بخش عمده تریاک جهان در افغانستان تولید می شود که در شرق ایران قرار دارد
ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران اعلام کرده که نزدیک به نیمی از معتادان ایران زیر 29 سال سن دارند.
بیشتر از دو میلیون نفر در ایران معتاد هستند که یک میلیون و دویست هزار نفر آنها معتادان رسمی و 800 هزار نفر آنها معتاد تفننی هستند.
بنابر گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر که خبرگزاری دانشجویان ایران آن را منتشر کرده، از میان این معتادان 44.6 درصد آنها زیر 29 سال سن دارند و بیشتر از یک چهارم از معتادان بین 25 تا 29 سال دارند.
به این ترتیب حدود 500 هزار نفر از معتادان در گروه سنی 25 تا 29 ساله ها قرار می گیرند.
بنابر این گزارش، تریاک مهمترین ماده مخدر مصرفی در بین معتادان است و 34 درصد معتادان به این ماده معتاد هستند و پس از آن به ترتیب کراک حدود 25 درصد مصرف، هروئین حدود 19 درصد، شیره تریاک با 4.4 درصد، نورجیزک با بیشتر از 4 درصد و شیشه یا کریستال با 3.6 درصد در رتبه های بعدی مصرف قرار دارند.
مصرف حشیش زیر سه درصد است و مصرف موادی نظیر ال اس دی، کوکائین و اکستا سی، کمتر از نیم درصد اعلام شده است.
بنابر تازه ترین گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیشتر از 94 درصد معتادان ایران را مردان تشکیل می دهند و بالای 91 درصد معتادان دیپلم و زیر دیپلم هستند.
تریاک مهمترین ماده مخدر مصرفی در ایران است. بخش عمده تریاک جهان در افغانستان تولید می شود که در شرق ایران قرار دارد. مواد مخدر تولیدی در افغانستان عمدتا از طریق ایران به دیگر کشورها منتقل و بخشی از آن نیز در داخل ایران مصرف می شود.
برنامه های گسترده ای برای کنترل مصرف مواد مخدر و برخورد با معتادان در ایران اجرا شده اما این برنامه ها موفقیت آمیز نبوده و گزارشها از افزایش مصرف مواد مخدر حکایت دارد.
هر ساله حجم زیادی مواد مخدر در ایران کشف می شود و مقامات ایرانی دلیل عمده افزایش قاچاق موادمخدر به ایران را بالارفتن کشت خشخاش در افغانستان می دانند.
پلیس ایران تلاش زیادی انجام داده تا جلوی قاچاق مواد مخدر را بگیرد
از زمانی که حکومت طالبان در افغانستان با حمله آمریکا و متحدانش از میان برداشته شد، تولید موادمخدر در این کشور رو به افزایش بوده و طرح های جلوگیری از کشت خشخاش در افغانستان به نتیجه امیدوارکننده ای نینجامیده است.
ایران با داشتن ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و قرار گرفتن میان این کشور و اروپا، همواره یکی از راه های اصلی ترانزیت مواد مخدر افغانستان به جهان خارج بوده است.
ایران در سالهای اخیر برنامه های گسترده ای برای کنترل مصرف مواد مخدر و برخورد با معتادان در ایران اجرا کرده اما گزارشها از افزایش مصرف مواد مخدر حکایت دارد.
ایران تلاش زیادی کرده تا جلوی قاچاق مواد مخدر را بگیرد و در سالهای گذشته 3600 نفر مامور پلیس در مبارزه با قاچاق مواد مخدر کشته و 11 هزار نفر نیز زخمی شده اند.
|
|
|
|
|
|