آقای احمدی نژاد با محافظان شخصی خود در مجلس حاضر شد که این اقدام بحث برانگیز شد
بررسی وزرای کابینه دهم ایران در مجلس ایران آغاز شد و محمود احمدی نژاد با ارائه توضیحاتی درباره وزرای پیشنهادی خود نمایندگان مجلس را به دادن رای اعتماد به این افراد ترغیب نمود.
در جلسه علنی مجلس ایران، آقای احمدی نژاد به دفاع از افراد گزینش شده پرداخت و به اختصار به برنامه هر وزارتخانه در طی چهار سال آینده، اشاره کرد.
آقای احمدی نژاد که تنها پنج وزیر از کابینه قبلی خود را در سمت های قبلی مجددا پیشنهاد کرده، تاکید کرد "دولت مصمم به زنده نگهداشتن گردش نخبگان است."
محمود احمدی نژاد مهمترین کار دولت در چهار سال آینده را "توجه به عرصه فرهنگی" عنوان کرد و در بخش اقتصادی "کاهش صادرات نفت و گاز و حرکت به سمت خوداتکایی در صنعت نفت و گاز" را از برنامه های دولت دانست.
او در عرصه سیاست خارجی "ترویج یگانه پرستی و عدالت" و "ترویج و پافشاری بر سیاست اندیشه و منطق و گفتگو ... در برابر سیاست سیاست زورمدارانه" و "دفاع از صلح و امنیت در منطقه و جهان" را از اولویت های دولت بعدی اعلام کرد.
آقای احمدی نژاد از کلیه وزرای پیشنهادی خود با عنوان افرادی "مومن" یاد کرد و انتخاب سه زن برای پست وزارت را "باعث [ایجاد] اعتماد به نفس، انگیزه و نشاط در زنان" دانست.
آقای احمدی نژاد سوسن کشاورز، مرضیه وحید دستجردی و فاطمه آجرلو را به عنوان وزرای آموزش و پرورش، بهداشت، و رفاه و تامین اجتماعی معرفی کرده است.
یکی از مواردی که جلسه اول بررسی کابینه دهم ایران را بحث برانگیز ساخت، حضور آقای احمدی نژاد در جلسه همراه با محافظان شخصی خود بود.
پارلمان نیوز، سایت متعلق به فراکسیون خط امام (اقلیت) خبر داده است که این اقدام "اعتراض نمایندگان را برانگیخت."
این منبع خبری اعلام نکرده است که آیا این محافظان پس از اعتراض از صحن مجلس خارج شدند یا خیر.
سعدالله نصیری کابینه جدید را نشانی از بسته تر شدن حلقه مدیریت کلان دانست |
محمد رضا باهنر به عنوان اولین نماینده مخالف در ابتدای سخنان خود تاکید کرد که دولت باید "هرچه سریع تر" آغاز به کار کند و مخالفان را فراخواند در این امر "مصلحت" را در نظر بگیرند.
آقای باهنر در روز های قبل پیش بینی کرده بود که حداقل چهار وزیر پیشنهادی نتوانند از مجلس ایران رای اعتماد بگیرند که این مسئله انتقاد محمود احمدی نژاد را در پی داشت.
با این وجود اظهارات آقای باهنر که کمتر جنبه مخالفت را القاء می کرد، مورد تذکر چند نماینده مجلس واقع شد و تنها انتقادی که از سوی آقای باهنر مطرح گردید، مربوط به کنار گذاشته شدن آقای باقری لنکرانی بود.
حسین گروسی نماینده شهریار افراد پیشنهاد شده را "متخصص" خواند و به منتقدان حضور زنان در کابینه اعتراض کرد.
از سوی دیگر سعدالله نصیری، نماینده زنجان گفت: "برنامه ای به نام برنامه دولت به مجلس و نمایندگان مجلس ارائه نگردید" و با انتقاد از "بسته تر شدن حلقه مدیریت کلان" افزود کابینه پیشنهاد شده "نمیتواند برآیند افکار و اندیشههای 40 میلیون رای دهنده باشد."
آقای نصیری همچنین برآورد کرد که از میان وزرای معرفی شده 57 درصد تحصیلات مرتبط با وزارتخانه خود را ندارند.
با این وجود جواد کریمی نماینده مشهد گفت "برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی نزدیک به 50 درصد وزرای پیشنهادی دارای مدرک دکترا هستند" و با دفاع از کابینه پیشنهادی، آن را "افتخاری برای کشور" دانست.
علی مطهری، نماینده تهران برخی وزرای پیشنهادی را متهم به "کارهای سخیف" جهت کسب رای نمایندگان مجلس کرد و از "کادو دادن و برگزاری مهمانی های غیرمعمول و تحمیل لابی های زشت بر نمایندگان" به عنوان نمونه اقدام های انجام شده جهت متقاعد کردن نمایندگان نام برد.
نماینده شهرستان لردگان نیز با دفاع از کابینه پیشنهادی، آن را قوی ترین تیم سیاسی-امنیتی بعد از انقلاب اسلامی دانست.
بررسی وزرای پیشنهادی از سوی مجلس در شرایطی آغاز می شود که از زمان معرفی این افراد، تردیدهایی درباره برخی از آنها ایجاد شده است.
برخی از انتخاب مسعود میرکاظمی، وزیر پیشین بازرگانی به عنوان وزیر نفت انتقاد کرده اند و وزرای پیشنهادی زن نیز با پرسش هایی از جمله از سوی برخی روحانیون درباره توانایی مدیریتی آنها مواجه شده اند.
در این بین انتخاب فاطمه آجرلو که به دلیل حمایت از عباس پالیزدار به چهارسال حبس تعزیری محکوم شده بود، بیش از سایر وزرای پیشنهادی زن با انتقاد مواجه شده است.
احمد وحیدی فرد، فرد پیشنهاد شده به عنوان وزیر دفاع، از سوی پلیس بین الملل تحت تعقیب قرار دارد |
احمد وحیدی، فرد پیشنهادی برای وزارت دفاع نیز از گزینه های بحث برانگیز بوده است؛ آقای وحیدی از سوی اینترپل، پلیس بین المللی به دلیل اتهامی در ارتباط با بمب گذاری یک مرکز یهودیان در آرژانتین در سال 1994 که به کشته شدن 85 نفر منجر شد تحت تعقیب است و حکم جلب او به 187 کشور عضو اینترپل ابلاغ شده است.
برخی نمایندگان مجلس هم آقای احمدی نژاد را متهم می کنند که برای بعضی وزارتخانه های کلیدی افرادی را انتخاب کرده است که مانعی دربرابر اجرای برنامه های مورد نظر او در این وزارتخانه ها نخواهند بود.
علی مطهری نماینده مجلس هفته گذشته به صراحت از وزرای پیشنهادی برای وزارتخانه های اطلاعات، کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نفت و امور خارجه به عنوان افرادی یاد کرد که مشخصه غالب آنها تبعیت تمام و کمال از آقای احمدی نژاد است.
فهرست وزرای پیشنهادی آقای احمدی نژاد حدود 10 روز قبل به مجلس رسید و در طی سه روز آینده هر یک از وزرا به ارائه برنامه های خود خواهند پرداخت و نمایندگان مجلس نظرات موافق و مخالف خود را ارائه می کنند.
بر اساس اصل 190 قانون اساسی ایران، پس از ارائه ترکیب و برنامه کلی کابینه، پنج نفر از موافقان و مخالفان کابینه با ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق به ابراز نظرات خود خواهند پرداخت.
چهار نفر از موافقان و مخالفان هر فرد پیشنهادی به عنوان وزیر هم فرصت خواهند داشت نظرات خود را ابراز کنند و فرد مورد نظر یا رئیس جمهور موقعیت دارد تا به اظهارات مطرح شده پاسخ دهد.
قرار است مجلس ایران در روز چهارشنبه 11 شهریور (دوم سپتامبر) درباره هر وزیر رای گیری کرده و رای خود را اعلام کند.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|