سربابی رابسون در ۷۶سالگی درگذشت

سربابی رابسون در 76سالگی درگذشت

زندگی ورزشی سربابی رابسون در دو مقوله احساس و غرور خلاصه می شد، نشان به آن نشان که پس از آن بازی تاریخی انگلیس و آرژانتین در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی 1986 برای اولین و آخرین بار غرور و احساس را تعریف کرد؛ «پس از گلی که مارادونا با دست درون دروازه ما جای داد، خیلی خیلی ناراحت شدم اما وقتی او با دریبل پنج بازیکن انگلیس برای دومین بار آرژانتین را به گل رساند، به سختی خودم را کنترل کردم و فقط به خاطر غرور انگلیسی او را در آغوش نگرفتم.» خبر مرگ اسطوره 76ساله فوتبال انگلیس غیرمنتظره نبود و دقیقاً عمق ماجرا همین جا رخ می نماید؛ هنگامی که می دانید یک فرد تاثیرگذار به زودی از میان شما می رود و در این فاصله زمانی هیچ اتفاقی نمی افتد تا خلاء او را پرشدنی جلوه دهد. در بیانیه خانواده رابسون چنین آمده است؛ «متاسفانه سربابی رابسون سرانجام در 76سالگی تسلیم سرطان شد. او صبح روز جمعه در کمال آرامش کنار خانواده اش در منزلی مسکونی در کانتی دورهام درگذشت.» نام رابسون یکشنبه گذشته مجدداً سر زبان ها افتاد. باشگاه نیوکاسل برای قدردانی از زحمات و تبلیغ بنیاد خیریه سربابی از چهره افسانه یی فوتبال جزیره درخواست کرد در سنت جیمز پارک حضور یابد و سرمربی تیم ملی انگلیس در جام جهانی 1990 نیز به درخواست آنها پاسخ داد. رابسون که از سال 2002 لقب «سر» را دریافت کرد از سال 1991 پنج بار تحت عمل جراحی قرار گرفته بود اما بی اعتنا به پیامدهای بیماری مهلک سرطان تا سال 2007 در بالاترین سطح فوتبال حرفه یی به فعالیت پرداخت.

دوران بازی؛ نیمه ناشناخته

معمولاً در اشاره به رابسون صف طولانی تیم های تحت رهبری او مورد توجه قرار می گیرد اما پیرمرد دوست داشتنی فوتبال جزیره در دوران بازی هم به اندازه کافی مشهور بود. مدافع سابق فولام و وست بروم چندین بازی از مجموع 20 رقابت ملی خود را در جام جهانی 1958 انجام داد؛ هرچند با هر معیاری قصه دوران مربیگری سربابی جذاب تر به نظر می رسد.

هرگز قهرمان نشد

سربابی رابسون در هیچ تیمی مربی قهرمان لیگ انگلیس نام نگرفت اما دستاوردهایش گاهی به اندازه چند جام می ارزید. او در دهه 70 تیم کوچک ایپسویچ را به رقیب لیورپول، لیدزیونایتد، منچستریونایتد و همچنین قهرمان جام یوفا تبدیل کرد. سربابی در آیندهوون، اسپورتینگ لیسبون، پورتو، بارسلونا و نیوکاسل نیز منشاء اثرات مثبتی شد، با این حال فوتبال دوستان این چهره دوست داشتنی را با مرور خاطرات جام جهانی 1990 به یاد می آورند. سه شیرها به کمک رابسون بهترین دستاورد 24 سال اخیر خود در جام جهانی را رقم زدند و در نهایت بر سکوی چهارم ایستادند. گذشت زمان بر دلبستگی های رابسون افزود، به حدی که او کاتالونیا را خانه خود نامید و پس از ترک نیوکاسل عده یی از جمله آلن شیرر را متهم به توطئه برای دور کردن او از نیمکت دوست داشتنی اش کرد. حالا رابسون رفته و آلن شیرر دو دستی صندلی مربیگری کلاغ ها را چسبیده است.

تاریخ های کلیدی

نوامبر 1957؛ در جریان پیروزی چهار بر صفر انگلیس مقابل فرانسه طی اولین بازی ملی دو گل می زند.

ژانویه 1968؛ بازگشت به فولام و در ادامه ترک تیم به علت سقوط به دسته پایین تر.

7 جولای 1982؛ به عنوان جانشین ران گرینوود سرمربی تیم ملی انگلیس نام می گیرد.

1990؛ پس از کسب مقام چهارم جام جهانی 1990 همراه سه شیرها به آیندهوون می پیوندد.

سپتامبر 1999؛ قبول مربیگری نیوکاسل.

2002؛ دریافت نشان شوالیه از سوی ملکه انگلیس.

2004؛ اخراج از نیوکاسل به دلیل نتایج ضعیف و حواشی فراوان.

6 مه 2007؛ آغاز مبارزه با غول سرطان.

26 جولای 2009؛ انجام یک بازی دوستانه بین آلمان و انگلیس در نیمه نهایی جام جهانی تحت عنوان جام «سربابی رابسون».
سارا-دوبلین ایرلند - ایرلند - دوبلین
شما رو به خدا مقایسه کنید بین افرادی این چنین که می آیند وچه تاثیرات وتغییرات و خدماتی به بشریت و آدم ها می کنند با جنایت پیشگان جمهوری اسلامی که: سی سال جنایت می کنند و می چاپند و می برند و بی ناموسی می کنند و خون می ریزند ونفس کش نمی گذارند اینا که هیچُِ تازه همیشه طلب کار هم هستند و دو قرت و نیمشان هم باقیست و از هر سو بیسواد و متعفن و آخوند روضه خوان بو گندو می فرمایند ما با معترضین تا به حال با عطوفت و مهربانی رفتار کردیم وگرنه حقشان بود همه کشته شوند
شنبه 10 مرداد 1388

somebody - ایران - مشهد
اگه این بابی و خدماتش به بشریت نبود من یکی که از زندگی بیزار میشدم.
شنبه 10 مرداد 1388

hajimakkar2000 - انگلستان - لندن
خدایش بیامرزد. من که خیلی دوسش داشتم . پیرمرد تمام نشدنی فوتبال یادت در خاطرمان جاودان است
شنبه 10 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.