خانم مرکل که در کشور خود با آقای نتانیاهو دیدار کرد پس از دیدار در یک کنفرانس خبری بر موضع هشت کشور صنعتی جهان تاکید کرد که معتقدند ماه سپتامبر "نقطه ای تعیین کننده" در رویارویی با ایران است و ایران باید به پیشنهاد موجود برای از سرگیری گفتگوها پاسخ دهد.
آنگلا مرکل گفت: "اگر ایران پاسخ ندهد، ما باید درباره موازین سخت گیرانه تر و تحریم در حوزه های انرژی، مالی و دیگر بخش های مهم گفتگو کنیم."
از سوی دیگر بنیامین نتاینیاهو نیز، در مراسمی که در آن نقشه ساخت اردوگاه آشویتس به او اهداء شد، عنوان کرد شباهت هایی میان گذشته و حال وجود دارد.
او گفت: "نمی توانیم اجازه دهیم با کسانی که می خواهند به کشتار جمعی اقدام کنند و خواستار نابودی یهودیان یا کشور یهودی هستند برخورد نشود."
آقای نتانیاهو هشدار داد: "مهم است رهبران دیگر کشورها درک کنند که کسانی که سرنوشت ما را مورد تهدید قرار می دهند، سرنوشت آنها را نیز به خطر خواهند انداخت."
هر چند ایران تاکید می کند که اهداف برنامه هسته ای این کشور صلح آمیز است تنها یک روز پیشتر نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه نیز درباره نیات واقعی ایران ابراز تردید کرد و نسبت به احتمال وضع تحریم های شدید تر هشدار داد.
حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در روز دوشنبه 24 اوت اعلام کرد که ایران به همکاری خود به آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه خواهد داد، و صدور مجوز برای بازدید از نیروگاه آب سنگین اراک را شاهدی بر این مدعا دانست.
با این وجود برخی کارشناسان معتقدند این امر با توجه به نزدیکی زمان انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره وضعیت برنامه هسته ای ایران رخ داده است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز پیشتر تاکید کرده بود که ایران تا پایان ماه سپتامبر فرصت دارد که به پیشنهاد مذاکره گروه پنج به علاوه یک-متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان پاسخ دهد.
قرار است موضوع برنامه اتمی ایران در پایان ماه سپتامبر امسال در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بررسی شود.
خانم مرکل همچنین از اسرائیل خواست تا برای ایجاد پیشرفت در گفتگوهای صلح خاورمیانه، شهرک سازی را متوقف کند.
صدر اعظم آلمان توقف روند ساخت و ساز در شهرک ها را "پیش نیازی برای احیاء روند صلح خاورمیانه" دانست.
خواسته خانم مرکل یک روز پس از آن مطرح شد که در لندن، آقای نتانیاهو پس از دیدار با گوردون براون نخست وزیر بریتانیا گفت اسرائیل به دستیابی به توافقی بر سر شهرک ها نزدیک شده است.
آمریکا نیز خواستار پیروی اسرائیل از خواسته فلسطینیان مبنی بر توقف روند ساخت و ساز شهرک ها در کرانه غربی رود اردن است تا امکان آغاز مجدد مذاکرات صلح فراهم شود.
فلسطینی ها تنها در صورت توقف ساخت شهرک ها حاضر به از سرگیری مذاکرات صلح هستند.
همچنین در جریان دیدار آقای نتانیاهو و خانم مرکل درباره مبادله زندانی با فلسطینیان جهت آزاد شدن گلعاد شالیط، سرباز اسرائیلی که از سال 2006 زندانی حماس بوده است بحث شد.
آلمان گزارش ها درباره دخالت این کشور در روند مذاکرات را تایید نکرده است اما آقای نتانیاهو با ابراز تشکر از آلمان، به عنوان کشوری که "با حسن نیت به اسرائیل در این مورد کمک کرده" تلویحا نقش داشتن آلمان در این بین را تایید کرد.
|
|
|
|
|
|