مرور روزنامه های صبح تهران: چهارشنبه ۱۱ شهریور

مرور روزنامه های صبح تهران: چهارشنبه 11 شهریور

تیترهای اول

ابتکار در تیتر اول خود از قول وزیر پیشنهادی راه نوشته "دست تک تک نمایندگان را می بوسم"، "ادعاهای نماینده اصولگرا و سکوت وزیر راه" عنوان اصلی آفتاب یزد است، ایران خبر داده که "تعین تکلیف کابینه به آخر هفته کشید"، جوان از "وزن کشی وزرا در روز دوم رای اعتماد" نوشته و روزنامه خبر در تیتر اصلی خود نوشته "بیشترین حملات به آجرلو، بهبهانی و محرابیان".

جام جم با اشاره به دانشگاه آزاد از "وقف بحث برانگیز" نوشته، "تحلیل رییس کل از اوضاع پولی" تیتر دنیای اقتصاد است و حیات نو درباره شایعه دفن جمعی اجساد در گورستان تهران نوشته "ابهامات همچنان ادامه دارد".

"بسته پیشنهادی ایران برای تحقق صلح و عدالت آماده شد" گزارش اصلی رسالت است، "بسته هسته ای جدید آماده است، گفتگو می کنیم" به نقل از دبیر شورای عالی امنیت ملی عنوان اول سرمایه، کیهان خبر داده "بسته به روز شده ایران روی میز ۵+۱" و "ایران بسته پیشنهادی به روز ارائه می کند" در راس اخبار مردم سالاری آمده است.

گزیده مقالات

رای بی فایده

عباس عبدی در مقاله ای در اعتماد نوشته دیروز بدتر از روز قبل بود؛ مجلسی ها گرم شده اند و هر روز مخالفت هایشان با وزرا حاشیه ساز تر می شود. مشکلی که باقی می ماند این است که از یک طرف مجلس نمی تواند چیزی را که قبول ندارد تایید کند، و در صورت تایید مسوولیت مشترک در عواقب آن خواهد داشت، و از سوی مقابل اگر هم تایید نکند و رای ندهد، بحران را به درون هیات دولت منتقل می کند و ناکارایی حاصل از این وضع نیز مسوولیت آن بر عهده مجلس خواهد بود، بنابراین چاره ای برای آنان نمی ماند. هر راهی که انتخاب شود، عوارض خود را دارد.

به نظر این روزنامه نگار اصلاح طلب مشکل مجلس در دادن رای اعتماد یا عدم اعتماد نیست. مشکل این است که نظارت کافی بر امور را اعمال نمی کند. وقتی رئیس مجلس صریحاً معتقد است تغییر ساعات کار خلاف قانون است، اما هیچ اتفاقی در تصمیم دولت نمی افتد، نشان می دهد مجلس قادر به اجرای برداشت ها و نظرات حقوقی و قانونی و نیز مطالبات خود نیست. وقتی که چنین است، دیگر چه اهمیتی دارد که زید وزیر باشد یا عمرو و هر کدام باشند، بیش از آنکه تابع نظرات و قوانین مجلس باشند، مطیع اوامر رئیس خود خواهند بود.

کدام مشورت

مردم سالاری در سرمقاله خود با اشاره به این که نمایندگان مجلس نام وزیران پیشنهادی را از صدا و سیما شنیدند و این نشان می دهد رییس دولت اهل مشورت نیست نوشته احمدی نژاد در پاسخ به برخی انتقادات تاکید کرد: من خودم روزانه ۲۰تا ۳۰ نامه می خوانم، با کودک ۵ ساله هم که نامه نوشته بود گفتگو کردم. با دانش آموز سال سوم دبستان که از دید خود ۱۰ طرح برای آلودگی، ترافیک و مسکن داده بود ۲۰ دقیقه حرف زدم، چرا می گویید دولت مشورت نمی کند؟

به نوشته سرمقاله مردم سالاری اینکه احمدی نژاد به عنوان بالا ترین مقام اجرایی جمهوری اسلامی ایران، اینگونه با مردم رابطه برقرار می کند، جای تشکر دارد، اما نمی توان سخن گفتن با دو کودک یا خواندن نامه های مردمی را که بیشتر شرح حال مشکلا ت است، مشورت نامید. دولت باید پاسخ دهد که برای بهره مندی از نظریات کارشناسان واساتید دانشگاه ها با هر سلیقه فکری برای بهره مندی در منافع ملی چه اقداماتی صورت داده است؟

بدون رو دربایستی

اعتماد در گزارشی پیرامون جلسه دیروز مجلس برای رسیدگی به رای اعتماد به وزیران پیشنهادی محمود احمدی نژاد نوشته مخالف ها دیگر صلاح و مصلحت را کنار گذاشته بودند و به قول خودشان بدون رودربایستی هرچه در دست داشتند از وزرا رو می کردند تا همکاران شان قانع شوند احمدی نژاد اشتباه کرده و اینها در قامت وزیر نیستند. دو وزیر قدیمی پرونده های مالی شان رو شد. مجلسی ها تخلفات مالی دو وزیر تعاون و راه و ترابری دولت نهم را لیست کرده بودند تا عباسی و بهبهانی بر لب پرتگاه قرار بگیرند.

به نوشته گزارشگر اعتماد بازار مدارک تحصیلی مشکل دار هم که داغ بود. مجلسی ها از احمدی نژاد یاد گرفته بودند در مورد مدرک تحصیلی می گفتند: بگم؟ بگم؟ نه نمی گم؛ از عباسی گفتند و مدرک دانشگاه هاوایی اش، از فاطمه آجرلو گفتند "مدعی مدرک سطح دو حوزه که بلد نیست نام دو کتاب حوزوی را بیاورد" و در پاسخ به مجلسی ها گفته "این سوال ها را جواب نمی دهم". البته در این توفانی که بهارستانی ها راه انداخته بودند دو وزیر از مخالفت نمایندگان در امان بودند؛

نزول ورزش

روزنامه خبر در گزارشی پیرامون عملکرد رییس سابق سازمان ورزش کشور از قول یکی از کارکشته گان ورزش نوشته آقای علی آبادی نتوانست رابطه ای منطقی بین کیفیت و کمیت در ورزش برقرار کند. پول اگر کم داریم نباید هر رشته ای در دنیا دست بلند کرد بگوییم بفرما. آقای علی آبادی در این مدت مدیران کل را به کارساخت و ساز کشید و حواس آنها را از اصل کار خود که ورزش بوده پرت کرد. به جرات می گویم ورزش استان ها در این چهار سال نزول فاحشی نسبت به دوره مشابه قبل داشت.
یزدانی خرم به نوشته روزنامه خبر از اقدامات تبلیغاتی علی آبادی معاون سابق محمود احمدی نژاد که اینک برای تصدی وزارت نیرو به مجلس معرفی شده انتقاد کرده و گفته ایشان شو راه می انداخت. هر جمعه خانواده ها را جمع می کرد و با این بهانه که چهار قدم راه بروند ۴۰ ، ۵۰ میلیون تومان پول متعلق به فدراسیون ها را هدر می داد. این پول ها باید خرج ورزش می شد اما خرج تبلیغات شد. اگر همان پولی که در استان ها به نام ورزش همگانی دور ریخته شد در رده نوجوانان هزینه می شد، ورزش ما رشد بی نظیری می کرد.

مقایسه با ژاپن

فرزانه روستانی در مقاله ای در اعتماد با اشاره به انتخابات پارلمانی ژاپن نوشته نتیجه انتخابات ژاپن چیزی از یک تغییر رژیم کم نداشت، اما حزب حاکم بازنده برای جبران شکست، نه طرف مقابل را دشمن نامید و نه جنبش حمایت از حزب رقیب را به طراحی انقلاب نرم یا مخملی متهم کرد. به همین سادگی حزب لیبرال که ۵۷ سال ژاپن را اداره می کرد و عملاً ژاپن را ژاپن کرده بود از سوی یک حزب تازه وارد ۱۱ساله کنار زده شد و بدون دعوا و مرافعه فعلاً در بایگانی قرار گرفت.

به نوشته اعتماد بزرگ بودن حجم تحولی که پیرو انتخابات اخیر در ژاپن اتفاق افتاده در مقایسه با انتخاباتی که معمولاً در منطقه خاورمیانه رخ می دهد، این سوال اساسی را در ذهن مطرح می کند که چگونه ممکن است در کشوری همچون ژاپن نظام سیاسی را از صدر تا ذیل عوض کرد اما آب از آب تکان نخورد و بازنده و برنده بدون اینکه یکدیگر را متهم به طراحی انقلاب یا ضدانقلاب یا کودتا بکنند تسلیم آرایی می شوند که از صندوق های بسیار شفافی بیرون می آید.

برای مشروعیت زدایی

کیهان در سرمقاله خود به اهمیت شروع سال تحصیلی پرداخته و نوشته مشروعیت زدایی و سلب اعتبار از جایگاه "ولی فقیه" یکی از اهداف مهم دشمنان به شمار می رود. دشمن به خوبی جایگاه رفیع و استوار ولایت فقیه و میزان تاثیرگذاری آن در جلوگیری و خنثی کردن برنامه های خود را شناخته است. از همین رو درصدد است تا این رکن اصیل انقلاب را نزد مردم متزلزل سازد. رهبر انقلاب، دانشجویان را «افسران جوان» جبهه جنگ نرم خواندند.

به نظر کیهان دشمنان و طراحان جنگ نرم- کما اینکه تاکنون چنین بوده- سرمایه گذاری قابل ملاحظه ای روی نشریات دانشجویی خواهند کرد. این مساله باید مورد توجه جدی دانشجویان قرار گرفته و با پالایش رسانه های دانشجویی، محلی برای جولان عناصر و نفوذی های برانداز باقی نگذارند.

وقف بحث برانگیز

یک روز بعد از آن که هیات امنای دانشگاه آزاد اعلام داشت که این موسسه از این پس وقف خواهد بود تا مصون بماند روزنامه های مختلف امروز از قول یکی از منابع نزدیک به بیت ایت الله خامنه ای نوشته اند رهبر جمهوری اسلامی بر خلاف خبر انتشار یافته با این وقف موافقت نکرده است.

رسالت با اشاره به همین خبر نوشته با موقوفه اعلام شدن دانشگاه آزاد ، این مرکز از حیطه نظارتی وزارت علوم و آموزش عالی خارج و درشمول قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج، اوقاف و امورخیریه مصوبه۱۳۶۳ قرار می گیرد، آیا این اقدام به معنای خروج ازحیطه نظارتی وزارت علوم است.

به نظر سردبیر رسالت دانشگاه آزاد به لحاظ مالکیت، نه از جنس مالکیت دولتی ، حقیقی ، بلکه مالکیت عمومی، یک موسسه غیر انتفاعی است. آیا می شود یک ملک عمومی را وقف کرد؟ مثلا شهردار تهران می تواند یک پارک چند هکتاری را که به لحاظ مالکیت جز ء املاک عمومی است، وقف کند؟ به نظر می رسد در این اقدام دقت حقوقی و کارشناسی کافی صورت نگرفته است.

رشد ناگهانی بورس

همزمان با انتشار اخباری درباره رشد ناگهانی اسناد معامله شده در بورس تهران روزنامه دنیای اقتصاد نوشته به واسطه عمق کم و پایین بودن سهام شناور آزاد شرکت‌ها به مثابه حوضی کم‌عمق است که پرتاب یک سنگ به داخل آن منجر به سرازیر شدن آب داخل حوض می‌شود و در عمل در کوتاه‌مدت ورود نقدینگی، رشد شتابان و حتی حبابی قیمت‌ها را در پی دارد اما با توقف تزریق نقدینگی، این روند به صورت معکوس و فرسایشی به افت و تعدیل قیمت‌های بعضا غیرمنطقی منتهی می‌شود.

به نوشته دنیای اقتصاد سیاست‌زدایی از تصمیم‌ها در خصوص بازار سهام و شاخص بورس از جمله مهم ترین کارهایی است که در این شرابط باید صورت پذیرد چرا که بورس و بازار سرمایه مکانی اقتصادی برای فعالان اقتصادی است و حتی اگر حمایت‌های مقطعی در کوتاه‌مدت بتواند رشد قیمت‌ها را رقم زند، تجربه نشان داده است که قیمت‌ها در میان‌مدت به سمت ارزش واقعی حرکت می‌کنند و این فعالیت‌ها در کوتاه‌مدت تنها باعث تلاطم در بازار و تغییر معیارهای تصمیم‌‌گیری در بورس از اقتصادی به شرط‌بندی می‌شود؛ معیارهایی که تجربه سال ۸۲ نشان داد که متضرران اصلی آن سهامداران حقیقی و غیرحرفه‌ای خواهند بود.

نرخ مطلوب تورم

مهدی تقوی در سرمقاله سرمایه نوشته نرخ تورم مطلوب برای هر کشوری همواره براساس درجه توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی آنها تعیین شده است. تحقیقات موجود در این زمینه نشان دهنده دو نرخ آستانه ای برای تورم کشورها است.در کشورهای توسعه نیافته نرخ تورم آستانه ای هشت درصد و برای کشورهای پیشرفته سه درصد است. بدین معنی که اگر تورم کشوری بیش از نرخ تورم آستانه ای که برای آن در نظر گرفته شده، باشد، رشد اقتصادی کشورها را کاهش می دهد و تبعات اقتصادی منفی را برای آنها رقم خواهد زد.

به نوشته این کارشناس اقتصادی اگر نرخ تورم در کشوری مانند ایران بالای هشت درصد باشد به رشد اقتصادی کمک نمی کند بلکه باعث می شود رشد اقتصادی و تصمیم گیری در مورد آینده با محدودیت مواجه شود و فشار هزینه ای بر مصرف کننده و خانوارها افزایش یابد. بر این اساس نکاتی که افرادی چون طهماسب مظاهری مورد توجه قرار می دهند و تورم را بالا ارزیابی می کنند از دیدگاه ادبیات اقتصادی نیز قابل توجه است و دولت و بانک مرکزی در جهت کاهش نرخ تورم به زیر ۱۰ درصد باید تلاش کنند.

تکذیب شایعات

روزنامه جوان در گزارشی شایعات مربوط به دفن جمعی اجساد را تکذیب کرده و خبرنگار خود را برای تهیه یک گزارش به بهشت زهرا فرستاده و از قول یکی از کارکنان گورستان نوشته چطور بعد از این همه مدت یادشان افتاده؟! حتماً نشسته‌اند نقشه کشیده‌اند این شایعه مسخره را درآوردند. قطعه ۳۰۲ تا در ورودی فاصله زیادی ندارد. درست مقابل ساختمان شیروانی قرار گرفته که از دور مشخص است. وقتی به قطعه ۳۰۲ می‌رسی عزادارانی را می‌بینی که در زیر آفتاب سوزان و با دهان روزه مشغول عزاداری و دفن عزیزان خود هستند.

گزارشگر روزنامه جوان می گوید به سراغ یکی از کارگران خدمات قبر رفته که با زدن یک ماسک مشغول آماده کردن قبرها برای فردا است و از قول این کارگر خدمات قبر نوشته: شما دیگه چرا ساده‌ای؟ شما که تحصیل کرده‌اید این را بگویید بقیه مردم چه می‌گویند؟ این حرف‌ها همه‌اش بازی است. چشم ندارند آرامش و امنیت ما را ببینند. می‌خواهند دوباره با شایعه مملکت را به آشوب بکشند و ما را به جان هم بیندازند. اینها همان‌هایی هستند که در جنگ با عراق دشمن ما بودند و حالا شده‌اند دوست و دلسوز ما!

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.