بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه اول شهریور

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه اول شهریور

تیترهای اول

آفتاب یزد در تیتر اول خود با اشاره به این که برای نخستین بار صندلی احمدی‌نژاد در مجمع تشخیص خالی نماند نوشته "غیبت معنادار احمدی نژاد در جلسه مجمع تشخیص"، اعتماد بر همین گزارش عنوان "از تفرقه بپرهیزید" داده است ، رسالت از قول هاشمی رفسنجانی در همان جلسه نوشته "رعایت رهنمودهای رهبری از ضروت های شرایط کنونی است و روزنامه جمهوری اسلامی از زبان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته "اتحاد و همدلی لازمه عبور کشور از مسائل داخلی است".

"وزارت زنان;مخالفت ها و موافقت ها" تیتر اول ابتکار است، کیهان "بحث روز: مجلس بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی" را در صدر گزارش های خود آورده و فرهیختگان از "روزهای سخت احمدی نژاد در مجلس" نوشته است.

جوان در عنوان اصلی خود از "نامه ۸ تشکل دانشجویى به رئیس جدید قوه قضائیه برای محاکمه سران اغتشاش ها" خبر داده و دنیای اقتصاد از "پایان بحران در اقتصاد جهانی" با علامت سئوال یاد کرده است.

گزیده مقالات

جنایات غیرقابل تحمل

آفتاب یزد در سرمقاله خود به پاسخ گوئی به احمد توکلی رییس مرکز پژوهش های مجلس پرداخته که در نامه ای به مهدی کروبی افشای "جنایات غیرقابل تحمل" در بازداشتگاه های کشور را مورد تقبیح قرار داده بود چرا که به نظر وی "دشمنان از آن سوء استفاده می کنند".

سردبیر این روزنامه کسانی که ظاهرا تنها ادعانامه آنها ‌‌علیه خاتمی، علنی کردن مـسئله قتل‌های زنجیره‌ای بود به مردم بگویند برای مجازات عاملان آن جـنـایت چه کردند؟ آیا در صورت سـکـوت کـروبـی، مـوسـوی، احـمـد تـوکلـی، حـسین شاهمرادی، عماد افروغ، حسین اعلایی و... تضمینی وجود دارد که ریشه این »جنایات غیرقابل تحمل « -به تعبیر احمد توکلی- خشکانده شود؟

مجتبی واحدی در سرمقاله آفتاب یزد افزوده کسانی که به دنبال دولت پاک بودند و برای تشکیل این دولت پاک، افشاگری در بالاترین سطوح کشور را وظیفه خود می‌دانستند اکنون به کدامین دلیل، افشاگری علیه تعدادی مامور جنایتکار را، "ریختن آب به آسیاب دشمن" تعبیر می‌کنند؟ آیــا آنــهــا مـی‌دانـند که با این حجم از هجمه به افشاگران، شائبه‌ای در اذهان به وجود می‌آورند که دفاع آنها تنها از چند مامور خودسر نیست و آنها احتمالاً در مقام دفاع از مسئولانی هستند که ممکن است خدای نخواسته با این افراط‌گری‌ها همراهی کرده باشند؟

از کابینه چه خبر

کیهان با عنوان از کابینه چه خبر؟!نوشته رئیس جمهور اعضای کابینه جدید را به مجلس معرفی کرده و در یک برنامه تلویزیونی برای مردم درباره اعضای جدید کابینه و علت انتخاب آنها توضیح داده اما کاش توضیح می داد که چرا برخی از وزرای کارآمد و شایسته کابینه نهم را کنار گذاشته است؟

در ادامه گفته گلایه آمیز روزنامه هوادار دولت از رییس جمهور آمده ایشان درباره برخی از آنها گفته است که هر چند وزرای شایسته و کارآمدی بودند ولی بالاخره تغییر و تحول هم ضرورت دارد و باید تغییر می کردند! اگر تا این اندازه تغییر و تحول را ضروری و باعث پیشرفت می دانند چرا، محکم به مشایی و چند نفر دیگر چسبیده و حاضر نیست هیچکدام از آنها را تغییر بدهد؟!

سه زن در کابینه

سروش فرهادیان در مقاله ای در اعتماد نوشته معرفی «سه زن» که هیچ، معرفی یک زن هم برای وزیر شدن در ایران تعجب برانگیز است؛ نه اینکه مردم خواستار این نبوده اند که زنان به وزارت برسند، چه آنکه نیم و بلکه هم بیشتر جامعه را زنان تشکیل می دهند بلکه ساختارها و باورها به گونه یی است که حضور زنان را در راس وزارتخانه ها چندان پذیرا نیست.

به نظر نویسنده این مقاله حال این سوال پیش می آید که محمود احمدی نژاد که دولتش همواره به دلیل اصطکاک زیادی که در زمینه های مختلف با بانوان داشته با چه تحلیلی و به چه دلیلی دست به معرفی «سه زن» برای حضور در راس سه وزارتخانه زده است.

به نوشته اعتماد جالب آن است که در دولت احمدی نژاد خانم ها روزهای پرچالشی را گذرانده اند؛ حضور گشت های ارشاد و تلاش برای کنترل ظاهر بانوان و رساندن آنان به یک پوشش حداکثری، افزایش شدت تلاش برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها و حتی محتوای کتاب های درسی دختران و پسران دانش آموز، تقدیم لایحه یی به مجلس به نام لایحه حمایت از خانواده که منتقدان اعتقاد داشتند بند هایی از آن چندهمسری را برای مردان تسهیل می کند که سرانجام از دستور کار مجلس حذف شد و... در دولت احمدی نژاد اتفاق افتاده است.

پیشنهاد وزارت زن

جواد لاریجانی در مقاله ای که در سرمقاله ابتکار نقش بسته نوشته بعضی ها همان اول انقلاب پیشنهاد می کردند که بیاییم یک وزارت زن تعریف کنیم و وزیر زن در کابینه داشته باشیم تا جای زن در جامعه را به صورت سمبلیک باز کنیم. این نظری نبود که حضرت امام (ره) بپسندند. نظر ایشان عمدتا این بود که ما اولا روی تحصیلات زنان سرمایه گذاری کنیم، ثانیا روی تنقیح قوانین سرمایه گذاری کنیم، ثالثا یک حرکت وسیع برای آگاه کردن زن، از توان خودش، از پتانسیلی که دارد، از نقشی که می تواند ایفا کند و حقی که دارد، انجام دهیم.

مشاور رییس قوه قضاییه به نوشته ابتکار اضافه کرده این که رئیس جمهور تصمیم گرفته در کابینه از همکاران زن در پست های وزارت استفاده کنند، خبر خوبی است و با توجه به تعداد قابل توجه زنان تحصیلکرده در کشور به نحوی زمان مناسب و موضع طبیعی می باشد. به نظرم با این دستاوردها و بارومترها را می شود اندازه گیری کنیم که کجای کار هستیم.

چرخش نخبگان

رسالت روزنامه دگیر هوادار دولت در سرمثقاله خود نوشته چرخش صحیح نخبگان و باز شدن حلقه بسته پیشین مدیران و جدیت رئیس جمهور در برخورد با مدیران متخلف و کم کار، بخشی از لوازم تحقق عدالت سیاسی در کشور را فراهم نموده است. تلقی عمومی این است که نابرابری سیاسی، جناح بازی، و ویژه خواری و ... در دولت احمدی نژاد روند فرسایشی را طی کرده است. مجلس هشتم نیز بهتر است با اعتنا به این رویکرد مثبت رئیس جمهور، جایگاه ویژه ای را برای افکار عمومی کشور در نحوه رای اعتماد به وزرا در نظر بگیرد.

به نظر نویسنده سرمقاله این روزنامه اقتضای اصولگرایی در مهندسی کابینه دهم شریک کردن شهروندان و در نظر گرفتن افکار عمومی است. در شرایط کنونی مطالبه اصلی مردم عدالت محوری، پایبندی به گفتمان انقلاب اسلامی، استکبار ستیزی، پاک دستی مسئولان، مبارزه با فساد و ویژه خواری، مبارزه با فقر و اشرافیگری، ساده زیستی دولتمردان و نزدیکی با مردم و غمگساری از ضعیفان و مستضعفان، کار و تلاش بی وقفه و خستگی ناپذیر است.

دست و پا بسته و شنا

بدرالسادات مفیدی در مقاله ای در فرهیختگان نوشته آن حالت که «دست و پایت را ببندند و بگویند حالا شنا کن» چقدر مناسب وضعیت ما در این انجمن در این سال‌ها بود. از یک طرف انتظار اعضا که می‌خواستند انجمن با مسائل روزنامه‌نگاران فعال‌تر برخورد کند و از سوی دیگر فشارها و محدودیت‌های روزافزون دولت وجود داشت.

به نوشته دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران پیش از وزارت کار، یعنی یک سال قبل‌تر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شمشیر خود را از رو بسته بود. مسوولان جدید فرهنگ و ارشاد در ابتدا فکر می‌کردند حیات انجمن به کمک‌های مالی آن وزارتخانه بستگی دارد، پس قطع هرگونه کمک مالی در دستورکارشان قرار گرفت. سپس سراغ جشنواره مطبوعات رفتند و به خیال خودشان با در اختیار گرفتن آن یک لگد محکم به انجمن زدند. غافل از اینکه انجمن طی سال‌های فعالیتش به تدریج یاد گرفته بود به لحاظ مالی چگونه مستقل از دولت بقا داشته باشد.

نامگذاری

به نوشته اعتماد جوانفکر مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد لاغری ابطحی را در زندان به علت گرفتن رژیم دانسته و در پاسخ به این پرسش که آیا حضور نماینده دادستان در چاپخانه و جلوگیری از انتشار برخی مطالب در روزنامه های اصلاح طلب با اصل آزادی در تعارض نیست، اصلی است که همه دنیا نیز یک امر پذیرفته شده است .

در ادامه گزارش اعتماد آمده که مشاور احمدی نژاد در خصوص برخی چهره ها این گونه اظهارنظر کرده است: مایکل جکسون؛ کسی که سیاه از دنیا رفت، داریوش مهرجویی؛ کارگردان مشهور سینما، محمد قوچانی؛ ای کاش قلمش در خدمت احزاب نبود، رحیم مشایی؛ کسی که در حقش ظلم شد، محسنی اژه یی؛ قابل احترام، سعید حجاریان؛ او یک جانباز نیست، عطریانفر؛ سرنوشت او می توانست بهتر از این باشد، محمود احمدی نژاد؛ گمشده یی که او را دیر یافتم، سیدمحمد خاتمی؛ کاش می توانستم او را دوست داشته باشم، اعظم طالقانی؛ نصیحت های پدر، فاطمه رجبی؛ او تنها مرد حامی دولت نهم نبود، محمدباقر قالیباف؛ در رویای ریاست جمهوری، سردار صفوی؛ سبز، آبی، بور.

وعده های پوچ

مهدی نوروزیان در گزارشی در بخش اقتصادی روزنامه اعتماد نوشته وعده های دولت قبل از انتخابات در مورد افزایش حقوق ها یکی پس از دیگری نقش برآب می شود و ظاهراً بازنشستگانی که پس از سال ها تلاش، امروز چشم امید به مستمری دولت دارند با خلف وعده روبه رو شده اند

.یک هفته به انتخابات مانده بود که محمود احمدی نژاد در مناظره یی که با مهدی کروبی داشت پس از نشان دادن چند نمودار که با حرف و حدیث های بسیاری همراه بود یک وعده داد؛ وعده یی که بلافاصله در رسانه های حامی او به طور گسترده منتشر شد.

به نوشته این روزنامه نگار احمدی نژاد در مناظره با مهدی کروبی گفت متوسط دریافت بازنشستگان از 139 هزار تومان در ابتدای این دولت به 496 هزار تومان رسیده که در راستای عدالت 256 درصد رشد داشته است. چنین وعده یی در حالی علنی می شد که در اردیبهشت ماه محمد مصری وزیر رفاه و تامین اجتماعی گزارش کردند؛ بنا به پیشنهاد وزارت رفاه و تامین اجتماعی و با تصویب هیات وزیران میانگین حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به 420 هزار تومان افزایش یافت. به بیانی دیگر در حالی که هشتم اردیبهشت میانگین حداقل حقوق بازنشستگان 420 هزار تومان در دولت تصویب شد، یک ماه بعد رشد متوقف شد.

Alireza88 - ایران - تهران
دوستان گرامی با شروع ماه مبارک رمضان و مسابقات لیگ فوتبال با راه اندازی برنامه های مختلف تلویزیونی مردم را دعوت به ارسال پیامک میکنند. هر پیامک میتوانند بعنوان برگ تاییدی برای صدا و سیما باشد که این بسیار بسیار خطرناک است. لطفاْ اطلاع رسانی کنید.
یکشنبه 1 شهریور 1388

کلاغ سیاه - ایران - تهران
نظر این بنده حقیر در مورد جهانفکر مشاور رسانه ای احمدی نژاد. ایکاش سر زا رفته بود وبه این سن نمیرسید تا این اراجیف ها را بگوید.
یکشنبه 1 شهریور 1388

koshtimana - ایران - تهران
میشه لطفا به من بگید فیلم های یوتویوب را چطوری ببینم؟
یکشنبه 1 شهریور 1388

black chador - امریکا - ولدن
مگر کیهان توقیف نشده؟ پس چرا شریعتمداری دوباره . خوری کرده؟
یکشنبه 1 شهریور 1388

IranBozorgMehr - ایران - اهواز
مسلمان ناقص العقل را چه به وزارت؟ اینها باید وزارت کنند یا چادرهاشونو به دور خودشون بپیچند؟ این ناقص العقل ها بهتر است بروند و مردان تمام عقل بزایند و بچه داری کنند. خاک بر سرتون با حکومت و دین و فرهنگ چرکین اسلامی تون. خاک. خاک. زباله های فسیل شده
یکشنبه 1 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.