لباس شخصی‌ها: از شعبان بی‌مخ تا امروز

لباس شخصی‌ها: از شعبان بی‌مخ تا امروز

لباس شخصی ها

 این روزها با انتشار اخبار پیاپی دستگیری و کشته شدن معترضان در ایران، بیش از پیش نام لباس شخصی‌ها به گوش می‌خورد. اما لباس شخصی‌ها کیستند و چه پیپشینه‌ای دارند؟ نگاهی داریم به سابقه حضور این نیروها در ایران معاصر.

آنان که سال‌های ابتدایی دهه سی خورشیدی را به یاد دارند، خوب می‌شناسند مرد فربهی را که کت سیاه و پیراهن سفید می‌پوشید و پشت کفشش را می‌خواباند و جز برای کتک زدن آن را بلند نمی‌کرد. می‌گویند قمه‌ای نیز همواره زیر پیراهنش داشته که البته با نگاهی به جثه بزرگش می‌توان فهمید که وی نیازی به قمه نداشته است. شعبان جعفری باستانی‌کار معروفی بود که مدرسه را در دوران ابتدایی به دلیل شرورت ترک کرده بود و گفته می‌شد که از هوش پایینی برخوردار بوده. نظام حاکم از هیکل تنومند و مغز کوچک او برای سرکوب مخالفانش بهره می‌جست. 

شعبان جعفری پس از پیروزی کودتای ۲۸ مرداد

کمتر تاریخ‌نگاری هست که وقایع کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ را نگاشته باشد و نامی از شعبان جعفری معروف به شعبان بی‌مخ نبرده باشد. هرچند خود وی در کتاب خاطراتش منکر این نقش شده و ادعا کرده است که روز ۲۸ مرداد تا ساعت ۲ بعدازظهر در زندان بوده و خبر سقوط دولت مصدق را در زندان از رادیو شنیده است. اما شواهد و مدارک زیادی حاکی از نقش شعبان جعفری در پیش‌برد کودتای ۲۸ مرداد از طریق برهم زدن نظم عمومی و تخریب اموال دولتی و ترساندن مردم وجود دارد، از جمله حضور پررنگش در دادگاه دکتر حسین فاطمی. عکسی از او وجود دارد که در یک خودروی بدون سقف ایستاده و در یک دستش چماق است و دست دیگرش پوستر محمدرضا شاه. او  یک ’’لباس شخصی‘‘ بود.

پدیده‌ "زهرا خانم"

شاهدان عینی وقایع سال‌های ۱۳۵۸ و ۵۹ طبعا بیشتر از سال ۱۳۳۲ است. رویدادهای سالهای اول پس از انقلاب به خوبی در یادها مانده است.

جلسات بحث مقابل دانشگاه تهران، میتینگ‌های سازمان‌های چپ و حتی روز اجرای نمایش ’’عباس آقا‘‘ به کارگردانی سعید سلطانپور در سالن نمایش دانشکده هنر − در تمامی این روزها زنی با چادری بر کمر بسته حضور داشت که ’’زهرا خانم‘‘ صدایش می‌کردند. پیکان سفیدی هم بود که او را به محل کارش می‌رسانید و بر می‌گرداند. و کارش چه بود؟ بر هم زدن تمامی این تجمعات و برنامه‌ها با کمک چماق و البته عده‌ای نیروی کمکی مذکر و شعار «خمینی عزیزم، بگو تا خون بریزم».

زهرا خانم، لباس شخصی معروف اوایل انقلاب

 تابستان سال ۱۳۵۹ پس از صدور بخشنامه اجباری شدن حجاب در ادارات دولتی، گروهی از زنان معترض برای پرسش و پاسخ در این زمینه با رئیس‌جمهور وقت ابوالحسن بنی‌صدر مقابل ساختمان نخست وزیری در خیابان پاستور جمع شدند. زهرا خانم هم با پیکان معروفش به این تجمع رفت. گفته شد که وی و همراهانش این بار علاوه بر استفاده از چماق همیشگی‌، چاقو و شلاق نیز همراه داشتند و نیز کیسه‌ای پر از موش که آن را زیر پای زنان ریخته تا آنان را وادار به فرار کنند. شعار جدیدی نیز به شعار قبلی‌اش اضافه شده بود: «یا روسری، یا توسری».

 مجله تهران مصور در همان روزها عکسی از او منتشر کرد در کنار صادق قطب‌زاده. شاید انتشار این عکس بود که به زهرا خانم لقب مادر صادق قطب زاده را داد. اما این رابطه هرچه که نبود، حمایت پشت پرده بود. زهرا خانم هم یک ’’لباس شخصی‘‘ بود. 

لباس شخصی‌ها و اصلاحات 

از سال‌های ابتدایی دهه هفتاد تصویرهایی به جا مانده، که چون نسبت به سال‌های اول پس از انقلاب به ما نزدیک‌ترند، بسیار زنده‌ترند. ’’انصار حزب‌الله‘‘، ’’گروه فشار‘‘، ’’حسین الله کرم‘‘، ’’مسعود ده‌نمکی‘‘ و ’’حاجی بخشی‘‘. هیچ کس نمی‌داند دقیقا از کجا شروع شد از حمله به زنان و دختران به زعم آنان بدپوشش یا حمله به میتینگ‌های انتخاباتی محمد خاتمی در سال ۱۳۷۶. اما حمله این افراد یا آدم‌های تحت نفوذ این افراد در سال ۱۳۷۷ به دو وزیر در مراسم نماز جمعه تهران، بیش از پیش این گروه را بر سر زبانها انداخت. عبدالله نوری وزیر کشور و عطاالله مهاجرانی وزیر ارشاد دو نفری بودند که مورد ضرب و شتم این گروه قرار گرفتند.

یک سال بعد در تابستان سال ۱۳۷۸ این گروه فاجعه‌ای را به بار آورد که با گذشت ۱۰ سال هنوز از یادها نرفته است. حمله به خوابگاه دانشجویان در کوی دانشگاه تهران را می‌توان تا آن زمان سیاه‌ترین لکه پرونده گروه‌های فشار یا همان لباس شخصی‌ها دانست. شاهدان عینی آن روزها خوب به یاد دارند وانت‌هایی را که از داخل مساجد بیرون می‌آمدند و بارشان مردان چماق به دست و سفید پوشی بودند که فریاد می‌زدند: «خامنه‌ای خمینیه، می‌فهمی؟».

 در اسفند همان سال نیز یکی دیگر از اعضای گروه انصار حزب‌الله در شهرری، سعید حجاریان معروف به تئوریسین اصلاحات را از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار داد. سعید حجاریان ۱۰ سال است که بر روی صندلی چرخ‌دار می‌نشیند و به درستی قادر به تکلم نیست. سعید عسگر ضارب او مدت کوتاهی پس از بازداشت آزاد شد و چهار سال بعد به همراه ۲۵۰ لباس شخصی دیگر به خوابگاه دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در طرشت حمله کرد. 

صحنه‌ای از درگیری با تظاهرکنندگان، تهران خرداد ۱۳۸۸

در تمامی این سالها هرگاه تجمعی برپا می‌شد، حضور پررنگ این ’’پیراهن‌سفیدها‘‘ حتی گاه بیش از تجمع‌کنندگان به چشم می‌خورد. نشست‌های اعتراضی زنان، دانشجویان، کارگران، معلمان و هر گروهی که قصد اعتراض داشت از حمله این نیروها در امان نمی‌ماند. خواه هشتم مارس در پارک لاله باشد و بانویی هفتاد ساله که سیمین‌بانوی شعر ایران لقبش داده‌اند و خواه روز گرامیداشت معلم و معلمانی که دو سال در پی حقوق معوقه خود بوده‌اند. 

لباس شخصی‌ها در دو ماه اخیر

اما نقطه اوج فعالیت این گروه را شاید بتوان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال جاری دانست. این بار دیگر فضای مجازی و سرعت انتشار خارق‌العاده‌اش به کمک آمد و تصاویر زنده و گویا و غیر قابل انکاری را در سراسر جهان پخش کرد که نشان از حملات بی‌امان لباس شخصی‌ها به مردم معترض داشت. این بار اما دیگر تنها چوب و چماق و چاقو نبود، سلاح گرم آخرین وسیله‌ای است که این نیروها از آن برای سرکوب گروه‌های معترض استفاده می‌کنند. 

در جریان ناآرامی‌های پس از انتخابات شواهد بسیاری به دست آمد که افرادی با ظاهری کاملا غیر حزب‌‌اللهی و گاه حتی با همراه داشتن نماد سبز در بین مردم ایجاد اغتشاش کرده و گاه حتی اقدام به کتک زدن افراد می‌کنند. یکی از کسانی که در روز سی خرداد در تهران دستگیر شد می‌گوید که توسط یک لباس شخصی در میدان انقلاب دستگیر شده و این فرد پس از دستبند زدن به او تنها گفته دنبال من بیا و خودش با فاصله زیادی در جلو راه افتاده است. او ادامه می‌دهد: «این آقا با فاصله با من راه می‌رفت یعنی یک جوری بود که همه مردم من را که نگاه می‌کردند انگار من دستبند به دست فرار کردم و دارم تنهایی راه می‌روم، این قدر با فاصله از من راه می‌آمد. دوتا آقای دیگر، دو پسر خیلی جوان، که خیلی شبیه خودمان بودند و نه آن طرفی، دو طرف من ایستاده بودند. خیلی آرام به من گفتند، خانم! تو سروصدا نکن، تو کوچه باریک که رسیدی، ما تو را فراری میدهیم. اما وقتی به یک کوچه باریکی رسیدیم که محل پلیس پیشگیری تهران است، همان دو نفر من را هل دادند و گفتند حالا بروگمشو. یعنی آن دو نفر هم با آن آقا بودند. با این که تیپ‌شان از خود ما بود و مچ‌بند سبز داشتند و موهای ژل‌زده و صورت تیغ‌شده». 

وب سایت جرس نیز از عکسبرداری و فیلمبرداری افراد لباس شخصی با ظاهر غیر حزب‌اللهی از مردم می‌نویسد. به نوشته‌ی این وبگاه وظیفه این افراد گرفتن عکس و فیلم از تظاهرکنندگان به منظور شناسایی آنان است.

 

لباس شخصی‌ها کیستند؟ 

صحنه‌ای از درگیری با تظاهرکنندگان، تهران خرداد ۱۳۸۸

محسن سازگارا از بنیانگذاران سپاه پاسداران که خود چند ماهی بیشتر در آن نماند، نیروهای لباس شخصی را منتسب به سپاه و تحت فرمان آیت‌الله خامنه‌ای می‌داند: «لباس شخصی‌ها یک بریگارد خاص زیرنظر اطلاعات سپاه هستند و کسانی هستند که تربیت شده‌اند برای این که مردم را کتک بزنند و همان هایی هستند که در طول تمام سالیان گذشته، دوره‌ی دولت اصلاحات و بعد از آن هروقت اعتراضی بوده با موتورسیکلت یا پیاده آمدند، حمله کردند و مردم را کتک زدند و گاهی چاقو کشیدند و میله‌ی آهنی دستشان بوده است و امروزه اسلحه هم دارند و به کار می‌برند. هیچ کسی هم مسئولیت‌شان را نمی‌پذیرد. خود حکومت هم نمی‌پذیرد که آنها به او وابسته‌اند و فقط غیرمستقیم اعمالشان را به‌عهده می‌گیرد. اما واقعیت این است که لباس شخصی‌ها ماشین سرکوب آقای خامنه‌ای در تمام دوازده سال گذشته بودند». 

اما تا به حال هیچ مرجع رسمی دولتی گفته‌های سازگارا را تایید نکرده است. سردار احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای که روز سی تیرماه سال جاری با خبرگزاری آریا انجام داد تاکید کرد که لباس شخصی‌ها از افراد نیروی انتظامی نیستند. وی گفت: «یکی از مشکلات پلیس در این بحران حمله چندسویه به نیروهای انتظامی بود و گروه‌های مداخله کننده در این وضعیت می‌خواستند القا کنند که لباس شخصی‌ها از درون ناجا هدایت می‌شوند حال آنکه هیچ یک از این افراد یونیفورم و یا مشخصه‌ای نداشتند که معلوم شود جزو کدام گروه هستند».

اقدامات گروه‌های موسوم به لباس شخصی در جریان ناآرامی‌های پس از انتخابات به حدی بود که نمایندگان مجلس برای اولین بار از این افراد و انتساب احتمالی آنان با نظام سخن گفتند. ابوترابی یکی از نمایندگان مجلس و عضو کمیته حقیقت‌یاب مجلس برای بررسی حمله به کوی دانشگاه هنگام قرائت گزارش این کمیته در مجلس، گفت: «چرا افرادی با لباس شخصی و بدون داشتن ماموریت از طرف نهادهای مسئول داخل نظام وارد کوی شدند؟ از نظر کمیته این افراد کاملا مشکوک هستند و باید هرچه سریعتر هویت آنان توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشف و فاش شود». این سخنان وی با اعتراضات شدید نمایندگان اصولگرا روبرو شد به طوری که جلسه غیر علنی مجلس نیمه‌کار ماند.

شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل معتقد است اگر دولتی علنا بگوید که نمی‌داند نیروهای مهاجم به مردم کیستند، آن دولت دیگر مشروعیت ندارد: «تکلیف حکومت ایجاد امنیت است. بنابراین وقتی که  دولتی صراحتا اظهار عجز می کند و می گوید من نمی‌توانم جلوی افرادی را که در خیابان به مردم حمله می‌کنند بگیرم، در حقیقت اظهار عجز کرده و می گوید من وظایف خودم را انجام نمی دهم یا نمی توانم انجام دهم. در این صورت مشروعیت آن دولت زیر سوال می‌رود. چگونه است که دولت نمی تواند امنیت را حفظ کند؟ این افرادی که حمله می‌کنند یا واقعا از ناحیه حکومت هستند یا اینکه حکومت به هیچ وجه ارتباطی با این افراد ندارد که در این صورت باید شیوه‌ای اتخاذ کند که این افراد را دستگیر کند».

 وقتی سعید عسگر، ضارب حجاریان دستگیر و در دادگاه به ۱۵ سال زندان محکوم شد، این امید در دلها زنده شد که نیروهای لباس شخصی خودسر هستند و حکومت بنا دارد با آنها مبارزه کند اما تنها چند ماه پس از اجرای حکم، سعید عسگر از زندان آزاد شد و حتی گفته شد که پایگاه بسیج شهرری، روز آزادی او را جشن گرفته است. 

شعبان جعفری معروف به شعبان بی‌مخ، هم او که به شهادت عکسها و اسناد و مدارک، چماق کودتای ۲۸ مرداد بود، در روز ۲۸ مرداد ۱۳۸۵ درست ۵۳ سال پس از کودتا در غربت درگذشت. شاید این پایان پندآموزی باشد بر پرونده یک لباس شخصی.

نویسنده: میترا شجاعی

 
paltalk - امارات - دبی
کسی‌ میتونه بخونه؟ لطفا یه ذرّه بین هم زیرش بذارین تا دانلود کنیم
یکشنبه 11 مرداد 1388

مهرتابان - ایران - تهران
تعجب می کنم چرا بعضیها فراموشکارند و از تاریخ درس نمی گیرند حتی اگر این افراد(لباس شخصیها )سواد خواندن تاریخ را هم نداشته باشندلااقل آن را زبان به زبان شنیده اند این افراد که بنده پول و قدرت هستند باید بدانند که روزی رسان خداست و با این پولها به جایی نخواهند رسید شاید در حال حاضر زندگی ظاهرا خوبی داشته باشند اما در بدترین وضعیت خواهند مرد چرا که خداوند از حق مردم نخواهد گذشت حتی اگر امروز دادگاهی برای محاکمه این اشخاص نباشد. رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند . چنان نماند چنین نیز نخواهد ماند
یکشنبه 11 مرداد 1388
gorgi - المان - اسن
من خوندام خیلی هام واظح وجالب بود
یکشنبه 11 مرداد 1388

payam armani - انگلیس - منچستر
لباس شخصی ها را با دوربینهای لنز دار باید به دام انداخت.باید شناسایی را گسترده تر کرد .شاید در خانوادهای این افراد یک با غیرت پیدا بشه که یقه این افراد را بگیره.یا سندی بشه که بعد از پیروزی مثل پرچم وول نخورند توی مردم.....ما هستیم....
یکشنبه 11 مرداد 1388

نازی -تهران - ایران - تهران
دوستان وقتشه مردم هم دربرابر این اعمال عکس العمل نشان بدهند ودیگر نخواهند صلح امیز رفتار کنند مااگر جلو برویم انهاعقب میروند ولی اگر عقب برویم جلو میایند یااگر کسی لباس شخصی را میشناسد معرفی وادرس بنویسد تادیگران که جرات دارند تنبیه شان کنند
یکشنبه 11 مرداد 1388

amir-amir - کانادا - تورنتو
این صفحه را به صورت مستقل در new tab نمایش دهید و با فشار دادن دگمه کنترل و علامت + در روى کى بورد موقتا بزرگ نمائى این نوشته ها را بالا ببرید پس از پایان کار صفحه را exit کنید. =================. یکى از دلائلى که بعضى ها ( به عنوان مثال چند نفر از مجلسى ها ) براى بررسى و تشخیص این لباس شخصى ها تا نیمه کار جلو رفته و سپس به عقب باز مى گردند این بوده است که پى برده اند که این گروه ها مستقیما به دستگاه خامنه اى اتصال داشته و دارد
یکشنبه 11 مرداد 1388

pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا
. همهٔ حرفاتون درست الا، اون کودتای ۲۸ مرداد نبود، انقلاب مردمی بود که جلوی کودتای یک مامور انگلستان به اسم مصدّق رو که سابقا نخست وزیر بود رو گرفتند.
یکشنبه 11 مرداد 1388

mehrab_alborzi - ایران - تهران
paltalk - امارات - دبی. منظورت چیه ؟. اگر سایز صفحه ات بهم خورده در قسمت پایین سمت راست میتوانی سایز صفحه و البته فونت انرا تصحیح کنی .
یکشنبه 11 مرداد 1388

رضا 206 - ایران - سبزوار
خدا لعنتشون کنه....خدا ازشون نگذره ....با کمک تکنولوژی بیشتر این ها شناسایی شده اند..وای به اون روزی که به دست مردم بیفتند...خدا بهشون رحم کنه.....
یکشنبه 11 مرداد 1388

پسر کرد ایران زمین - ایران - تهران
در اسفند همان سال نیز یکی دیگر از اعضای گروه انصار حزب‌الله در شهرری، سعید حجاریان معروف به تئوریسین اصلاحات را از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار داد. از همین یک جمله مشخص است که چقدر واقعیت ها را بیان می کنید. حجاریان در خیابان بهشت روبه روی پارک و جلوی ساختمان شهرداری مضروب شد نه در شهر ری
یکشنبه 11 مرداد 1388

بهدین - آمریکا - نشویل
. paltalk - امارات - دبی. راست میگی خیلی ریز نوشته‌ ولی راه‌ حلش ساده‌س شاید خودتم بلد باشی کلید Cltرو نگه‌ دار و چند بار کلید+ رو فشار بده‌ نوشته‌ ها بزرگ و بزرگتر میشن و برای کوچک کردن همون کارو انجام بده‌ ولی به‌ جای کلید + کلید _ رو بزن.
یکشنبه 11 مرداد 1388

رضا 206 - ایران - سبزوار
خدا لعنتشون کنه....خدا ازشون نگذره ....با کمک تکنولوژی بیشتر این ها شناسایی شده اند..وای به اون روزی که به دست مردم بیفتند...خدا بهشون رحم کنه.....
یکشنبه 11 مرداد 1388

garfild - ایران - تهران
این عکس مردتیکه اولی رو یکی از دوستای دوستامون شناخته و از اون موقع تو کپه کف و خون قاطی کرده باورش نمی شه حالش بده / در کل همینها هم روزی به دست خود اینا سر به نیست می شن من مرده شما ها زنده
یکشنبه 11 مرداد 1388

Ezhaq - ایران - تهران
بیشتر از بیست سال طول کشید تا خدا بیامرز محمد رضا پهلوی را به لجن کشیدند. تاریخ دو باره خودش را به همین دجالها نشان خواهد داد٬ آن روز تمام این لباس شخصیها زیر خاک خواهند بود. زنده باد عدالت زنده باد مردانگی زنده باد درستی و .. از مرگ گفتن خوشم نمی یاد ولی مرگ برای همه هست منکر آن نمی توان شد چیزی که از بعضیها به یادگار می مونه معرف آنهاست که آیندگان قضاوت خواهند کرد.
یکشنبه 11 مرداد 1388

مانفرد - ایران - ایران
نمیدونم آیا کسی مراسم تجلیل از شعبان رو دیده و همچنین مراسم به خاک سپاری اونو ؟ فکر میکنید اونهایی که براش داشتند زار زار گریه میکردن چه کسانی بودند ؟ حزب الله/طرفدارای احمدی نژاد/بسیجیها/.....؟؟؟؟ نه یه مشت بی پدر مادر و چماق دارهای مقیم آمریکا که به مراتب از لباس شخصیهای داخل خطرناکترند و مسلم بیشتر هم وطنان مقیم آمریکا هم میشناسنشون ولی از اونجایی که (بلا نسبت عده ای خاص)ایرانیها باد به پرچم زیاد دارند انگار نه انگار.لپ کلام.....ایران هیچوقت درست نمیشه.
یکشنبه 11 مرداد 1388

Mahnaz30 - سوئیس - ‌‌برن
همه باهم متحد باشیم رژیم زورهای اخر را میزند. بچه های جنوب شهر که با شمشیر دعوا می کنند باید گروهی وارد تجمعات بشوند و حساب این مزدورای کثیف رژیم را بگزارند کف دستشون تا بفهمند . به روز بدتر از صدام میفتید بسیجی های جیره خوار
یکشنبه 11 مرداد 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
پسر کرد ایران زمین - ایران - تهران. دوست عزیز . حق با شماست. آقای حجاریان در خیابان بهشت در تهران ترور شد. ولی‌ آقای عسگر جزو انصار حزب الله شهر ری بود. من فکر می‌کنم در اینجا هم منظور این نبوده که آقای حجاریان در شهر ری ترور شد، بلکه منظور این بود که آقای عسگر عضو انصار در شهر ری بوده
یکشنبه 11 مرداد 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
ahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا. تعدادی از دوستان من هم معتقد بودند که مرحوم مصدق در حقیقت یک جور کودتای مخملی علیه شاه کرده بود و توسط انگلستان پشتیبانی‌ میشد و بعد مردم قیام کردند. ولی‌ من هرگز دلایل قوی از آنها ندیدم. البته بعداً وزیر خارجه آمریکا در دوران کلینتون رسما از مردم ایران به خاطر نقش آمریکا در بر اندازی دولت مصدق عذر خواهی‌ کرد و در حقیقت کفه ترازو را به نفع کسانی‌ که معتقد هستند نظامیان به پشتوانه آمریکا کودتا کردند سنگین کرد. البته من هم معتقد هستم که دولت مصدق در ۲۸ مرداد آن حمایت مردمی قبل را نداشت. او مغرور شده بود و بین خودش و آیت الله کاشانی که نقش اساسی‌ در تحولات سیاسی آن دوران داشت، شکاف انداخت. با این حال من برای ایشان احترام بسیار قائل هستم و قبول ندارم که جاسوس انگلیس بوده‌اند. در دادگاه هم یادم نمیاید که چنین اتهامی به ایشان زده شده باشد.
یکشنبه 11 مرداد 1388

armanbm - امریکا - بوستون
پسرکرد ایران زمین شما باید به علامت کاما در اون متن توجه بفرمایید !
یکشنبه 11 مرداد 1388

pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا
shahram khosh maram - ایران - تهران...دوست عزیز ، اگر باور کرده باشیم که دولت آمریکا خیر و صلاح ملت ایران را می‌خواهد، صد البته همچون اعلامات رو که نتیجه ‌اش غیر از بده کردن رژیم پهلوی نیست را هم باور می‌کنیم. وحشت خارجی‌‌ها و عوامل داخلی آنها از این است که یک پهلوی دیگر که جلوی غارت آنها را بگیرد به قدرت برسد.
یکشنبه 11 مرداد 1388

amir-amir - کانادا - تورنتو
به نوار صدا که در لینک ذیل مى باشد گوش کنید. https://hotfile.com/dl/9587327/9d3bd33/hamayeshe_kousar_-_Bahraini9_10.mp3.html. دراىن کلیپ صدا یکى از معاونان اطلاعات اعتراف مى کند که انصار حزب اله ( لباس شخصى ها ) دانشجویان را در داخل کوى کتک زده اند٫ و همچنین بسیجى ها با کلت به طرف دانشجویان شلیک کرده اند دراین کلیپ٫ صدر از بچه هاى امیر آباد به عنوان اراذل و اوباش یاد مى کند چرا که آنها با دانشجویان همدردى کرده بودند و مسائل و جزئیات دیگر مربوط به وقایع ١٨ تیر ١٣٧٨ ( ١٠ سال پیش )
یکشنبه 11 مرداد 1388

Fati_ghati - ایران - تهران
هموطنان عزیز احمدی نژاد هم یک لباس شخصی بوده و دلیل اینکه خامنه ای از او دفاع می کند همین است.
یکشنبه 11 مرداد 1388

manenarenji - المان - اسن
ای خدا انقدری بهم عمر بده که روزی رو ببینم که این جنایتکارهارو تو خیابان پهلوی به درختا اویزون کردن.پسر عرب ایران زمین تادیرنشده توبه کن.مرک بر دیکتاتور
یکشنبه 11 مرداد 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا. ممنون از جواب شما. من کلا معتقدم که سیاست خارجی‌ شاه در مجموع خوب و موفق بوده است. او توانست رابطه خوبی‌ با آمریکا، اروپا,،شوروی,کشورهای منطقه مثل افغانستان و پاکستان بر قرار کند. البته شاید در مورد عربستان و اسرائیل جای بحث داشته باشد. به هر حال ایران برای سالیان دراز صمیمی‌‌ترین دوست آمریکا در منطقه بود و در موقع انقلاب مستشاران زیادی در ایران بودند. نفوذ آمریکا بعد از ۲۸ مرداد در ایران خیلی‌ بیشتر شد. من فکر نمیکنم که وزیر خارجه آمریکا الکی‌ بیاید و عذر خواهی‌ کند. بالاخره یک کشور دمکرات هست و حرف الکی‌ زدن به این راحتی‌ نیست و مجلس و سنا و روزنامه‌ها راحت نمیگذارند. ولی‌ در این مورد که آمریکا آخرش فقط فکر خودش هست نه ایران، کاملا با شما موافقم.
دوشنبه 12 مرداد 1388

shayan2uk - انگلیس - هال
پسر کرد ایران زمین - ایران - تهران. ای .....ا خوب آمار همه چیز رو داری.
دوشنبه 12 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.