مسافران ۳۰ میلیون دلاری کره ماه

مسافران 30 میلیون دلاری کره ماه

بیش از 12 تیم برای دستیابی به جایزه 30 میلیون دلاری ایکس پرایز گوگل با هم رقابت می کنند. قسمت بزرگی از این جایزه به اولین  کاوشگری تعلق خواهد گرفت که بتواند پیش از 31 دسامبر 2014 ( 10 دی 1393 ) روی کره ماه فرود بیاید، حداقل 500 متر بر سطح آن حرکت کند و عکسها و اطلاعاتی را از سطح این کره به زمین ارسال کند.
نیوساینتیست به معرفی پیشرفته ترین نمونه های ماه نشین این رقابت که تاکنون آماده شده اند، پرداخته است.
تیم رومانیایی آرکا قصد دارد، قسمتی از مسیر سفر تا ماه را با یک بالون سیاه غول پیکر طی کند. هوای درون این بالون با جذب نور خورشید، منبسط شده و شروع به بالا بردن آن و موشک متصل به این بالون تا لایه استراتوسفر در طبقات بالایی جو می کند.
بوگان اسبارلی، مدیر این پروژه می گوید: «این سفر بسیار ساده و کم هزینه است». این موشک که «هاس» نام دارد و برای اولین جایزه انصاری-ایکس پرایز (نخستین پرواز خصوصی به ارتفاع 100 کیلومتری زمین) طراحی و آماده شده، در ارتفاع 14 کیلومتری بالای زمین از بالون جدا خواهد شد.
اسبارلی می گوید: «به همین دلیل است که موشک ما این قدر عجیب به نظر می رسد. این موشک قرار است، از ارتفاع 14 کیلومتری زمین به سمت ماه حرکت کند و به همین دلیل هم نیازی به طراحی آیرودینامیک نداشته است».تیم سینرجی مون هم مانند آرکا، یکی از گروه هایی است که قبلاً در انصاری-ایکس پرایز شرکت داشته اند و علاوه بر این، تنها رقیب این گروه است که مانند آرکا، درحال طراحی و ساخت موشکی است که به سمت ماه پرتاب خواهد شد.برای ادامه کار این گروه قصد دارد، از موشکهای تجاری استفاده کند که ماهواره ها را در مدار قرار می دهند. گروه می خواهد این مأموریت را با استفاده از موشک ساخت شرکت اینتر اوربیتال سیستمز که ماه نشین سینرجی مون را مستقیماً بر روی سطح ماه خواهد نشاند، به پایان ببرد.
راندا میلیرون، مدیر عامل اینتر اوربیتال سیستمز می گوید: « من گمان می کنم ما تنها گروهی هستیم که شانس بردن جایزه را داریم. اگر شما تا به حال موشکی رزرو نکرده اید، هیچ راهی برای سفر به ماه نخواهید داشت».
ماه نشین ها و کاوشگرهای تیمهای مختلف، قابلیتهای متفاوتی دارند و نقطه قوت ماه نشین تیم ایتالیا توان حرکت و قدرت مانور آن است. نمونه ابتدایی این کاوشگر که روباتی فلزی شبیه به عنکبوت است، می تواند پاهایش را برای حرکت بلند کند و برای تغییر مسیر روی مفصل ها بچرخد.
امگا اینوی، تیم دانشجویی دانشگاه مرکزی فلوریدا در اورلاندو، ماه گذشته، کاوشگرش را به سایتی نزدیک قطب شمال انتقال داد تا به آزمایش سامانه های ارتباطاتی آن در محیطی بسیار شبیه سطح ماه بپردازد. گروه با موفقیت توانست این کاوشگر را از دفتر مرکزی اش واقع در اورلاندو، روی سطح منجمد قطب هدایت کند و عکسهایی از مسیر بگیرد.مدیر بخش مهندسی این پروژه، جیسون دان می گوید: «کاوشگر ما دارد در قطب، شبیه ترین نقطه روی زمین به محیط ماه، حرکت می کند. تا آنجا که می دانم، هیچ تیم دیگری شروع به آزمایش روباتش در چنین شرایطی نکرده است». گروه آستروبیوتیک که از دانشگاه کارنگی ملون در پیتزبورگ پنسیلوانیا در این رقابت شرکت کرده، قصد دارد کاوشگری بسازد که بتواند تمام زمان روز قمری را که حدود دو هفته زمینی طول می کشد، یکسره به فعالیت ادامه دهد.


این یعنی کاوشگر این گروه باید بتواند در برابر حجم عظیمی از گرمای کشنده تاب بیاورد. درجه حرارت ظهر در کره ماه، گاهی به 133 درجه سانتی گراد می رسد. دیوید گامپ، از اعضای این گروه می گوید: «چالش اصلی برای ما، ساخت درست چرخهایی نیست که بتوانند در مسیرهای سنگلاخ حرکت کنند، بلکه چیزی است باید جلوی ذوب شدن این روبات را بگیرد».
استفاده از طرحی نامتقارن در طراحی آخرین نمونه این ماه نشین، به نظر می تواند مؤثر باشد. پانلهای خورشیدی روی سطح این کاوشگر به نحوی نصب شده اند که همیشه رو به آفتاب باشند و گرمای زاید هم از سمت دیگر پانل به میان فضا تابیده خواهد شد.سلینی که طراحی مشترک گروه هایی آلمانی و چینی است، نمونه ای بسیار ساده از کاوشگری است که چرخی در ساخت آن استفاده نشده است. این ابزار ساده برای اینکه مسیری 500 متری را روی کره ماه بغلتد، ساخته شده و به این منظور قرار است از نیروی یک موشک کوچک برای آغاز حرکت استفاده کند.
سلینی علاوه بر این در محل فرودش روی کره ماه آتش بازی راه خواهد انداخت تا به تقویم چینی، سال اژدها را جشن بگیرد.در طراحی ماه نشین« Next Giant Leap » (جهش عظیم بعدی، اشاره به نخستین کلام نیل آرمسترانگ وقتی بر سطح ماه گام نهاد. این، گامی کوچک برای یک انسان و جهشی بزرگ برای بشریت است) نیز چرخی استفاده نشده است. این تیم قصد دارد، برای جابه جایی این کاوشگر، از همان فناوری اولیه - فشار موتور- که برای فرود آن مورد استفاده قرار گرفته، سود ببرد.
مایکل جویس که رهبری این تیم را برعهده دارد، می گوید: «اگر ناچار باشید برای فرود ایمن یک ماه نشین، فناوری را توسعه دهید و به کار بگیرید، استفاده مجدد از آن به مراتب ساده تر است». آنها گمان می کنند این سامانه جهشی می تواند موفقیتی بزرگ برای کاوش سیارات سنگلاخی و کوهستانی باشد. سیموس توهی، از اعضای این تیم و مدیر بخش سامانه های فضایی در دراپر لبز، واقع در کمبریج، ماساچوست در این باره می گوید: «ما می توانیم به مکانهایی دسترسی داشته باشیم که دیگر کاوشگرها نمی توانند».این تیم در آزمایشگاه های دراپر لبز به کار روی سیستمی مشغول است که بتواند گرانش سطح ماه را برای آزمایشهای ناوبری و ارتباطی این کاوشگر شبیه سازی کند. جالب است بدانید برای بلند کردن این کاوشگر از سطح ماه، پروانه هایی پر قدرت در آن تعبیه شده که پنج ششم وزن آن را تحمل می کنند.
اودیسی مون هم قصد دارد، در کاوشهای کره ماه سهمی داشته باشد. باب ریچاردز، که هدایت این تیم را به عهده دارد، با تن صدای مایکل جویس می گوید: «اگر یک بار بتوانید روی ماه فرود بیایید، حتماً برای بار دوم هم می توانید».این گوی کوچک، کاوشگر گروه منبع باز فردنت است و پیکوروور نام دارد. طرح کروی این ابزار به علاوه خارهای تعبیه شده در آن، امکان بالا رفتن از سربالایی را فراهم می کند. پیکوروور قابلیت غلتیدن در سربالایی و حفظ تعادل در سطوح لغزنده را در آزمایشهای متعددی اثبات کرده است. البته هیچ کدام از این سطوح به ناهمواری سطح ماه نبوده اند. این کاوشگر احتمالاً تنها ماه نشین مورد علاقه گربه ها هم هست. پیکوروور تنها 500 گرم وزن دارد و به همین دلیل قرار دادنش در مدار هزینه چندانی ندارد. فرد بورژوا که هدایت این تیم را به عهده دارد، به شوخی می گوید: «اگر بتوانیم با یک فضانورد دوست شویم، می توانیم از او بخواهیم پیکوروور را در جیبش بگذارد و به ماه ببرد».
گروه فردنت، کاوشگر دیگری را هم به نام WRV1 در دست طراحی دارد. این تیم که می خواهد از خرد جمعی استفاده کند، هنوز تصمیم نگرفته کدام کاوشگر را به ماه بفرستد و حتی چگونه این کار را انجام بدهد. بورژوا می گوید: «ما می خواهیم تمام احتمالها را در نظر بگیریم».

Alireza88 - ایران - تهران
خدا را شکر فعلاْ جان مردم در امان است. ---. دوستان گرامی با شروع ماه مبارک رمضان و مسابقات لیگ فوتبال با راه اندازی برنامه های مختلف تلویزیونی مردم را دعوت به ارسال پیامک میکنند. هر پیامک میتوانند بعنوان برگ تاییدی برای صدا و سیما باشد که این بسیار بسیار خطرناک است. لطفاْ اطلاع رسانی کنید.
یکشنبه 1 شهریور 1388

immortal1977 - هلند - امرسفورت
دوستان محترم فضا نورد اون بالاها یه بچه پررو ماهواره بنام اق امید هستش که باعث افتخار بچه بسیجیهای گاگول بودش.ایشون بجرم تجاوز به ناهید و زهره در بازداشت بسر میبرن.محبت کنین این بیلاخ گنده رو از طرف ما ایرانیان که اول حواله سازندگان چینی و 10% مهندسای بسیجی کرده بودیم , رو براش ببرین
یکشنبه 1 شهریور 1388

man iraniam1 - هندوستان - بنگلور
قوربونت ما خیلی همت کنیم دست زن و بچه رو بگیریم بریم یه پارک جنگلی زیریک درختی با گاز پیکنیکی و یک کتری و فلاسک چای و یک دیگ غذا و بالش و افتابه . که همیننم سالهاست به خاطره تبدیل شده .سفربه کره ماه برای ما مثل یک خیاله .
یکشنبه 1 شهریور 1388

شاه کوکو جون - استرالیا - آدیلید
ببین دنیا به کجا رسیده، مملکت ما رو ببین که هنوز از دوران زورگویی و ناعدالتی در نیومده...
یکشنبه 1 شهریور 1388

iran-azad - ایران - تهران
در دنیا فقط یک اعجوبه هست که می تونه این جایزه رو ببره اون آقایی است به نام برث روتن که در سال 2006 شرکت خصوصی او موفق شد یک انسان را به فضا بفرستد - درباره اش تحقیق کنید حتما شاختان را نمی توانید کنترل کنید
یکشنبه 1 شهریور 1388

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
آخ حیف شد که رییس جمهور ما همه وقتش صرف این ضعیفه های وزیر بعد از این شد وگرنه ایشان هم آب گرم کنش را برای شرکت در مسابقه ارسال می نمود.
یکشنبه 1 شهریور 1388

Ezhaq - ایران - تهران
خیلی جالب بود٬ بیاد مسابقه اولیه با هواپیماهای قدیمی می فتم که برای عبور از قاره آمریکا به قاره اروپا که برای دست آوردن جایزه با هم رقابت می کنند.
یکشنبه 1 شهریور 1388

abiabi - انگلستان - لندن
بالاخره قبلا کسی رفته به ماه یا نه . اگر واقعا رفتن که دیگه اینقدر مشکل ندارد . تازه با تکنولژی اون زمان . پس شاید دروغ گفتن و هیچ وقت به ماه نرفتن
یکشنبه 1 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.