حیات نو در سرمقاله خود به تهمت ها و افتراها نسبت به نخبگان اعتراض کرده و نوشته جامعهاى که بازار تهمت، افترا، تخریب و تعقیب نخبگان را در دستور کار مدیران و رسانههایش قرار دهد نه تنها در راستاى جامعه علمی، اسلامى و شیعى قرار ندارد، که پایه ریز جامعهاى جاهلی، غیر دینى و سکولار عوامانه است.
به نوشته سرمقاله این روزنامه نه تنها باید از آراء و اندیشهها و نقد نخبگان جامعه استقبال کرد، بلکه باید در نقد خویش از آراء عالمان و نخبگان جامعه بهره برد و در صورت مشاهده مخالفت بخش عظیمى از نخبگان جامعه با اندیشه، باور و عملکرد خود، نه به آنها، که به خود شک کرد.
در دفاع از موسوی و کروبی
محمد عرفانی در حیات نو به انتقاد از رویاروئی نشریات دولتی با دو نامزد انتخابات ریاست جمهور پرداخته و نوشته کسانى که با استفاده از امکانات دولتى و بویژه رسانه ملى هرچه مىخواهند نثار این دو نفر مىکنند براى یک بار هم که شده بفرمایند آیا حاضرند پاسخ مطالب خود را نیز دریافت کنند؟ اگر پاسخ مثبت است بفرمایند از طریق کدام رسانه مىتوان چنین کرد؟
نویسنده این مقاله با اشاره به تازه ترین انتقادات علی اکبر ولایتى و غلامعلی حدادعادل از میرحسین موسوی و مهدی کروبی از آنان پرسیده آیا حاضرند زمینهاى فراهم آورند تا از همان مجامع و رسانه آقاى موسوى به طرح نظرات و دیدگاههاى خود بپردازد.
به نظر مقاله حیات نو اگر دو نامزد معترض درون نظام هستند که هستند و اگر دغدغه اصلاح وضع موجود را دارند آیا نباید از امکانات رسانهاى مناسب برخوردار شوند؟ بدونشک اگر این امکان را در اختیار نداشته باشند و رسانههاى خارجى به انعکاس مواضع آنها بپردازند و یا از آنها حمایت کنند نه تنها مسئولیتى متوجه این افراد نیست که مسئولیت متوجه کسانى است که اسباب محرومیت آنها از رسانههاى داخلى فراهم آوردهاند.
کمبود داخلی و توزیع خارجی
آفتاب یزد در گزارشی نوشته مستمری بگیران کمیته امداد در حالی باید امسال در حسرت بن کالای ماه رمضان باشند که سالانه هزاران تن مواد غذایی بین مستمندان کشورهای آذربایجان ، افغانستان ، سوریه ، تاجیکستان و عراق توزیع می شود.
به گزارش این روزنامه با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان به نظر می رسد، بن کالای این ماه ، امسال نیز برای مستمری بگیران کمیته امداد و سایر دستگاه های حمایتی تنها حسرت را میهمان سفره های افطار آنان می کند و این درحالی است که وعده چندباره مسئولان و نگاهی گذرا به میلیاردها تومان کمکهای خارجی به مستمندان دیگر کشورها ، بیش از پیش ذهن ایرانی ها را آشفته می سازد.
مسئولیت سقوط ها
فرزاد توکلی زاده در گزارشی در اعتماد نوشته اگر از حوادث دیگری که برای هواپیما در این چند ه رخ داده بگذریم، در کمتر از یک ماه، دو هواپیما در ایران سقوط کرده است. فرض کنید این اتفاق در کشور دیگری روی می داد، چه پیامدهایی داشت؟ فکر می کنید چند نفر استعفا می دادند؟ آیا دولت هم تا مرز سقوط پیش نمی رفت؟ در ایران اما چه شد؟ ظاهراً نه تنها آب از آب تکان نخورده است که هیچ کس از مدیران مسوولیت را بر عهده نمی گیرد.
به نوشته این روزنامه ظاهراً نه تنها کسی مسوولیت بر عهده نمی گیرد که طلبکار هم هستند. سخنان وزیر راه و ترابری را ببینید، او پس از مدت ها سکوت گفته است رسانه ها سوانح هوایی اخیر را همچون بمب مطرح کردند که باعث دودلی و بی اعتمادی مردم در استفاده از ناوگان هوایی شده است در حالی که رسانه ها موظف هستند مردم را آرام کنند تا ما در جهت افزایش ایمنی و نوسازی ناوگان حرکت کنیم.
نویسنده مقاله اعتماد تاکید کرده آقای بهبهانی نه تنها از طرح مسائل مربوط به سقوط در رسانه ها ناراحت است که برای آنها وظیفه هم تعیین می کند و از میان همه کسانی که در این ماجرا مسوولیت دارند، می گذرد تا بگوید شما رسانه ها تلاش کردید این مساله را به صورت بمب درآورید که این کار را هم کردید. ظاهراً او متوجه نیست آنچه بمب است، سقوط هواپیماهاست نه خبر سقوط آنها. خبر انعکاس واقعیتی است که متاسفانه رخ داده است.
ولیعصر یک طرفه
به نوشته دنیای اقتصاد بسیاری از کسبه خیابان ولیعصر به اجرای طرح یک طرفه کردن این خبابان اعتراض دارند و نگران بازده سرمایه گذاری خود در این خیابان تهران هستند. در حالی که شهیدی مشاور تشکری هاشمی معاون حمل ونقل شهرداری تهران استفاده از معابر را امتیاز و نه حق شهروندان می داند و معتقد است شهرداری می تواند بنا بر مصلحت مسیر ها را تغییر دهد اما کارشناسان و اهل نظر تاکید دارند اجرای این طرح از نظر حقوقی، محیط زیست و اقتصادی نیاز به بررسی و مطالعه بیشتری داشته است.
سرمایه نوشته نخستین گزارش مرکز کنترل ترافیک تهران حکایت از کاهش ۵۰ درصدی ترافیک در محور ولیعصر به ویژه حد فاصل خیابان بهشتی تا میدان ونک و افزایش ۲۲ درصدی ترافیک در شبکه تحت تاثیر این محور دارد. به گزارش این روزنامه در ارزیابی اولیه این مرکز از اثرات و نتایج اجرای طرح یکطرفه کردن خیابان ولیعصر بر محورهای جایگزین از جمله آفریقا، شریعتی، کردستان، شهید گمنام، میرزای شیرازی، قائم مقام و شهید بهشتی تقاطع های موجود در محورهای مذکور که متصل به سیستم کنترل مرکزی هوشمند است مورد بررسی قرار گرفته اند.
پژمان موسوی در سرمقاله مردم سالاری نوشته می توان حدس زد که با این اقدام شهرداری از امروز گره های ترافیکی در این مناطق شکل بگیرد که به این آسانی ها باز نشود. نکته مهم دیگر نحوه اطلا ع رسانی این اقدام عجولا نه شهرداری است; طرحی با این اهمیت و با این دربرگیری، چرا این قدر دیر اطلا ع رسانی می شود؟ چرا ناگهان می بایست شهروندان با یک طرفه شدن خیابانی روبرو شوند که شریان حیاتی حمل ونقلی شهرشان است؟
نویسنده این مقاله پرسیده در مجموع می توان این گونه نتیجه گیری کرد که مدیران شهرداری تهران پیش از آن که دامنه اعتراضات و گره های کور ترافیکی، گسترش یافته و تمامی مناطق اطراف این خیابان را در بگیرد، می بایست نسبت به این اقدام خود تجدید نظر نموده و زمینه رضایت شهروندان را از عملکرد خود فراهم نمایند.
گرانی و تورم
روزنامه جمهوری اسلامی سرمقاله خود را به گرانی و تورم در آستانه ماه رمضان اخصتصاص داده و نوشته اقتصاددانان برای تورم علل و ریشه های مختلف و متعددی ذکر می کنند از جمله پیشی گرفتن تقاضا از عرضه که به تورم ناشی از کمبود عرضه منجر می شود و یا افزایش شدید و غیرمتناسب نقدینگی در جامعه که به رشد حباب گونه تقاضاهای اجابت نشده از سوی عرضه می انجامد ولی با تعمیق در این دو نوع تورم مشخص می شود که پیدایش آنها نیازمند طی شدن یک دوره زمانی نسبتا طولانی است و این عوامل نمی توانند به جهش های قیمتی و یا همان گرانیهای مقطعی منجر شوند.
به نظر این روزنامه نگاه موردی به این گرانی ها و درصد کالاهای خاص مانند مرغ گوشت و تخم مرغ نشان می دهد که بهای خرده فروشی این کالاها با نزدیک شدن به مقاطع زمانی خاص به ناگاه و به صورت روزانه افزایش می یابد در حالی که با اطمینان می توان گفت میزان تقاضا برای آنها با این افزایش شدید تناسبی ندارد که بتوان این جهش قیمتی را ناشی از رشد دفعی تقاضا قلمداد کرد.
شلوارهای چینی
جوان در گزارش اصلی خود از رسیدن شلوارهای جین زنانه چینی با نوشته بسم الله الرحمن الرحیم به بازار تهران خبر داده و نوشته فبل از این حتى تسبیح ها و جانمازهاى چینی ایرانیان رسیده بود و حالا کلمه «الله» و عبارت مقدس مسلمانان یعنى «بسم الله الرحمن الرحیم» را به پشت شلوارهاى ایرانیان دوخته اند. شلوارهایى که در افسریه، به قیمت ۲۱ هزارتومان در حراجى به فروش مى رسند.
به نوشته این روزنامه هوادار دولت: با توجه به گرانى قیمت نفت در سال گذشته، شاهد افزایش رشد صادرات ایران به چین بودیم. البته آنچه به عنوان کالاى بى کیفیت چینى در بازار ایران به دست مصرف کننده مى رسد بخشى از کالاهاى چینى است وگرنه پروژه راه آهن، مترو، سد، نیروگاه، بازسازى پالایشگاه و ماشین آلات، هم از چین وارد مى شوند. کارشناسان معتقدند واردات ۱۳ میلیارد دلارى از امارات نیز عمدتاً کالاهاى چینى است .
نرخ ارز متناسب با تورم
سرمایه در گزارش اصلی خود نوشته بانک مرکزی پیشنهاد داد این بانک در برنامه پنجم توسعه اجازه افزایش نرخ ارز متناسب با تورم را داشته باشد. این در حالی است که دیروز در همایش صادرات، وقتی مدیرعامل بانک توسعه صادرات به پنج میلیارد دلار اعتبار وزارت صنایع برای جبران خسارت ناشی از نوسانات نرخ ارز اشاره کرد، صادرکنندگان فاش کردند که هیچ کدام حتی یک تومان از این اعتبار بهره نبرده اند.
جمشید پژوهان در سرمقاله همین روزنامه نوشته در اقتصاد ایران به خاطر دخالت شدید دولت، برخورداری از درآمد ارزی سرشار از فروش نفت و نقش دولت به عنوان بزرگترین فروشنده ارز در بازار، شرایط رقابتی در بازار نداریم تا براساس آن، نرخ دلار و سایر ارزها در شرایط رقابتی و عرضه و تقاضا تعیین شود و میزان واردات و تولید داخلی خود را با واقعیت های اقتصادی تطبیق دهند.
به نوشته این اقتصاددان در سرمقاله سرمایه نرخ ارز باید در بازار تعیین شود اما در اقتصاد ایران هیچ یک از عوامل تعیین کننده نرخ ارز از قوانین اصولی اقتصاد تبعیت نمی کند و نمی توان انتظار داشت که تنها با افزایش متناسب نرخ ارز با نرخ تورم به نتیجه مورد نظر که همان افزایش رقابت پذیری تولیدات داخلی با تولیدات خارجی و تنظیم بازار است دسترسی پیدا کنیم.
بازپس گیری سهام عدالت
صادق جنان صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته مسوولان وزارت اقتصاد از تشکیل کمیتهای برای شناسایی علمی دهکهای درآمدی خبر میدهند که وظیفه آن بررسی وضعیت درآمدی دریافتکنندگان سهام عدالت است تا در صورت مشمول نبودن، نسبت به بازپسگیری سهام عدالت از این گروه اقدام شود.
گفتنی است طرح سهام عدالت از ابتدا با مخالفت اقتصاددانان روبرو شد چنان که استادان اقتصاد در دو نامه خود به رییس دولت پیش بینی کرده بودند توزیع این سهام نه تنها حرکتی به خصوصی سازی ندهد بلکه تعهداتی را در مقابل رای دهندگان به عهده گیرد که با کاهش درآمدهای نفتی پرداخت آن به این شکل غیرممکن باشد.
نویسنده سرمقاله دنیای اقتصاد تاکید کرده که در این میان یک نکته مبهم نیز وجود دارد و آن اینکه آیا افرادی که سود سهام عدالت را دریافت کردهاند، در صورت باز پسگیری سهام تخصیصی از آنها، سود تخصیص یافته را نیز باید به سهامداران جدید منتقل کنند یا خیر؟
تحریف گفته های آیت الله
یک هفته بعد از انعکاس وسیع گفته های محمد تقی مصباح یزدی در روزنامه ها و نشریات داخلی و خارجی که از قول وی نوشته بودند رییس جمهوری حکمش توسط رهبر تنفیذ شده، پس اطاعت از وی مانند اطاعت از خداست، گزارش روزنامه جمهوری اسلامی نشان می دهد که دستکاری خبرگزاری دولت باعث شده است که این استاد حوزه علمیه قم با انتقادهای وسیع روبرو شود
به نوشته این روزنامه هوادار دولت، جمله اصلی آیت الله مصباح یزدی این بوده که وقتی ریاست جمهوری و همه نهادهای قانونی حکمشان توسط رهبر تنفیذ می شود یعنی اطاعت از آن ها مانند اطاعت از خدا واجب است، اما خبرگزاری دولت "همه نهادهای قانونی" غیر از رئیس جمهور را از متن اظهارات ایشان حذف کرده است.
با اینهمه، روزنامه جمهوری اسلامی بر خبر خود افزوده: البته حذف سایر اشخاص و نهادها تفاوتی در نتیجه ایجاد نمی کند و در هر حال اطاعت از متولیان حکومت را نمی توان اطاعت از خدا دانست.
|
|
|