زیباکلام: اتهام انقلاب مخملی یعنی اذعان به نارضایتی عمومی

زیباکلام: اتهام انقلاب مخملی یعنی اذعان به نارضایتی عمومی

آقای زیباکلام اتهام انقلاب مخملی را اذعان به مخالفت عمومی دانست

بی بی سی : صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی در ایران طی مقاله ای در روزنامه "اعتماد" چاپ تهران نوشته است که اتهام انقلاب مخملی که حکومت به مخالفان وارد می کند به معنی اذعان به نارضایتی عمومی در سطح جامعه است.

وی که در این مقاله به راه های پیش روی مخالفان برای تقویت "جمهوریت نظام" می پردازد نوشت: "موضوع دیگری که این روزها اصلاح طلبان را متهم به آن می کنند راه اندازی انقلاب مخملی و رنگی به قصد براندازی نظام است. باید گفت در همه جوامعی که انقلاب مخملی یا رنگی صورت گرفته به دلیل نارضایتی قابل توجهی از مردم از حکومت آن جامعه بوده است."

او افزود: "بنابرای ادعایی که خود مسئولان مطرح می کنند و اصلاح طلبان را متهم به آن می کنند به این معنی است که به نارضایتی بخش اعظم مردم اذعان دارند. وجود نگرانی برای وقوع انقلاب مخملی به این معنی است که دولتمردان می دانند مردم از آنها ناراضی هستند."

آقای زیبا کلام همچنین به ذکر موارد تاریخی اشاره کرد.

وی نوشت: "این قبیل مسائل در گذشته نیز اتفاق افتاده است. مثلا در 30 تیر سال 1331 محمد رضا پهلوی دولت را تغییر داد و احمد قوام السلطنه را به جای مصدق نشاند. مردم به خیابان ها ریختند و شاه مجبور شد قوام را عزل و دوباره مصدق را نخست وزیر کند. بنابراین اگر مردم حامی دولت باشند، دیگر نگرانی از وقوع انقلاب مخملی معنایی ندارد."

هم اکنون حدود صد نفر از کسانی که در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شده بودند، با اتهام تلاش برای سازماندهی و اجرای طرحی برای کودتای مخملی تحت محاکمه قرار گرفته اند.

اصلاح طلبان این اتهام ها را بی پایه خوانده اند.

محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران یک بار در واکنش به این اتهام ها و شرایط پس از انتخابات که با سرکوب مخالفان همره است گفت: "اگر این فضای مسموم تبلیغاتی و امنیتی ادامه پیدا کند با توجه به آنچه انجام گرفت و یک طرفه اعلام شد باید بگوییم کودتای مخملین علیه مردم و جمهوریت نظام صورت گرفته است."


متن کامل  مقاله چاپ شده از صادق زیبا کلام در روزنامه اعتماد

 اراده ملت

در حال حاضر موضوعات سیاسی و تحولاتی که در این عرصه صورت می گیرد به دقت از سوی مردم دنبال می شود و به نوعی پیگیری اخبار و مسائل مرتبط با سیاست به دغدغه های اصلی جامعه تبدیل شده است. در دو ماه اخیر شرایطی پیش آمد که موجب بروز ابهام ها و پرسش های بسیاری از سوی جامعه و فعالان و صاحب نظران سیاسی شد. در این برهه اما همگان به دنبال راه حل های برون رفت از چالش های به وجود آمده هستند.

سوال اساسی که این روزها مطرح است اینکه چه باید کرد؟ یعنی اصلاح طلبان که در جبهه مقابل اصولگرایان قرار دارند باید به این پرسش پاسخ دهند که بعد از حوادث و اتفاقات اخیر در کشور چه اقدامی باید بکنند و شیوه فعالیت شان به چه صورت خواهد بود. بر فرض که وزارت کشور به آنها مجوز و پروانه تشکیل حزب داد، آیا تشکیل حزب خواهند داد؟ به اعتقاد بنده مهم تر از اینکه اصلاح طلبان در چه قالبی قرار است حرکت کنند این است که بعد از اتفاقات اخیر در جریان انتخابات و پس از آن، حال چه سیاستی را در پیش بگیرند.

البته باید تاکید کرد فقط اصلاح طلبان نیستند که باید به دنبال چاره جویی باشند بلکه اصولگرایان منتقد دولت نهم نیز منظور این بحث هستند. در این میان می توان از کسانی همچون ناطق نوری، عماد افروغ، الیاس نادران، احمد توکلی و محمد خوش چهره نام برد که شاید بیش از اصلاح طلبان، منتقد جریان حاضر در دولت باشند.

اما در ابتدا از خود سوال کنیم که آیا ما نظام جمهوری اسلامی را قبول داریم؟ در اینجا منظور، کلیت نظام به همراه قانون اساسی جمهوری اسلامی است که در راس آن ولایت فقیه قرار دارد.

پاسخ این سوال آری یا خیر است و هیچ توضیح و تشریحی را برنمی تابد. سوال دوم این است که اگر ما این نظام را قبول داریم آیا خواهان تغییر در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی هستیم یا می خواهیم خارج از چارچوب ها حرکت کنیم؟ سوال سوم این است که اگر خواهان تغییر در چارچوب قوانین نظام هستیم راهکارمان برای بهبود وضعیت فعلی چیست؟

همه این مقدمات گفته شد تا به این موضوع برسیم که تشکیل جبهه سیاسی از سوی خاتمی، موسوی و کروبی به چه صورت خواهد بود. آیا آنها به سوالات بالا پاسخ داده اند که می خواهند جبهه سیاسی تشکیل دهند؟ بنده اطمینان دارم پاسخ این سه چهره شاخص اصلاحات به سوالات بالا مثبت است. یعنی هر سه به نظام جمهوری اسلامی معتقدند و خواهان حرکت در چارچوب نظام هستند. از اینجا به بعد باید به دنبال یافتن راهکارهایی برای ابراز مخالفت خود با سیاست های احمدی نژاد و حامیان او بود. بنده شخصاً اعتقاد چندانی به اینکه مهندس موسوی یا هر شخص دیگری تشکیل حزب دهند، ندارم چراکه این حزب هم همانند احزاب دیگری همچون حزب کارگزاران سازندگی، حزب اعتماد ملی، حزب توسعه و عدالت و... خواهد بود. معتقدم باید به فکر تشکیل جبهه یا منشوری بود که هدف استراتژیک آن حفظ و حراست از جمهوریت نظام باشد چرا که در دوره انتخابات و پس از آن آنچه به خطر افتاد جمهوریت نظام بود.

بنابراین منشور دفاع از جمهوریت نظام و جبهه حمایت از جمهوری اسلامی باید اصلی ترین هدف اصلاح طلبان باشد چرا که انقلاب اسلامی با هدف شرکت دادن مردم در امور سیاسی و تعیین سرنوشت کشور خود بود و بنابراین حذف انتخابات و مجلس شورای اسلامی و... در واقع به مرگ آرمان های انقلاب خواهد انجامید.

آن نظامی که عده یی خواهان آن هستند ممکن است بسیار بهتر از نظام فعلی باشد، اما نکته اصلی این است که دیگر جمهوری اسلامی نیست و مشارکت مردم در آن به حداقل می رسد. امروز عده یی معتقدند نظام جمهوری اسلامی ظرفیت تغییر و تحول سیاسی و اجتماعی را ندارد اما بنده معتقدم این نظام و قانون اساسی ظرفیت اصلاح پذیری و بهبود را دارا است. اگر این اعتقاد وجود داشته باشد به این معنی است که در پایه و بنیان مشکل وجود دارد و به قول معروف «خانه از پای بست ویران است». اما در اینجا صحبت از اتومبیلی است که ظرفیت حمل بار را دارد اما به تغییراتی جزیی نیاز دارد تا با سرعت بیشتری بار را به مقصد برساند.

موضوع دیگری که این روزها اصلاح طلبان را متهم به آن می کنند راه اندازی انقلاب مخملی و رنگی به قصد براندازی نظام است. باید گفت در همه جوامعی که انقلاب مخملی یا رنگی صورت گرفته به دلیل نارضایتی قابل توجهی از مردم از حکومت آن جامعه است.

بنابراین ادعایی که خود مسوولان مطرح می کنند و اصلاح طلبان را متهم به آن می کنند به این معنی است که به نارضایتی بخش اعظم مردم اذعان دارند. وجود نگرانی برای وقوع انقلاب مخملی به این معنی است که دولتمردان می دانند مردم از آنها ناراضی هستند.

این قبیل مسائل در گذشته نیز اتفاق افتاده است. مثلاً در 30 تیر سال 1331 محمدرضا پهلوی دولت را تغییر داد و احمد قوام السلطنه را به جای مصدق نشاند. مردم به خیابان ها ریختند و شاه مجبور شد قوام را عزل و دوباره مصدق را نخست وزیر کند. بنابراین اگر مردم حامی دولت باشند، دیگر نگرانی از وقوع انقلاب مخملی معنایی ندارد. در اینجا بحث کودتای نظامی و اینکه بخشی از نیروهای نظامی دولت را ساقط کنند، نیست. 

Neda-ye-Iran - انگلستان - لندن
برای امضای نامه به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد برید به: https://strike4iran.com
جمعه 16 مرداد 1388

غلام امارات - امارات - بحرین
اخه مردم میتونندبا حکومتی که از اول با ترور شروع شده که برخی ازاقایان مثل خامنه ای که پسر خمینی وایت الله طالقانئ و.......ترورکرده ودر نماز جمعه میگویدمردم را بکشید کناربیان
جمعه 16 مرداد 1388

mahnadi - هلند - هارلم
خوب یک نفراومد وراستش رو گفت اونهم اینکه ملت همه ناراضیند یعنی شما رانمیخواهندیعنی شما منتخب ملت نیستید مردم شریف ایران زندگی میخواهد آزادی فکرواندیشه آزادی پوشش آزادی در انتخاب مذهب بدون بازخواست عدالت اجتماعی مساوات زن ومرد بالا رفتن سطح زندگی رفاه اجتماعی وجه عمومی در مجامع عمومی میخواهد میخواهد مثل گذشته پاسپورت ایرانی باارزش باشد نمیخواهند بخاطر حماقت دولت کودتا تمامیت خاک ایران یه خطر بیفتدمیخواهد پرچمش ملی با نام واشکال ایرانی باشد آنچه ازنیاکان بجامانده به سلامت ودقت نگاهبانی شود میخواهند به هرزبان ازهرقوم مساوی در ارامش ورفاه باشندجوانان حق جوانی کردن میخواهند . احترام سطح نحصیلی بالا میخواهند شغل مناسب میخواهند میخواهند بدانند ثروت کشور در کجابه چه عنوان خرج میشودکارنان دولتی عادل باسواد ومیهن دوست میخواهند و.................
جمعه 16 مرداد 1388

hafez44 - ایران - شیراز
قاتل ندا اقا سلطان شخصی است بنام عباس کارگر جاوید عضو یسبج غرب تهران. به شماره پراید تهران 11 . 199ص44. دوستان پیگیری نمایید
جمعه 16 مرداد 1388

Nim Rokh - ایران - تهران
زیبا کلام هستی و چرت حرف می زنی! اینکه دیکه الظهر من شمس است که اینا دنبال شکست انقلاب بوده اند نکنه تو هم یک گندی زدی داره رو می شه کاکو! . ما جنبش سبزی می خواهیم با ارم کوکا کولا....یا کانادا درای سابق
جمعه 16 مرداد 1388

green_iran - ایران - تهران
ای رهبر کودتا این اخرین پیام است. جنبش سبز ملت اماده قیام است
جمعه 16 مرداد 1388

B.E.E.T.H.O.V.E.N - آلمان - دوسلدورف
گروگانگیری اذعان به چیه؟؟؟؟؟عجب شیر توو شیری شده!!!روشنفکر مون گروگانگیره!!!!رهبر اپوزسیون کسیه که قتلهای سرخه حصار واوین زمان اون اتفاق افتاده!!!امیر کبیرمون شده اکبرشاه!!!!مربی تیم ملیمون بیژن مورینیوی دلال.
جمعه 16 مرداد 1388

Iraj Berlin - المان - ‌برلین
شما استاد علوم سیاسی در دانشکاه هستید وای به حال دانشجویانی که این دانش را زیر دست شما یاد میگیرن. ولی این شما هستید که از این دانشجویان باید درس تیزبینی و شهامت سیاسی در خیابان های تهران بگیرید.
جمعه 16 مرداد 1388

kamia1 - المان - کلن
اینا چرا اصرار دارن خودشونو گول بزنن و به شعور ایرانئ توهین..در رژیمئ که ولایت فقیه هست, دیگه رائ مردم جایئ نداره!! مگه همون خمینئ نبود که گفت; اگر 30 میلیون بگن اره, من میگم نه ; نمایش سیاه بازئ !! جمهورئ !!کدوم جمهورئ, که هر کسئ که میخواد کاندید بشه باید باید به اصل ولایت فقیه اعتقاد داشته باشه در غیر اینصورت محارب است..گ.......ز
شنبه 17 مرداد 1388

punisher - ایران - شیراز
Nim Rokh - ایران - تهران . بزودی میزنیم اون نیمه ی رخ موندت رو هم از بین میبریم تا دیگه ... نکنی .........
شنبه 17 مرداد 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
من معمولا مقالات اقای زیبا کلام را میخوانم چون به نظرم ادم خوشفکری هست و تحلیلهای جالب و نویی ارائه میدهد که نشانگر استقلال فکریش هست. همان چیزی که از یک استاد در معتبرترین دانشکده علوم سیاسی انتظار میرود. من اصلا انتظار نداشتم که رهبر مسائل بعد انتخابات را با انقلاب مقایسه کند. این برای اولین بار در این سی سال هست که کسی در این سطح٬ این مقایسه را انجام میدهد و نشاندهنده عمق نفوذ اثرات آن دارد که خود موفقیت بزرگی برای مردم هست.
شنبه 17 مرداد 1388

آرسام - ایران - تهران
این مردک زیبا کلام دستمال بدست رهبر تا دیروز در صدای آمریکا مثل سگ از علی گدا و احمد کوتوله طرفداری میکرد مدتی داره گیج میزنه
یکشنبه 18 مرداد 1388

بابک - ایران - سبزوار
درود بر زیبا کلام با این سخنان حقیقت دوستان شرم اور است که انسان از رژیم کودتا و یک مشت شیره ای دفاع نماید
یکشنبه 18 مرداد 1388

victorsiamak - بلژیک - بروکسل
زیبا کلام بس کن چابلوس دستمال بدست تو وامثالت در قالب استاد دانشگاه با اون تزهای مسخرتون و فی الواقع گفتنتون میخواهید بگید خیلی می فهمید و به اصطلاح میخواهی بگوئید در درون رژیم جمهوری اسلامی نیز روشنفکران همچون شما وجود دارد.دیدیم در برنامه صدای امریکا میخواستید با اون فی الواقع گفتناتون موضوع هاله نور احمذی نژاد را سر پوش بذارید خجالت بکش مزدور جمهوری اسلامی
دوشنبه 19 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.