بررسی روزنامه های صبح تهران؛ شنبه ۲۴ مرداد

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ شنبه ۲۴ مرداد

تیترهای اول

"کروبی : سکوت هرگز" عنوان اصلی اعتمادملی است، سرمایه از قول مهدی کروبی نوشته "مستندات من آزاردیدگان و شاهدان عینی است"، "حملات شدید به کروبی" تیتر آفتاب یزد است، " مستندات را ارائه کنید تا رسیدگی شود " به نقل از رییس مجلس تیتراول روزنامه جمهوری اسلامی است، ابتکار نوشته امامان جمعه خواستار "برخورد مناسب با کروبی" شده اند، کیهان و رسالت "احترام بزرگان واجب است اما حفظ حرمت نظام واجب تر" را از زبان امام جمعه تهران در صدر اخبار خود آورده اند.

"روزهای سخت مرد عبور از بحران" تیتر اول حیات نو است، اعتماد هم از زبان محمد هاشمی نوشته "روزهای سختی بر هاشمی رفسنجانی می گذرد" و مردمسالاری در تیتر اصلی خود آرزو کرده " ماه رمضان زمان دوستی رقبای سیاسی" باشد.

ایران خبر داده که "بورس در پنج ماه 28 در صد سود داد"، دنیای اقتصاد با اشاره به تشکیل شورای رقابت از "مدعی العموم اقتصاد ایران" خبر داده و جام جم در تیتر اصلی خود نوشته " بانک های خصوصی اوج می گیرند".

گزیده مقالات

حمله به کروبی

ایران روزنامه دولت در صدر گزارش های خبری خود نوشته شماری از خطیبان جمعه کشور روز گذشته از تریبون نماز جمعه به نامه اخیر مهدی کروبی و ادعاهای کذب وی مبنی بر آزار جنسی در زندان واکنش نشان دادند و برخورد قاطع با دبیر کل حزب اعتماد ملی را خواستار شدند.
چنان که امام جمعه موقت تهران نامه‌اخیر کروبی را انحرافی دانست.

می خواهند کسی جرات نکند

مهدی کروبی خود به نوشته روزنامه اعتماد ملی در پاسخ منقدان گفته کسانی از انتشارنامه من برآشفتند و قصد آن دارند تا فضایی را ایجاد کنند که کسی جرات بیان مطالبی در این باره را نداشته باشد یعنی فضایی ایجاد شود که اگر بچه های مردم را می کشند یا کسی را در زندان مورد اهانت قرار می دهند، خانواده هایشان را در مقابل در زندان تهدید کرده و کتک می زنند، به خانه های مردم می ریزند و به اموال آنها خساراتی وارد می کنند، کسی جرات طرح این مطالب را نداشته باشد.

آقای کروبی به نوشته اعتماد ملی خطاب به مسوولان گفته شما فضایی ایجاد کرده اید که کسانی که مورد آزار قرار گرفته اند، جرات طرح این مباحث را ندارند و حتی شاید در شرایطی قرار گیرند که بیایند و بگویند در زندان به ما نماز شب یاد می دادند و هیچ شکنجه یی هم روی نداده است. باید فضای امنی در جامعه ایجاد شود تا همه آزادانه حرف بزنند وگرنه در جامعه یی که قتل های زنجیره یی روی می دهد و مردم را می کشند و جنازه هایشان را در کنار خیابان رها می کنند و در جامعه یی که مصطفی مولایی مسوول دفتر بنده را ربوده و آن را در کیسه گذاشته اند که امینت نیست.

فضای رسانه ای

حیات نو در سرمقاله خود پرسیده چگونه مى‌توان فردى را که مورد آزار جنسى قرار گرفته با روحیه‌اى متزلزل ودرهم شکسته دعوت به ارائه شکایت و اسناد و مدارک کرد؟ چه کسى پاسخگوى نیازهاى عاطفى و روانى فردى خواهد بود که ممکن است پس از بازداشتى طولانى چنین بلایى نیز بر سر او آمده باشد؟

نویسنده سرمقاله حیات نو تاکید کرده امروز دیگر نمى‌توان با ایجاد فضاى خاص رسانه‌اى چیزى را تکذیب یا تائید کرد. امروز فضاى رسانه‌اى کشور به گونه‌اى است که هرگونه کنش و واکنش زیر ذره‌بین قرار دارد و شایعات و اتهام‌هاى اخیر نیز که متوجه دستگاه قضایى کشور است باید با دقت بیشترى رسیدگى شود.

سکوت مرد عبور از بحران

ابتکار نوشته اگر شرایط عادى بود دیروز نماز جمعه باید توسط آیت الله هاشمى رفسنجانى اقامه مى شد و سخنان او تبدیل به تیتر امروز روزنامه ها مى شد و اى بسا حد نصاب تازه اى از شرکت کنندگان در نمازجمعه تهران نیز به ثبت مى رسید. اما شرایط جامعه، شرایط خاصى است. به گونه اى که حتى روال چرخشى موجود براى اقامه نماز جمعه تهران بین امامان جمعه نیز امکان تداوم نیافت.

به نوشته این روزنامه عدم اقامه نماز جمعه این هفته توسط هاشمی؛ در ادامه سکوت نسبى است که او در این ایام در پیش گرفته است. مردى که در طول سالهاى سخت پس از انقلاب و در فراز و نشیب ها و بحران ها ى نظام وظیفه هدایت اوضاع و کنترل بحران را بر عهده مى گرفت؛ در روزهاى دشوار امروز، او در بین سیاسیون از جمله کم حضور ترین و کم گو ترین هاست.

بلوف اتحادیه اروپا

کیهان در انتقاد از اعلامیه اتحادیه اروپا در اعتراض به رفتار دولت ایران با معترضان به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری در سرمقاله خود نوشته پیش از سال 2000 اتحادیه اروپا سیاست خارجی یک دست و منسجمی نداشت و بعد از ورود به مباحث مربوط به پرونده اتمی ایران و آغاز مذاکرات هسته ای با کشورمان توانست جایگاه خود را در معادلات و تحولات سیاسی جهان تعریف کند .

به نظر این روزنامه: در شرایط کنونی موضع گیری و بیانیه اتحادیه اروپا علیه دادگاه عاملان اغتشاشات اخیر کشور در حد یک بلوف سیاسی و تهدید پیش دستی هم به حساب نمی آید. بخش اعظمی از وجهه سیاسی این اتحادیه مرهون تعامل و مذاکرات هسته ای با ایران است که مسلما مایل نیستند با کنار گذاشتن و انزوای ایران آن را به خطر بیندازند.

در ادامه سرمقاله کیهان آمده: موضع گیری قیم مآبانه اتحادیه اروپا درباره این دادگاه نشان داد که آنان مؤلفه هایی چون آزادی، دموکراسی و انتخابات را صرفا از دیدگاه خودشان می پسندند و می پذیرند .
دستگاه دیپلماسی ایران اسلامی باید در قبال این دخالت ها، با توجه به منافع ملی کشور راهکارهای موثری تبیین کند و پاسخ مناسبی به دخالت های بیگانگان دهد .

افراطی ها و تشنج آفرینان

دو روز بعد از انتشار نامه ای به امضا عده ای از مدیران گذشته کشور درباره نحوه برخورد حکومت با معترضان به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهور کیهان در مقاله ای نوشته اغلب این امضاکنندگان جزو ارکان اصلی افراطی گری و تشنج آفرینی در مجلس ششم و دولت اصلاحات بودند. این طیف در آستانه انتخابات مجلس هفتم به بازی تحصن و استعفا و خروج از حاکمیت دست زدند و صراحتا با انتشار نامه های تهدید به استعفا، درصدد برآمدند ضمن بدعت گذاری، مانع از احقاق حق ملت و برگزاری انتخابات مجلس شوند .

به نظر کیهان امضا کننده نامه هشدار کسانی هستند که در جریان انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز برای بازگشت به قدرت و ادامه سیاست های منحط گذشته روی برخی نامزدها نظیر موسوی و کروبی سرمایه گذاری گسترده ای انجام داده بودند و به همین دلیل هم فرازهایی از بیانیه که از جانب مردم سخن می گوید در واقع واگویی ناراحتی های باندی آنهاست؛ تعابیری نظیر «بحرانی بودن شرایط کشور»، «غیرقابل باور بودن نتیجه انتخابات در وجدان عمومی».

جایگاه خداگونه

روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به نظر آیت الله مصباح یزدی که گفته "چون حکم ریاست جمهوری احمدی نژاد توسط رهبر تنفید شده اطاعت از وی، اطاعت از خداست" نوشته قبل از هر چیز آیت الله باید بپذیرد که در دوران 8 ساله ریاست جمهوری محمد خاتمی که حکم ولی فقیه را دریافت کرده بود مرتکب گناهان زیادی شده است. زیرا ایشان در آن دوران از پیشتازان مخالفت آشکار با رئیس جمهور بودند و ایستادن در مقابل وی را ترویج می کرد در حالی که حکم او هم توسط رهبر تنفیذ شده بود.

ایراد دیگر سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی به نظر آیت الله مصباح یزدی آن جاست که: ریاست جمهور در جایگاه مجری قرار دارد، و نظارت مجلس شورای اسلامی بر عملکرد دولت، و نظارت ولی فقیه بر همه ارگان های نظام در نظر گرفته شده. واضح است که چنین جایگاهی نمی تواند یک جایگاه خدامقامی باشد.

روزنامه سنت گرای صبح تهران نوشته در انتظارست آیت الله مصباح یزدی با تصحیح و توضیح نوشته های خود راه سوء استفاده دیکتاتورمآبانه را از این گفته ها ببندد.

مدعی العموم اقتصاد

دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود از تشکیل شورای رقابت به عنوان مدعی العموم اقتصاد ایران خبر داده و نوشته در کشورهای صنعتی و دارای اقتصاد رقابتی که دولت سهم ناچیزی در اقتصاد دارد، بخش خصوصی امکان دارد با تبانی، پنهان کردن اطلاعات و قراردادهای غیرمنصفانه در عملکرد اقتصاد، اختلال ایجاد کند.

جمشید پژویان اقتصاددان که به عضویت شورای رقابت در آمده به دنیای اقتصاد گفته است جایگاه قانونی این شورا می‌تواند اختیارات وسیع و استثنایی برای آن ایجاد کند که حتی «توانایی صدور رای» را نیز شامل می‌شود که البته باید بر اساس یک آیین‌نامه داخلی دقیق و محکم شود تا این شورا بتواند در مسیر ایجاد رقابت و حمایت از بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران کوچک بسیار موثر عمل کند .

این روزنامه اقتصادی اظهار نظر کرده صاحب‌نظران اقتصادی کشورمان از مدت‌ها پیش وجود نهاد قدرتمندی با اختیارات توصیف شده را لازمه عبور از اقتصاد دولتی دانسته‌اند، به شرط اینکه این نهاد بتواند ابتدائا و بدون لزوم شکایت، به اختلالات ایجاد شده در اقتصاد از سوی بوروکرات‌های دولتی رسیدگی کند و قدرت لغو دستورالعمل‌ها و مقررات ناقض رقابت را داشته باشد.

اختیارات بانک مرکزی

سرمایه روزنامه اقتصادی صبح در تیتراصلی خود نوشته تنها با گذشت یک ماه از احیای شورای پول و اعتبار با ترکیب قانونی گذشته و در آخرین جلسه این شورا، اعضای این شورا خواهان افزایش اختیارات بانک مرکزی و استقلال آن شدند.

به نوشته این روزنامه اعضای شورای پول و اعتبار گفته اند استقلال بانک مرکزی و افزایش قدرت تصمیم گیری این بانک مساله بسیار مهمی است که مورد توجه شورای پول و اعتبار قرار گرفته اما این شورا برای افزایش استقلال بانک مرکزی قصد ندارد اختیارات رئیس جمهوری را در تصمیم گیری های شورای پول و اعتبار کاهش دهد.

سرمایه در سرمقاله خود نوشته تا زمانی که ساختار مالی دولت، بودجه عمومی، نقش و تدبیر دولت در اقتصاد تغییر نکند، نقش نفت و وابستگی به نفت تداوم خواهد داشت و بانک مرکزی برای تبدیل دلارهای نفتی به ریال و تامین هزینه ها و مخارج دولت تحت فشار خواهد بود و هر دولتی بر سر کار باشد و هر مجلسی قانونگذار باشد نیاز به عملکرد اینچنینی بانک مرکزی تداوم خواهد داشت .


صالح نیکبخت در مقاله ای در اعتمادملی آرزو کرده آیت الله شاهرودی پیش از انتخابات ریاست جمهور از ریاست قوه قضاییه دور می شد تا بار اتفاقات جدید بر دوش وی نباشد "چرا که کشته شدن چندین نفر در تهران و و یا شهرستان‌ها و آنچه در بازداشتگاه‌های مکشوف و نامکشوف چون کهریزک اتفاق افتاد همگی مستقیم و غیرمستقیم به دستگاه قضایی مرتبط است، هرچند گفته می‌شود این قوه از ماوقع بی‌اطلاع بوده است".

به نوشته این حقوقدان همه این کارها هم باید توسط قضات دادسراها و دادیاران یا بازپرسان صورت گیرد و معمولا این قرارها هم باید به تایید دادستان حوزه قضایی برسد. مگر این که بگوییم کسانی که این افراد را دستگیر کرده‌اند خودسرانه عمل کرده و خود حکم بازداشت را نیز نوشته‌اند. به هر حال هر یک از این گزینه‌ها اتفاق افتاده باشد، به مصداق آن شعر معروف است که می‌گوید: «گر چه تیر از کمان همی گذرد/ از کماندار بیند اهل خرد» این اقدامات نمی‌تواند بدون اطلاع ریاست قوه‌قضائیه یا حداقل بخشی از مسوولان این قوه صورت پذیرفته باشد .

از چشم قوه قضاییه

mohammad.moein - انگلستان - لندن
آفرین به کروبی که هنوز تسلیم نشده!!
شنبه 24 مرداد 1388

manenarenji - المان - اسن
این روزها از کروبی زیاد انتقاد شنیده میشه ولی موسوی کجاست چرا صداش در نمیاد اصلا ازاده نکنه سرشو کردن زیر اب
شنبه 24 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.