مغز از اشتباهات درس نمی گیرد

مغز از اشتباهات درس نمی گیرد

نورولوژیستهای MIT دریافتند که مغز گفته مشهور "ما از اشتباهات خود می آموزیم" را نمی پذیرد و تنها می تواند از تجربیات درست درس بگیرد.

این دانشمندان در این تحقیقات نشان دادند که مغز بیش از آنکه بتواند از خطاها و اشتباهات درس بگیرد از موفقیتها و تجربیات صحیح می آموزد.

نورولوژیستهای موسسه تکنولوژی ماساچوست که نتایج یافته های خود را در مجله علمی نورون منتشر کرده اند در این خصوص اظهار داشتند: "ما رفتار میمونها را مورد مطالعه قرار دادیم و مشاهده کردیم زمانی که حیوان به آزمایشاتی که برای آن تجویز شده است پاسخ صحیح می دهد در مغزش یک پیام شنیده می شود که می گوید: این کار را درست انجام دادی. در حقیقت پس از یک پاسخ مثبت، نورونها اطلاعات مربوطه را به روشی موثرتر و ماندگارتر ذخیره می کنند."

این دانشمندان برای گروهی از میمونها نوعی آزمایش بازیهای رایانه ای را تجویز کردند. در این آزمایش اگر یک شکل روی صفحه نمایشگر رایانه ظاهر می شد (تصویر یک مرد با پیپ) این حیوانات باید به سمت چپ می چرخیدند و اگر یک تصویر دیگر (یک چراغ راهنما) ظاهر می شد باید به طرف راست خم می شدند. تنها روش برای یادگیری جهت درست، امتحان و تکرار امتحان از طریق یکسری موفقیتها و اشتباهات بود.

در این زمان این نورولوژیستها فعالیت نورونهای میمونها را در دو فضای مغزی شامل کورتکس جلوپیشانی (ناحیه هماهنگ کردن افکار و عملکردها) و گره های عصبی پایه (کنترل کننده حرکات) بررسی کردند.

زمانی که میمونها به جهت اشتباه خم می شدند هیچ جایزه ای دریافت نمی کردند و در این زمان فعالیتهای نورونهای این مناطق مغزی تنها کمتر از یک ثانیه طول می کشید و تکرار این اشتباهات نیز موفقیت تلاشهای بعدی آنها را بهبود نمی بخشید. این در حالی بود که پاسخهای صحیح که همراه با دریافت جایزه بودند موجب می شدند که فعالیت سلولهای مغزی مدت زمان طولانی تری (در حدود 5 ثانیه) به طول انجامند. این مدت زمان برای رسیدن به سوال بعدی کافی بود.

kamia1 - المان - کلن
سید مهدئ اینو بخون رو مغز رییس جمهورت ازمایش کردن!!!
یکشنبه 18 مرداد 1388

آزادمرد - ایران - تهران
یکی از اصلیترین دلایل گرایش بشر به خرافات در طی تاریخ (که همچنان ادامه دارد) عدم شناخت کارکرد مغز می باشد. بدین صورت که خیلی از اعمال و افکار یا مثلا خواب دیدن را به روح و جن و نیروهای ماورا نسبت می دادند. در حالی که امروزه مشخص است تمام چیزهایی که به روح و غیره نسبت داده میشد همان کارهای مغز است. شخصیت - اعتقادات مذهبی - باورها و غیره چیزی بیش از فعالیت الکترومغناطیسی و شیمیایی سلولهای مغز نیست که با یک بیماری مثل آلزایمر کاملا دگرگون می شود و با تخریب یا مرگ مغز بکلی فنا می شود. پس تقدس گرایی برای چیزهایی مثل مذهب عین حمافت است چون اینها جز افکار ساخته و پرداخته ذهن عده ای نادان نیست و فقط یک روش فکر کردن است که به راحتی قابل تغییر می باشد و نه چیزهای آسمانی و ماورا.
یکشنبه 18 مرداد 1388

hajimakkar2000 - انگلستان - لندن
بسیار عالی بود. از مسولان سایت میخواهم بیشتر مقالات علمی بگذارند. ممنون
یکشنبه 18 مرداد 1388

33pooles - المان - دورتموند
مغز اخوندی از هیچی درس نمیکیره که اینها اصلا مغز ندارند. شاید هم دارند ولی توی .............
یکشنبه 18 مرداد 1388

Iraniii - ایران - ارومیه
انترخان هم از اشتباهاش درس نمیگیره
یکشنبه 18 مرداد 1388

experthoney - بحرین - بحرین
آمریکایها حالا فهمیدن ما چند سال پیش یه میمون خودش بهمون ثابت کرد که از اشتباهات درس نمیگیره. آمریکایها از میمون ما هم عقب ترند.
یکشنبه 18 مرداد 1388

punisher - ایران - شیراز
اهههههههههههه تازه فهمیدین ......؟!!!!!!!!. ما خیلی وقته که میدونیم این آخریش هم 4 ساله که اومده هی زر زر میکنه / ولی خوب دریغ از یه جو عقل......!!!!!!!!!!!!!
یکشنبه 18 مرداد 1388

roya123 - ایران - ایران
"ما رفتار میمون نژاد را مورد مطالعه قرار دادیم و مشاهده کردیم زمانی که حیوان به آزمایشاتی که برای آن تجویز شده است پاسخ غلط می دهد در مغزش یک پیام شنیده می شود که می گوید:این کار را درست انجام دادم.
یکشنبه 18 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.