لیبی رابطه تجاری را علت آزادی مقراحی عنوان کرد

لیبی رابطه تجاری را علت آزادی مقراحی عنوان کرد

سیف الاسلام قذافی آزادی مقراحی را یک پیروزی برای مردم لیبی دانسته است

سیف الاسلام قذافی، پسر رهبر لیبی روابط تجاری کشورش با بریتانیا را عامل آزادی عبدالباسط المقراحی عنوان کرده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی عنوان کرد سیف الاسلام به تلویزیون لیبی گفته است توافق بر سر آزادی عبدالباسط المقراحی هنگام گفتگوهای نفت و گاز بین دو کشور صورت گرفته است.

بریتانیا این گزارش را رد کرده است.

دولت محلی اسکاتلند عبدالباسط المقراحی را به علت ابتلای به سرطان پروستات پیشرفته، از زندان آزاد کرده است اما مقامات آمریکایی و برخی از سیاستمداران بریتانیایی این اقدام را مورد انتقاد شدید قرار داده اند.

او به جرم دست داشتن در انفجار هواپیمای مسافربری پان ام بر فراز اسکاتلند به حبس ابد محکوم شده بود.

دویست و هفتاد نفر در این حادثه که در سال 1988 رخ داد، کشته شدند.

آقای مقراحی با استقبال گرم مردم لیبی به این کشور بازگشته و سیف الاسلام قذافی آزادی آقای مقراحی را یک پیروزی برای مردم کشورش دانسته است.

او به یک شبکه تلویزیونی لیبی گفت هربار کشورش با بریتانیا بر سر قراردادهای نفت و گاز گفتگو می کرد، موضوع آقای مقراحی هم مطرح می شد.

سیف الاسلام گفت تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا بارها درباره آقای مقراحی صحبت کرده بود.

آقای بلر در ماه مه 2007 از لیبی دیدن کرد و شرکت بریتیش پترولیوم در جریان این سفر با این کشور یک قرار نفتی نهصد میلیون دلاری امضا کرد.

در این حال، وزارت امور خارجه بریتانیا تاکید کرده است آزادی آقای مقراحی صرفا به تصمیم دولت محلی اسکاتلند مربوط بوده است.

یکی از سخنگویان وزارت امورخارجه بریتانیا گفت: "هیچ معامله ای میان دولت های بریتانیا و لیبی در رابطه با مقراحی و منافع تجاری صورت نگرفته است."

علاوه بر دولت های آمریکا و بریتانیا، خانواده های قربانیان حادثه انفجار هواپیمای پان ام هم از استقبال گرم از عبدالباسط المقراحی در لیبی انتقاد کرده اند.

وزیر امور خارجه بریتانیا در مصاحبه با بی بی سی گفته است که "صحنه استقبال از مسئول قتل عام گروهی از افراد بی گناه به عنوان یک قهرمان در طرابلس عمیقا نگران کننده بوده است."

باراک اوباما هم پخش این صحنه از تلویزیون لیبی را محکوم کرد.

پی جی کرولی، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا هم در گفتگو با بی بی سی به لیبی هشدار داد متوجه عواقب این اقدام بر آینده روابطش با سایر کشورها باشد.

گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا هنوز واکنشی در این باره نشان نداده است ولی در نامه ای به معمر قذافی از او خواسته است با این موضوع با حساسیت برخورد شود.

تشکر قذافی از براون در ارتباط با آزادی مقراحی

سرهنگ قذافی با عبدالباسط المقراحی ملاقات کرد

سرهنگ قذافی رهبر لیبی، از گوردون براون نخست وزیر بریتانیا در ارتباط با آزادی عبدالباسط المقراحی، بمبگذار لاکربی تشکر کرده است.

آقای قذافی گفت گوردون براون، مقامات دولت محلی اسکاتلند را ترغیب کرده بود که برای آزادی آقای مقراحی "تصمیمات شجاعانه ای" بگیرند.

سرهنگ قذافی همچنین ملکه بریتانیا و پرنس آندرو، پسر ملکه بریتانیا را برای "ترغیب دولت اسکاتلند" ستود.

رهبر لیبی ابراز امیدواری کرد که آزادی آقای مقراحی به بهبود روابط لیبی و بریتانیا کمک کند.


سرهنگ قذاقی انتقادهای آمریکا و بریتانیا از تبلیغات لیبی در باره این آزادی را نادیده گرفته و با عبدالباسط المقراحی ملاقات کرد.

آقای مقراحی تنها کسی بود که در ارتباط با منفجر کردن یک هواپیمای آمریکایی بر فراز لاکربی در اسکاتلند در سال 1988 محکوم شده بود.

پیشتر، سیف الاسلام قذافی، پسر رهبر لیبی روابط تجاری لیبی با بریتانیا را دلیل آزادی عبدالباسط المقراحی توصیف کرده بود.

سیف الاسلام قذافی به تلویزیون لیبی گفته بود توافق بر سر آزادی عبدالباسط المقراحی در جریان گفتگوهای نفت و گاز لیبی با بریتانیا صورت گرفته بود.

بریتانیا این ادعا را رد کرده است.

سیف الاسلام گفت تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا بارها درباره آقای مقراحی صحبت کرده بود.

آقای بلر در ماه مه 2007 از لیبی دیدن کرد و شرکت بریتیش پترولیوم در جریان این سفر یک قرار نفتی نهصد میلیون دلاری با لیبی امضا کرد.

دولت محلی اسکاتلند عبدالباسط المقراحی را به علت ابتلای به سرطان پروستات پیشرفته، از زندان آزاد کرده است اما مقامات آمریکایی و برخی از سیاستمداران بریتانیایی این اقدام را مورد انتقاد شدید قرار داده اند.

انتقاد شدید رئیس 'اف بی آی' از آزادی مقراحی

رئیس اف بی آی: آزاد شدن مقراحی عدالت را به تمسخر گرفته است

رابرت مولر، رئیس پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی، از اقدام وزیر دادگستری اسکاتلند در آزادی عبدالباسط علی مقراحی، "عامل" بمبگذاری لاکربی به شدت انتقاد کرده است.

رئیس اف بی آی با ارسال نامه ای به کنی مک آسکیل، وزیر دادگستری اسکاتلند، این تصمیم را "توجیه ناپذیر" توصیف کرد و آن را برای عدالت "زیان آور" دانست.

وزیر دادگستری اسکاتلند روز پنج شنبه (20 اوت) با استناد به قوانین این کشور، "ترحم" را دلیل اصلی موافقتش با آزادی مقراحی اعلام کرد.

او در عین حال با خانواده های قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرده بود.

اما رئیس اف بی آی در نامه اش خطاب به وزیر دادگستری اسکاتلند نوشته که با آزاد کردن مقراحی، اندوه خانواده های قربانیان بمبگذاری لاکربی را به تمسخر گرفته است.

نامه آقای مولر مورخ 21 اوت است، اما اف بی آی آن را روز شنبه (22 اوت) منتشر کرد.

رئیس اف بی آی در این نامه که نسخه ای آن به خانواده های قربانیان بمبگذاری لاکربی فرستاده شده است، همچنین به وزیر دادگستری اسکاتلند می گوید که با آزادی مقراحی اصول عدالت و حاکمیت قانون را به تمسخر گرفته است.

عبدالباسط علی مقراحی به سرطان پروستات مبتلاست و به گفته پزشکان اسکاتلندی کمتر از سه ماه دیگر به عمرش باقی مانده است.

او عامل بمبگذاری در هواپیمای بوئینگ 747 شرکت هواپیمایی "پان آمریکن" شناخته شده بود.

آن هواپیما که در 21 دسامبر 1988 از لندن به مقصد نیویورک در پرواز بود، بر فراز شهر لاکربی اسکاتلند منفجر شد. بسیاری از مجموع 270 قربانی آن بمبگذاری شهروند آمریکا بودند.

رئیس پلیس فدرال آمریکا نوشته است که به عنوان معاون دادستان فدرال در آن زمان شخصا برای شناسایی عامل بمبگذار لاکربی فعال بوده و با واقعیت های این پرونده آشناست.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، نیز پیشتر گفته بود که آزادی "عامل" قتل دستجمعی سرنشینان هواپیمای پان امریکن فقط هشت سال پس از آغاز دوره زندان او، " اقدامی اشتباه" است.

دولت وی از لیبی خواسته بود که از عبدالباسط مقراحی مانند یک قهرمان استقبال نکند و او را تحت بازداشت خانگی قرار دهد.

اما استقبال گرم از مقراحی در لیبی به یک موضوع جنجالی تبدیل شده است.

انتشار گزارش های خبری و تصویری مراسم شادمانی شهروندان لیبی هنگام ورود عبدالباسط المقراحی به طرابلس واکنش دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا را نیز در پی داشته است.

او خوشامدگویی به مقراحی را باعث "تاسف عمیق" دانسته است.

به گفته وزیر امور خارجه بریتانیا، "صحنه استقبال از مسئول قتل عام گروهی از افراد بی گناه به عنوان یک قهرمان در طرابلس عمیقا نگران کننده بوده است."

وی در عین حال تاکید کرد که دولت بریتانیا در آزادی عبدالباسط المقراحی دخالتی نداشته است.

با این همه، سرهنگ معمر قذافی رهبر لیبی، از گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا در ارتباط با آزادی مقراحی قدردانی کرده است.

وی که شخصا با مقراحی ملاقاتی داشته، گفته است که گوردون براون، مقام های دولت محلی اسکاتلند را ترغیب کرده بود که برای آزادی مقراحی "تصمیمات شجاعانه ای" بگیرند.

پیشتر، سیف الاسلام قذافی، پسر رهبر لیبی، روابط تجاری لیبی با بریتانیا را دلیل آزادی عبدالباسط مقراحی توصیف کرده بود.

سیف الاسلام قذافی به تلویزیون لیبی گفته بود توافق بر سر آزادی عبدالباسط مقراحی در جریان گفتگوهای نفت و گاز لیبی با بریتانیا صورت گرفته بود.

بریتانیا این ادعا را رد کرده است.

برخی معتقدند که عامل واقعی بمبگذاری لاکربی عبدالباسط مقراحی نبوده است. آن ها مقام های ارشد دولت لیبی را مجرمان اصلی این رخداد مرگبار دانسته اند.

آقای مقراحی در جریان محاکمه همواره بر بی گناهی خود تاکید داشت و هرگز مسوولیت دخالت در بمبگذاری را نپذیرفت.

mlowes - آمریکا - واشینگتن-دی سی
هرکسی که کمی اطلاعات پزشکی داشته باشه میدونه که سرطان پروستات سرطانی نیست که کسی را به سرعت از پا در بیاره. حتی در مواردی که متاستاز پیشرفته هم داده باشه با هورمون درمانی بین 15 تا 20 سال قابل کنترله. در نتیجه فرضیه زد و بند مالی بین انگلستان کثیف و لیبی بسیار درسته. به علاوه هیچ کار مشکلی نیست که این فرضیه اثبات بشه. اگر که تا 3 ماه دیگه این آقا مرد و البته جسدش را سازمانهای بین المللی معاینه کردند و مرگ را تایید کردند که هیچ ولی اگر غیر از این باشه کاملا واضحه که انگلستان یک چند 10 میلیارد دلاری گرفته که این جانی را آزاد کنه. البته حافظه افکار عمومی خیلی کوتاه تر از اینهاست که بخواد تا 3 ماه دیگه این مردک جانی را بخاطر بیاره
یکشنبه 1 شهریور 1388

irany awareh - سوید - استگهلم
اقای اباما خواسته گه از ازادی مقراحی استقبال گرم نشود.!!!!!!! باراگ اباما دوست عزیز باید بعرض برسانم گشور لیبی گشوریست مسلمان نشین و همه میدانیم خونریزی و ادمگشی از ایات قرانی دین اسلام است و گسی گه بتواند این افتخار را بدست بیاورد(270 نفر را یگحا بگشد) حتما در ممالگ اسلامی به گرمی از او استقبال خواهد شد.با عرض معذرت از بلوستار و بقیه اس.. ها (ببخشید اسلامیها).
یکشنبه 1 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.