مرور روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه ۱۹ مرداد

مرور روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه 19 مرداد

تیترهای اول

"جدال بر سر کهریزک" تیتر اول ابتکار است، "تحقیق و تفحص مجلس درباره بازداشتگاه ها" عنوان اصلی اعتماد، اعتمادملی "برخورد قاطع با تخلفات در بازداشتگاه‌ها " را در صدر اخبار خود آورده، حیات نو از "پی آمدهای مرگ بازداشت شدگان کهریزک" نوشته، سرمایه با چاپ عکسی از سردار احمدی مقدم نوشته "فرمانده نیروی انتظامی مسوول وقایع کهریزک است"

"قیمت‌ها متعادل شده، کارمندان منتظر سبد کالای رمضان نباشند" به نقل از یک مقام دولتی در صدر اخبار آفتاب یزد آمده، " صدا و سیما در وقایع اخیر نتوانست اعتماد مردم را جلب کند" به نقل از عمادافروغ تیتر اصلی ابرار است، 60" هزار معلم حق التدریسی استخدام می شوند" عنوان اول روزنامه جمهوری اسلامی که مردم سالاری هم همین عنوان را بالای صفحه اول خود آورده است.

"ترکیب کابینه در رایزنی رئیس‌جمهور و مجلس" عنوان روزنامه ایران است، "گذشته و آینده اصلاحات" تیتر اول جام جم، دنیای اقتصاد "ده روز فرصت تا کابینه دهم" را در صدر اخبار خود قرار داده و رسالت از زبان امام جمعه موقت تهران نوشته "افرادی که فتنه به پا می کنند تشنگان قدرتند"

"خشم اروپا از اعترافات جاسوسان" تیتر اول جوان است و کیهان دیگر روزنامه هوادار دولت در عنوان اصلی خود نوشته "انگلیس: ایران به ما توهین کرد".

گزیده مقالات

دادگاه روز

صالح نیکبخت در مقاله ای در اعتمادملی نوشته تشکیل دومین جلسه دادگاه فعالان سیاسی و بازداشت شدگان بعد از اعلام نتایج دوره دهم انتخابات ریاست جمهوری و حوادث و پیامدهای آن همچنان مساله روز جامعه حقوقی کشور است. در این میان تشکیل جلسات دادگاه فعالان سیاسی در شرایطی که به گفته مقامات مطلع تحقیقات از آنان همچنان ادامه دارد ـ و به همین جهت‌ وکلا نمی‌توانند با آنان ملاقات یا در جلسات تحقیقات شرکت نمایند‌ـ قابل تأمل است.

به نوشته این حقوقدان بدون تکمیل تحقیقات امکان صدور قرار مجرمیت نیست و بدون صدور قرار مجرمیت،کیفر‌خواست صادر نمی‌شود و تنها با صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه می‌رود و ضمن رفع همه موانع از جمله فک قرار بازداشت موقت، ملاقات متهم با وکیل و خانواده او آزاد می‌شود.

در ادامه مقاله اعتمادملی آمده با اعلام ختم تحقیقات در صورتی‌که عقیده بازپرس بر تقصیر متهم باشد قرار مجرمیت او را صادر می‌کند و چنانچه متهم در آخرین دفاع هم دلیل موثری بر کشف حقیقت ابراز نماید بازپرس مکلف به رسیدگی می‌باشد.

واکنش جهانی

حیات نو در سرمقاله اش نوشته در روزهای پس از انتخابات در ایران بیشترین حملا ت از سوی نیروهای دولت و حامیانشان به سمت کشورهای خارجی و غربی انجام شد، در روزهای اخیر و با تشکیل دادگاه متهمان این حوادث حملا ت به کشورهای خارجی روزبه روز افزایش یافته است. کیفر خواست دادگاه و اظهارات متهمان به خصوص در جلسه دوم دادگاه تماما کشورهای غربی از جمله انگلیس، سوئد، سوئیس و برخی کشورهای عربی را متهم به تلا ش برای براندازی جمهوری اسلا می کرده

نویسنده این مقاله با اشاره به بار حقوقی ادعاهائی که توسط سران دولتی و نظامی بیان می شود نوشته این کشورها در ایران هنوز سفارتخانه دارند و فعالند اگر اظهارات مسوولین امر در خصوص تلا ش های ساماندهی شده دولت های اروپایی و غربی برای براندازی نظام جمهوری اسلا می صحیح باشد یا حتی گمانی نیز درباره آن وجود داشته باشد آیا کمترین واکنش دولت ایران به این حرکات نباید برخورد شدید دیپلماتیک با این کشورها باشد؟

حیات نو در پایان سرمقاله خود پرسیده: آیا کشوری که قصد مستقیم براندازی نظام را داشته است همچنان باید در کشور سفارتخانه داشته باشدشکی نیست که به چنین سوالا تی مردان دیپلماتیک دولت نهم باید پاسخ دهند. باید برای مردم ایران وضعیت این کشورها روشن شود که اگر برانداز هستند چرا رابطه داریم و اگر نیستند این اتهامات چیست؟

سه راه برای مدعیان

رسالت در سرمقاله خود نوشته اعترافات تکان دهنده عوامل بیگانگان در دادگاه های اخیر نشان داد که عده ای علی رغم ادعای درایت سیاسی، زیر کدام علم سینه می زدند و بدتر اینکه برخی از آنها به بهای بی درایتی خود هنوز لجاجت می کنند.

نویسنده این روزنامه هوادار دولت سه راه پیش پای رقیبان احمدی نژاد که آن ها را نخبگان مردودی خوانده گذاشته است اول آن که کارنامه مردودی خود را بپذیرند و برای اصلاح خویش و جبران مافات از هیچ تلاشی فروگذار نکنند یا به راه دوم بروند یعنی خود، جامعه شان و همه چیز را انکار کنند و بی درایتی شان را با لجاجت سیاسی بپوشانند. سومین راه این است که به سان اسلاف مردودشان از جامعه هوشمند چه به لحاظ زمانی و چه مکانی فاصله بگیرند و در گوشه ای برای خود ماوایی هر چند نامطلوب‌ دست و پا کنند. اما بهترین راه برای نخبگان عقلانیت معطوف به معنویت است.

به نظر سرمقاله رسالت نخبگان سر جلسه‌ امتحانند؛ امتحان عظیمی است. در این امتحان، مردود شدن، رفوزه شدن، فقط این نیست که ما یک سال عقب بیفتیم؛ سقوط است.

این بیدها نمی لرزند

روزنامه جمهوری اسلامی خطاب به دولتیان نوشته اظهارات مردم در تاکسی ها و اتوبوسها و قطارهای مترو به گوش شما نمی رسد لااقل سایت ها را که می بینید و از مطالبی که در نقد عملکرد شما نوشته می شود و نقطه نظرهای کاربران که تا حدودی بدون ملاحظه است که مطلع می شوید. اینها را ناچیز ندانید و برای افکار عمومی اهمیت قائل شوید. در دایره کوچکی که دور خود ترسیم کرده اید محصور و محدود نمانید و اطراف را هم ببینید. اینها همه مردم همین کشور و اهل همین جامعه هستند و هیچکس نمی تواند نادیده شان بگیرد.

به نظر این روزنامه مهمتر اینکه کار اصلی رسانه ها جذب است . با این روش ها نه تنها هیچ توفیقی در جذب حاصل نخواهد شد بلکه ریزش ها افزایش خواهد یافت . حتی این تصور که با تسویه حساب های سیاسی و برچسب زدن های رنگارنگ می توان راه را برای رسیدن به اهداف جناحی هموار کرد نیز تصور درستی نیست .

سرمقاله جمهوری اسلامی با این هشدار به پایان می رسد که این واقعیت را درک کنید که در طول تاریخ تا به امروز هیچ حکومتی نتوانسته با تکیه بر حربه تهمت و حذف پابرجا شود و بماند. مهمتر آنکه افرادی که شما درصدد حذف آنها هستید بیدهائی نیستند که با این بادها بلرزند باید حواستان باشد که این بادها خود شما را نلرزاند. حتی لرزیدن شما هم به صلاح جامعه نیست اداره کشور نیازمند تضارب آرا است البته منطقی و متکی بر منافع ملی . تردید نکنید که منافع ملی را در تسویه حساب های سیاسی و حذف رقیب نمی توان جستجو کرد.

سئوال هائی درباره کهریزک

حیات نو در مقاله ای خود از مقامات انتظامى و قضایى خواسته پاسخ دهند که آیا بازداشتگاه کهریزک تحت نظارت دستگاه قضایى بوده یا نه؟ اگر دستگیرشدگان 18 تیر اندک و انگشت‌شمار بوده‌اند چرا براى اسکان آ‌نها با کمبود جا مواجه شده‌اند؟ چه کسى حکم انتقال دستگیرشدگان را به بازداشتگاه کهریزک صادر کرده است؟

به نوشته حیات نو باید معلوم شود که چرا هویت مسئولان و ماموران توبیخ شده منتشر نمى‌شود؟ چرا فرمانده نیروى انتظامى اعلام کرده که چند روز است هیچ بازداشتى در اختیار ندارند اما بعدا مشخص شد که در اختیار داشته‌اند؟ به چه دلیل رئیس کل دادگسترى آمار مکتوب و مستند از بازداشتى‌ها ندارد و از تعداد دقیق بازداشت‌شدگان 18 تیر ماه ابراز بى‌اطلاعى مى‌کند؟ چه تضمینى وجود دارد که سایر بازداشت‌شدگان مورد ضرب و شتم قرار نگیرند و اساسا چرا به ماموران اجازه ضرب و شتم به خود داده اند؟

انتقاد فاطمه رجبی

محسن فرجادی در گزارشی در روزنامه خبر نوشته فاطمه رجبی که یکی از حامیان جدی دولت و توجیه کنندگان برخی اقدامات احمدی‌نژاد بود از او پرسیده است: «آقای احمدی‌نژاد! کدامیک از معصومین زنان را در مدیریت اجرایی قرار داد که شما این کار را بکنید؟» او از معدود زنانی بود که پس از انقلاب اسلامی اینگونه به حمایت از رئیس‌جمهوری برخاست و در نوشته‌هایی که بعضاً از آنها برداشت‌های توهین‌آمیزی نسبت به چهره‌هایی همچون اکبر هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی می‌شد خالصانه‌ترین حمایتها را از رئیس‌جمهور عدالت گستر داشت. اما گلایه‌های او از احمدی‌نژاد با کسوت ریاست جمهوری دهم نیز آغاز شده است.

به نوشته این روزنامه در ادامه نامه همسر سخنگوی دولت به رییس جمهور با اشاره به نوشته ای منسوب به امام صادق که تسلط زنان بر دولت و سلطنت را آخرالزمان خوانده نوشته شده: نمی‌توان پذیرفت در کابینه احمدی‌نژاد حضور وزیر زن گام نخستی باشد که در کابینه‌های بعدی اهداف شوم فمینیست و سکولارها را حاکم کند. آیا بحث «ریاست جمهوری زن» که در هر انتخابات از سوی وابستگان به اندیشه‌های منحرف اوج می‌گیرد و گاه بحث «رهبری زنان»، مسائلی نیست که بتوان در این تصمیم‌گیری به آن توجه کرد؟ آقای رئیس‌جمهور! ما احمدی‌نژاد را هاشمی و خاتمی نمی‌دانیم. احمدی‌نژاد جنس دیگری است.

اعتماد توضیح داده فاطمه رجبی همسر آقای الهام که امروز ناهار خداحافظی از دولتش را با خبرنگاران خواهد خورد و دیروز در آخرین نوشته خود احمدی‌نژاد را مورد انتقاد قرار داد نویسنده کتاب های «احمدی‌نژاد، معجزه هزاره سوم» و «رنسانس اسلامی» است که در نعت محمود احمدی‌نژاد و ویژگی‌های او در باب احیای مسائل فراموش شده نوشته شده است.

مجلس و دولت

دنیای اقتصاد نوشته احمد توکلی نماینده تهران و رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار متنی در سایت تحت مدیریت خود یعنی سایت الف هشدار داد که اخبار رسیده درباره چینش کابینه دهم نشاندهنده ناکارآمدی است که می‌بایستی مانع از تحقق آن شد.چرا که حداکثر تا ده روز دیگر، رییس جمهور منتخب مردم باید وزرا را به مجلس معرفی کند. قوای سه گانه، در اصل 57 قانون اساسی، مستقل از یکدیگر شناخته شده‌اند. بدون رعایت حدود قانون و اخلاق، نیروی انباشته شده این سه قوه صرف تعارض یا تخاصم می‌شود و آن که سرش بی‌کلاه می‌ماند، البته ملت است.

به نوشته رییس مرکز پژوهش های مجلس حتی کسانی که به فرد منتخب رای نداده یا وی را برای ریاست جمهوری مناسب ندانسته اند نیز به دلیل احترام به قانون و رای مردم، باید در چارچوب قانون و اخلاق، با دیدی مثبت؛ به ارزیابی وزرای پیشنهادی یا هر لایحه یا سیاست دولت بپردازند و خیرخواهانه، آن را سبک و سنگین کنند و به آن رای بدهند یا رای ندهند. این حکم عقل و دین است. خلاصه آن‌که دو حد دفاع متعصبانه یا مخالفت دشمنانه، هردو زیانبار و تنها تعامل منتقدانه چاره کار است.

ایران روزنامه دولت نوشته مجمع عمومی فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، امروز میزبان رئیس جمهور خواهد بود.

در دنباله این خبر آمده بحث کابینه، رایزنی و یا به قول اهالی سیاست، لابی و رأی اعتماد نمایندگان مجلس به وزرای پیشنهادی دولت دهم، این روزها تبدیل به کار اصلی مجلس شده و از اظهار‌نظرات دولتیان و مجلسیان می‌توان حدس زد که دغدغه اول و مشترک تمامی آنها، کابینه دولت دهم می‌باشد.
این دغدغه خاطر تا بدان جا پیش می‌رود که رئیس مجلس شورای اسلامی در راستای آنچه که بدان تعامل، همکاری و همراهی با دولت گفته می‌شود، پیشنهادی داده مبنی بر دعوت از احمدی‌نژاد برای رایزنی درباره کابینه دهم.

خانه تکانی وزارت اطلاعات

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته دو هفته پس از برکناری غلامحسین محسنی اژه ای وزیر اطلاعات اخبار نگران کننده ای درباره حذف معاونان اصلی این وزارتخانه که از نیروهای ارشد برجسته و متعهد امنیتی نظام هستند منتشر شده پس از برکناری حاج حبیب الله معاون ویژه خزایی معاون ضدجاسوسی، فیروزآبادی معاون فنی این وزارتخانه در حالی که اخباری درباره برکناری منصورزاده معاون پشتیبانی وزارت اطلاعات نیز منتشر شده اخبار نگران کننده ای در زمینه برکناری احتمالی معین معاونت حفاظت اطلاعات وزارت اطلاعات نیز به گوش می رسد.

به نوشته این روزنامه این در شرایطی است که تغییر مسئول حفاظت اطلاعات وزارت اطلاعات حتی در حیطه اختیار وزیر اطلاعات نبوده و حتما باید با هماهنگی رهبر انقلاب صورت گیرد چرا که این بخش مسئولیت نظارت برعملکرد سیستم اطلاعاتی کشور را برعهده داشته و دارای بالاترین درجه امنیتی در نظام است . در صورت برکناری معین که یکی از معتمدترین و وفادارترین مدیران امنیتی کشور محسوب شده و به دلیل تدین اخلاص و امانتداری مورد عنایت ویژه رهبر انقلاب بوده است نارضایتی های گسترده ای در سیستم امنیتی رخ خواهد داد.

روزنامه جمهوری اسلامی احتمال داده بعد از حذف معاونان وزارت اطلاعات، احمدی نژاد به حذف رده سوم مدیران این وزارت خانه دست بزند که عواقب سنگینی برای کشور دارد.

عوام فقط رای می دهند

به نوشته اعتماد سعید قاسمی یکی از فرماندهان جنگ در یک جلسه سخنرانی گفته تعداد زیادی از عوام جامعه بدون بصیرت رای می دهند و در حالی که مردم خودشان باید بفهمند که ملاک انتخاب مسوولان تنها سید بودن و روحانی بودن نیست، اما تعداد زیادی از عوام جامعه فقط به اینکه یک کاندیدا نخست وزیر امام و یا فرمانده جنگ امام بوده، بسنده می کنند و توجهی ندارند که این کاندیدا در مورد فلسطین و لبنان چه می گوید.

بخش دیگری از سخنان سردار قاسمی به نوشته اعتماد آن جاست که وی با بیان اینکه تفکر امام خمینی در هشت ساله اصلاحات و هشت ساله سازندگی شخم زده شد گفته چون جامعه بازخوانی تاریخی لازم و مستندسازی کافی را ندارد، چنین اتفاقاتی رخ می دهد و نسل های جدید با وقایع تاریخی آشنا نیستند. رسانه های کشور دو دهه تصویر بنی صدر را سانسور کردند و جامعه را در تنگنا قرار دادند اما ناگهان مناظره های انتخاباتی را پخش کردند که یکی مانند احمدی نژاد پیدا می شود و تمام افرادی را که در این سه دهه به عنوان پایه های نظام شناخته می شدند، هدف قرار می دهد.

بخش آخر خبر اعتماد نشان می دهد که قاسمی با بیان اینکه مردم عاشق انقلاب بوده اما بصیرت لازم را به دست نیاورده اند، گفته مردم خیلی لطف کردند که فقط سطل آشغال ها را آتش زدند، اگر این اتفاقات در هر کشور دیگری رخ می داد، وزارت کشور آن با خاک یکسان می شد. مردم ایران به گونه یی رشد یافته اند که نمی توانند درک کنند چه کسی دروغ می گوید و نتیجه آن می شود که امروز فرزندان ما می پرسند آیا همه مسوولان نظام دزد هستند؟

بابک - ایران - سبزوار
سناریوی به اصطلاح محاکمه توسط شریعت مداری ملعون سردبیر کیهان نوشته شده است
دوشنبه 19 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.