مردم سالاری با عنوان "وفاداری، اولویت اول احمدی نژاد" به بررسی وضعیت کابینه و انتخاب وزیران پرداخته، ایران روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی با تیتر "کابینه ای قوی با رای اعتماد مجلس" همین گزارش را در صدر اخبار خود آورده، جام جم از زبان رییس دولت نوشته "مجلس به رییس جمهور اعتماد کند"، رسالت از همین منبع نقل کرده "برتری را رکن امنیت می دانم".
"پافشاری بر تغییر مصرتر از پیش" در صدر گزارشی درباره گفته های رییس جمهور سابق عنوان اصلی افتاب یزد است، خبر "میهمانی های دولت مساله ساز شد" را تیتر اول خود قرار داده و فرهیختگان "اعتراض به حضور واسطه های رای اعتماد در مجلس."
روزنامه جمهوری اسلامی به نقل از رهبر نظام نوشته "در حوادث پس از انتخابات تخلفات و جنایاتی صورت گرفته است که با آن ها برخورد خواهد شد."
ابتکار با عنوان "معامله اوباما با کارت ایران" و کیهان با "صف بندی مجدد قدرت در افغانستان مجاهدین به قدرت برمیگردند" مسائل خارجی را خبرهای با اهمیت امروز خود دیده اند.
گزیده مقالات
فیلم پایان اصلاح طلبی
محمد علی وکیلی در سرمقاله ابتکار با اشاره به کیفرخواست متهمان دادگاه های اخیر و حجمله شان به دانشمندان علوم انسانی نوشته در 50 سال گذشته به محض ترجمه یک اثر غربی،موج آن نویسنده توسط روسنفکران وطنی در جامعه ایران انتشار یافته است.اندیشه های سارتروکی یرکه گوروها برماس، دست به دست می چرخد و در جامعه ما ایجاد موج می کند. به جان سنت خودی افتادیم و هیچ سعی و کوششی جهت دستیابی به علم اجتهادی بومی در حوزه علوم اجتماعی و انسانی روا نداشته ایم.
به نوشته این مقاله امروز شاهد تیتراژ پایانی فیلم اصلاح طلبی هستیم و این برای هیچ کس معنای پیروزی نمی دهد و بعید است کسی گمان بر جشن گرفتن آنرا داشته باشد.پایان اصلاح طلبی در ایران یعنی پایان ظرفیت نظام جمهوری اسلامی و طبیعی است که کسی به این راضی نخواهد بود چرا که نتیجه کوتاه مدت اتفاقات و حوادث اخیر قوت گرفتن گرایش بی دینی و دینداری غیر سیاسی است که هر دو به سکولاریسم ختم می شوند.
در ادامه این مقاله آمده گروهی که حاضر نیستند از جوهر دینداری خود دست بردارند سعی در رها کردن سیاست و عزلت نشینی دینی دارند و درحال ایجاد دیواری بین اعتقادات سنتی خود وسیاست هستند و البته این سرنوشت اصلاح طلبی ده پانزده سال اخیر نیست. از مشروطه تا کنون جنین اصلاح طلبی مرده به دنیا آمده ست.
گریه و خنده
سوسن شریعتی در اعتماد با اشاره به دادگاه های سیاسی نوشته وقتی فرزند انقلاب و فرزند نظام و فرزند اصلاحات را می بینی که ردیف در کنار هم به جرمی مشترک نشسته اند، سر در گریبان باشند یا نحیف و تکیده یا مضطرب و پریشان یا دست آخر توبه کار، به جز گریستن چه می توانی بکنی؟ وقتی می بینی که هابرماس و ماکس وبر و... با اغتشاشگران پیر و جوان هم پرونده می شوند و الساعه است که به جرم اغتشاش از صحنه دانشگاه ها پاک شوند و به همراه آنها مدرسان، جز خندیدن چه می توانی بکنی؟
این جامعه شناس و فرزند دکتر علی شریعتی اضافه کرده وقتی می شنوی که مجرم ردیف اول علوم انسانی و جامعه شناسی است و این اومانیست های مشکوکی که دور از چشم نیروهای امنیتی نرم خزیده اند زیر پوست شهر و جامعه و مسوولان ما را 30 سال پس از انقلاب فرهنگی سورپریز کرده اند یا اینکه از رادیو می شنوی که دارد از دانشجویان خنگ شهرستانی از همه جا رانده شده و عقده یی نسبت به علوم دقیقه صحبت می کند که به همه این دلایل آسیب پذیرند و از سر عقده می ریزند تو خیابان جز قهقهه زدن چه باید کرد؟
به نوشته خانم شریعتی در مقاله اعتماد وقتی می شنوی و همه مسوولان نظام بر سر آن وفاق دارند که در بازداشتگاه ها جرم های بسیاری اتفاق افتاده و باید خاطیان به سزای اعمال شان برسند و در همین حال همه کسانی که از این جرائم پرده برداشتند نیز باید مجازات شوند دیگر به جز هیستری هیچ راهی نمی ماند. خنده و گریه را درهم بیامیز و آنقدر جیغ بکش تا یکی سر رسد و تو را برگرداند به حالت اولیه.
چاره کار
کیهان در سرمقاله خود این پرسش را مطرح کرده که مصلحت چیست؟ با فتنه ای که پس از انتخابات برخاست چه باید کرد؟ ماجرا را چگونه باید ختم کرد؟ رأفت چاره کار است یا شدت؟ نوبت جراحی است یا مرهم نهادن و دلجویی کردن؟ جای همدلی و تفاهم و توافق است یا موقع استواری و استقامت و خلل ناپذیری؟ وحدت را چگونه و به چه قیمتی باید احیا کرد؟
در ادامه مقاله کیهان آمده البته که باید تلخی ها را به سر آورد و همدلی و وحدت ملی را تقویت کرد. باید که بر زخم پدید آمده مرهم نهاد. حتما باید با تخلف کنندگان هرکس که باشد برخورد کرد اما در مجرای قانون. انتخابات جشن 40 میلیونی یک ملت بود. این جشن را باید با خدمتگزاری و تقویت روح جمعی و ملی پاس داشت. در این میان نباید غافل بود که دشمن «اعتماد ملت» و «اعتبار حاکمیت» را نشانه رفته است.
به نظر نویسنده این مقاله نخبگان و دانایان و همه آنها که نزد مردم مرجعیتی دارند، باید به میدان بیایند. نوبت تجدید ولایت و برائت، همین حالاست. وقت گفتن است، هنگام روشنگری. بله در فتنه نباید سواری داد و دوشیده شد. اما این مربوط به عامه است. خواص نمی توانند کنار بنشینند به خیال این که به تکلیف عمل کرده باشند. تکلیف آنها روشنگری و بصیرت دادن است. مدار و مقر حق روشن است.
برای جلب نظر زنبیل به دست ها
آفتاب یزد در سرمقاله به مقایسه تازه ترین گفته های رییس دولت و وزیر خارجه پرداخته و تضادهای آنان را نشان داده به ویژه جائی که محمود احمدی نژاد به نقل از یک وزیرخارجه منطقه گفته است که یک کشور اروپائی قصد براندازی نظام ایران را دارد.
در سرمقاله این روزنامه آمده در سالهای اخیر، هیچگونه تحرکی از سوی متولیان سیاست خارجی ایران نسبت به زورگوییهای روسیه و چین در برابر مسلمانان آن کشورها مشاهده نشده است و حتی هشدار مراجع تقلید در این مورد، تغییری در سیاستهای خارجی دولت ایجاد ننمود. البته شاید بتوان آن سکوت را اینگونه توجیه کرد که در حال حاضر، تحریک دشمنی روسیه و چین علیه دولت ایران، به مصلحت نبوده است.
به نوشته سردبیر آفتاب یزد وزیر خارجه ایران موظف است در اولین فرصت پس از بازگشت از سفر تبلیغاتی به اصفهان، برای مردم مشخص کند آیا اطلاع رسانی وزیر خارجه کشور دوست، صحیح بوده و استعمار پیر واقعا از برنامهریزی برای تغییر حکومت در ایران سخن گفته است؟ اگر پاسخ مثبت است موضوع را با مردم در میان بگذارد. اگر هم وزیر خارجه کشور دوست، شعری خوانده تا پاداشی بـگیرد وزارت خارجه، موضوع را به اطلاع صاحبان کشور -ملت ایران- برساند تا خود را برای شنیدن خبر یـک کمک خارجی به یکی دیگر از آن که زنبیل خود را در صف ایران گذاشته بودند آماده سازند!
رشد تورم و بیکاری
دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود نوشته درست در شرایطی که محمد جهرمی وزیر کار در مراسم خداحافظی با خبرنگاران از ظهور موج بیکاری در کشور خبر میداد، شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد در جمع فعالان اقتصادی از رکود اقتصادی در کشور ابراز نگرانی کرد و آن را مهمترین مساله کشور در سالجاری دانست .
گزارشگر این روزنامه با اشاره به این که جهرمی دارد کابینه را ترک می کند اما شمس الدین حسینی برای وزارت اقتصاد کابینه دهم معرفی شده است نوشته جهرمی در شرایطی این سخن را بر زبان جاری کرده که خود مورد انتقادهای شدیدی درباره طرح بنگاههای زودبازده و عدمموفقیت این طرح قرار گرفته است. از جمله اخیرا مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی را درباره طرح بنگاههای زودبازده منتشر کرد که بر اساس آن کمتر از نیمی از اهداف طرح بنگاههای زودبازده در ایجاد اشتغال محقق شده و عمده وامها در جایی غیراز محل موردنظر مصرف شده است. البته جهرمی این آمار را قبول نداشت و به خبرنگاران قول داد که به زودی پاسخ مرکز پژوهشهای مجلس را خواهد داد .
سرمایه روزنامه دیگر اقتصادی هم در گزارش اصلی خود به یاد آورده که محمود احمدی نژاد در ایام انتخابات با اشاره به تورم نقطه ای یا ماهانه 15 درصدی اردیبهشت ماه امسال و آمار اشتغال زایی در بنگاه های زودبازده و پیشرفت حدود 100 هزار پروژه دولت نهم، اعلام کرد پیشرفت های زیادی در اقتصاد حاصل شده و تورم و بیکاری مهار شده است و در شرایط مناسبی هستیم.
آن چه باعث شده سرمایه این ادعاها را به یادآورد خبری است در این باره که دو تن از وزرای اقتصادی دولت در ارزیابی خود پیرامون وضعیت اقتصادی کشور در سال جاری، رکود و بیکاری را چالش اساسی کنونی ایران ارزیابی کردند.
تراز منفی بازرگانی
پیمان جنوبی در گزارشی در سرمایه نوشته مقایسه آمار تراز منفی تجاری غیرنفتی ایران از سال 1357 تا 1386 نشان می دهد وابستگی تجاری ایران به نفت سه برابر شده و از 17 میلیارد دلار در سال 57 به نزدیک پنجاه میلیارد دلار در سال 1386 رسید، یعنی توان اقتصاد ایران در تامین ارز موردنیاز برای واردات سه برابر ضعیف تر شده و به همان میزان به نفت وابسته تر شده است.
به گزارش این روزنامه نگار اقصادشناس بر اساس این آمار فاصله صادرات غیرنفتی با واردات کالا و خدمات به شدت رشد کرده و تراز منفی تجاری ایران بدون نفت در 30 سال گذشته 32 میلیارد و 640 میلیون دلار منفی تر شده و 9/2 برابر افزایش یافته است.
جلوگیری از ورود بنزین
همزمان با اوج گیری بجث تحریم ورود بنزین به ایران و ادعای رییس دولت به تامین بنزین مورد احتیاج کشور در داخل، مردم سالاری نوشته مسوولان گمرک بنادر شمالی کشور به دلیل آنچه که بدهی شرکت ملی نفت ایران عنوان شده از پهلوگیری دو کشتی حامل فرآورده های نفتی ممانعت به عمل آورده اند .
مردم سالاری نوشته عدم تخلیه سوخت این کشتی ها موجب شده است که علاوه بر تحمیل هزینه های دموراژ کشتی های استیجاری خارجی، تامین سوخت برخی از واحدهای صنعتی و نیروگاه ها نیز توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با مشکل مواجه شو تازه این بی ترتیبی نارضایتی طرف خارجی را به دنبال داشته است.
تعطیل دانشگاه ها
رسالت در سرمقاله خود با اشاره به این که تنها چند هفته دیگر تا آغاز سال تحصیلی جدید مانده نوشته دشمن در توطئه پیچیده مترصد آن است ضمن اختلال در کار علمی دانشگاهها و تعطیلی آنها فضای تشنج را به جامعه بازگرداند . خبری که رهبری با افشای توطئه خطرناک دشمن عملا خط ضد انقلاب را علنی کرد.
صالح اسکندری نویسنده سرمقاله این روزنامه به تاسی از رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده پیکان پروژه براندازی نرم فضای دانشگاهی و علمی کشور را نشانه رفته است و دانشگاه به دلیل ویژگی های ذاتی و عرضی آن مهم ترین میدان در جنگ نرم دشمن است. دانشگاه یکی از ابزارهای برتری علمی کشور است و تفوق علمی یکی از ارکان اصلی امنیت جمهوری اسلامی است. دشمن به منظور تضعیف امنیت کشور دانشجویان، دانشگاهیان و اصل تولید علم را نشانه گرفته است .
خرید رای اعتماد
نسرین وزیری در روزنامه خبر نوشته دستور هیأت رئیسه برای ممانعت از حضور بیش از دو نماینده پارلمانی از سوی هر وزارتخانه در راهروهای مجلس، مانع از ارتباطگیری گسترده دولتمردان با نمایندگان به منظور جلب رأی اعتماد آنها به وزرای پیشنهادی نشد. چرا که احمدینژاد با ابتکار برگزاری مراسم افطاری شبانه اقدام به دعوت گروهی نمایندگان در قالب فراکسیونی و مجامع استانی کرد تا شخصاً با آنها ارتباط برقرار کند .
به نوشته این گزارش نه تنها احمدی نژاد که وزرایش نیز دست بهکار شده و آنقدر دعوت نامههای رنگارنگ به دفتر نمایندگان ارائه شد که نشانگر چند مهمانی در هر شب بود. مهمانیهایی که در دفاتر مختلف وزرای پیشنهادی و سالنهای مختلف دولت گرفته تا رستورانها و هتلهای مجلل، برگزار میشود .
سرمقاله رسالت با این تاکید که "هیچ چیزی نباید مانع فعالیتهای علمی کشور شود" نوشته تعطیلی دانشگاه یکی از اهداف اصلی دشمن به منظور ضربه زدن به امنیت بلندمدت کشور است. این موضوع به هر قیمتی نباید محقق شود چرا که هنگامی این دومینوی فتنه پایان خواهد یافت که جمهوری اسلامی بتواند با پیشرفتهای بزرگ علمی و تکنولوژیک برتری بی چون و چرای خود در حوزه تولید علم را به اثبات برساند و پایبستی مرصوص برای امنیت کشور در همه زمینه ها تدارک ببیند .
|