ابهام در سرنوشت قربانیان بازداشتگاه های غیر قانونی

ابهام در سرنوشت قربانیان بازداشتگاه های غیر قانونی

دو روز پس از آن که آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی دستور تعطیلی بازداشتگاهی را داده است که از نظر مقامات قضایی ایران غیرقانونی اعلام شده، گزارش یک نماینده مجلس ایران از بازداشتگاه ها، هیچ اطلاعاتی در باره بازداشتگاه غیر قانونی کهریزک و سرنوشت بازداشت شدگان به دست نداده است.

کاظم جلالی نماینده کمیته ای که از سوی مجلس ایران برای رسیدگی به وضع بازداشتیان تعیین شده گفته است که ادعای مفقود شدن اشخاص صحت ندارد.
اقای جلالی همچنین گفته است که در بازدیدی که از زندان اوین به عمل آمده شکایتی از وضع زندان ابراز نشده است.

نعمت احمدی حقوقدان در تهران به بی بی سی فارسی گفته است که در فاصله میان تشکیل کمیته رسیدگی به وضعیت بازداشت شدگان در مجلس ایران تا انجام بازدید نمایندگان، احتمال جابجایی بازداشت شدگان وجود دارد.

به گفنه آقای احمدی "در برخی سایت ها آمده است که از 290 سلول زندان اوین بازدید شده که زندانی در آن ها وجود نداشته است."

ناظران حقوق بشر در خارج از ایران هم از عدم انتشار اطلاعات دقیق ابراز نگرانی کرده اند. الهه هیکس کارشناس حقوق بشر با وجود استقبال از ورود مجلس به بررسی وضعیت بازداشت شدگان می گوید گزارش ها با اخبار منابع مستقل تطابق ندارد.

خانم هیکس به بی بی سی فارسی گفته است که " گزارش های داده شده از طرف مجلس با گزارش هایی که تاکنون وجود داشته و اطلاعاتی که آزاد شدگان از زندان ها داده اند تطابق ندارد."

به گفته خانم هیکس "هنوز هیچ گزارشی از بازداشتگاه تعطیل شده و دلایل تعطیلی آن و سرنوشت زندانیان آن داده نشده است و معلوم نیست گروه بازدید کننده دارای چه تخصصی بوده و موارد تخلف چه بوده و زندانیان به کجا منتقل شده اند و چه کسانی هستند."

آمار قربانیان

در حالی که منابع رسمی تعداد بازداشت شدگان را میان 300 تا 450 نفر اعلام کرده اند آقای احمدی آمار منتشره را ناقص می داند.

به گفته آقای احمدی "هیچ آمار دقیقی اعلام نمی شود. تعداد کشته هادر ابتدا 8 نفر اعلام شد اما حالا به 30 نفر رسیده است . بحث دیگر مربوط به مفقودین است که در مواردی مانند مورد سهراب اعرابی قبلا گفته شده بود که مفقود است اما بعدا معلوم شد که کشته شده است. موارد دیگری هم هست که نام آن ها در کلانتری ها به عنوان مفقود اعلام شده که به معنای آن است که در زندان های رسمی وجود ندارند."

آقای احمدی می گوید احتمال آن وجود دارد که با کشف یک زندان دیگر و یا کشته شدگان دیگر آمار تغییر کند.

اشاره آقای احمدی به مواردی است که در سال های گذشته از آن ها به عنوان زندان غیر قانونی یاد شده است. مواردی مانند زندان توحید یا بازداشتگاه شصت وشش که نمایندگان مجلس ایران در دوره ششم گزارشی در باره آن منتشر کردند.

حمید درخشان نیا قائم مقام دادگستری تهران به خبرگزاری ایسنا گفته است که در باره بازداشتگاه کهریزک طی دو سال گذشته از سوی رییس دادگستری تهران مرتبا تذکر داده شده اما به آن بی توجهی شده است. همچنین در برخی وبلاگ ها از بازداشتگاهی غیر قانونی به نام پاسارگاد یاد شده است.

حساسیت ناظران بین المللی در باره بازداشتگاه ها و بازداشت های هفته های اخیر یک هفته پس از به خشونت کشیده شدن اعتراضات به نتایج انتخابات به دولت ایران اعلام شده است.

به گفته خانم هیکس گزارشگران سازمان ملل درخواست بازدید از بازداشتگاه ها را به دولت ایران اعلام کرده اند اما دولت ایران هنوز پاسخی به این درخواست نداده است.

علی اصغر رمضانپور - بی بی سی فارسی

elinaa - ایران - تهران
انتظار داشتید کاظم جلالی چرت و پرت نگه؟؟؟؟ تمام این اتفاقات تاسف بار از ناحیه کسانی چون همین جلالی بوده است . وقتی اینگونه بدیهیات از طرف آنها نقض می شود حتی انکار خداوند از جانب آنها نیز انتظار عجیبی نیست.
پنج‌شنبه 8 مرداد 1388

garfild - ایران - تهران
بابا اینا که نمی یان بگن که باید یه بی طرف حکومت اسلامی از خارج بیاد ببینه (حقوق بشر) بشینیم اینا جواب بدن همه مردن تو داخل کسی نیست اگر هم باشه اینا کلشو می کنن زیر آب حالا باز بگید اینا اجازه مجازه تو کارشون نیست / لطفا یه تصمیم سریع تر و بهتر بگیرید
پنج‌شنبه 8 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.