فرزانه! من هم سخن بزرگان زیر را اضافه میکنم:. - دین نوعی بیماری روانی است در سطح جهانی ... ولتر. - بی خدایی گناه معدودی انسان هوشمند است ... ولتر. - همه دینها ساخته و پرداخته انسانند ... ناپلیون بناپارت. - خدا شناسی دانش دروغهای آسمانی است ... بوکانین. - دین همیشه دشمن علم و پژوهش و اندیشه بوده است ... اینگرسل. - از کسی که خدایش در آسمانهاست بر حذر باش ... جرج برنارد شا.
دوشنبه 16 شهریور 1388

kamran1011 - سان فرانسیکو - آمریکا
جان ، موسوی در عمل آبروی رهبری و شورای نگهبان رو به کلّ برده ، ولی‌ اگه بیشتر از این عمل کنه و جلو بره ، در حال حاضر ، به این حکومت آدم کش ، بهونهٔ نظامی شدن رو میده ، که اینا الان از خداشونه . این چیزی هم که شما میگی‌ اصلا غلط نیست ، ولی‌ این شاید بسته به سلیقه و نوع سیاست فرق کنه ، من خودم شخصا با تواجه به چیز‌هایی‌ که خوندم در مورد انقلاب‌های دیگر ، ۱۰۰ درصد کار موسوی رو می‌کردم ، و با زمان سعی‌ میکردن اینهارو تضعیف کنم ، چون زمان به نفع ما و به ضرر اینها است .هر روزی که میگذرد آدمی‌ از این حکومت ناامید می‌شه و به جامعه ما مردم میپیوند ، با این حرف‌ها و افشا گریها و این سیاست‌هایی‌ که موسوی و کروبی در پیش گرفتند .
دوشنبه 16 شهریور 1388

day_nik2000 - ایران - تهران
تکبیر ؟ راستی در نگارش این(( چیز)) نامه از خاتمی بی مخ هم کمک گرفتی بیخیال عمو دست بر دار از شیطنت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دوشنبه 16 شهریور 1388

jamsil - کره - سئول
fredoparto - انگلستان - آکسفورد . با شما موافقم .گل گفتی. همه چیز با زهدوریا .
دوشنبه 16 شهریور 1388

mostafa61x - ایران - تهران
نمی‌توان از جامعه‌ای که بخش قابل توجهی از آن دچار جبر نان و از تأمین نیازها اولیه خود ناتوان است انتظار مشارکت گسترده در فرآیند توسعه سیاسی را داشت. با این استدلال خودشم قبول کرده رای اکثریت رو نیاورده
دوشنبه 16 شهریور 1388

gol222 - سوپد - هلسینگبوری
نابودباد جمهوری اسلامی و تووهمفکرراند.مامیگیم رژیم رانمیخواهیم رئییس جمهورعوض میشه.درود به همه جانباختگان راه ازادی.
دوشنبه 16 شهریور 1388

dkdk - دانمارک - اسلیش
siavash b - ایران - تهران . جدا متاسفم که تعداد کمی هنوز باورهای خودشان را با خود گول زدن و رویایی فکر کردن منطبق کردند.ما ایرانیها همیشه چنین هستیم که یک نفر را با یک سخنرانی علیه نظام به اسمان میبریم و انقدر او را بزرگ میکنیم که هرگز جایگاهش انجا نبوده و نخواهد بود و تمام اعمال گذشته اش را فراموش میکنیم.حال واقعا موسوی دلش بحال مردم سوخت یا اینکه میخواست بر مسند قدرت تکیه بزند؟
سه‌شنبه 17 شهریور 1388

pedramsa - ایران - تهران
سلام. توهین و اهانت به دیگران کار انسانهای کوچک و بی منطق است
سه‌شنبه 17 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.